2010. július 30., péntek

Fédrával

Csenge nagyon elvan Fédrával, meg mi is. Valamely nap Fédra jött át, mi vigyáztunk rája 2-3 órát. Amióta vasárnap elmentek nyaralni, minden nap Csenge beszélget Fédra anyukájával tök sokat. Hú, ha hazajönnek, akkor indul ám igazán a nyár, hiszen már kész a csúszda, nincs nálunk felfordulás.

Kár, hogy Mesi nem nagyon jön, no meg Angélát sem nagyon hívogatja Mamma, pedig biztos Viviel együtt is össze lehetne csődíteni a csapatot. De Fédra nem volt, Csenge az elvolt otthon inkább csöndben. Mongyuk az idő sem volt túl kellemes.

2010. július 29., csütörtök

kertrendezés

nyilván a csúszda miatt pár apróságot kellett a kertben tenni. Pl. kivettük a betoncsövet, az abakuszt áttettük a cső helyére. No meg némileg felszedtem a betont is. A mászókán is befejeztem néhány apróságot, effektíve csütörtökön lett ténylegesen kész (zászló, fejvédő, ilyesmi).

De lesz még feladatom bőven: a másik abakuszt is át kell ültetni, a harmadikat meg el. A maradék betont is felszedem (30 centis csík), és a másik vascsőcsonkot is le kell fűrészelnem. Utána meg jön a füvesítés, mert most kicsit foltos a kert. No meg a homokozót is meg kéne szüntetni, hiszen a csúszda aljába belemehet. nagyon király lesz, sokkal szabadabb lesz a view.

2010. július 26., hétfő

gyaloglás székkel

Zalán ma a kisszék segítségével gyalogolt. Persze véletlen volt, de teccett neki, vagy 3 méteren át tolta. Jót nevettünk.

2010. július 24., szombat

kész

Főnök és Pistabá segítségével végre kész a mászóka, 3 napos meló nyomán. Nagyon komoly munka volt, de megérte. Remélem, használni is fogják. :) Ma már csak apró munkák voltak rajta, és lesz is még néhány apróság, de kész. Nagyon szép. Lehet jönni kipróbálni.

A csúszda persze kicsi volt (tehát túl meredek), így kicseréltem a 2.35-öst 2.95-ösre, ami érdekes módon befért a kocsiba. De az is ott van fent, bár kicsit lájtos. :)

mosogatógép

20-án kábé megérkezett, aztán 1-2 napos szenvedés árán csak bekötődött az új Bosch mosogatógépünk. Még sosem volt, így kicsit döcögős volt az indulás, de majd csak megtanuljuk.

Még a konyhabútort kellett hozzá alakítani, így kisszekrény ki, új munkalap (10 centivel hosszabb), de kész az is. Még konnektort csinálok nekije, oszt kész. Zalán imádja, ha nyitva van, bemászna. De jól is néz ki. Szórjuk a pénzt, két kézzel. :)

2010. július 21., szerda

mászóka projekt

megjött reggel Főnök, így nekiestünk. A cél az, hogy ma legyen meg az összes faelem, lekencézve (cseresznye, töxép), csiszolva. Az egyik gerendát cserélni kellett, így azért baumax, majd asztalosnál csináltattam belőle 85-öset (100-as volt). Még jó, h a 2,4 méteres befér a kocsiba simán.

A fele már lekenve, szóval sima ügy ez ma. Mamma közben a rendőrségen megtette  vallomását a Steiner ügyben, hangoztatta, amit szoktunk, ti. hogy emberünk egy agresszív állat, aki félelemkeltésből él. KirályMam.

2010. július 20., kedd

Fédranap

Délelőtt ők jöttek, délután meg Csengét passzoltuk le oda, mert annyira akart menni. Nagyon jól elvannak, jó nézni. Este 8ig tartott a nap, szóval sokáig. Miután megjött a mosogatógép is, így a mászókával együtt lesz dolog bőven...

csúszda vagy mi

na ma reggel (8 előtt pár perccel!) csak megérkezett az általam hőn áhított csúszda. már régóta szeretnék Csengének (és hamarosan Zalánnak is) olyan kerti játékot, amely nem méregdrága, de bunkerszerű, lakásra is alkalmas, és ektivitire is. Na megtaláltuk, outlet akcióban, korrekt áron egy Jungle Gym Club formájában.

Egy (vagy két?) hete már egyszer kihozták, de nem fizettünk előre, pedig abban egyeztünk meg. A szállító nem telefonált előre, pedig azt írják. És zöld csúszdával, pedig pirosat akartunk. Szóval a Nádland-nál kicsit darabos a kiszolgálás, de itt van, nem sopánkodunk. De kicserélték, kihozták, örülünk némileg. Lebaszták a kapualjba bentre, majd onnan kell behordani. Persze egyből keringeni kezett körülötte néhány fürdőköpenyes féreg. :)

Mindenesetre amíg nincs ovi, hetente nálunk lesz egy nap ovi, a dívák alig várják már.

2010. július 17., szombat

léjgkondi

a héten kurta meleg volt, de annyira, hogy a házban már 28 fok volt. nagyon szenvedtünk, ilyen meleg még közel sem volt a ház eleddig, erősen agyaltunk a légkondin, de fúrni nem akartunk, így mobilban gondolkodtunk. mindenesetre megkérdeztük Angéláékat, hiszen Jani ezzel foglalkozik, és ígérte, h beugranak valamikor.

Hát jöttek szombaton 10-kor, lebeszélt a mobilról, és elmondta, h ő mennyiért, mit tud bevállalni. Sajna csak kedden, de Judit emlegette, hogy ha sör van, hamarabb is. Hát rájuk csörögtünk, mi lenne ha, így aztán délre ott voltak, és szerelték. Nem nagy márka, de 3kor már fújta a hideget.Nem szép, de arra alkalmas, hogy a nagy hőcsúcsokat levágjuk a segítségével, így nincs több szenvedés. Gyors volt, és így fájdalommentes. Szórjuk a pénzt, na.