2008. január 28., hétfő

bili

Csenge január elején már igen kíváncsi volt a kakkára, ezért elkezdtem mondani neki, h megnézheti, ha bilibe kakál majd. Vagy ez hatott, vagy más, de szinte egyik napról a másikra átállt a pelusról a bilire. 15-e körül már a bölcsiben is bugyiban töltötte első szobatiszta napját. De hétvégén már otthon is bugyóban van, és szinte azóta is kikéri magának, ha pelusba kell pisilnie.
nagyon örülünk ennek, és őszintén reméltem, hogy így fog ez az átállás megtörténni, de nem hittem volna. Kecsón voltunk buliban, és idegen helyen is wc-re kellett vele menni, hiába volt rajta pelus. Január végére már önállóan letolja, amit kell, és ráül a bilire. Már csak a törlést kell megtanítani neki. Azért biztos, hogy a bölcsi is számít, ugyanis ott is egyre többen ülnek rá a kiswc-re. Nagyon nagy dolog ez. Igazán büszkék vagyunk.

2008. január 26., szombat

ovi?

Marika néni mondta, hogy Csenge valszeg nem lesz ovis szeptembertől, mert túl zsenge ahhoz. Ezért nem javasolja. Ha jobban belegondolunk, valóban célszerűbb lenne, ha szeptemberiként ő a legidősebb az osztályban, nem pedig mesze a legfiatalabb.
De akkor is nagyon fura érzés, hogy még egy évet ki kellene tolnia a bölcsiben. főleg látva Dominikot, aki ugye már 3 éves, és messze a legnagyobb zsivány. :)
vajon mi lesz akkor, amikor iskolába kell menni? most elvesztünk egy évet, vagy nem vesztünk el egy évet?

2008. január 16., szerda

bölcsi restart

mivel Csenge decemberben kb. 6-7 napot volt, ezért a januárt gyakorlatilag nulláról kezdtük. Valamiért Marika néni támogatását sem élvezzük már, ez fáj Csengének is, de megértjük, mégha nem is tudjuk pontosan, mi lehet emögött.
Mindenesetre az első két hét az ultrahorror volt, az első heteket idézte az egész októberből. Szerencsére a 21-i hétre minden beállt, de akkor is borzasztó szenvedés volt mindannyiunknak.

2008. január 6., vasárnap

ekeskog

Nagyika nem bírta tovább. Aszonta, hogy nem jön többet, amíg nincs normális ágyunk a számára. Ezért eldöntöttük: lecseréljük Szabinától kapott zöld nappali szettünket egy IKEA-s szettre. Kapóra jött a 0% THM akció. És megvettük a világ legkényelmesebb kanapéját, ami eszméletlen nagy, és hihetetlen módon kényelmes. Lett még mellé egy kinyitható ágy is, így Nagyika 2 helyen is tud aludni nyitás nélkül, ill 3 vendég simán el tud aludni ágyon a nappaliban.


A szerelés könnyű volt, leszámítva, hogy az Ektorp huzatja lyukas volt, így azt vissza kelleett cserélnem. A zöld kanapét Gyöngyusz pasijának tesója vitte el, és mákunk volt, mert miközben az ő kocsijukhoz vittük ki a régit, közben jött az új. Igazán jó sokáig rendezgettük, mert tényleg nagyon nagy, de végülis maradt minden a klasszikus felosztásban. Majd egyszer, jövőre talán, veszünk nappali szekrényt is, akkor majd átrendezzük a lakot.


| | |


2008. január 4., péntek

fog2k8

idén végre a fogépítésről szól már a fáma nálam. 2007 második felében ugye a hibákat pótolta új dokink, akinek az apja Nagyikát gondozta ilyen téren. Csomó fogat betömött, és november végefelé megtörtént a rohadékdrága csontba ültetés. Mivelhogy jobblent már nem volt fog, nem lehetett építeni.
Mindenesetre nekiálltunk a másik oldalnak, ahol meg egy szép nagy felüljáró műtárgy lesz applikálva, szintén egy vagyonért. Gyűjtögetni, és félrerakni kell a lóvét, olyan tételek ezek. Első a baloldali híd januárban, aztán meg jön a jobblenti híd csontbatiplire építve. Úgyhogy idén már tudok majd rágni. 15 év óta újra. Persze nem kis befektetés ez. De az biztos, hogy számomra ez 2008 egyik legnagyobb dolga lesz. Szerencsére, lesz sok nagy dolog még idén...

2008. január 3., csütörtök

utazós szilveszter

Szilveeszterre megint visszamentünk Kecsóra, mert úgy tudtuk, h Pesten mindenki megy oltári partiba. Persze roszul gondoltuk, de így legalább tlejesült a tervem, ti. hogy lejussunk Szegedre, és meglátogathassunk annyi embert, amennyit csak tudunk. Ebben totális siker volt, habár kétkedtem, amikor elindultunk Kecsóról, hiszen elkezdett esni a hó, de csak 10 km-ig tartott.
Első állomásunk Lázárék voltak, a tiptop módon berendezett új lakásban, ahol Lázárnak nagyon jó dolga lesz. Lázás növekszik, de ami még jobb, hogy szép nagy szemei lettek, és nagyon zsivány módon figyel. Jókedélyű, és Szilváék megmutatták, hogyan eszik egy igazán jóevő gyerek. Hát, Csenge evéséhez szokva sírtunk. :) A lényeg, hogy mindenki jól van, és nyáron már jókat fogunk rohangálni velük is. :)
Aztán rohantunk át Baliékhoz, ahol ugye pocaktalálkozó volt, Gabi és Judit pihentették pocakjukat ott. De szerencsére ők is tuti jól vannak, habár Gabi pocakja akkora, hogy egyszerűen nem hittem el. Mintha le akarna robanni az anyatestről, pedig még egy hónap. De majd meglássuk, január végi gyerek az csak jó lehet, még ha kicsit fura is. :) Nagyon jó érzés volt pocakokat látni, nyugodt, sugárzó kismamákat. Csók nekik.
Utsó szegedi állomásunk Erzsi volt, akit már ugye kezeltek akkor Hodgkin-kórral, ami egyfajta rák. Ez nagyon durva, de öröm az ürömben, hogy ez a gyógyítható fajta, ráadásul az, amelyiket aránylag kevés mellékhatással lehet kezelni. persze rohadék ritka, és ettől függetlenül én is újragondoltam minden dolgomat, az ilyen dolgok nagyon ütősek tudnak lenni. De Erzsi jól viseli, jól kezeli, az orvosok olyanok, amilyenek, de úgy tűnik, nem lesz semmi durvaság. Persze egy ilyen utat nem szívesen járnék be. Csak reménykedünk, hogy minden jól alakul, és egyébként január során szerencsére ez látszik már.


Jó egészséget és boldog, szerencsés új évet kívánunk mindenkinek!


| | |