2009. november 30., hétfő

dnla

vagy mi. a lényeg, h most már a gépről bármit lejáccok a tv-n. hálókábelen keresztül, távirányítóval. valami xvides micimackó dvdrip pl. ultragyönyörű. büszke vagyok magamra. :)

2009. november 29., vasárnap

medzsik

azért megvan a varázsa, amikor a távirányítóval a nagytévén a youtube-on megkeresem mongyuk a pearl jam porch című számát (hd vörzsön), és lejáccom fullszkrínben...

2009. november 28., szombat

teszvesz live

Mamma mér régóta zúzza a teszvesz-t meg a vaterát. de súlyosan. szinte minden héten 2 dolog jön. :)

Szóval ez csak azért érdekes, mer ez - akárcsak egy (online) játék - el tuggya venni a napot. Kecsón hétvégén tkp nem történt semmi, lemntünk, de minek. Na de szombaton 11kor el tudtunk indulni a városba, de elkezdett esni. Ahogy elindultunk a kocsival, láttuk, hogy milyen sokan vannak a 100 m-re levő iskolában (tudtuk, hogy valami babavásár van).

Na, ha ilyen sokan vannak, ne menjünk el, így átgurultunk oda, és be. Na ott teszvesz live, használt gyerekcuccok ócsóé. Vettünk egy babkocsit (abc jogger), Kecsóra (mint kiderült, inkább az lett a pesti, a másik meg kecsói), Csengének 40 centis Mini-t, amibe végre beültethet mini plüssállatokat.

Szóval ennyi minden történt, de ez vicces volt.

2009. november 16., hétfő

influjenza hisztéria

végül mindannyian beoltattuk magunkat. én kedden (10), Mamma és Csenge pedig pénteken. Mégpedig a h1n1 ellenivel. Csenge nagyon derék volt, hármunk közül talán ő viselte a legjobban. Én előtte, Mamma utána nyígtunk, Csenge meg utána kicsit nyüszögött. A dokinő ráadásul adott pénteken egy plusz időpontot, amikor csak szúrt futószalagon, oda jelentkeztünk be, Mammát is beoltotta. Habár mondta, h megőrül, ilyen hisztérija még sosem volt.

Utánakérdezgettünk, sokan beoltják magukat, nagyrészt csak a megrögzöttek meg az önbizalomtól vagy egészségtől duzzadók nem. De mi nem ilyenek vagyunk, főleg én nem, hiszen minden félévben lezúzódom. Egyszer persze már mexívtam, de most talán nem.

Zalán végül ma kapott szurit, a kéthónapos oltását, amit már 1-1,5 hete tolunk a picike takony miatt (lásd szörcsögés). De a dokinő aszonta, hogy ez meglesz a tavasz eljöveteléig. Mindenesetre picit sírt, de hát ez belefér. Majd meglássuk este, hogy mennyire fáj a lába. Viszont összefutottunk Vivivel a dokinál, úgyhogy Csenge ovistársát is beoltották ottan. De alapvetően az oviban nem oltanak be mindenkit, nem szerveznek. Semmi.

2009. november 14., szombat

hárman párban

szombat reggel készült pár vicces kép a zsiványainkról. külön megérdemel ide egy megjegyzést illetve kiemelést, mert annyira pofásak.


Származási hely: Novemberi multaságok

2009. november 13., péntek

ejsz

csináltunk Mammával egy ún. EIS vizsgálatot itt pár uccával arrébb a BioLabor-ban. Nagyon érdekes tapasztalat volt, már ami az eredményt illeti. Simán jól jelezte a dolgokat, nekem a vesét meg a hátamat meg a bagót, Mammának meg a koleszterint meg egyéb dolgokat. Igazán azért mentünk el, mert miért ne, meg untuk a rendszeres vérvételt meg pisivizsgát. No meg így sokhónapos távlatban beválni tűnik a homeopátia is, akkor meg nézzünk már még körül mellette is.

És igazán kellemes meglepetést okozott. Nagyon érdekes és korrekt (előre nem mondtunk el dolgokat) eredményt adott, és sokmindenre választ is. Kicsit most így bevásároltunk ezt-azt, és tolunk egy fokozatot az életmódunkon az ottani eredmény alapján, oszt meglássuk, meddig tart és mit hoz.

2009. november 8., vasárnap

családi hossszúúú hétvééége

Janiék mondták, h mennek, így Csengével elbaltáztunk a sportarénába. Amúgy is esett az eső egész nap, az meg jónak ígérkezett. Kettőnknek a beugró 2 rugó volt összesen, és simán hazacipeltünk annyi ajándékot meg stuff-ot, ami kihozta. Emellett Csenge rettenet jót játszott, leginkább az embernagyságú mozgó figurák teccettek neki, mint Vipo, meg valamelyik Törp. Meg volt oroszlán is. Őértük megveszett.

Származási hely: Novemberi multaságok

Volt műsor, meg rengeteg játék, vicces dolog. Kiaráék végül nagyon későn értek ki, Csenge akkor már alig élt. Viszont mi eddig ilyenen nem voltunk, pedig nagyon mókás. Tömeg sem volt igazán, csak Vipo szélárnyékában. És rengeteg olyan dolgot láttunk, ami érdekes, és bizony kívül esett eddig a látókörünkön. Jövőre is menni fogunk, de akkor már Zalánnal.

2009. november 5., csütörtök

Zalán szörcsög

miután hazajöttünk Tiszafüredről, Zalán erősen taknyos lett. Igazán már napok óta érezhető volt, hogy szuszmák, de mikor visszajöttünk, bevadult. Persze hurcolásztuk mindenhova Füreden: vacsizni, spa részlegbe, föl-le.

Most folyik a taknya, persze mivel fexik, ezért hátra, be. Ettől meg hörög és szörcsög (jáccótéri felirat ugye: kedvencem a hörcsög, ha rálépek, szörcsög). De csúnyán. A dokinő egyelőre telefonon ad utasításokat, most éppen valami olyan vény nélküli köptetőt kap a srác, amit csecsemő is kaphat.

Megnyugtató, hogy eszik rendesen, emellett abszolút és továbbra is jókedélyű. Mosolyog, somolyog, és a körülményekhez képest egész jól vakkant is. Vadul kerekedik a feje is, és mostanság a haja is konyul, mert már olyan hosszú. És vállon (nem fekve) nagyon Csengét formázza, pont olyan buggyant meg bóbita.

Azért aggódás az van. Nekem ez a hörgés a gyengém, nekem volt rohamom már, tudom, milyen, amikor nincs levegő. De Zalán tojik rá. Szerencsére. Még mindig röhejesen egyszerű vele. Na majd meglátjuk, ha elönti a családot (engem, és Csengét egy kicsit) az influjenza. :)

rilex

most realizálódott bennem, hogy már hetek óta nem nagyon kell a stressz elleni homeopátija. persze Csenge nekem terápia alvás tekintetében, de akkor is. Vagy van benne valami, vagy jól bebeszélem magamnak. de ahhoz képest, h előtte (fél év és vissza) komoly probléma volt elaludnom, most ez már nem kérdéses. lefexem, és alszom.

kis lépés az emberiségnek, de nagy nekem. a fog után sikerült még egy nagy tüskét kihúzni a talpamból. jöhet a következő.

2009. november 4., szerda

a bagózó szarka (?) meg az ölyv

napok óta valaki széttúrja a hamutálat. de ez még hagyján. a csikkeket áthordja a fenyőfa alá, és ott a csőrével megluggatja, szétcincálja kicsit. most nem tudom, hogy a nagy cinkecsalád műveli ezt, vagy a szarka, de egyszer a szarkát láttam reggel a kis barna asztalon. őrületes. szerntem az akut nikotinhiány, a szomszéd szerint a fészeképítés hajtja.

aztán valamelyik reggel láttam egy ölyvet itt a kertben szintén. azért tudom, hogy az volt, mert kép alapján beazonosítottam. valami eszméletlen gyönyörű volt, de nyilván cinkét enni jöt a zsivány. van itt állatélet. :)

2009. november 3., kedd

Andiékkal a Balneum-ban

Már nyáron is terveztük, de akkor Andiék Szegeden voltak sokat. Most úgy gondoltuk, elmegyünk egy rövidke téli wellness-re. Sajna csak 2 éj volt, mert Andiék rohantak vissza, de így is vicces volt. Utalványból toltuk, mellé még mindenki kapott 1-1 masszázst is, Andi persze nem vállalta, így azt Főnök lejáccotta lábra.

Származási hely: Emilék itt

Sajna csónakszezonnak vége lett, mert eresztik a tavat, másrészt lovagolni sem lehetett, mert már szintén offszízn. De ettől még rengeteget áztattuk, a zsiványok is nagyon bírták a medencéket, főleg a kinti úszkálás volt vicces a gőzölgő medencében. Rettenet jókat ettünk, főleg az ebéd, amit a Patkó Csárdában toltunk el megint. Persze Zalán kicsit meghűlt, mert ugye levittük magunkkal a spa-ba mindig, de belefért.

Jó ilyen kis mini túrát csinálni, mondtam is, hogy menjünk januárban is. Jó elvonulni és feltöltődni. Nem beszélve a fílingről, hogy most már elértük a junior suite méretet a két gyermekkel. Így jár a másfél szobás kislakás a szoba helyett. :)