2010. december 29., szerda

egy kis Balaton

Két nap Balatonfüred. A fele ajándék, Andinak meg összedobtuk. A szálloda puccos, a kaja és a szoba über, a medence két fokkal hidegebb, mint kéne, de egyébként mocsok drága. Jót pancsoltunk, én főleg szauna. Csengén láccik az úszás, de csak úgy, h nem fél; úszni nem hajlandó. Nagyokat zabáltunk. Ki nem nagyon mentünk, mert nagyon hideg volt.
Nem volt igazi pihenés sajna. Visszafelé hatan mentünk a kocsiban. Mire hazaértünk, annyira fájt a fejem, h okádtam. Szuper.

2010. december 26., vasárnap

karácsony Andiékkal

Andiék megérkeztek 23án, utána azonnal Angyalok erdeje. Másnap reggel megvolt a szokásos balhé is, h Mamma milyen bunkovics, de így hamar túllettünk rajta. Aztán irány Kecsó, karácsony. Utáltam az egészet. Csenge ismét rengeteg ajándék, túl sok. Én jókat kaptam, Mammának meg szinta semmi. Két nap tespedés, mer szakadó eső. Pesten meg hó szélviharral, a verandán hó meg jég. Két szál cigger per nap elindítva. Társasjáték totális siker.

2010. december 20., hétfő

fuss el véle

Mamma szülinap. Virággal ki lettem küldve, h kint vegyem le a cipőmet. Merhogy takarítás van. Azóta eléggé elkészültem. Már napok óta depis vagyok, nagyon nagy a hajtás, nagy a felelősség, és bizony elfáradtam. Persze nagyrészt sikerült minden, így azokat pipálhatom. De már nem akarok semmi újat, csak pihegni és a családra koncentrálni. De csak ömlik a szar. Elég.

2010. december 18., szombat

évzárócska

Délelőtt szánkó, mert újra esett hó. Rövid volt, mert nagyon hideg lett. Délután úgy volt, h Csenge Fédránál alszik, de 5kor lemondták. Csak vendégség, előtte szánkó. Állítólag nagyon viccesek voltak a csajok.
Mi meg céges parti, ami nagyon uncsi volt, pár jót dumáltunk, kaja volt, de ennyi. Fél 4re értünk haza. Nagyika megbirkózott a kölkökkel, de nehéz volt. Fél11kor még beszéltem Csengével. Vasárnap meg nulla.

2010. december 16., csütörtök

zügyvéd

Megvolt mindkét ügyvéd. Tház ügyben lezártuk az elsőt, azzal kapcsolatban már nem lesz érdemi köcsögösködés. A büntetőügyben aláírtuk a megbízást, nagyon biztatónak momdták a helyzetet, de annyi pénzért el is várjuk. Itt is mondták, h a köcsög ügyvédje béna. Úgy kell neki. Még fénykép kell, de ennyi. Ezzel a stressz szintem normál szintre zuhant. Jöhet a többi száz ügy.

2010. december 15., szerda

úszás nyíltnap

Ma meg úszás nyílt nap. Angéla nem volt, Vivi meg Fédra igen. Xéniát lekirúgottoztam, ami félig véletlen volt, mindenesetre kellően bunkó ahhoz, h Tibor is leszidjon. Később bocsánatot is kértem, hiába.
Bent az usziban nagyon meleg volt. Fédra a komolyakkal úszott, Cs és V meg szivacskukaccal. Csenge ügyesen és gyorsan tolta előre és hátra is, tán ő volt a leggyorsabb! Persze nagyon elfáradt, kicsit sírt is, h a szemébe ment a víz, erre Zita néni arcon vizezte. :) ügyes volt, büszke vagyok rá.

2010. december 14., kedd

torna nyíltnap

ma torna bemutató. Zalán bejött a céghez délben, 20 percet én voltam vele. Óriási sikere volt. Onnan haza, Csenge, majd torna. Kamera, fényképező. Egész ügyes volt, a végére nagyon élvezte, nem is lógott annyit. Remélem, még jön. Ott Csengusz a neve. Szurkolok. Utána ügyvédhez Pistabá doksik. Ott is szurkolás. Egész nap durva rohanás. Szünet kéne.

2010. december 11., szombat

hószezon

kiccsalád kihógolyózta magát a kertben, a csúszda is meg lett takarítva a friss hótól. néhány hófogó fent a tetőn, néhány ajándék meg a kocsiban. mozgalmas nap, 3-ra csak megebédeltünk.
délután megint szánkó. hiába, apa szeret szánkózni. :)

2010. december 9., csütörtök

soha többet torna?

Tegnap nem volt jó. Csenge közölte, h soha többé torna. Annyiszor és annyira, h végül télleg nem vittem el. Végülis mindig mentünk, csak sajnálnám a ráfordított időt. Ráadásul jövő héten nyílt nap, akkor muszáj lesz. És télleg szépen fejlődik, ügyesebb és határozottabb. De elfogadom, hogy sok. Aszongya, h hosszú. Nagy döntés, de érezhetően eldöntötte Csenge, pedig mindenki azt mondja neki, h a torna jó és tyű. Ez van. Lefárasztott ez nagyon.

2010. december 8., szerda

éjjeli parti

Úszás végére mentem a családért. 11-kor felriadt Zalán, valszeg pocak. Én még dolgoztam, így nekiesett a laptopnak. 15 perc múlva Csenge is felébredt, akkor indult a móka, rengeteg pukkával. Zalán vicceset hisztizett, amikor Mamma elvette tőle Csenge kulacsát. Földrefekvés, ordítás, parkettaszagolás. Jót nevettünk. Aztán az éjjeli buli véget ért. Vicces volt, nem szok ilyen lenni.

2010. december 5., vasárnap

szánkómánija

Ma délelőtt meg délután is szánkózás. Délután Fédráékkal, de nem tudtunk beszélgetni, mert Csenge nem csúszik egyedül, Fédra meg csak úgy. Csenge mostanság gané Fédrával, nem tudjuk, miért. A seggem szét lett zúzva a jeges terepen. A végén Csengét leborítottam a szánkóról, mert teccett neki. Sírás és orrseb lett belőle.

2010. december 4., szombat

dizni on ájsz

Reggel Zsé anyuja hívott, hogy van egy üresedés a Disney on ice-ra és Csengére gondolt. Persze Csenge beleegyezett. Elvittem, onnan Szilvi vigyázott rá. Kapott óriás nyalókát meg Minnie figurát is. Utána megnéztük Zsé lakását. Elfogadnám, na. Este szánkó.

2010. december 3., péntek

ezerrel

Lusta hét volt, de mégse. Melóban durva a pörgés, ismét adatharc volt, döntéshajkurászás, no meg súlyos készülés. Csenge volt tornán kedden, de még mindig lógós. Szerdán végül mégis elmentek úszni, pedig Mamma émelyeg még mindig. Tibor segített sokat, nélküle nem lett volna uszi. Csüt torna elmaradt, Pistabával mentünk ügyvédhez. Másfél órát vártunk, de megérte. Dolgok hadát kell intézni, meg kell egy rakat lóvé is. De megcsináljuk! Hajráf!!!

Ja, és annyi hó esik, h nem lesz hófogó idén sem. Ismét jó tél lesz. Csenge imádja, első nap be se ment a házba. Oviban szánkó.