2009. június 29., hétfő

Tisza-tó

Idei valszeg egyetlen családi nyaralásunk Tiszafüreden, a Balneum hotelben telt el, és bizony minden szempontból tökéletes volt. A medencéket mintha Csengének találták volna ki, a vadregényes környezet illetve a szálloda szolgáltatásai pedig nekünk nyújtottak nagy élményt.

Pestről az iszonytató trópusi eső után indultunk el, a napok óta tartó kaka időt meghazudtolva Tiszafüreden szinte végig gyönyörű nyaralóidő volt. A medencék aránylag melegek voltak, így Csenge addig volt bennük minden nap, amíg erővel bírta. Ez sokat jelentett, nagyon közel került végre a fürdéshez, úszáshoz.

Származási hely: Tiszafüred

Második nap elmentünk lovagolni, Füredtől 10 km-re, a Nyugati Fogadóba (amit nehezen találtunk meg, nem volt kint a táblájuk). Ott Csenge fél órát lovagolt egy huculon kint a pusztában, miközben jót dumáltunk az ürgével. Panni ló nagyon jókat nyihogott, Csenge pedig simán bírta, pedig fél óra az nem kevés 11kor tűző napon. A lovaglás után toltunk harcsa hallét meg palacsintát a szomszédos Patkó Csárdában (tökéletes volt). Délután a jeges kávé (szintén tökéletes!) bevállaltunk egy csónaktúrát, vezetővel. Ez nekem volt felejthetetlen élmény, Gergő nagyon jól elmondta a helyi természet rákfenéjét, a környezet pedig egyrészt régi emlékeket hozott fel, másrészt eleve nagyon szép és  érdekes volt.

Származási hely: Tiszafüred

Utolsó nap csak medencéztünk, meg Fürerden kajáltunk a Nemzeti étteremben. Ez utóbbi nem direkt választás, nem is tudjuk, mitől nemzeti, de az biztos, hogy időutazás volt. Egy olyan étteremben ettünk, amiben akkor ettünk sokszor, amikor mi voltunk 5-10 évesek. Hátborzongató. :) Este citerások toltak piszokjó zenét, érdemes lenne ilyet keresni. Mi ott ültünk a hallban, és néztük szinte végig. Aztán 9 körül egy, a pestihez hasonlatos özönvihar zárta le pihenésünket.

Származási hely: Tiszafüred

Egy biztos: ide még vissza kell jönni. Vannak parti apartmanházak is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése