2007. október 31., szerda

Rövidhetes bölcsik

Csenge jól megszívta a szoktatás csúszásával, mert így még nem beszokva nem tudott belemelegedni a bölcsibe: még mindig sír keményen reggel, Marika néni sem volt mindig. A 2 3napos hétből az utolsó napon, 31-én dicsérték meg, hogy a legidősebb Dominikkel szó szerint rosszalkodott az ebédlőasztalnál. Viszont ennek mindenki örült, mert ez mindenképpen a feloldódást jelzi. Mondjuk azt is előrevetíti, hogy piszkos egy zsivány lesz a csaj.

Zsiványkodások Emillel

Az utolsó két nap már zseniális volt. Már ment a közös játék, olyanok voltak, minta kisangyalok. A kocsiban is rerndesen viselkedtek, Kecsón meg otthon pedig rettenetesen jót mókáztak az ágyon: ugrálás, zuhanás, és sok-sok röhögés. Mi meg néztük, és mi is röhögtünk. Pár nappal ezelőtt még nem gondoltuk volna, de ekkor már úgy gondoltuk, hogy akár már össze is költözhetnénk. :)


| | | | | |


2007. október 30., kedd

munka mellett 2 gyerek

Egyre harmónikusabban élünk együtt immár öten, Mammával dolgozni jártunk, de korán kellett menni a bölcsibe Csengéért. Andiék közben elvoltak. Sokat játszanak együtt a zsiványok, de még azért össze-össze kapnak a játékokon. Csengét keményítjük, Emilt puhítjuk, és nagyon szépen alakul a dolog. Emiatt egyre több dolog nem vált tulajdonost erőszakkal, sokkal inkább az adás és a cserebere dívik.
Kicsit rohanós volt a hét, de itt a hétvége, irány Szeged. Aztán Andiék haza, mert ők is elfáradtak rendesen.


| | |


2007. október 27., szombat

Állatkertben

Ma a gyermekek 3 órás kimenőjét állatkertben lőttük el. Mi is nagyon régen voltunk. Most is sok az átépítés, de nagyon nagy élmény volt így is. A gyermekek számára talán nem is akkora, kevés infót és állatot hallottunk vissza. :) Mire hazaértünk, a kocsiban már mindketten aludtak, pedig 15 perc az út.


Itt is nagyon élvezték a kecskeetetést, de táncolt nekünk az elefánt, közelhajolt a zsiráf, és zsiványkodtak a majmok. A mókus is nagyon mókás volt, meg a sivatagi róka a nagy füleivel. Alapvetően az egyszerűbb állatokat kerestük, de kevés volt belőlük. :)


Egyszóval jó volt, de a gyerekeknek rettenetesen fárasztó. Sajnáltuk, hogy nem láttunk klasszikus macit meg zebrát sem. De majd legközelebb.


| | | |


Felfordul a ház

Csenge és Emil nagyon kiveszi az erőnket. Folyamatosan hurcolásszák és pakolgatják a játékokat. Emil egyébként is egyik-helyről-a-másik-helyre-viszem típus, de Csengével együtt óránként megtöltik a padlót, pedig nem kicsi a placc. No meg a folyamatos zaj, néha 1-1 kisebb perpatvar bizonyos extra játékokért!
Minden tiszteletem a többgyerekeseké. Egyszerűen hihetetlen, milyen energia kell ehhez. Persze a fáradság mellett nagyon jó nézni a jó pillanatokat, amikor egy asztalnál ülnek, amikor egymás mellett játszanak. Mindketten erősen szocializálódnak, percről percre, rájuk is fér egyébként.


| | |


2007. október 24., szerda

2 gyerekkel a Népszigeten

Természetesen kimentünk a Népszigetre, hiszen 23-án nem nagyon lehet ebbe a városba bemeerészkedni. Megnézni a kecskéket egyébként is vicces. A legnagyobb élmény az volt, hogy megfogták egymás kezét, és úgy közelítették meg az objektumot. Nem is lehet ezt leírni. :)
A rossz idő ellenére piszkosul élvezték. Csengének már rutinja van, hiszen sokszor volt már itt. Emilnek kellett 10 perc, de a végére már gazdagon hordta a chips-et a kecskéknek, és rötyögött nagyokat. Nagyon jó kis hely ez, kár, hogy nem csinálnak valamit ide, mert az a kishajókikötő nem nagy durranás.
Lementünk a homokos partra is, ami szintén zseniális lenne, ha megcsinálná valaki, tiszta tengerpart színvonal. Csak hát ilyen időben nem sokat időztünk, ráadásul valahol leszarta Andit meg engem is egy köcsög galamb, ezért inkább hazafelé vettük az irányt. Jó volt az egész, mint mindig.


| | |


2007. október 23., kedd

Megjöttek Andiék

Tegnap délután megérkeztek Andiék. Emil nagyon megnőtt, 3 kilóval nehezebb Csengénél, olyan magas is. Eddig egyfolytában pakolnak, zsiványkodnak, harcolnak bizonyos játékokért. Röhögés van, kiabálás, és rohangálás. 1 óra alatt iszonyatos rumli lesz, minden nagyon vicces.
Mondjuk most kicsit bizonytalanok vagyunk, mert a városba nem lehet bemenni. Marad a kissé vizes játszótér vagy a Duna part. Lehet, hogy utóbbi lesz.
két gyerek az nagyon komoly dolog, sokkal viccesebb, mint egy. Mondjuk hárman vagyunk rájuk, ketten nem lennénk elegek. Vagy csak még szokni kell.


| |


Bölcsi szintugrás

Csenge továbbra is beteg volt, azonban csütörtökön mégsem mentünk dokihoz, hogy végre legyen egy 5napos hete. Meg is érte, a takony mellett sikerült az áttörés: csütörtökön már nem sírt, amikor marika néni átvette Mammától Csengét. Pénteken pedig meg lett dicsérve Csenge, hogy végre egész nap úgy viselkedett, mint egy igazi bölcsis.
Úgyhogy lehet ebből valami, habár most megint nem lesz 3 napnál hosszabb hete a bölcsiben...

2007. október 15., hétfő

Bölcsi szoktatás

Na, szeptember 27-én megkezdődött Csenge bölcsibe szoktatása. Azóta sem szokta meg a történetet, nagyon sír, amikor belépünk az öltözőbe. Mivel azóta sem volt 3-nál több nap egyben, ezért nem is nagyon szokhatta meg. 5 nap után beteg lett, azóta is taknyos egy kicsit. Ebben nyilván semmi meglepő nincs.


Kicsit csalódtunk is a bölcsiben, mert nem nagyon erőltetik meg magukat, legalábbis kívülről így tűnik. Cumit adnak neki, és minden otthonról hozott tárgyat a kezébe nyomnak, ölbe veszik, babusgatják. Mindegy, majd meglátjuk, hogyan alakul. Ez a hét az első - egyben októberben már az utolsó -, ami teljes hét lehet, én sokat várok tőle. Attól is, hogy gondolatban átformáltuk a bölcsi fogalmát, és azt mondjuk, hogy a bölcsi az egy játszótér, ami attól sppeciális, hogy egy része fűtött, illetve van hozzá WC meg konyha is. Ez láthatóan jobb színben tünteti fel a bölcsit, de majd kiderül.


Kicsit persze mi is ludasak vagyunk, mert ahogyan a kutyus is látja a félelmet az emberen, úgy Csenge is látja rajtunk ugyanezt. De hát mi már csak ilyen aggódósak vagyunk. Ha ezen túllennénk, akkor minden jobb lenne.

2007. október 1., hétfő

Szeptember

csonka hónap volt ez, mivel volt benne egy török nyaralás, meg apa is volt tréningen, így otthon csak a hónap felét töltöttük. viszont így is komoly fejlemények vannak, pl. Csenge rendszeresen mosogat, meg énekelget is. Egyre jobban keresi a babák társaságát is, egyre komolyabb mondatokat mond. no meg itt a bölcsi. meg a 2 éves szülinap. hogy telik az idő! tessék megnézni ezeket a komoly arcokat, már nagylányról van szó. :)


| |