2009. május 22., péntek

Oviballagás

Nagy nap jött a Mókus csoport életében: a gondoskodó nagyok elballagtak. Ez nagyon fontos esemény lehet majd Csenge életében, hiszen most szembesül talán először tudatosan azzal, hogy egy barát vagy egy embörke, akire felnéz, az elmegy. De fontos is, mert látja, hogy iskola jön.

Ettől függetlenül persze elkéstünk, amivel lehet, hogy megzavartuk a kiscsajt, mert a kezdéstől 4-5 percig ő nem csinált semmit a műsorból, Mamma mellett kummogott. Mondjuk biztos én is féltem volna, ha egy kis teremben ott ül 40 szülő, és engem néz. De akkor is kínos volt. Végül Mammát is hátrahívtam, és Csenge beállt.

Előadták az összes - általunk már Csenge szavalásaiból ismert - versikét, dalt, mondókát, amolyan színházi előadás féleképpen, a nagyoknak. Nagyon vicces volt, biztos nagyon sok munka van mögötte. Sokmindent csask ott értettünk meg, amikor Csenge otthon megpróbálta eljáccani velünk ezeket. Csenge nagyon lámpalázas volt, de sokan voltak így, hogy tkp. mindent mondani kellett neki, sztenderd fáziskésésben volt. Majd javul ez. Apjalánya.

Származási hely: Ovi ballagás

A kicsik után a nagyok is sziporkáztak, Dzsesszika volt a leglelkesebb, jó volt látni, hogy milyen ügyesek. Ők igazán komoly dolgokat toltak. Aztán átmentünk  a pingvin csoportba, ott tortát ettek a gyermekek, meg virágot vittek az óvónéniknek, később pedig megkaptuk évzárásként a gyerekek aktáját, amiben a rajzaik voltak benne. Utána otthon Mesivel ment a zsiványkodás a kertben és bent. Csupa élmény volt ez a nap, komoly dolgok ezek. El is kezdtük feszegetni Csenge következő éveit, hogy évvesztes lesz-e, meg ilyenek. Iskolát még nem kerestünk. nem is tudom, azt mikor érdemes elkezdeni keresni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése