2010. február 28., vasárnap

féléves

Zalán féléves lett, Csenge meg ugye négyésfél. De utóbbi már nem jubileum. :) Zalánovics továbbra is hiperjó gyerek, mosolygós, nyugodt, vicces, jópofa, helyes. Elkezdett mocorogni is, persze még csak fordulgat. Igazán télleg semmi baj sincs vele. Cégnél is volt bent Mamma, mindenkinek teccik a kis mosolygós pank.

Az evése kicsit javult a babamasszázs óta, de emiatt most felkel éjjel is enni. 7,5 kiló, és inverz bütykei és inverz könyöke van, szóval teljesen jó husiban van. Kicsit gáz ez az ekcéma, de csak vége lesz majd. Az orvosok nem tudnak semmit, továbbra sem érdemes rájuk hallgatni, csak sok véleményből kell akotni valami értelmes gyógymódot. Sajna mostanság már inkább kicsi böffék vannak, őszinte bánatomra.

Szóval a kajálás miatt sajnos a költöztetése a csávónak még nem aktuál, de ami késik, nem múlik. Pedig jó lenne már egy kis átrendezés, tervezés.

Származási hely: igazi tél (02.12-től)

2010. február 26., péntek

velneszelés Bükfürdőn

már régóta halogatjuk, de végre elmentünk. Most nem Füredre, hanem a másik végre, Bükfürdőre, a Hotel Caramell-be. Full kaja, ócsón, ráadásul apartmant kaptunk, 4*. Végülis aszállodától nem voltunk elájulva, végül a holisztikus dolgokat sem tudtuk kipróbálni.

Volt viszont velneszelés, Csengével délelőtt meg délután is mentünk az áztatóba, rengeteg szaunázás vót, fürdőköpeny, slattyogás, süti. Persze kislányom durván hangos volt, egyedül hangosabb volt, mint a vendégsereg rajta kívüli része összesen. Végül még Zalánt is megmártottuk a melegbe, bent volt 10 percet velünk, és élvezte, viccesnek találta a szituációt. Próbaképpen bevállaltam egy gyógynövényes thai masszázst, ami azt jelentette, hogy folyamatosan forróvízben melegen tartott 2 óriás gyógynövény filter-en keresztül (is) végigmasszírozta az összes főizmot. Ez elég durva volt, nemcsak a masszír miatt, hanem ugye elég forró volt a filter.

Végül igénybe vettünk egy szakembört is babamasszázsra, mivel Zalán nem evett rendesen (értsd: nem evett tök jól) már elég régóta. És láss csodát, a bácsi megmutatta, hogy kell, megcsinálta, energiát adott, Zalán azóta sokkal jobban eszik. Ennyit megért, az biztos, be kell építenünk. Átmentünk Kőszegre is, ha már totál tavaszi idő volt, de nekem annyira nem teccett, kihalt és lepukkant.

Származási hely: Bükfürdő - Kőszeg

Összességében nekem csalódás volt. A szálloda nem feltétlenül gyerekbarát (nincs pl. gyerekpancsoló), a hiper akciók miatt hétköznap is sokan voltak, és csak autóval lehetett kijönni a szállodából, mer gyalog nincs ott semmi. Nem beszélve a német/osztrák nyuggerekről, ráadásul kurva messze van. Úgyhogy Nyugat kilőve. Persze azért tartogatunk egy nyári Horvátországra is, de lesz itt még belföld. Nem felejtjük: lógás, migrén, zeg.

2010. február 19., péntek

farsang

idén sem volt sok választási lehetőség Csengétől arra vonatkozóan, mi lesz. Ahogyan a többi csirke, ő is valami szoknyás tündér-angyal akart lenni. Így Mamma szerzett teszveszen egy ruhát, amihez rengeteget bütykölt: valami alsószoknyát varrt (tökjó lett), no meg csinált Csengének egy glóriát, ami szintén tök vicces lett.

Ennek ellenére persze volt máson is szinte ugyanolyan ruha, de annak biza nem vót glóriája. :) Csenge kedvence a kutyus volt, Mammáé meg a hóember, az enyim meg Bob, a Mester. Láthatóan fain kis buli volt az oviban, átadtuk az óvónőknek a régi fényklépezőt, így aztán jó sok kép született, és az átlagosnál több volt, amin láccik is valami. :)

Származási hely: Farsang

2010. február 12., péntek

hóomlás veszély

a nagy ovibuli után este 10kor, mikor már ágyban voltunk, leszakadt a háló fölött a tetőről az összes hó, mintegy 7 méter hosszan. Ez ugye kb. 50 nm hó (jéghó), kb 10-15 cm vastagon. Szóval nem egy tonna. Mindannyian majd beszartunk, ugyanis kb. földrengés élmény volt (télleg), ahogy ez a 2-3-4 tonna cucc végigszaladt a tetőn, majd a kertben landolt.


Az egyik tujának a 3 főágából eltört egy, de más kár egyelőre nem volt. Viszont van egy havas hegység a kertünkben, olyan 70-80 cm magas, és a gerinc a kerticsaptól a kert végéig tart. Gyönyörű, és márciusban is itt lesz. :)




Származási hely: igazi tél

Mókus-csirkék

Pénteken nem vót ovi, így vendégséget tartottunk néhány ovis csirkével. Jött Angéla, Fédra, meghívtuk Mesit is. Iszonyat nagy buli volt. Lufik, sikítás, bukfenc, pakolás, Csenge szobájában a tv-t is beüzemeltem laptop-ról, mert a csirkek dvd-t akartak nézni. Minden játék szét, a csúcsponton Csenge szobájában nem lehetett lépni sem, de télleg. Aki lépni akart, sírt, mert rálépett valamire.

Közkedvenc volt Csenge névnapi luffája, azért ment aztán a hiszti, no meg mindig felrepült a plafonra. Eleve, a buli végefelé már 3 percenként sírva fakadt valaki valamiért, annyira elfáradtak. Volt gofri is, meg minden finomság. Fédra durván nem akart hazamenni, ezért - mivel ő nagyobb darab - őt ketten fogták le öltöztetés céljából, haza is vittem őket kocsival. Angéla a szomszédra fakadt sírva a végén, hogy "Engem nem piszkálhat seeeenkííí, csak Ahnyaaa, brühühű". Volt persze verekedés is ("Megvertem, mert belémrúgott"), civakodás is bőven. Beszélgettünk is a másik két anyukával, hát nekünk extrán jó a véleményünk az oviról, másokhoz képest. :) 

Származási hely: Mókus-csirkék

Komolyan, egyszerűen őrületes volt, hogy a csajok mit csinálhatnak az oviban!? Legközelebb hívunk srácot is, mert ez így nagyon csajos. Kár, h Flóri már nem jár a csoportba. Persze valami strapabíró csávó kell.

2010. február 9., kedd

szakadás

a rontás nem akarja, h jáccak. a múlt meccsen folyt kipontozás után most 2 perc után ugrabugrám közben ráestem valakinek a lábára, mamitől a bokám jól megreccsent, és vélhetően részleges szalagszakadásom lett. Mindenesetre nem tört el a bokám.

Persze meccsen nem tűnt vészesnek, negyedneként még 2-3 percet hozzátettem pozitívan a csapat mérlegéhez. Miután hazamentem, persze nem pihenő volt, hanem a csajok valahogy lezúzták a nappaliban a karnist a fotellal együttműködve. Úgyhogy azt szereltem egy óráig nyomorékan.

A dokinál az egy hét gipsz helyett a 4 hét bokamerevítőt választottam. A merevítő (aercas) sztorija is érdekes: elmentem az sztk-ba a gyógy segédeszköz bótba (mivel az árpád útiban nem volt), ott 10 rugó volt. Mondta, h erre már nincs támogatás, az rb40-et kell felírni. Vissza a dokihoz a visegrádiba, ahol meg a váltó doki helyben hozott egyet, 3 rugóért. Sales-doki, na. Ő a gyártóval van kapcsolatban, és tudja, milyen kódnévvel kell felírni ugyanazt a terméket, hogy legyen rá tb támogatás.

Elrettentésül íme a bokám képe. Dúrva.

Származási hely: igazi tél

2010. február 5., péntek

péntek

visszamentünk a biolabor-ba, hogy eljáccuk a kuponunkat, mindketten végigtoltunk egy kezelést, ami most valami hepi cucc volt. jó sokáig tartott, Mamma közben Zalánnal sétáltam, amikor meg én vótam, Zalán részben az ölemben ült. Meglássuk, mi lesz belőle hosszabb távon, egyelőre csak jól elfáradtunk. :)

Szerencsére délelőtt még belefért a Mátrix fele hd-ben, ami nagyon, nagyon jólesett. Délután, amikor mentünk együtt Csengéért (ez is kívánsága volt régóta), akkor a három csirke volt már csak: Mesi, Angéla, Csenge. Fényképezkedés volt az állatokkal. Nagyon vicces volt.

Miközben öltöztünk, Angéla anyukája is jött, és meghívott minket hozzájuk. Gondoltuk, ne állítsunk be négyen, így én hazatoltam Zalánt, és közben Mammával zsiványkodtak Angéláéknál, egész sokáig.

Ami fura volt a napban, h Ica néni mondta, h Csenge szinte mindent megevett: reggelit, ebédet, uzsonnát. Hö. Hazamentünk, és annyit vacsorázott Csenge, mint még soha. Utána még megveett egy fél meggyes pitét, és folyamatosan evett. Később leállítottam, mert féltem, h a végén még rosszul lesz. Nem igazán értjük, miért evett ennyit, de meglássuk, mi lesz. :)

2010. február 4., csütörtök

vendég

délután úgy volt, h jön Angéla és jön Fédra is az oviból hozzánk. Ezért siettem haza, de végül Fédra nem jött. Angélával ismét eljáccottak egymás mellett, Csenge pörgött: felvette az esküvői fehér ruháját fekete lakkcipővel, és sikítva rohangált. Hoztam neki lufit neve napjára, oszt azzal még inkább növetlem a hangerőt.

Nagyon jól elvannak a csajok már, még pár alkalom, és nem lesz hiszti semmiért. Meg is lett beszélve, hogy jövő pénzteken, amikoris nincs ovi, jönnek hozzánk ismét, és mi Mesit is meghívtuk, hogy akkor ha már bulaj, legyen bulaj.

első

ma vinnem kellett a kocsit kárfelmérésre, reggel 8-ra (!!!) Zuglóba. Emiatt fél 8-ra már beértünk az oviba. Öltözködés közben Csenge mondta, h "Apaaa, leszünk majd egyszer elsők az ovibaaan?", én meg dörmögtem, h hát persze, pont rajtam múlik. :)

És amikor bementünk a szobába, láss csodát, elsők lettünk. Ott álltunk hárman Ica nénivel, és egyikünk sem hitte el. :) Minden kívánság ilyen hamar teljesüljön.