2006. szeptember 30., szombat

Csenge még mindig Kemerben

Csütörtökön már egész nap felhős volt, jól is esett végre egy kis napszünet. Mamussal délután törökfürdőbe mentünk Antalya környékére, addig a többijek vigyáztak Csengére. A törökfürdő lájtos volt, ámbár nagyon jólesett, a 2 évvel ezelőtti sokkal jobb volt, de szerintem ez is jó volt, habár anyósék szerint ahhoz képest zsenge volt.
Csenge csütörtökön már 11kor elaludt, mi meg éjfélkor, így nagyjából kezdünk visszatérni a rendes menetrendhez. Mindenki eszik meg alszik rendesen. Mondjuk sokat segíthetett, hogy magyar buli volt, Fenyő CD-vel, valami nyugdíjas csoport rokizott vadul, mi meg Csengével roptuk az asztalon. Nagyon jót röhögtünk, Csenge is rettentően élvezte.


Főnökék pénteken elmentek egy therapy masszázsra, ami piszkosul bejött, jól meggyúrták őket. Egyébként egész nap a parton lógtunk, apa meg is égett rendesen, Csenge meg jól elfáradt, mozgalmas volt. Megtaláltuk a 2 helyet, ahol elengedhető Csenge: az egyik a parton a kavicsos rész, a másik meg az asztal. Tehát a szobán kívül Csenge döntően ezeken a helyeken fordul elő. A kavicsokat imádja, egymáshoz koccantani meg nyalogatni (sós, ugye) illetve hajigálni. Az asztalon poharakkal tart rendkívül vicces bemutatót, az egész szálloda örömére.


Mint minden nap, este ismét bementünk Kemerbe a főutcára, mert mégiscsak ez az utolsó napunk itt. Csenge új örülete a kismotor: mindegyikre őrjöng, rötyög rájuk, megkiabálja őket. Egyszerűen alig lehet lefogni. Emellett kezdi élvezni a török zenét, nagyon sokat táncolunk.


Szombaton (mindjárt) indulunk át Alanyába az 5*-ba, meg a még jobban hullámzó tengerbe, illetve végre megkapjuk a tengeren lemenő nap látványát, itt ugyanis a hegyek mögött bújik el a napocska. Itt még gyorsban összecsomagoltunk, meg Csengét meghajókáztattuk az egyébként most durván hullámzó tengeren. Reggel a kavicsokat lapátolták vissza a parton, annyira átrendezte. A víz azonban még mindig zseniális, az idő most viszont durva, nincs felhő, van vagy 35 fok napon, még 5kor is tűz a nap.


dscf1976.JPG | dscf1960.JPG | dscf1941.JPG | dscf2004.JPG


Egyszóval továbbra is nagyon jó minden. Íme az elmúlt 2-2,5 nap képadagja.


2006. szeptember 28., csütörtök

Csenge Törökországban 1. (09.25-09.27)

Na, elmentünk nyaralni. A cél az volt, h luxus legyen, kaja legyen, pia minden mennyiségben. Jöttek Főnökék is, meg Krisztóék is, így összesen heten vágtunk neki hétfőn késő délután, 25-én. A gép este fél9kor indult, így nem volt egyszerű, de minden oké volt.


A repülőutat Csenge aránylag jól viselte, igazándiból a buszozással sem volt probléma. Az egyetlen probléma végig a mozgás hiánya, mivel nyilván nem lehet szinte sehol sem elengedni.
De ettől függetlenül ment a rötyögés. Kicsit későn értünk ide, és a buszozás meg a mozgáshiány miatt itteni idő szerint 4kor tudott elaludni, de nem volt balhé.


A szállodánk nagyon aranyos városi szálloda, gyönyörű kilátással, nekünk 2 teraszunk van, egy a város-hegyek felé, a másik telibe a tenger felé néz, mást nem is látunk. Persze ennek a hátránya az, hogy halljuk a diszkót is, ami 300 m-re van, de láthatóan a csajokat ez nem zavarja, csak engem (Mamus inkább csak a zene milyenségével nincs barátságban). Ráadásul a szoba tök nagy, nagyon jól elférünk a földön kinyitott bőröndeinkkel is. :) Csenge ágya meg ilyen ringatós, és nagyon szereti vadul rángatni, miközben benne áll, az meg majd szétesik. Az ágyat egyébként meg is kellett javítania a Főnöknek, mert egy csavar nem volt benne, ami nélkül elég ferde volt az egész.


Az idő zseniális, 28-30 fok, lágy hűs szellővel, este kb. 25 fok, egyszóval csodás, Csenge is élvezi. Főleg a kiskutyát meg a cicákat, akik a puffokon ejtőznek egész nap. De a városban is Csenge messziről kiszúrja a kutyákat, és va-vau-zik nekik, és megrötyögi őket.
A tenger nagyon kellemes, kb. 28-29 fokos lehet. Még Csenge is lógázta bele a lábát, és a kavicsokat is imádja nyalogatni meg dobálni.


A Főnökék kedden törökfürdőbe mentek, de nem teccett nekik annyira, mint 2 éve. Ma Antalya városnézés+törökest-re, de mi oda azért nem mentünk, mert 2-től éjfélig tart, azt meg sokalltuk egy kicsit. Mindegy, elleszünk itt, 4 óra felé lemegyünk a partra Csengével, és akkor már többet lehet a napon is a kiscsalád. Törökfürdőbe csütörtökön megyünk Mamussal, akkor majd a Főnökék vigyáznak Csengére, 4en csak megoldják. :)


dscf1807.JPG | dscf1825.JPG | dscf1901.JPG | dscf1903.JPG


Az antalya-i városnézés képei:
p1010228.JPG | p1010263.JPG | p1010280.JPG | p1010355.JPG


Amire figyelni kell: repülés közben marta a kukoricapelyhet, mer az csámcsogás és nyelés, és ezáltal nem dugult a kis füle. Itt törökben kevés helyen merjük elengedni Csengét, illetve nem egyszerű az sem, hogy nem akarunk csapvízzel operálni, mert azt ivásra sem javasolják a felnőtteknek sem (nekünk még nem vót bajunk). Ezek nem egyszerűek, de minden más feledteti ezeket az "apróságokat".


2006. szeptember 21., csütörtök

albumnézegetés, telefonálás

Csenge már szépen lapozgatja a róla készült albumot, és némely képen rendkívül jókat rötyög, és láthatóan teccik neki az egész mozzanat. Igazán megdöbbentünk ezen, no meg persze nagyon jót röhögtünk együtt.
Egyébként itt van Főnök is egész héten, ami tovább növeli a mókát. A legújabb a hintőpor, ami egy csoda Csenge számára. Nem is használtuk már hónapok óta, de most ő szedte elő. No meg a hajcsatot a hajába tolja, a fésűvel fésülködik, a telefont pedig a füléhez emeli. Döbbenetes.


dscf1760_resize.JPG


ejtőzés otthon

megosztunk pár képet vicces otthonlétünkből.


dscf1757_resize.JPG | dscf1670_resize.JPG | dscf1662_resize.JPG


a kertben Mesivel

Esküvő után kint ejtőztünk a kertben, amikor is megjött Emese, aki 2 hónappal idősebb Csengénél, de már megy, mint a golyó. Miközben körbekörbe rohangált, Csenge megpróbálta elkapni, de nem sikerült. Csak egy kis kaja tudta lenyugtatni Emesét, és nagyon jól éreztük magunkat, amíg a csajok uralták a kertet. :)


dscf1685.JPG | dscf1695.JPG


Lacciék esküvője

Megint mentünk esküvőre, mégpedig megint Nyíregyházára, most Panka meg Lacci házasodott össze. Rendkívül érdekes volt, mivel othon felejtettem a laptopot, amin volt a lakodalmon tervezett vetítés, illetve oda szerettem volna dobni a képeket a gépről. Így újra kellett gyártani a powerpoint vetítést, irány volt a netkávézó, meg vagy egy óráig kellett bütykölni.
A buli nagyon jó volt, rengeteget röhögtünk ismét, jókat ettünk, táncolgattunk, jó volt a banda is, Csenge kapott szülinapi tortát is, egyszóval tökéletes volt.


Nem felejtjük: a vetítés körüli hercehurcát (de megérte nagyon!), az otthon felejtett laptopot, a rizslisztet Lacci öltönyén, a dumcsikat a bőrkanapén, táncoltunk Mamóval, Bali alukáját a szobánkban, Lacci sztriptízét, Lacci záróelőadását (Ákos: Helló), Lacci faterjának előadását 15 évvel ezelőtti magunkról, no meg a Zoltán Erika megamixet.


dscf1728.JPG | dscf1739.JPG | dscf1747.JPG | dscf1756.JPG


2006. szeptember 19., kedd

fejlődünk

Csenge már szörnyen vicces, látszik, hogy mindent tudatosan csinál. Egyre jobban mászkál asztal meg ágy mellett, át is kapaszkodik már. Persze később fog járni, mint kortársai, de így is elég lesz. :) No meg mongyamongya, rengeteget beszél, már félmondatokat mond, persze nem értjük. De már kuku meg oppá, ezeket már mongya utánunk.
Emellett ha álmoska, akkor odajön valamelyikünkhöz, és ránkhajtja a fejét. Hát ez is csodálatos érzés. Továbbra is imádja a kertet, ha nyitva van az ajtó, egyből mászik ki, és irány a fű, ahol nyusziülafűbent játszik. Szerintünk az almafának integet, mindig, amikor kijön az ajtón.

2006. szeptember 10., vasárnap

számítógép bajok

na, ez a gépünk is megadta magát, így üzembe helyeztem a laptopot, így az új képeket késve tudom leszedni a régi vinyóról. Egyszerűen 10-20 mp múlva újraindítja magát, így fogalmam sincs, mi baja, mert a windózig nem jutok el.
Mivel mexorítás van, most nem tervezek új gépet, itt van ez a laptop, ami gyakorlatilag Csenge miatt lett véve. Reméljük, csak valami kicsi baj van.

2006. szeptember 5., kedd

Csenge kórházi turnéja

Na, ez is megvolt. Amíg mi a legénybúcsún zsiványkodtunk, addig Csenge totálisan lebetegedett. Volt vírusos torokgyulladás, fogfájás, láz, takony, étvágytalanság. Szóval annyira készen volt, hogy amikor vasárnap az ügyeletre mentünk, már gyakorlatilag visszarendeltek estére, infúzióra.
Aztán kivizsgálták Csengét kedd reggelig: vér, pisi, röntgen, ultrahang. De semmi. Kapott csapocskát is csöpp kezébe. Szóval nem volt egyszerű.
De legalább a Bethesda tök barátságos hely, így Mamóék aránylag normálisan tölthették ezt a másfél napot, és én is bent lehettem szinte egész nap. Tök szimpatikus az intézmény, mondjuk nem szép dolog csupa csapocskával ellátott gyermeket látni.
A lényeg, h itthon vannak acsajok ismár, kicsit még takonypóc az gyermek, de megvagyunk. Reméljük, hogy nem kerül ilyenre sor még egyszer.