2010. október 30., szombat

ágyintézés

Délelőtt nagybevásárlás tekkó. Feladat volt az ikea ágyrács is, amit Csengével toltam edéd utáni alvás gyanánt. Odafele aludt, meg amíg dumáltam Lukiékkal. Vettünk állatfarmot is. Otthon összeraktam, így a matrac a helyére került.
Utána Csengét rásóztuk Tiborékra, addig szétkaptam a narancs ágyat és felvittem a padlásra. Majd egyszer eljut Kecsóra.

2010. október 28., csütörtök

fáradt

Lezúzott tüdővel toltam ma végig. Elég hamar elfáradok, de talán Csenge is fáradt volt kicsit.
Megfogadtam, h a szülinapomig le fogok szokni a cigiről, úgyhogy hajráf.
Steiner "köcsög" Sanyi ismét írt levelet, de ez is ügyvédi hulladék. tkp zsarolni próbáltak, de nem engedünk, sőt ezzel kvázi osztottak egy ászt, ami jó lesz később.

tüdőbajom

Ma dokihoz mentem, mer a tüdőgondozó beutaló köteles lett. Én meg ugye elég aktívan köpöm a zöldet tüdőből. Azonnal küldött röntgenre (be is paráztam), ahol 1 órát vártam. Negatív.
Csenge ma úszni ment, de most Nagyika és az én segítségem nélkül oldotta meg Mummatz. Sőt az egész estét is, annyira elhúzódott ez az egész. A Matyis találka is bukott így sajna.

2010. október 27., szerda

torna, Vivi

Már azért sem volt nyüszi, h Fédra ment Vivihez. Megbeszéltük, h utána beugrunk. Tornán volt trambulin, gerenda meg körmászás is. Jó mozgalmas volt. Habár egyre inkább kérdéses, h mi lesz. Legaláb egy 5 perces szülői eligazítás jó lenne arról, h mi van vagy mi lesz.
Utána Viviék, ahol Sanyi bizonygatta, h Alíz állításával ellentétben a tvjük nagyon is fasza. Nehéz ügy volt. Viszont a verandát nagyon faszán megcsinálta.

2010. október 26., kedd

chicken farm

Tegnap arra értem haza, h sikítás. Ott volt mind a 4 csirke, meg Judit mint kísérő. Csenge gázul viselkedett, ezért félbeszakítttuk a bulit. Negyed 8ra értem haza a szállításból. Ikea és tesco off. Dw legalább felcsempésztük magunkat Tiborékhoz. Máshogy úgysem engedtek volna be.

2010. október 25., hétfő

szekrény kész

Ma befejeztem a szekrényt a tolóajtók felhelyezésével. Végre. Délelőtt matracot is vettünk az ikeában, erre este kiderült, h a szivacs alja bepenészedett. Így hétfőn valszeg ikea megint ágyrácsért. Hátha akkor nem lesz olyan.
Jáccóra nem mnetünk, de jól tettük, mer elmaradt az eső miatt.

2010. október 24., vasárnap

palacsintaparti

Délután palacsintaparti. Mi adtuk a helyszínt meg az anyagot,Tibor meg a sütőt meg a keverést meg a sütést. Viviék is jöttek, oltári csajparti volt. Jót dumáltunk, mert a gyerkök elvonultak a kisszobába tök sok időre a kiskacsákkal. Sajna későn kezdtük, de így fél9ig toltuk. Szuper volt, főleg ahogy a csajok tapsoltak Tibornak a feldobásokért. :)

2010. október 23., szombat

családi Kossuth tér

Ma Kossuth tér Fédráékkal. Mert bizony Kolompos. Sajna achelyszínt eltúrták, mert az árkádok alatt nagyon kevés hely volt. Leventével pakoltunk padot. Xénia pedig bevitte Csengét is előre a küzdőtérre. Jót táncoltak.
A gyerekek kaptak zászlót egy rendőrnénitől. Legalább tizen kérdezték meg, hogy honnan szereztem. Kajaárus sem volt nagyon. Utána jáccó a Szabadság téren, oszt mekiebéd. Jó volt.

2010. október 22., péntek

szülői kifakadás

Olyan jó, h Csenge már nagy. Most már olyan emberes az ölelése. Nagyon jólesik. Szerencsére ő is szereti csinálni. :)
Zalán meg reggel a felállást gyakorolta az ágyon. Feláll, oszt bumm előre eldől. Nagyon mókás. Szépen felépíti a járást. A fenti másik foga vadul nő, nem lesz kalóz.

torna meg edzés

Ma újra volt nyafi torna előtt, mert Fédráért hamar ment Xénia. Ezért Csenge kicsit elbizonytalanodott. De nem volt gáz. Ott a folyosón már nagyon laza és jókedvű. Ma volt trambulin, meg gerendán egyensúlyozás is 3szor. Ügyes volt minden csirke, pontosan nem ismertem meg. De mindenki nagyon jól nyomta. Anyukával beszéltük, h össze kéne dobni komolyabb kamerarendszerre.
Edzés meg fasza volt. Kopaszt lezúztam, Mátét megismerhettem.

2010. október 20., szerda

úszáska

Megvolt az első úszás. Sok infónk nincs. Az biztos, h nem volt nyafi meg sírás bent sem. Aszonta Csenge, h nem volt merülés, persze a haja totál vizes volt. És legközelebb is szeretne menni. A kérdés, h hogyan oldjuk meg az odajuttatást, mert most itt volt Nagyika.

2010. október 19., kedd

szokásos

Nagyon olajozott már a torna. Nyafogás nulla, Csenge lelkes nagyon. Balázs beteg volt, de így is simán bement. Kezdi sorolni a neveket is. Dolgozni is jó a várás és biztonsági kamera nézés közben.
Melóban nagyon rohanós öltönyös nap volt. Meg tán kicsit megint beteg vagyok, megy a pingpong rendesen.

2010. október 18., hétfő

fog kettő

Ma reggel irány Kecsó. Család ott van. Csenge fogorvos, 40 perces cucc volt, 2 fog rendezése. Hősies a csirke, néha nevetett, valszeg sok volt a cucc. Zalánnal kiröhögtük a parasztot. Már nekem is kínos volt, mert szemberöhögtem és legyintettem egyfolytában, az meg kényszeredetten vigyorgott. Most itt a postán, átveszem az idézésünket. Beteg.

nem-szabadnap

Ma 3kor meccs, így szabadnapot kaptam. Persze Pistabá elmondta, h megjött a következő per, amiben a köcsög beperel mindenkit. Ez jól elcseszte a délutánomat. De legalább a képeket rendbe tettem. Munkára kevés idő maradt. Még egy film se fért bele. Szuper.

2010. október 17., vasárnap

bréking: megint bepereltek! :)

Steiner "koronatanú" Sándor ismét beperelt minket. Most ő a felperes, az alperes pedig 6 másik tulajdonos (az utolsó, nyolcadik tulaj nem jött el). A per tárgya: szabadságjogok/személyiségijogok/jóhírnév/becsület megsértése. Amiért le mertük írni, hogy agresszív, ezért beperel mindenkit, aki jelen volt. :)
Mindenesetre kiröhögtem a szomszéd nőt, az meg nézett, mint Rambo (!!!). Megjegyeztem, h kemény, mint a mamutszar, erre bement. Nem értem. Illetve értem, de akkor is. Minek beperelni egyszeri embereket?

2010. október 15., péntek

Csenge megint fogorvosnál

Fogorvos megint. Balázs aszonta, h Csenge fogai nagyon durvák. Legalább hatot kéne csinálni. Amit betömött, abból este lejött egy darab is. El is keseredtem, h neki hasonlatosak a fogai az enyémekhez. Ez biza nem jó. De ez van.
Délután toltunk egy kis főteret is, minifánkkal meg fán lógással. Csenge jutalmul zhuzhu hörcsögöt kapott.

2010. október 13., szerda

sas fórum

Megvolt a prezi. Aszonták, jó volt, kérdések és reakciók alapján sikerült elérni az ingerküszöböt. Sikerült újat mondani a szakmának talán. A nyitó és a záró plemáris nagyon jó volt. Nagy emberek szóltak, h a Föld kampó, csináljunk valamit.
Sajna a vacsiról el kellett jönnöm, mert otthon leállta fűtés...

2010. október 12., kedd

munka a társalgóban

Ma nagyon rugalmas volt a tornára menetel. Csenge nem nyafogott, csak a foga fájt. Időben ott voltunk, bementünk a kocsival, megnéztük a társalgót is. Szuper volt. Dolgozni is tudtam eleget wave nettel. Utána cicateszt a társalgóban. Nagyon jót tett, h megbeszéltük ezt a kiscsajjal.

2010. október 10., vasárnap

szorgos vasárnap

Reggel 9kor meccs. Nem volt rossz, de a sasok túl jól dobnak. Utána vasúttörténeti park Tiborral meg Fédrával, jót vonatoztak a csirkék. Délután megvolt a fúrás meg a gyerkök örömére a lichthof takarítás is. Még gesztenyesüni is lett a termékeny mapon. Szeretem az ilyen hétvégéket. Erőt adnak mindenkinek.

Angéla szülinapi zsúr vs. Erdőkertes

Ma volt Angéla parti napja. Ezért csak bevásárlás volt. Délután jött az ötletem, h Zalánt elviszem Erdőkertesre. Így is lett, jó volt, még ha kicsit kómás is volt. Mindig a tévét akarta nyomogatni. Mamma viszont nem járt jól, nem tetszett neki a parti (a vendégbánás része, meg a tisztaság), Csenge viszont jól érezte magát. Ez a lényeg. Sokat táncoltak meg minden.

2010. október 7., csütörtök

szépül a torna

Ma már csak az oviban volt némi hiszti, h ne legyen torna. Szerencsére Ica néni biztatta, így nem volt gáz. Utána megint mondta, h igazam volt: nagyon jó volt a torna. Remélem, h valóban így van. :) megbeszéltük, h ha elfárad, szóljon a tanítónéninek. Legközelebb vinni kéne laptopot. Vettem behajtási engedélyt a kocsira. :)

jó kis meccs

Ma ismét egy fasza meccset toltunk. Webpont. Kiderült, hogy a piros mezem sincs meg, Kopaszé volt nálam hónapok óta. Mindegy, jól toltuk, Geri hozta azt, amit én a múlt meccsen. 12 ponttal zúztunk. Jöhetnek a fradisták vasárnap reggel...

2010. október 6., szerda

életem első tárgyalása

Megvolt a per. A köcsög nagyon nem volt kipihent. A bíró kurvára mérges volt a köcsögre, hogy tanú akart lenni. Levette a bíró, h kötözködő barom. Kiküldte őt meg aztán engem is. Később azt is mondta, h a Steiner ne szóljon bele, és az egyeztetésből is hagyják ki. Ez igazi győzelem.
Végül megegyeztünk: ha lesz szmsz és házirend dec 20ig, akkor 40 ezerért vége a pernek. Hát lesz. De a bíró 2-3 mondatáért megérte. Kár, h kiküldtek, de így is lehetett hallani. Ez siker a jövőbeni pereket illetően.

2010. október 5., kedd

esik az eső

Ma egész nap esett az eső. Nagyon koki volt mindenki. Délután Csenge megint nyafogott torna előtt. Hogy unalmas meg fáradt is. De nagyon nyafogott. Teljesen elkeseredtem, hogy vége a tornának. Izgultam, mikor jön majd ki vagy mikor hagyja abba. Erre tök jókedvűen jött ki, hogy nagyon jó volt. Szóval csak fárasztott, mint Fédra az anyját. Egész este torna volt itthon is. Csütörtökön megyünk ismét.

2010. október 3., vasárnap

másnapi meccs

Délután meccs volt, és annyira kész voltam, hogy muszáj volt meginni előtte egy hell-t. Ráadásul a sárga mezem nincs meg, így Mészi mezében toltam. De jól. 12 pont, sok lepattanó. Nagy küzdelem volt, de nyertünk.
Utána szavazás majd játszótér. Este Zalán belebogyózott a kádba. Döbbenetes élmény, Csenge sosem csinált ilyet. Zalán meg már másodszor. Nehéz lesz megmagyarázni neki. Nyomjam bele az orrát? :)

lagzi Visegrádon

Nagyon jól sikerült Bálinték lagzija. A helyszín, Visegrád nagyon szép. Igen hangulatos volt a szertartás a palotában, főleg a lufizás (Zalán odavolt). Az étteremben (sirály) volt pici jáccótér is, ahol Zalán zúzta a kiskonyhát. De legjobban a dobszerkó érdekelte, no meg a szeletelés.

Csenge meg szinte végig táncolt, végre elfogadott partnernek, így éjfélig toltuk. volt mindenféle figura, mindketten nagyon elfáradtunk. megvolt Csenge számára az első menyasszonyi torta is, de sokkal fontosabb volt neki láthatóan a menyasszonytánc. alig akarta elengedni a menyasszony kezét. no meg összehaverkodott két nagylánnyal, jót zsiványkodtak.

az alvás nem volt jó, mert a kandalló miatt nagyon meleg volt. másnap reggeli a cba-ból, kv a cukrászdában, majd fizetős jáccótér (történelmi mesekert), ami piszok nagy dobás.

2010. október 1., péntek

Zalán

A piszkos mindenre felmászik. Kihasználja a kisszéket meg minden lépcsőnek használható tárgyat. Kiskecske. Persze járni nem akar. Vicces felül az az egy foga, úgy néz ki, mint egy kalóz. Már mondja rendesen a dolgokat, de nem mindent értünk. De annyira édes. Mindenkire mosolyog és nagyon barátságos. A világ legjópofább gyereke. Csak azt nem értem, hogy miért akarja mindig leütni az orromat. Azt hiszi biztos, hogy valamit rátettem viccből.

Csenge

A gyönyörű és undok hercegnő. Ha mosolyog, tündéri, ha pofákat vág és felesel, ördögi. Még sokat kell nevelni rajta, de kafa csaj lesz. Mostanában szenvedünk azon, hogyan kellene büntetni, mert bizony annyira szemtelen, néha meg kezelhetetlen. Persze ez csak most gáz, ettől még vicces és feltűnő jelenség. Belekezdett a tornába meg a néptáncba is, reméljük, hogy emiatt nem fog elszakadni a barátnőktől. No meg nagyon fontos, hogy mennyire odavannak egymásért a csajok. És odavan egyre jobb