2006. augusztus 13., vasárnap

új dolgok

Vótunk ikejában, oszt vót nagyon akcijós puff, ami nagyon nagy, és nagy gumiszerű levegőtartályok vannak benne. Csengének vettünk kettőt is, nagyon teccik neki, de nekünk is, mer nagyon vicces.
Emellett Főnökék itt vótak hétvégén, melynek többek között a tiszta ablakokon, a rendszeres étkezésen kívül az is nyoma, hogy Csenge számára felszerelésre került a verandán egy hinta. Főnök megtesztelte, és végül Csenge átvette a beruházást.
No meg rengeteget rötyögtünk Csengével, most már utánozza, ha valaki köhög, ami órás röhögéseket eredményezett. Kapott Csenge az ikejából egy APA nevezetű faládát, mert a gyerekszobában odaspurizott először, és nagyon teccett neki. Majd rajzolni kell rája.
Egyszóval csodamóka volt a hétvége!


DSCF1474.JPG | DSCF1481.JPG | DSCF1486.JPG


2006. augusztus 10., csütörtök

cunami

Ez Csenge legújabb kódneve. Merthogy pusztítást végez, amerre jár. Cuccok az asztalon, összehajtott ruhák, játékok: repül minden mindenfelé, persze csak kóstolás után. Már mindenhol feláll, és kapaszkodik tovább. És jön utánunk, sokat kavirnyál. Most talán megint fogacska jön, a meglevő 4 már totálisan kibújt, de megint fáj neki, vadul rág mindent. Pelenkázni meg törölközni sem a régi, szinte le kell fogni a kis zsiványt.


Viszont ezzel párhuzamosan felismer szavakat: lámpa, gomb, kilincs, apa orra, mindet mutatja egyből, hogy hol van. És rengeteget beszél nekünk és a játékoknak is. Néha szinte értjük a hangsúlyból, hogy mi is a mondanivalója, mi is volt az a mondat. És ha táncolunk vele, akkor énekel, finoman dallamosan cincog, hihetetlenül édes.


Észrevettük, hogy sokszor megy az ajtóhoz, merthogy menne ki a kertbe, hisz tetszik neki a nyüzsgés, a fű, a szomszédok, a szélben lengő fák-tuják, a lepke, meg hát a madarak is, ezeket nagy érdeklődéssel figyeli. A séta már uncsi, ott is csak a játszótér jöhet szóba. Ahogy fürcsinél is váltottunk, már több, mint fél órát töltünk a nagy kádban, ahol bejárja az egészet a peremre kapaszkodva, minden játékot megrág, és a csapot és a zuhanyrózsát is megteszteli.


Egyszóval nő a mozgástér, fejlődik az agyacska. Minden nap vár minket egy új kis csoda.

Salzburgban Csengével

Most négyesben mentünk Andihoz látogatóba: Csenge, Mamus, anyósom, meg én. Nagyon izgi volt, először is Csengének útlevél kellett, másrészt vettünk kisebb, esernyőre csukható babakocsit, hogy elférjünk a kocsiban.
És féltünk, hogy mi lesz az evéssel, de végül Csenge nem főzeléket, hanem tápszert ivott útközben, kint sem volt már gáz. Kint Andiék átköltöztek Sem szüleinek lakásába (ők hazautaztak 2 hétre), mi meg laktunk Andiéknál, a Salzach mellett. Emil nagyon vicces gyermek, már első éjjel, amikor én külön Sem-éknél aludtam, zsiványkodott (Andi bánatára), így hüjéskedtem vele kicsit. Akkora Emil, mint Csenge (még nehezebb is), pedig feleannyi idős sincs. Sokat rötyögött nekem, jót hüjéskedtünk. Áldott jó gyerek, Csengével ellentétben: eszik, nyugis, alig mukkan meg, nem is sír. Csenge meg kontrája. Egymással is zsiványkodtak keveset (pl. Csenge Emil szájába rakta ujját), de döntően Emil volt az érdeklődőbb, persze még nem tudott Csenge után menni. Hát majd.


Másnap a várba mentünk, és egész nap csodálatosan jó volt, nagyon izgalmas, érdekes, és gyerekkel teli. Jókat röhögtünk, nagyon szép volt a kilátás, meg a város is, nagyon teccett az a 30 személyes asztal, ami mellett sokat röhögtünk.
Harmadnap az adótornyot néztük meg, de az nem volt annyira jó, mert tűzött a nap. Aztán bementünk a városba, ott meg este elkapott minket a vihar, de nagyon. Taxival rohantunk haza. Vicces volt.
Kedden pedig már indultunk is vissza, habár végül csak 4kor sikerült megindulni, ahogyan kifelé is.


Nagyon jó volt, legközelebb is tuti megyünk. Így ingyen szállással nagyon kircsi túra. Nem felejtjük el: Emil rötyögését nagybátyja hüjülésére, kamerát tartó rendőr szobrát, a salzburgi dugókat a felújítás miatt, a Chrysler Grand Voyager mentőt (ott ilyen), a hirtelen vihart, a gyönyörű várat, és hogy megfogadtam, minden alkalommal felmegyek a várba, amikor ott leszek. No meg Andiék vicces klasszikus babakocsiját, amit 10 Euróért vett, Chicco, régi, mert a orábbi kocsit ellopták a ház elöl. :)


Dscf1200.jpg | Dscf1264.jpg | Dscf1323.jpg | Dscf1332.jpg | Dscf1326.jpg | Dscf1333.jpg


2006. augusztus 9., szerda

útlevél

Csenge kapott útlevelet. Nagyon vicces kép készült róla, íme.
utlevel.jpg

evés napszemüvegben

miközben etetés zajlik, kerülnek elő vicces dolgok. a napszemüveg például egy jól sikerült móka volt.


napszemuveg