2006. június 28., szerda

Csenge feláll

Az elmúlt pár napban Csenge a rácsazat segítségével feláll, és terpeszben, igaz még kicsit görcsben, de áll. Nagyon élvezi, mindig keresi azt a magas akadályt, amire támaszkodhatva felállhat.
Rendkívül jó érzés ez is. Persze leülni nem tud még, ezért amint elfárad, kicsit megijed, de majd ezen is túllesz. Egy hete még nem tudta ezt, és most tessék: ma Mamus kiment a konyhába, oszt mire beért, Csenge a mászóka mellett, abba kapaszkodva állt.


Csenge áll | K_p123.jpeg


Szegeden

Szilváéknál ismét öszejött a banda, nagyon király volt. Érdekes, de szombaton mi voltunk az elsők, mivelhogy előző nap leszakadt egy duva eső, és ezáltal a pénteki ramazuri akadályoztatva volt.
Jó volt mindenkit újra látni, Csenge is elvolt a szőlő hűsében, meg fürcsizett is, Rodi sütötte a húst, és csinált nagyon fincsi krumplisalátát, lilahagymával. Meg néztünk meccset is.


szeg4.jpg | szeg4.jpg | szeg4.jpg | szeg4.jpg


Hazamenni nem volt jó, kisFerkónak se vót jó az éjszakája, Csenge is nehezen viselte, a kocsiban is megriadt, az M5-ről lejőve meg az 54-es úton elénkugrott egy barom, de sikeresen félrerántottam a kormányt, és szembe sem jöttek. Kemény volt. Otthon meg Csenge felébredt, és 2 akkorát böfögött, mint egy felnőtt.


2006. június 19., hétfő

szabadban

pesten maradtunk, és mivel jó idő volt, ki is mozdultunk. szombaton és vasárnap is kisFerkóékkal lógtunk, no meg kipróbáltuk, milyen Csengének kint a kertben, meg csaptunk is egy fürdőzést a 30 fokban, a fenyő árnyékában. Csenge még bizonytalan volt, de majd legközelebb biztos oda mer menni a tujához. :)
ráadásul Csengének visszajött az étvágya, az idő is jó volt, 1 éves házassági évfordulónk is volt, rendet is pakoltunk, a gyerexigetre is kijutottunk, egyszóval nagyonnagyon jó volt a hétvége.


| 06185.jpg | 06181.jpg | 06182.jpg | 06183.jpg | 06184.jpg | 06186.jpg


nehéz hét

Az elmúlt 1 hét elég gány volt, Csengének valszeg megindultak a fogai (2 a 2 meglevő mellett), illetve megjött a meleg idő is, így csütörtökön nem akart enni, ami miatt Mamus ki is borult. Hétvégét 2 nappal hosszabbította Mamus Csengével. Így Mamus is kipihente magát kicsit, meg Csenge is több nyugit kapott, és talán ez is segített, hogy 1 hétre a munkából hazarohanás után már normalizálódott a helyzet.
mindenesetre Csenge nagyon édes volt végig, jó kedélyű, így én nem izgultam túl magam. A kajahiány miatt kevesebbet is mozgott, de majd behozzuk. Kicsit meg kellett reformálni a kajáját is, mivel kiderült, hogy nem kaphat tejszármazékot. Ez utóbbi nagyon nehéz ügy, próbáld ki egy hétig (még virsliben is szokott lenni). De ma már nem evett semmi olyat, amit edig, csak a tápszer fix.
Mindegy, kemény volt, túlvagyunk rajta, szerintem tanultunk is belőle.

2006. június 17., szombat

Képek (április-május)

Feltöltöttem ide is az április-májusi termést. szórakozást. Április-májusi képek
Feltöltöttem a kimaradt gyulai képeket is: Gyulai kirándulás.


2006. június 7., szerda

picasso

Vettünk egy autót. Méghozzá egy Citroen Xsara Picasso-t, mégiscsak családi vagy mi. Zs anyukája intézte nekünk, kedvező hitellel, kedvező áron, és lenyomozott műszaki állapottal. Vezetni nagyon kényelmes, és nagyon sok hely van benne. A csomagtartó lehetne nagyobb, de így is nagyobb, mint a Mondeo-é, és az ülésekkel jobban lehet variálni.


pic3.jpg | pic2.jpg | pic1.jpg


A Mondeo egyelőre megvan, megpróbáljuk eladni, hátha valaki ad érte valamit. Szép volt, nagyon jó volt, de már tovább kellett lépni, és volt egy lehetőség.


2006. június 6., kedd

aktív

Csenge már nagyon mókás, egyre többet kommunikál, és elkezdett mindenfélét eszegetni, a levestől a pizzán át a répáig mindent megkóstál. És már mászogat, ugrál, mint a kisbéka, és olyat is tud, hogy odamászik az anyja lábához, és beleharap csöppet. Egyik legviccesebb dolog, hogy amiket a szájába vesz, felajánlja nekünk is szájba vételre. :)
Éjszakái kicsit rázósak mostanában, nyugtalanul alszik, de hát ki nem ebben a takony időben. Lehet, hogy jön még fog? Meglássuk.