2009. december 27., vasárnap

kiskarácsony

nagyon vártuk idén a karácsonyt. kicsit má megin sok lett az ajándék, de ez legyen a legnagyobb baj. 23-án reggel a mi nappalinkba beköltözött egy fenyőfa, amit a csirkék feldíszítettek ügyesen. aztán irány Kecsó, ahol 4 napot voltunk. És az Avatar-t meg egy jó kis esti városnézést leszámítva nem nagyon mozdultunk sehova, az ultrapihenés jegyében.

az idő tök gáz volt, meleg esős fos. nem karácsonyi. még szerencse, h nem hagytuk ki a hóember építést előtte. a 4 napos zabálásról, döglésről meg nem lehet mit írni. a lénzeg a reggeleken volt, amikor Csenge mellé betettük az ágyba Zalánt, oszt figyeltük, mi lesz. :)

Származási hely: Karácsony

2009. december 25., péntek

ávátár

Mammával megnéztük itt Kecsón a 3D moziban az Avatar-t. 3D-ben. Nagyon súlyos élmény volt, olyan, mint a HD vs sima tv. Pár bemutatót is láttunk (Toy story, Shrek), nagyon vad, mit tud a 3D. Az Avatar-ról nem is beszélve, tkp életre szóló élmény. Gyönyörű, néha meg szó szerint szédületes. Persze készülni kell, hogy kurta hosszú a film, régen kellett már ennyire vizelnem. :)

Szóval az Avatar-t is érdemes, de mást is. Megéri. Nem is nagyon lehet leírni ezt, ki kell próbálni.

2009. december 23., szerda

prevencijó

hétfőn Zalánnal mentünk oltásra. Még ott is vívódtunk, h a kötelező mellett most kapja-e a strepto elsőjét is, de miért ne. Úgyis jönnek az ünnepek. Így a kiccsávó mindkét combjába kapott. Az elsőt észre sem vette, a másodikra már a dokinő is mondta, h nem fog tecceni, és hát valóban nem.Egy percig sírt csukott szemmel, de amikor kinyitotta, a nyuszi látványára abba is hagyta. A hatásokat majd meglátjuk, egyelőre így 4-5 nap után semmi bajság nincs.

Apa meg a jogsiját hagyta el valahol. Nem tudom, hol, és mióta nincs meg, de így mennem kellett orvosi igazolást is kérni 6ezerért. Ha meg már ott voltam, kértem a szezonális flú oltást is (ha már a fijam kibírt két oltást), és úgy tűnik, ettől sem lett bajom. És kibekkeltük a tél első felét, ami már 3-4 éve nem sikerült. Szóval jójez. Megszereztem a papírt is, amivel vezethetek addig, amíg nem jön a kártyás jogsim. Szóval megtettük ünnepek előtt az előkészületeket.

2009. december 15., kedd

szelektív (by Mamma)

 

A múltkor meg megszivatta az apját, hogy ő nem volt bábelőadáson! Mert az volt, hogy be lehetett fizetni a gyerkőcöket bábelőadásra (és hwg elfelejtette befizetni Csengét, de én befizettem, csak hwg ezt nem tudta...) és másnap reggel amikor mentek az oviba, hwg megkérdezte Csengét, hogy ő így nem volt a bábelőadáson, mert nem lett befizetve?!

És Csenge beszivatta az apját, hogy szegény ő....neki mennie kellett egy másik csoportba, amíg a többiek mesét néztek....és hwgnek lelkiismeret furdalása lett és bocsánatot kért Csengétől, hogy ne haragudjon rá, amiért elfelejtette........

A slussz poén az az egészben, hogy előző este Csenge elmesélte az apjának és nekem, hogy mi volt a bábelőadáson....csak hwg NEM FIGYELT oda! Mert az apjuk erőssen szelektív hallású.....(és a gáz az, hogy Csenge kezd példát venni róla!)

2009. december 8., kedd

Mikulás

az oviban elcsúszott a mikulás hétfőre, ígymajdnem egy héten keresztül Mikulás-lázban égett a család. Csenge édes volt, várta nagyon, több-kevesebb sikerrel próbált is megfelelni az elvárásoknak. De azért a virgács befigyelt nei is, nekem is.

No meg miután az ablakokba is kikerültek a díszvilágítások, ünnepi láz indul. Egyszóval vicces volt az egész. Olyan kis pezsegő. Nem is beszélve a gyerek-szerkókról.

Származási hely: Mikulás környékén

2009. december 5., szombat

emkávé

na miután ment a lejáccás a tv-n, letöltöttem 1-2 próba mkv-t. hát meglepődtem azon, hogy a tv simán viszi az mkv-t (akár hálózatról, akár pendrive-ról), azon meg még inkább, hogy milyen durván gyönyörű a képe.

egyből beizzítottam a letöltéseket, és elkezdem vadázsni az 5-12 GB-os nagyságú hd filmeket. most nem a természetfilmre gondolok, hanem a klasszik filmekre meg ami van (pl. Predator, Matrix stb.). Na ezek hogy nézhetnek ki vajon ilyen hihetetlen élesség mellett? Nagyon kíváncsi vagyok.Beizzult a vuze is, a dc is, meg Krisztót is megmozgatjuk pár mkv-ért. :)

És egyébként már pár napra vagyunk attól, hogy Csenge a videókból is brózoljon, kiválassza azt a mesét (Barney, Micimackó), amelyiket nézni akarja. No a cél nem az, hogy a tv előtt zülljön, hanem ha ott, akkor mégiscsak vicces egy videógalériából választani. :) Már kérdezgette, hogyan kell pauzolni, amíg pisilni megy.