2011. április 25., hétfő

vadaspark

Megnéztük a vadasparkot is. Zalán jót mászkált, elég sok újdonság volt nekünk is. Csenge simán etette az antilopokat is, de a kecskéknél most nem volt gida, a nyuszikhoz meg nem tudtak odaférni. A barika meg ugye a Malomban volt. Nagyon viccesek voltak a kismajmok meg a csíkos kisstruccok vagy mik.
Utána haza, Pesten eső volt. Utána plaza gyalog. Kemény táv, a végén még Csenge is elfáradt, pedig bicajjal szárnyai vannak.

2011. április 24., vasárnap

traktorvezetői tanfolyam

Vasárnap irány Kécske. A mester piszokjó hangulatban (iszogattak a parókián), Csengével elmentek bicajozni a Tiszapartra, utána meg az ígérethez híven traktoroztak kicsit az udvarban. Piszok vicces volt, fullos gyerekszórakoztatás. Csenge eztán is elvolt egyedül, órákon át. Mondta is, h itt jobb volt, mint otthon meg Kecsón. De hát télleg kapott profi bébiszittert meg figyelmet. Fel kell kötnöm a gatyát. Mamus is ezt emlegette, h a keresztapa bezzeg igazi nagypapa. Később jöttek Gyuriék is.

Gyuri meg elég súlyosan néz ki, nagyon durva, h így kiszívja az a valami, amit nem találnak, no meg a kemó meg a sugár. Döbbenetes, egyszerűen nem tudtam szóhoz jutni. Ez igen rövid idő alatt a 2. erős kép, ami elgondolkodtat.

2011. április 23., szombat

Kecsói randalír

Hétvégén irány Kecsó, Gyulán festés. Csenge már csütörtökön lement, annyira tudunk egy éjszaka is örülni a találkozásnak, vicces. Szombaton bútornézés, canga, délután meg irány a város. Fagyizás, harangszó. Este már napok óta gázos, csak az orrcsöpp meg a puff segít levegőt venni. Kecsón még inkább.

2011. április 17., vasárnap

a barlang meg a csibék

Vasárnap a Pálvölgyi barlangnál volt Föld napi akció. Voltak kisállatok (görény kartárs, meg mosómedve), de a csajokat a barlang izgatta. Persze Csenge kevésbé, Vivi erősebben félt, a többiek nem. Toltam a kenyérlángost. De azért az autóhisztit meg a Vivitkiviszi hisztit kihagytam volna. Délután nagy alvás, aztán én fűrészeltem, Csenge meg Rafival csibézett meg bandázott a mászókán egész estig. Akkor én meccs, ahol végre nyertünk. Zalán megcsodálta a mezemet, merthogy abban mentem haza.

2011. április 16., szombat

Újpesti randalír

Szombaton Föld napja ill. Húsvétváró a Rex állatotthonban. Fédráékkal. Őzike, mini trambulin, gulyás. Délután Andretti, aztán meg bicikliparti a Főtéren, ahol Mesiékkel is összefutottunk. Jó nagy bicajt kapott, akkorát, hogy pótkerék kellett neki. Jó kis nap volt, a naplemente megkoronázta.

2011. április 10., vasárnap

Milánék beugrottak

Jó szeles volt a hétvége. Szombaton meccs Érd közelében, ismét mínusz. Utána tesco és baumax, Ákosék is utóbbi, így beugrottak. Csenge leült Milán mellé, és simogatta, nézegette, nagyon teccett neki, annyira aranyos volt. Milán meg se mukkant, totál bátyja, hiperjófej.

Másnap 2,5+3,5 km cangázás, én loholtam utána, nagyon élvezem, h ennyire mobilok lettünk. Ágy szét, a polc viszont nem sikerült, pedig szétfúrtam a falat. Gáz.

2011. április 5., kedd

odanőtt

Ma reggel már cangázott Csenge az oviba is. Persze az probléma, h hova tesszük a bicajt, most egy rozoga kerítéshez odazártam, de ez így nem lesz jó. Kéne valami vontatóeszköz, amivel hazahúzom. Izgalmas feladat. Ez lenne a legnagyobb bajom, ó de jó lenne...

2011. április 4., hétfő

a bicikli áttörés

Azon gondolkodom, h egy biciklizni megtanulás mennyi mindent megváltoztat. Durván mobilak leszünk. Plusz mindenhova kell biciklit vinni. Előbbutóbb nekem is kell v Mammának, mert mindenhova canga lesz. Furcsa, de persze már nagyon vártam, és büszke is vagyok. Kitárul a világ.

2011. április 3., vasárnap

Csenge biciklizik

Csodahétvége. Pénteken Csengével bicikli tanulás, ő kérte. Görnyedtem, reménytelennek láttam. Másnap totális siker. Megállás ment, tekerés is, indulást kellett, ezt futóbicajozással oldja meg (tapostapos, majd menet közben pedálra a láb). Egész hétvégén ment a canga.
Közben szombaton Jánosék jöttek erobik bajnokságról, volt csinosruházás. Vasárnap eperfa meccés és Pistabáék sarkában veranda festés. 3 éve toltuk. Délután bukós meccs, utána nagy fagyizás majd ágyszétszedés. Elfáradtunk.