2007. július 31., kedd

beszédes július

Csodálatos volt ez a hónap is. Amiről igazán szólt: lett Csengének bölcsihelye, elkezdett emlékezni dolgokra, és - ha darabosan is - beszélni is elkezdett.
Elsőre a lepkét elkapó macsek (Frici) lett a fő emlék, a lepkéről mindig ez ugrott be neki. De legutóbb a szilvásváradi vonatozásról tudta, hogy Tündi ölében ült.


A szövegelés meg nagyon tetszik nekünk, szinte minden nevet tud, és mindent tanul, ismétel. A jónapottal kezdve, a "fogom"-on át a kalandorig mindent. Elindult a ragozása is: először becézett mindenkit (pl. apucikkkaa, majd mostanában már apakkaaa vagyok), de frankón azt is mondja, hogy hozom/fogom, pedig ezt tőlünk nem nagyon hallotta. Legtöbbször a mi szánkból szedi ki a szót, de azt is megtanulja. Pl. ma aszonta, hogy "hajamba", majd kisöpörte a hajamból a virágt, és mondta, hogy "virág". Egy félcentis, gyűrött sziromra. Én sem mondtam volna meg arról, hogy virág. :)
De hát ezt hallani meg látni kell, hihetetlen fejlődést produkál a gyerök. Napról napra érzékelhető a fejlődés, a tanulás. Csak a hiszti nem javul, de a bölcsivel biztos jobb lesz.


| | | |


A bölcsi is érdekesen alakul. A gyógyszergyári bölcsiből hívtak, hogy lesz helyünk. Ettől nagyon boldogok voltunk. Aztán közben egy szomszéd ismerőse is intézkedett, és az ő jóvoltából 3 másik állami bölcsiből is választhattunk. Ebből választottunk, mert volt egy olyan, amiről már több helyről hallottuk, hogy a legjobb. Így olcsóbb is lesz, közelebb is lesz, és már nagyon várjuk.


Egy szóval csodálatos júliusunk volt (a programok is jók voltak), legyen minden hónapunk ilyen kafa! :)


2007. július 24., kedd

Wellnes hétvége Szilvásváradon

Az újpesti 41 fokból nekiindultunk 20-án Szilvásváradra, egy jó kis hétvégi pihenésre. Mire odaértünk, ott már csak 26 fok volt, ami már önmagában nagyon elég lett volna. Emellett piszok jól éreztük magunkat, az egyetlen baj az volt, hogy csak 2 éjszakát maradtunk.
A szállás tiptop volt, nagyon jó kis készházban laktunk, ami 86 m2 volt, de nagyon jó elrendezésű, zsírúj, frí internettel, mindennel. A szállodában volt medence, jacuzzi, meg a szokásos szauna-kamrák.


| | |


Csenge nagyon élvezte a medencét is, elsőre még visszafogottan, este meg már - a kezét fogva - ugrált a medencébe, amit nagyon élvezett. Úszkáltunk is lukas úszógumi-csónakkal. Ott ismerkedett meg Vikivel, a 4 éves kislánnyal, aki szerencsére nagyon rámenős volt, és estére már együtt lógtak vacsi közben is, meg utána a játszótéren. Csenge halandzsázott is neki, pedig nem szokott. Eleve, a játszóteret is élvezte, sok nagyobb gyerek volt, meg a játszótér is 3 éves kortól volt tervezve, ennek ellenére egyedül követte a nagyobbakat, és nagyon élvezte, kifulladásig. Nem is gondolná az embör, hogy mennyi családos embör megy pihenni belföldre.


Aztán pedig szombat délután nekivágtunk a túrának: kisvasúttal irány a Szalajka-völgy, Fátyol vízesés, onnan pedig a völgyben lefelé 5 km séta. A vonatozást Csenge azóta is emlegeti, nagyon jót tett neki, hogy valódi sihuhút látott, ami pöfög, zakatol, és dudál is. A völgyben a séta kicsit sok volt, de jó volt egy kis kikapcsolódás a fák közt.


| | |


Esténként meg jót dumcsiztunk, röhögtünk a teraszon. Nagyon jó volt, hogy ott 10 fokkal hidegebb volt, mint Pesten, így a kánikula végét is lecsippentettük. És tényleg nagyon jólesett mindenkinek. Apakka is szétszaunázta az agyát, Csenge pedig a jacuzzi-t is imádta. Nem felejtjük: Csengének nem nyílt a fotocella, amikor meg nyílt, félig bezúzta a kezét; Vikit, a rámenős kiscsajt; annyira kicsi volt a szobában az ágy, hogy kint kellett aludnom a nappaliban a kanapén Balázzsal; mennyit nézegettük neten a készházakat. :)


2007. július 17., kedd

Dunakeszin

Kolosék ötlete volt, hogy összehívnak egy nyílt spontán osztálytalálkát, jöjjön akik akar alapon. Amolyan családos fajzatot. mindössze 4 osztálytárs vót (Kolos, Gémes, Sziszi meg én), viszont Kolosék haverjával együtt 5 család, 8 gyerek.
Volt kerti sütögetés, rengeteg gyermek, teknősetetés kishallal, oltári csúszdaparti, meg valami viking fadobálós játék is az iszonytatóan nagy kertben. Ott voltunk este 9-ig, és nagyon jól éreztük magunkat. Jól néz ki Kolos terepjárója, rettenet komoly a munkapincéje, no meg Mamus is jól letolta Tibit. :)


| | | |