2006. november 30., csütörtök

egyirányú

bréking! bréking! az uccánk egyirányú lett az Attila utca felől, a Baross felől már nem lehet behajtani. Nagyon meglepődtem valamelyik reggel, ahogyan az autósok sem hiszik el.
Biztosan tovább csökkenti ez az amúgy sem nagy forgalmat. Ezek szerint valaki gondol ránk, vagy ha nem is ránk, de valamilyen jó gondolatba beleestünk. :)

2006. november 28., kedd

Mamma postja

Most először én, Mamma írok a blogra. Zajlik az élet, egyre nő a mi kis hurkánk. :)
Kibújt Csenge hatodik fogacskája. A mosolya még helyesebb, mint eddig :)


A kisasszony próbálkozik a kapaszkodás és támaszkodás nélküli áldogállással, és napról-napra egyre jobban megy neki. Konkrétan már táncikál, roggyantja a térdecskéjét és mosolyog közben, mint a "tejbetök", meg néha tapsikol is. De elindulni nem akar. :(


Az utóbbi időben többször feltűnt, hogy mintha ugyanazokat a szavakat megismételné, amit mi mondunk neki. Ma példálul mondta utánam, hogy "Aba nézd!". Mi több, tegnap enni akartam neki adni és tündérnyelven elküldött a francba. Konkrétan az hallottuk hárman is, mintha azt mondaná: "Haggyáá, dagadok".


Naggyon rafkós a kiscsaj ám! Még mindig eldobál mindent és nézi a reakciónkat. Tudja, hogy rosszat csinált és amikor mondjuk, hogy ez nem jó, nem szabad, csóválja a fejét jobbra balra és néha huncutul mosolyog hozzá.


A plüss állatokat imádja! Megölelgeti őket és mostmár egy ideje puszit is ad nekik. Cuppantani nem tud, de bőszen próbálkozik. Cupp helyett, azt mondja, hogy "báááá" és odanyomja a szájacskáját a játékaihoz. Egyébként ha meglátja magát egy tükörben, ugyanezt csinálja, megpuszilja a kislányt a tükörben, akiről tudja ám, hogy ő! Ma pl. a polóján lévő virágot szemlélte a tükörben, utána megsímogatta a virágocskát (magán) és lenézett a pólójára. Eddig nem voltam biztos benne, hogy tudja-e, hogy magát látja, mostmár meg vagyok győződve róla.


Van egy újabb kedvenc száma: Madonna "Jump"-ja. Mondjuk ezért nem rajong úgy, mint a Scissor Sisters “I don’t feel like dancing” című nótáért, de erre is nagyon riszálja a popóját.


Lehet, hogy korábban már apa írta, hogy Csenge imád fürdeni...annyira hogy mostanában ha meghallja, hogy apa már bent van a fürdőben és engedi a kádba a vizet, spurizik a fürdőszobába és kiabálja, hogy mamma. Mindezt azért, mert ugye egyedül nem tud levetkőzni (még) és belemászni a kádba.


Hihetetlen, hogy egy éve még olyan pici kisbabu volt, most meg már több mint 80 centi és tüneményes egy kiccsaj.

2006. november 20., hétfő

tej

na voltunk újra gasztroenterológusnál, aki 2 héttel ezelőtt aszonta, hogy szerinte próbáljuk ki, Csenge hogyan reagál a tejre. Nyilván felügyelet mellett.
Így bementünk imét, és 2,5 óráig, negyedórás turnusokban, emelkedő kanálszámmal kapott Csenge pudingot, ilyesmit (boltit). Meg bekenték az arcát tejjel. De összességében ez mind eredményes volt, nem léptek fel allergiás reakciók, és ízlett is neki minden.
Még vinni kell egy kakkamintát a héten, és mivel úgy látjuk, hogy puhább és másabb lett a kakka, ezért valszeg csak nincs jó hatással a gyomrára. De hát majd meglássuk.

teregetés, cipők

Megtaláltuk Csenge legújabb hobbiját, ez pedig a tergetés, illetve a ruhák szárítóról való teljes körű eltávolítása. Majd visszarakása, aztán meg újra elölről. Akár egy órát is elvan a szárító mellett, rettenetesen vicces.


Egyre többet labdázunk egyébként, és továbbra is dívik a cipők és zoknik iránti szerelme. Mostanság már halandzsázik, mindenre van valami válasza vagy megjegyzése, csak még nem értjük. Viszont nagyon jól megy a fejcsóválás. Gyakorlatilag simán elbeszélgetünk egymással egész sokáig. Móka. Egyébként szórakozik az állással, egyre többször zsiványkodik, hogy felemeli a két kezét és áll kapaszkodás nélkül (napimádat). Persze még nem indul el, de hát most már arra se kell sokat várnunk.


dscf2839.JPG | dscf2855.JPG | dscf2890.JPG | dscf2931.JPG


Kajában már nagyon szereti azt, amit mi eszünk, mindig kér belőle. Aludni is egyre korábban alszik el, anélkül, hogy beavatkoznánk. Mostanság már akár 9kor ágyban van. Persze mi még nem álltunk át, de majd igyekszünk.
No meg Főnök itt volt megint egy hétig, így felkerült bent is a hinta az egyetlen eredeti ajtófélfára. Meg a kert is rendberakódott, meg a pince is. Mik vannak. :)


2006. november 18., szombat

Vaczak képekben

Régi adósságunkat törlesztettük, amikor végre összegyűjtöttük Vaczakról az összes jobbfajta képet. Íme a sok kép 2003 novembertől 2006 májusáig.


dscf0003103034.jpg | dscf2219.JPG | dscf0762.JPG | dscf0908.JPG | dscf7496.JPG


2006. november 3., péntek

sz'asz, Mondeo!

Igen, igen, 2 hónap bénázás után áron alul meghirdettük, és elvitték 3 napon belül. Persze kérdés az ár, hiszen ezek szerint ez a kocsi ennyit (közel 400e Ft) ért.
Habár eléggé megszívtuk vele anyagilag, nagyon sok élményt köszönhetük neki, demogyermekünktől, Vacaktól kezdve Csengéig végigkísért minket, Kecsótól kezdve Horvátországon át Salzburgig mindenhová. Rettentően kényelmes volt, piszok jól ment, és minden benne volt, aminek benne kell lennie egy kocsiban.
Az elmúlt 3 év képeiből szemezgettünk ki pillanatokat, amikor a Mondeo velünk volt. Szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi.


dscf1017.JPG | dscf2571.JPG | foto-01631.jpg | dscf7812.JPG


2006. november 1., szerda

költségvetés

Már sokszor terveztem, de végre egy ilyen munkaszüneti nap alkalmas volt arra, hogy osszak-szorozzak gyermekünkről költségvetési szinten is, mégiscsak szakmai ártalom. No nem számvetés célzattal, haem érdekességképpen.
A mérleg ez alatt a szűk másfél év alatt, a nőgyógyihoz való járástól mostanáig: két és félezer db pelenka és összesen több, mint 1 millió Ft. Sejtettem én, hogy döbbenetes.

Megint egy hónap

Októberben sem változott sokminden, mégis annyi minden. Csenge már mindenhova eljut gyorsan, mindent kinyit, mert utánoz minket, ezért tudja, hogy a fésűt a hajához kell tolni, a csatot belecsúsztatni a hajába, a kilincset lenyomni. A zenére meg táncolni, a ceruzával firkálni.


Szeret kisautókkal jáccani, meg ülve forogni a kis popóján. A legjobban a cipőket szereti, mindent megpróbál felrakni a lábára, illetve behozza nekünk a saját cipőinket a szobába. Zenében is van kedvence, most éppen a Scissor Sisters "I don't feel like dancing" a legjobb. De a zenélő játékok is megteszik, ha nincs éppen zene: ezeket pusztán tánc céljából bekapcsolgajta.


Apját még mindig Mammának hívja, de már sejtjük, hogy provokációból. kicsit gondolkodunk a játékok újratervezésén, venni kell neki járatot, lépcsős dolgokat, meg bicajt. Első lépésben a járóka 2 rúdját kifűrészeltem, és majd építünk bunkert. Így is bejárogat, és teccik neki.
És hát növexik a drága, most 79 cm, persze még mindig csak 8,2 kg. Így a ruhakészletet is frissíteni kell. És íme október képei:


dscf2512.JPG | dscf2758.JPG | dscf2772.JPG | dscf2808.JPG


Szóval haladunk. Már kezd rendszer lenni magától az egészben. Néha Csenge még alszik, amikor megyek dolgozni, ezért a reggeli hancúr néha elmarad, de este behozom, mert akkor sokat rötyögünk, aztán meg persze fürcsi. Az az enyim. És mivel baj nincs, csodálatos heteket élünk meg, minden tökéletes - kivéve, hogy a munkában erős hajtás van, lesz.