2006. július 28., péntek

fürcsi őrületek

rájöttünk, hogy Csenge imád tusolni. Így velünk, a nagy kádban csináljuk, mert már a kiskádat kinőtte mozgásigényben. Egyébként ez így sokkal viccesebb is, kevesebb a víz a fürdőben, és Csenge is kavirnyálhat gazdagon. No meg tüneményes, ahogyan a vizet meg a zuhanyrózsát marja. A kertben is imád fürdeni, főleg a pancsolás megy nagyon.


DSCF1105.JPG | DSCF1108.JPG | DSCF0962.JPG


balatonon

Emőke szervezésében újra összejött a fantabanda a Balatonfenyvesen, frankó kis bungalókban elszállásolva. Kicsit szétszórt volt a banda, Baliék és Royék nem jöttek, Ákosék meg Dudaron voltak. Kicsit rövid volt az együttlét, csak szombaton volt este együtt a nagybanda, de kellemes volt.
Mi Mamussal kitomboltuk magunkat, sokat veszekedtünk, mer Mamus parázott Csenge nemevésén, de aztán végülis kiadott mindent, így jó lett a vége szombat estére. :)
Nem felejtjük: VCsabi+PC masszázsát, quake sztorikat, amerikai nyílászárókat, és azt, hogy Lacci csukott szemmel beszélgetett. :)


DSCF10861.JPG | DSCF1075.JPG | DSCF10811.JPG


a kertben

a jó idő illetve a fenyő árnyéka miatt egyre többet vagyunk a kertben, ahol a szomszédokkal kiabál Csenge, és egyébként is felfedezi a kert örömeit, ami nekünk kimaradt az életünkből. láthatóan élvezi egyébként. nagyon bejön a fürcsi, sok vízzel, imádja a locsolást, megfogja a vizet ugye, és szeret integetni a szomszédoknak, akiknek ez láthatóan teccik. most, hogy az 5 új rigófióka mind meghalt, így jól jön egy kis vidámság, móka és kacagás. Mellesleg a rigók őrületek, már minden évben kétszer rak fészket, és egyre többet tojik.


DSCF1157.JPG | DSCF1139.JPG | DSCF1146.JPG | DSCF1092.JPG


zsivánkodás a lakásban

az utóbbi időben Csenge elkezdte vadul felfedezni a házat, jön utánunk, nyomoz, és mindent megnéz, kipakol. rendkívül vicces.
DSCF1062.JPG | DSCF1064.JPG | DSCF0994.JPG


aluka

Pár kép arról, hogyan alszik Csenge, ráadásul mostanában télleg annyit alszik, amennyit egy gyermeknek kell. :)


DSCF0973.JPG


2006. július 18., kedd

Újabb fogacska

Csengének megjelent az egyik elsőfelső foga!!! Dagadt az ínye, és valszeg emiatt kicsit feszült. Persze sokat dob rajta az is, hogy a tápszert egy hétig nem etteitta, így a folyadékhiány is jelentkezett az anyagcseréjében. emiatt egész héten nagyon ragaszkodott az anyjához, szinte folyamatos jelenlét kellett neki, elég nyűgös, illetve hamar elveszti a türelmét. Nagyon bújik a mamához, ugyanakkor rendkívül édesek. Persze az alvása is jóval zaklatottabb.


Ja, és amióta kibújt az újabb fogacska, most már tudja csikorgatni is őket. minden nap van valami új mutatvány, na. :)
Volt olyan is szombaton, hogy Mamma fogta Csenge két kezét, és Csenge állva 3 lépést tett a puff felé. Csodamóka!


Valamelyik reggel pedig - amikor láttam, h Mamusnak elege lett - átmentem 6kor Csenge szobájába vigasztalni , de amikor átértem, pont abbahagyta a rövidke nyöszörgést. Gondoltam ledőlök mellé, és 9-ig durmoltunk, jól el is késtem a munkából. Viszont ilyen jót ritkánaludtam, mint abban a 3 órában, a kislányunk melletti ágyon, egymás szuszogását hallgatva.

Bútorszerelés

Kecsón befejeződött a burkolás, ezért pattantunk bútort szerelni, mert Főnökék már megőrülnek, hgoy az egész konyha a szobákban van szétszórva két hete. Sajnos a hétvégén nem sikerült befejezni, mert a Mester csask vasárnap későn ért rá, így a mosogatót hétfőn kellett befejezni, és gyakorlatilag csask a sarokelem került fel a falra. Minden alkatrész megvan, szóval csütörtökön befejezzük.
Csenge meg Mamus lentmaradtak Kecsón, így Pesten egyedül vagyok a nagy házban, és nagyon nem jó, hacsak nem úgy nézem, hogy ma megnéztem egy teljes filmet bömböltetve, és rend van a lakásban folyamatosan. :) Jó ez, de már nem az igazi. Nehéz volt eljönni vasárnap késő este, dehát muszáj dolgozni. :(

Mondeo-val Kecsóra

Múlt hétvégén mi is kipróbáltuk a légkondi nélküli autót, mivel a Mondeo-ban tönkrement, viszont megpróbáltuk beszámíttatni. Hát, télleg nem vicces, így egyszer elment. Persze a Skoda is adott volna 250e-et a kocsiért, szóval felesleges kör volt.
De legalább előkészítettük Főnökéknél a konyha felújítását (burkolás), no meg Csenge állva kakilt, ami azért több, mint mutatvány. :)
Főnökék becserélték a régi Hyundai-t az új kicsire.

2006. július 6., csütörtök

jármű, hinta, lazázás

kísérleteztünk Csengénél egy járművel, egy vacak műanyag baby taxi-val. a baja az, h túl könnnyű, tehát nem alkalmas kapaszkodónak. Viszont piszkosul élvezi, ha tologatjuk rajta. Amit még élvez, a hinta a játszótéren, úgyhogy ezt is be kell szerezni. Sikítva röhög.


Foto-0171.jpg | K_p130.jpg | K_p120.jpg

mobil képek

leszedtem a mobilról a képeket, és hát kiválogattam a legviccesebbeket, legjellemzőbbeket az elmúlt bő 1 évből. Érdemes végigkattintani, habár a képminőség nem a legtutibb.


Foto-0092.jpg | Foto-0108.jpg | Foto-0163.jpg | Foto-0141.jpg