2006. december 24., vasárnap

23-án, a fa alatt

Ajándékozás nélkül, de feldíszített karácsonyfával vártuk a gyerköket reggel, akik a vártnál kisebb teccéssel vették tudomásul az új jövevényt a sarokban. Persze a díszek azok cibálandók, de nem szakítottak le semmit egy nap alatt.


Viszont az asztal mellett állva rettentő viccesek, pakolgatnak, adogatnak dolgokat egymásnak, szinte órákat töltünk mi is ott mellettük. Tessék megnézni a képeket, nagyon komoly kis sorozatok vannak az asztal körüli ejtőzésről. Ma Andi fodrásznál is volt, addig mi vigyáztunk Emilre, de nem volt gáz. Egyébként eltanulta Csengétől a fürcsikunyizást: irány a fürdőbe (Csenge mellé), kád széle megfog, és vár fürcsire. :)


dscf3114.JPG | dscf3132.JPG | dscf3147.JPG | dscf3173.JPG


Ma már az ajándékokat is összegyűjtöttük, mert 24-én délelőtt irány Kecsó, ahol eltöltünk pár napot. Kezdünk aggódni, hogy beférünk-e. 2 babakocsi, rengeteg ajándék, 2 gyermek. Meglássuk, kicsi-e a Picasso.


Emillel: közös evés, közös fürcsi

Csengéék egészen jól elvannak, megszokták egymást, viszont a bizalmaskodás, egymás hátbaveregtése többször sírásba torkollik. Jókat rötyögünk, nézzük, hogy mi mindent ellesnek egymástól, és mennyire tűrik egymás hirtelen mozdulatait. Csomó dolgot adogatnak egymásnak, rettentő helyesek.


22-én este feldíszítettük a fát hárman Andival, miközben a gyerkőcök durmoltak. Meg volt előtte közös fürcsi, ami igen jól sikerült, Emil kifejezetten élvezte. A közös evés is nagyon nagy sikert aratott, sokkal jobb így az étvágyuk. :)


dscf3070.JPG | dscf3095.jpg | dscf3086.JPG | dscf3108.JPG


Mamma 30 éves

Mamma jubilált, ezért elektronikusan szervezve lett nekije egy kisebb meglepetésparti. Persze meglepi nehéz volt, de egészen jól sikerült, mert kulcsot kaptak a meglepők, és így be tudott tódulni csengetés nélkül vagy 20 embör a konyhába.
Jó volt, köszönjük azoknak különösen, akik ott voltak. Külön jó volt, hogy Janiék elhozták az ikreket is, így 4 gyermek volt jelen. Vajon a következő jubileumkor mennyi lesz? :)


dscf3053.JPG | dscf3050.JPG


2006. december 20., szerda

Megjött Emil

Kedden megérkezett Andi Emillel. Az első délután nagyon jó volt, Csenge nagyon érdeklődött, és nagyon jókat rötyögtek meg mászkáltak közösen. Szerdán már sokat mászkáltunk (ikeja, kikka), de most este megint tök jól elvannak. Már volt néhány közös sírásrívás is, de alapvetően nagyonnagyon viccesek.
Emil imádja az orromat harapni meg lecsavarni, no meg a nagy tükör az közös élvezet, imádják csapkodni a tükörképüket mindketten Csengével. Egyébként Emil még kicsit durván nyúl Csenge felé, de Csenge derekasan tűri, és Emil új játékaival kompenzál. Csenge kedvence Emil Beba nevű babája. szóval nagyon jó kis karácsonyi pihenésnek nézünk elébe.


dscf3020.JPG | dscf3032.JPG | dscf3039.JPG | dscf3042.JPG


göndörke

Csenge haja megnőtt, és vadul elkezdett göndörödni-pöndörödni. Rettenetesen helyesek a fürtjei, zabálnivaló. Főleg oldalt és hátul, de tessék megnézni.


dscf2983.JPG | dscf2981.JPG


laza

Csenge ellazult. Valszeg tőlünk tanulta el ezt a fajta ülési módot, amikor is totál elengedi magát, egyik kézzel a fotel karfájára támaszkodik, és lazázik. Látszik, hogy ő is élvezi ezt a fajta zsiványkodást. De adott esetben szivarozik is, vagy távirányítóval ügyködik.


dscf2945.JPG | dscf2962.JPG


elfáradtam, vaze

Csenge mostanában megcsinálja, hogy elfárad, és ahol éri ez az érzés, ott megágyaz magának plüssállatokból vagy ruhaneműkkel, és lefekszik aludni. lehet ez akárhol: felmászik az ágyra, a fotelbe, vagy éppen a földön. :)


dscf2966.JPG


2006. december 2., szombat

első lépések

Megkésve bár, de Csenge ma meg tegnap este megtette első önálló lépéseit, úghogy nagyon örülünk, ahogyan ő is. Ismét eredményes volt a kibontakoztatás.
Persze még esik-kel, meg veszélyes, meg csak 2-3-4 lépést rohan, de most már tudatosan próbálkozik kapaszkodás nélkül menni. Nekünk nem is kell már több karácsonyra. :)