2009. május 8., péntek

kicsinyek

A tavasz nagyon szépen alakult, ha a mi kis házunkat is nézzük. Eleve nagy számban megjelentek a kismadarak. Rigovicsék párból ismét nagycsaláddá fejlődtek, kisfiúval és kislánnyal mászkálnak a kertben.

Na de ami igazán új - rigóék már kb. 4-5 alkalommal raktak fészket -, hogy cinkék pottyantottak a kerten belül. Állítólag 4 pici cinke lett, mi egyet renceresen láttunk. Ha valami édes, akkor ő az: olyan, mint egy cinke/2, viszont kis szőrmók is egyben, és eléggé úgy repül, mintha kötélen húznák (lefelé). Csenge leguggolt mellé, és télleg érdekes, mert ha veszélyt érez, nem mozdul és csöndben van a kis szőrmók. Nagyon móka.

Extraként megjelentek a rozsdafarkúak is, akik recsegésük mellett viccesek is: ők egyedül tudnak súlyuknak köszönhetően a gólya fején hintázni. :) Egyszóval nagyon pezseg az élet, reggel jókat szoktam rötyögni, ahogyan ezeka pici madarak zsiványkodnak.

Aztán Csenge is nagylány lett, egyre bátrabb, egyre nagyobb a hangja, már köszönni is szokott szinte mindenkinek, szóval egyre talpraesettebb. Ez is fokozatosan alakult ki, nagyon jó hatással lesz rá a kistesó is szerintem. Ettől valahogy nagyobbnak érzi magát, még ha nosztalgiázik is most a bölcsis cuccai tekintetében.

Egyszóval a természet csak rákontrázott erre a siralmas anyagi és politikai helyzetre. De jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése