2009. július 31., péntek

kerek

ismét ultrahang vót, ahol már vártunk valamiféle időpontot, de nem kaptunk. ellenben a doki százszor megdicsérte Mammét, hogy milyen tökéletes, ilyen csodálatos terhességet és ilyen szép kismamát régen nem látott. Hogy milyen csodálatos az egyensúly, milyen tökéletes a baba, fényképezzem az anyját minél többet. Ahogy fogalmazott, "valamelyik olyan, mint egy szekrény", valakinek meg "olyan a lába, mint a mozsárágyú". No meg hogy a baba befeküdt a helyére, minden csúcs, a méhszáj szépen nyílik, minden olyan, mint a nagykönyvben.

Erre Mamme be is parázott, hiszen azért a szülés az szülés. Mindenesetre 13-án hajnalban Kecsón nagyvizsgálat a kórházban, talán ott már lesz valami konkrétabb. Egyébként gömbölykeMam egyre jobban szuszog, már a moziban sem tud végigülni egy filmet, mer a gyerek széjjelrúgja. Éjjel meg hortyog egyfolytában, már csak az Ekeskogon bír aludni, mer az ugye felveszi a formáját, és beszippantja magába.

Úgyhogy cuccok összegyűjtve, készülünk a hétvégi kecsói túrára, amikoris ott berendezzük a gyerekfogadásra alkalmas állomást. No meg itthon is elindult a készülődés.

2009. július 29., szerda

beszoktatás újra?

a múlt héten kezdődött az ovi. mi aszittük, kedden; reggel cuccal el is slattyogtunk Csengével, de kiderült, hogy csak szerdán. na de még szerdán is kaotika volt, az emelet lezárva, ErzsinéniIcanéni meg a haverok sehol. Kispityergés. Na de valamelyik óvónő beszólt Csengének délután, nem babusgatta / hallgatta meg, amikor kérte, hanem elküldte jáccani (!?) délután. Emiatt azóta Csenge Judit néni miatt hisztériát csap, nem akar menni, mert Judit néni biztos az oviban van (meg mikor jön a délután, amikor is Judit néni már nincs bent). Reggel, mintha kútba ereszteném le, anyamikorjön, apamikorjön, hol van erzsinéniicanéni. Számolja az órákat, meg a napokat, mikor jön már az augusztus, amikoris újra nincs ovi.

Először aszittem, ez egy nap lesz, de ma, kedden is ez volt. Pénteket így is kihagytuk, meg a mostani péntek is kimarad (ultrahang, szülési időpont pontosítás, augusztusi eligazítás). És Flóri megjelenése az oviban sem enyhített sokat, meglássuk reggel. Mindenesetre jó móka lesz újabb egy hónap után majd szeptemberben kezdeni. Ráadásul ahogy Emillel bánt a tisztelt kislányom, abból ítélve kemény fél-egy évünk lesz, na de ez egy másik sztori...

2009. július 26., vasárnap

Emilékkel

Andiék végre megjöttek. 21-én kimentem a Nyugatiba, hogy köszönjünk, ekkor indultak tovább Andiék Szegedre. Onnan szombaton jöttek Kecsóra, ahol egy kis családi ebéd után indultunk Pestre. Pesten aztán játszótereken zsiványkodtunk, elmentünk a kecskékhez is, meg Darinkáékat is meglátogattuk.

Na de itthon aztán Csenge igazán gusztustalanul viselkedett. Amikor esti fürcsinél (együtt) Emil megbolygatta a kacsákat (ráadásul ugye aludtak), Csenge behisztült, rettenet ordításba kezdett, és innentől Emil megpecsételte a saját helyzetét Csengénél: Csenge folyamatosan figyelte Emilt, hogy mihez nyúl, mindent rosszul csinált persze, no meg kérdezgette, hogy mikor mennek haza, és hogy visszajönnek-e. Egyszóval nagyon borzasztóan viselkedett.

Származási hely: Emilékkel
Persze ha nem a saját birodalmában voltak, akkor Csenge is jól elvolt, de érezhető volt végig a kacsa-ügy. Azóta is jót röhögünk ezen, persze akkor nem volt túl vicces. Csenge egyébként azóta is borzalmasan viselkedik, mongyuk ez lehet az ovi hiánya is, no meg vélhetően a kistesó érkezésének kitombolása, feldolgozása.

Szerencsére Andiék is jól vannak, talán rendeződni látszik végre az anyagi oldal, Emil is megnyúlt nagyon, magasabb, mint Csenge, és tényleg látszik rajta a bölcsi is, meg az, hogy nagyobb. Reméljük, legközelebb már Csenge nem lesz ilyen hisztisirigy.

2009. július 24., péntek

érdekességek

Ma már sokadik napja alszik egy kiscinke a kinti lámpának tervezett műanyag csövön a felső ficakban. Esténként miatta kicsit óvatosabban járunk-kelünk, de már megszokott minket. A pintyőke is nagyon jól elvan, reggelente mindig megnézzük, ott karattyol azon a fura hangján.

Ma Pistabá és Márti néni látott egy mókust (!!!) az eperfán. Onnan lerohant, felvett egy almát az almafa alól, majd visszament a fára, és jót falatozott. Aztán ahogy jött, úgy eltűnt. Csenge nagyon belelkesült, de én is.

Tegnap meg láttam egy hullócsillagot, ami beleesett a göncölszekérbe.

2009. július 17., péntek

Szilvásvárad

2 év után újra megjelentünk Szilvásváradon, a Szalajka Liget nevű komplexum 11-es apartmanházában. Most nem a kecsói családdal, hanem a fanta bandával. Tibiék nélkül a csapat állt 14 felnőtt párból, 8 gyermekből, plusz két pocakból. A nyaralás (hétfő déltől péntek délig) nagyon jól sikerült, kicsit persze a gyermekek leszívták a tagok energiáit, hiszen Csenge a közel 4 évével a legidősebb volt. De ezt teljesen meghazudtolva nagyon mozgalmas, vicces túra sikeredett, amit biztosan meg fogunk ismételni, újra lesz sok nagycsapatos röff. A helyszín, a kaja és a ház is szinte tökéletes volt, ahogyan egyébként az időjárás is. Igazán szerencsések vagyunk idén a nyaralásokkal. :)

Első nap mi vacsira értünk oda, mivel reggel én Zamárdiból idultam 10kor. Az étteremben volt egy feltűnően hosszú asztal, ami egyébként nem is volt elég az egész csapatnak (ugye kajánál a gyermek is felnőttnek számít). Másnap egyből irány a vonat és a Fátyol-vízesés, no meg ugye a túra. Ez sokkal jobban sikerült, mint gondoltam, a gyerkőcök nagyon jól bírták, sőt. A kispatak, a halacskák meg a lapulevelek teljesen elvarázsolták őket, és a legvégére sem fáradtak el nagyon, csak a kajálás sikeredett túl hosszúra. Délutáni pihi után aztán irány a medence, ami nagyon kellemes hőmérsékletű volt a kicsik számára, így igen komoly tömegpancsi kerekedett. Vacsi után játszótéren ejtőzés, aztán 10-11 körül már alig volt valaki, az első két estén Laccival mi voltunk már csak kint éjfélkor.

Származási hely: Fanta Szilvásváradon
Másnap reggeli (tejbegríz mindig volt!) után irány Bélapátfalva, az ország legköltséghatékonyabb vidámparkja. Hát itt a rekkenő hőség ellenére rettenet jót röhögtünk. Életemben először ültem dodzsemen is, amit nagyon élveztem, annyira, hogy nem is tudom, Csenge élvezte-e. :) A vonatozás az meg hát a felnőtteknek is komoly élmény volt, meg kell nézni a képeket. Délután az apartmannál ejtőztünk, nem csináltunk semmit. A kicsit fürödtek a kismedencében, kártyáztunk, ilyesmi. Utána persze este 5-től ismét nagymedence. Az esti nagy kártyázást már nem bírtam, 10-11 felé elvonultam alunni.

Származási hely: Fanta Szilvásváradon
Másnap a reggelt egy kutyusintegetésből felindulva csipás bábszínházzal indítottuk, aztán az igény ellenére nem volt megtartva a teljes előadás. Reggeli után jött a vihar, úgyhogy délelőtt semmit nem tettünk. Alvást követően aztán Ákosék meg Lacciék masszíroztatták magukat, így Rasiékkal nekiindultunk egy fel-le vonatozásnak. A vonatot persze lekéstük (Mamma hisztije miatt), de így volt idő kis lovaglásra meg fagyira is. Aztán csúcsjót vonatoztunk, habár felfelé kicsit sokan voltak. Utána hazafelé találtunk kisfecskét (mint a háznál, ott hintázott egy bokorágon), meg láttuk a sok-sok fogatot, amint gyakorolt. A kicsik is nagyon viccesek voltak: "Auutóóó!".

Utolsó este végre elég sokan maradtunk sokáig, sokat dumáltunk vezetésről, bölcsiről-oviról, félelemről, sokkoló videókról. Beszéltünk a rasszizmusomról is, holott ugye nagyjából ugyanúgy gondolkodunk, csak én a cigányokra vetítek, más meg más metszetre. Kinek mit dob a gép. Mindenesetre ez már télleg olyan volt, mint azok az esték régen, amikor még nem volt "korlátos" az este.

2009. július 11., szombat

4 nap tekerés

na nem olyan sajnos, hanem elektrogomb tekerés. az idei sound-ra majdnem annyi volt a teljes jegy, mint 2 napi jegy, így Krisztóval bevállaltuk. A szállást Csabó intézte. Végül Mamusék nem fértek oda, amiért ő nagyon szomorkás volt, de most így alakult, technikailag (időjárás, gyaloglás) nem is lett volna praktikus. Quimby se volt. :) Így utólag a 4 nap sok is volt nekünk, nagyon jól éreztük magunkat, de igencsak fárasztó volt. Főleg, mert első nap nem nagyon tudtam Krisztótól aludni, de később megoldottam. Volt is belőle balhá, hogy ott (a tetőtér nappalijában) aludtam, ahol a házigazdák nem számítottak alvó emberre.

Első nap a Nouvelle Vague vicces volt és kellemes, az Underworld meg nagyon nagy csalódás. Aztán megvolt a felfedezett, a Demon Superior (ahova Andreast nehezen lehetett elhurcolni, ő egyfolytában Michael Jacksont akart hallani). Mint utólag megtudtam, a Zságerék csinálják szórakozásból, hát nagyon helyesen, végre a (régi) Neo ötletessége és lelkülete újjászületett. Rettenetjól zúztak a csávók, izomlázam lett. Fontos a vizuál cucc is, kurtajók a klipek, ütősek a bevágott szövegek.

Második nap Barabás Lőrincék meg a Carbonfools volt a warmup, piszok jó volt mindkettő, persze nekem előbbi sokkal jobban bejött. Neo a nagyszínpadon halálosan gyenge volt, végleg eltemettem őket. A Kraftwerk viszont mindenért kárpótolt, valami félelmetes vizuális élmény volt, nem beszélve az ős-elektro hatásáról. Habár nagyon leprogramozott, de talán ezért még jobban. Nagyon jól felvarrott a cucc, teljesen elvarázsolja az embört. Annyira, hogy nem is volt erőnk másra. Különben is, éjféltől ömlött be a sok dikkóőrült a partysátor híres dj-ire. :)

Származási hely: Balatonsound
Szombat az pihenőnap, a nap nagy része eldördült a sátornál: Kyoto Jazz Massive (populár jazz-t jáccó vicces, olykor már hüje japánok), illetve a Zagar volt nemcsak a warmup, hanem a csúcs is, ugyanis az Orbital annyira nem volt zúzós, főleg a vizuális élmény totális elmaradása miatt. Animán meg annyian voltak a PestiEsten, hogy nem lehetett beférni (tényleg).

Utsó nap már eleve későn mentünk ki. A Röyksopp - ahogy vártam - durván meglepett, nagyon ütős koncertet nyomtak a csávók, teljesen máshogy jön ez ki élőben, mint az albumon. Igazán még ők azok, akik nagyot léptek nálam felfelé. Moby az csúszott egy órát, de így is megérte: igazán durván megugráltatott minket, kicsit oda nem illő volt a rockos zúzás, de felejthetetlen volt az, ahogy több 10e ember kezét láthattam ugrálás közben. Meg hogy eljáccott olyat is, ami a lagzinkon volt (Lift me up). :)

2009. július 6., hétfő

3 nap pihe

Nagyiék javaslatára Csengét vasárnap lenthagytuk Kecsón, szerdán úgyis mentünk vissza, mert csütörtökön Sound-ra megyek Krisztóékkal. Így kaptunk 3 nap kimenőt, amikor is moziba jártunk, rengeteget dolgoztunk, meg miegymás. Nagyon fura volt a csend, meg hogy minden a helyén marad.

A Másnaposok című filmet néztük meg, ami zseniális, igazán jó választás volt. A Jégkorszak 3 az egy fos, csak 3D-ben érdemes megnézni, de kizárólag a látvány ér, a sztori az 0 (nulla). És most nem fogunk moziba menni megint egy darabig. :)