2009. április 5., vasárnap

szombat a kertben

Csenge már péntek délután is nagy látogató volt. Eleve megjelent Mesi ("a barátom"), és együtt kavirnyáltak. A hintát egymásnak adták át, udvariaskodva. Közben Csabitól meg Magdinénitől nagyon vicces sztorikat halgattam Mesiről. Ők közben biciklizgettek, szaladgáltak, beszélgettek. bementek hozzánk, aztán Magdi nénihez, videóztak (+ropi)kicsit. De Csengének ennél több kellett, fél-1 órát Márti néninél volt (3 cica, 1 kutya, kókuszos győri kex), aztán Magdi néni, aztán Marika néni, ahol lenyúlta Marika néni vacsoráját (póréhagymás sajtkrémes kenyér, ez volt a vacsija is, mert megkaptuk a tányért), és megbeszélték a napi dolgokat, Csenge elmesélte az ovit, ilyesmik. Marika néni 84 éves egyébként.

Na szombaton ugyanez volt. Már eleve úgy kezdődött, h reggel pizsiben, kómás szemekkel, kócosan, egyből az ágyból felkapta a cipőjét, és indult (volna) Márti nénihez. "Sziasztok", és már nyitotta az ajtót. De persze rávettük, h azért legalább egy kicsit reggelizzen, öltözzön át, és pisiljen is (nem egyszerre).

Csenge egész nap elvolt a kertben, alig találkoztam vele. Lakásról lakásra vándorolt, mindenkinél fél-1 órát volt, beszélgetett, mesélt, állatokat (élőt és plüsst) redezgetett, gondozgatott. Hintáztatás, cipelgetés, simogatás, rajzolás. Én közben ereszcsatornát takarítottam ki az egész házban, az utcafronton is, és Csengével találkoztam itt-ott, amikor épp helyszínt váltott. Rettenet móka volt, mert mindenki megelevenedett, Csenge úgy felspanolja a szomszédokat, hogy tiszta partihely lett az egész ház.

És most már Mamma is kint volt, kismama ruhában, úgyhogy mindenki tuggya már a hírt, és örül is mindenki. Eleve az idő is a csúcsok csúcsa, nyílik minden virág, a fák is rügyeznek, a madarak zsiványkodnak a kertben egész nap. Főleg a rigók. Egyszerűen csodálatos nap volt.

Még a kecskéknél is voltunk egyébiránt, habár nem sokat. A híd piszok jól néz ki, és rengeteg család volt ott. Egyfolytában jöttek-mentek.

Származási hely: 200903 - Március meg április

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése