2009. január 30., péntek

a zelső

miután már a karácsonyfán is szerepelt az a bizonyos teszt (mint ajándék), így nagy várakozással tekintettünk az első uh vizsgálatra, Kecsón, természetesen. Miután kivártuk a kivárhatatlan sort, és Mamma túlesett azon, amin ilyenkor túl kell, bemehettem mozizni.

Hát mi is meglepődtünk. Nemcsak a fíling volt újra móka, hanem a doki is nagy érdeklődést mutatott a kis zsivány iránt, aki minimális kora ellenére zseniálisan jól láccott, sőt, kapálózott és mocorgott. Pedig alig volt pár centi! Egyszóval ez rettenet vicces volt. Az meg jó, hogy minden rendben találtatott, ami ilyenkor annak szokott. Menjünk tovább, hajrá mi!

2009. január 3., szombat

szilveszter +3

31-én Andiék sajnos hazamentek. Így délután annyira üre lett a ház, hogy amikor megtudtuk, h Nagyika kicsit beteg lett, és hogy emiatt otthon maradnak, beültünk a kocsiba, és usgyi. Először Krisztóékhoz mentünk a mini házibuliba, ott voltunk 9-ig. Aztán meg a harmadikon zsiványkodtunk, később a tűzijátékot is néztük sokáig.
Másnap Tündikééknél ebédeltünk, mert ott sok kaja volt, aztán irány vissza Újpest, ahol végre jött a 3 napos nihili pihenés, a semmittevések semmittevése. Ez az egész ünnep annyira jól sikerült egyébként, hogy 2-3 nap kellett ahhoz, hogy újra tudjak dolgozni, gondolkozni. :)

2009. január 1., csütörtök

óévbúcsúztató

Hát, így a végére valami kicseszett egy évnek sikeredett 2008. A válság érint minket is, habár inkább az, hogy a nyári lagzi után novemberben a tetőt újítottuk fel kicsit. Mindkettő kivett annyit a költségvetésünkből, hogy évvégére rendesen legatyásodtunk. A legvégére már igencsak nagyon. De igazán ezzel még nem is lenne nagy baj.


A baj az országgal van. Azzal, hogy az ország kurvára tönkremegy, és baromságokat döntenek az állítólag megválasztott barmok odafent. Látjuk és érezzük, hogy nem lesz jobb jövőre sem. Sőt, olyan seb ég be mindenkibe, ami örökre visszanyomja az országot. Fizetünk nyugdíjasnak, munkanélkülinek, állami cégekbe pumpáljuk a lóvét, miközben az egészet eltartó aktív rétegről mindenki elfeledkezik. De már leírni is lusta vagyok. Az egész nagyon szar már évek óta, és minél jobban megértem, annál elkeserítőbb a kép. Egyszerűen jövőképem nincs (az országról). Ha belegondolok, hogy mi lesz a jó forgatókönyv, na az nem lesz jobb, mint bármikor eddig. Max biztos lesz a munkánk.


Igazán már kezd eldurranni az agyam emiatt. Az anyagi gondok nekem lételemeim, anno egy özvegyi nyugdíjból tartottam fent otthon a háztartást 16-17 évesen. De amit látunk, olvasunk, hallunk, ez sok. Kezdek megzakkanni ennek a súlya alatt. Talán jövőre jobb lesz a tekintetben, hogy a magyar munkahelyek év végére újra stabilak lesznek. De addig kínszenvedés lesz az egész.


Igazán a család miatt nehéz ez, hiszen nem lehet függetleníteni őket sem ettől. Hiszen ők is szenvedő alanyok. Nehéz lesz, de újra vissza kell fordulni a család felé jobban, mert ami kint van az országban, az utcán, az sajnos súlyos. Nem is lennék én ennyire kiakadva, ha a súlyosság nem fordul be a kertünkbe. De bejött, beírta magát az életünkbe, és így most már ő is beállt a démonaim sorába. 2009-ben meg fogok ezzel (is) küzdeni. Már sokat lenyomtam.


2008-ban elvesztettem a türelmemet, a toleranciámat. Aki ismer rendesen, az tuggya, hogy ez nem kis baj(ra utal).