2008. augusztus 28., csütörtök

bicaj még

nna, most hétfőn Mamma is kapott bicajt, sokkal menőbbet, mint ami nekem van. Azért is döntöttünk így a drágábbik mellett, mert így akcióban kedvezményt kaptunk rá, ha vettünk gyermekbicajt is. Szóval Csenge is kapott egy gyönyörű, nagyon pöpec egeres piros biciklit, rá pedig egy kis kosarat is.
Kedden végülis nem mentünk cangázni, mert jött Mesi a kertbe, és a csajok egész délután zsiványkodtak, egész estig. Oltári bicajozás a kertben, randalírozás Mesi nagyijánál illetve a mi házunkban, ruhapróbák, papucs-cserék, macskakergetés és rohangálás.
Na de végül ma nekiindultunk hárman, Csenge mögöttem, Mamma meg külön, és kimentünk a Népszigetre. Megetetni a kecskéket, akik a szokásostól eltérően épp vándoroltak, ezért jóval beljebb találtuk meg a területükon őket. Egyből meg is közelítették a kerítést, sőt, egy kis fekete gida ki is jött hozzánk, még simogatni is lehetett. Persze megtámadta az almam- és zsömle készletünket, de télleg csak finoman, jólnevelten. A poén az, hogy sikerült visszatessékelni a kiskecskét a lyukon, lökdösés nélkül, amit azért furcsálllottam.
Aztán áttekertünk a kecskefarm túloldalára, a Duna-partra, ahol megnéztük a naplementét a régi vasúti híd uszályon pihenő, 50 méterees darabjai mellett. No meg ott volt a nagy daru is, meg most már a híd új tartója is fent van. Szóval teccett Mammának is ez, rencert csinálunk belőle.
 

2008. augusztus 17., vasárnap

bicajozás

megvettük végre a bicikliülést is, mert rájöttünk, hogy mingyá vége a nyárnak. és ha szülinapra bicajt veszünk, előtte nem árt egy kis előképzés. csütörtökön megvettük, pénteken meló után kipróbáltuk egy rövid újpesti körrel. Szombaton meg nekiindultunk kirándulni a Margit-szigetre, jáccóttérre meg szökőkutat nézni.
Csenge nagyon élvezi az utazást, folyamatosan mongya, miket lát, néha meg magában röhög hátul. Mindenesetre a szigetről való visszaúton elbóbiskolt, de utána elmondta, hogy nem olyan kényelmes aludni az ülésben, főleg a sisak miatt, ami ugye nem engedi hátradőlni teljesen, emellett kopog is az üléshez érve. :)


| | |

bekk from da ded

nagy volt a szünet, ami az extra visszatérő tiltásainak, a gépem vírusodásának, no meg a lagzinak volt köszönhető. Mongyuk a lagzi blogjának megírása is ezen tevékenység volt, de most visszatérünk. mégiscsak semmivel sem történik kevesebb, mint eleddig.

2008. augusztus 11., hétfő

bölcsi restart

július 25-től újra bölcsibe jár Csenge. Igazándiból az egy hónapos szünet alatt felnőtt, most már nincs reggeli nyüszögés, hogy nem akar bölcsibe jönni. A legnagyobb gond továbbra is az, hogy nem tudjuk felkelteni 8 előtt, emiatt sokkal később érünk be, és semmi jele nincs annak, hogy javulna a statisztikánk.
Persze megvan a betegség is az első hét végére, valami taknyos vacak jött haza, ami ráadásul Csengénél kitartó, nálam tüdőre mászó, Mammánál meg semmi. :)
Viszont a bölcsi most már sima ügy, és igazán végeszag van, hiszen egy hónapot fognak odajárni még a gyerkök, mindenki ballagni fog. Úgyhogy már a dadusok is meg mi is a végajándékot kell, hogy tervezzük...