2007. január 31., szerda

beteg

Csenge már megint beteg, ez az oltás nagyon betett. Az oltást követő masszív lázat 1 napig egésztestes kiütés kísérte, de az ahogy jött, eltűnt. Azóta meg néha puffadás van, ettől az elmúlt két hétben volt 1-2 olyan éjszakánk, amilyet hosszú hónapok óta nem éltünk át: 2-kor kelés, sehogy sem jó, és nagyon nehéz újra aludni.
Most meg valami torokfájós-taknyos vírust szedett össze valamelyikünk, így most még borzasztóbbak az éjszakák, mert Csengének már az eddig szinte alig ismert orrdugulással kell megküzdenie. No meg nekünk is. Úgyhogy már alig várjuk az oltás által okozott galiba végét.


Mivel ugye amikor nem a betegségektől szenved, Csenge rettenetesen tüneményes. Egyszerűen nem lehet vele betelni. Ahogy megy, ahogy mondja a mondatokat, ahogyan pakolgat meg viszi a cuccokat át a házon, és ahogyan megért szinte minden szót. A kedvencem, amikor a verandáról nézem őt/őket, ahogy zsiványkodnak. A csúcs, amikor Csenge az ajtó ablakán néz ki, de nem lát, én viszont az ablak túloldalról közelről figyelem. ő meg csak néz kifelé, suttogva motyog felém, én meg majd megveszek, annyira móka.


Már alig várjuk, hogy elmondja, mi a baja vagy mit szeretne. Meg hogy kérdezzen. Hogy tudjon válaszolni arra, hogy miért kapcsolgatja azt, amit nem szabad.

2007. január 19., péntek

lázlázláz

Csenge múlt szerdán kapta a 3. hármas oltását (rubeola, mumsz, kanyaró), és ahogy várható volt, a 7. napon belázasodott. Ami más volt, hogy most 1 kúp után is visszajött a láza, sőt, 2 napig lázas volt, így vagy 5-6 kúp meg néhányszor Nurophen is fogyott, totál levert volt, alig mászkált, szinte csak feküdt, semmi nem volt jó. És forró volt egyfolytában.
Ez most fura volt, mert eddig nem volt nagyon láza sem, betegsége sem, most meg folyamatosan figyeltük, hogy nehogy 40 fokos legyen a zsivány. Volt hűtőfürdő is kétszer, ami ha jól csináljuk, igen hatékony.
De végül a vihar estéjén kigyógyult, így a mai reggelt már láz nélkül vészelte át. Ehelyett jött viszont valami más, még nem tudjuk mi, de semmi nem volt jó, letenni sem lehetett, ordított. Szerintünk valami kínosabb fog törte át magát, pl. a szemfog. Majd kiderül hamar, így estére már sokkal jobban van, mászkál, játszik. Az autóban is eldobott mindent, és végigordította az utat Kecsóig.
Kemény 2-3 nap volt ez, de néha ilyen is kell. Nagyi is megsínylette rendesen, meg mi is. Itt a hétvége, reméljük, ki tudjuk magunkat pihenni, majd a nagypapa segít, ő friss. :)

2007. január 16., kedd

winamp playlist

csenge kedvencei mostanában. Mamma telefonjára feltoltam ezeket, oszt a minap megszerezte, és egyedül elindította a szúnyognótát. Mi meg vadul néztünk, mer azért nem annyira egyértelmű jaz. Szóval mi tátott száj, Csenge meg rohangál a szobában, kezében a hangosan zenélő meg világító telefonnal. :)
De persze, hogy eltanyált, új telefon meg darabokra. Szerencsére nokia, bírja.


Madonna - Confessions On A Dancefloor8 - Jump.mp3
01-scissor_sisters-i_dont_feel_like_dancin.mp3
ovodások aranyalbuma\19 Kis kacsa fürdik.mp3
ovodások aranyalbuma\24 Árkot ugrott a szúnyog.mp3
ovodások aranyalbuma6 Mókuska, mókuska.mp3

2007. január 11., csütörtök

álomautó

no meg nem is írtam, de ültem egy 7 üléses C4 Picasso-ban, és hát ledöbbentem, nagyon komoly. Itt a Citroen minisite-ja , és itt a Totalcar tesztje. Kurva drága, nem a lehetőségeinkhez van mérve, de nem is ez a lényeg ezen a szinten. :)

repülők

na, valami módosítás folytán 1-2 hónapja közelebb jöttek és hangosabbak a repülők. Főleg reggel zavar ez engem, és ha ez így marad, akkor tovább fog erősödni bennem az a gondolat, hogy 5 éven belül irány Kecsó. Végülis másfél éven belül további 5 (!) hitel törlesztése jár le, így lehet gondolkodni exit terveken. Persze érdekes, hogy újul a környék is: szép nagy lakópark, M0 híd, mellette Aquapark, M0 is épül az M3-ig, és rehab alatt van a Népsziget is. De ezek a kurva repülők...


no meg az is érdekes, hogy most pár évre átköltözik a munkahelyünk a Lehel térhez, így addig tutijó lesz a munkábajárás. de utána, amikor valszeg átköltözik a cucc a lágymányosi hídtól délre, akkor már Kecsóról lesz érdemesebb (akkor már a távmunka is erős lesz). Mindegy, mostanában sokat gondolkodom ilyeneken, biztos túl jó az egzisztencinám (ahhoz képest). :)

Mamma dolgozik

igen, kérem, nagy változás elé nézünk, ugyanis Mamma visszamegy részidőben dolgozni. Így nekem is vissza kell venni a tempóból, no meg hát Csenge nagymamájára és nagypapájára is sokkal nagyobb szerep hárul.


Egyelőre a tesztidőszakok futnak, csütörtöktől keddig Mamma minden nap bemegy, és majd meglássuk, hogy lesz. Nagymama itt van, és segít. Egyelőre még mi is agyalunk, hogy legyen, szerintem ez a megoldás jó, kétheti turnusokban, mert így optimális az utazgatás. Aztán majd alakul.


De mindenesetre ez nagyon nagy változás mindenkinek, van is belőle ilyen-olyan konfliktus, de hát ez ezzel jár. mindenesetre lehet, h meg kell oldani, hogy mindketten tudjunk egyszerre dolgozni este, miután Csenge lefeküdt. :) Egyszóval nehéz hónap jön most nekünk, de nincs más válaasztásunk: bölcsi most nincs, melóhelyen Mamusnak most vagy soha lehetőség volt, Csenge nagyszülei meg nyugdíjasok lettek.

más korszak

Csenge mostanában már igen nagy távokat gyalogol, végigmegy az egész házon, és most már csak akkor négykézlábazik, ha nem érzi magát tutira képesnek menni. Emellett imád kimenni a kertbe, és ezt jelzi is nekünk, az ajtó mellett állva, dörömbölve azon. De hisztizni is tud nagyon, vérprofi, földönfekve, vagy éppen megverve a köcsög ajtót/dobozt, ami épp fájdalmat okoz.


Egyre inkább ért mindent, amit mondunk neki, ha nem, az inkább direkt van. Már várom azért, hogy meg tudja mondani már, hogy mi baja van, mert ez még nem alakult ki. Hihetetlen, milyen dolgokat tud, ért, és ér el. És hát mégiscsak nagyon móka az, ahogy fogja az ujjam, és sétálunk. Úgyhogy mint mindig, csoda az egész. És nagyon nehéz kibírni reggel, hogy nem látom, mer van ilyen is. Ami ennél is nehezebb, amikor látom, és sír, amikor elmegyek dolgozni.


Egyébiránt minden szülő kollega mondja, hogy nagyon használjuk ki ezt az 1-2 éves közötti időt, mert ez a legjobb, és mindenki visszasírja. Majd figyelünk.

Kecsón gyerkökkel

2007 első hétvégéjén Kecsóre jött Zsuzsi Szabrinával és Dáviddal, mert hosszú szabadságukat töltik (Szardínián laknak). Habár Csengének jött a foga, azért igen érdekes meg vicces hétvégénk volt.


Dávid (5 éves) a számítógéppel akart játszani, Szabrina pedig egy 3 éves örökmozgó volt, egyszerűen nem lehetett lelőni. Mivel imádja a babákat, ezért Csengét is imádta, erején felül próbálta meg vinni meg vezetni, és próbálta tanítgatni Csengét, hogy ne dobálja a plüssállatokat meg a babákat. Persze sikertelenül.


A szombat este nagyon vicces volt, mert a gyerkök éjfélig randalíroztak, este 10kor iszonytató tömegmasszázs parti volt a nagyszobában. Persze Csenge nehezen aludt, hiszen fürcsinél még vérzett is az ínye. De nagyon jót tesz Csengének egy-egy ilyen gyerkökkel való együttlét, szerencsére eddig nem betegséget nem kapott el, viszont nagyon sokat tanult tőlük.


dscf3417.JPG | dscf3479.JPG | dscf3470.JPG | dscf3504.JPG | dscf3481.JPG


2007. január 8., hétfő

Andiék visszamentek

Január 3-án 13:10-kor indult vissza Salzburg-ba Andi meg Emil vonattal. nagyon jó volt, hogy itt voltak, szerintem mindenki nagyon jól érezte magát, és bizony a kicsik főleg. Már ismerték egymást, tudták, ki Emil, és ki Csenge, nagyon vicces volt minden. Meg hasonlóan asztalról-ledobálós mindkettő zsivány.
Már alig várjuk, hogy újra együtt zsiványkodjanak. Jó móka volt.

új videó

az ünnepek alatt elkezdtem behozni a lemaradást a videók terén, és vagy 5 kazettányi anyagot dolgoztam fel. A nyári anyagokból kiszedtem 2 percnyi rötyögést, jó szórakozást hozzá. Ja, itt bal fent a Videók menüpontban van. Most már a YouTube-bal kísérletezem, az eddig mindenhol sikeresen bejött.

szilveszter

Mivel Főnökék meg Krisztóék is bulizni mentek, így mi maradtunk hármasban Kecsón a lakásban. Aztán Csenge még 9kor is jól tolta, mamma felvetésére beirányoztuk a várost. A főtéren ment is a petárda meg a tűzijáték, Csenge nagyon élvezte, ő volt a mi dudánk, mert amikor meghallotta a dudaszót, ő is rikoltozott, hasonló hangerővel. Így mászkáltunk sokat, és végül Krisz baráti köre a közelben tartott házibulit, így felnéztünk oda 20 percre.


foto-0203.jpg | foto-0205.jpg


Az is teccett Csengének, főleg a lufik, amiből hármat is kidurrantott a kezével. Aztán hazamentünk, Csenge aluka, mi megtettük a fogadalmunkat. Aztán amikor végetért a háború 1 körül, és újra lehetett telefonálni, elmentem a Főnökékért, és lefeküdtünk aludni. Hát, így indult 2007.

2007. január 7., vasárnap

Karácsony után

27-én, miután Andiék Szegeden maradtak, mi felmentünk Pestre (28-án reggel), de már 30-án mentünk vissza Kecsóra, mert rájöttünk, hogy nincs otthon semmi, mindenki szabin van, meg elutazott, meg dolga van. Így vissza a jó öreg kecsói lakásba.Azért legalább valamelyik reggel volt 1-2 cm hó, amit azonnal kihasználtunk, de hát hóembert nem lehetett építeni belőle.
Végül elsején lementünk Szegedre Andiékért, majd irány Pest öten.


dscf3350.JPG | dscf3353.JPG | dscf3360.JPG


Karácsony Kecsón

24-én húzás Kecsóra (ipeg befértünk a kocsiba), és ott töltöttük a karácsonyt, a harmadikon. Nagyon jól éreztük ott is magunkat, főleg a gyerkök. Az esti alvások nem voltak felhőtlenek, de nem volt vészes. Nappal nagyon jól elvolt a két zsivány, durván megelevenedett a lakás, a macska őszinte bánatára. Összességében nagyon jó karácsony volt, így gyerökkel tényleg nagyon értékes dologgá válik az egész. Persze még nem igazán tudatos, mert ahhoz kicsik voltak, de nagyon jó volt, hogy Andi is itt volt, és Kecsón is ott volt mindenki.


Emil átvette Csengétől a kurjongatást, néha már alig tudtuk megmondani, ki volt. Emellett elkezdett Emil is gagyogni félszavakat, Csenge pedig nekiindult rendesen. Igazán ott Kecsón kezdett komolyabb távokat megtenni, nagyon jó móka volt minden, főleg, hogy mindenkinek megfogta a kezét, és vezettt minket körbekörbe a lakásban.


dscf3190.JPG | dscf3209.JPG | dscf3211.JPG | dscf3270.JPG | dscf3232.JPG | dscf3207.JPG


Az ajándékozás is vicces volt, mert térfogatban sikerült az elmúlt évek messze legdurvább karácsonyát összehozni. Persze ez azért is így volt, mert Andiék is ott voltak, és ott volt minden ajándék egyben. Emilnek teccett a vonat, Csenge pedig a könyvekért rajongott igazán. Gyakorlatilag órákig elvoltunk ott a rengeteg ajándék között.


Végül 27-én Andival lementünk Szegedre, meglátogattuk Erzsiéket, Andi pedig ott maradt Emillel, még a szilvesztert is ott töltötte Szegeden.