2010. április 27., kedd

sebesült katona

Zalán határozottan elindult, kúszik, mint a sebesült katona. Kiment az előszobába, először Csenge cipőit forgatta meg, majd nekiesett az építőkockáknak. Simán megy előre fél métert egy szuszra. Féloldalasan kicsit, hiszen sérült az egyik lába. Kemény dolog a vór.

2010. április 23., péntek

terrorcsirke

Bogi anyukája jött oda hozzám reggel az oviban, hogy ugyan szóljak már a Csengére, mert a lánya (kb egy fejjel magasabb, mint Csenge) fél az oviba jönni, annyira, hogy sírni is szokott. Merthogy Csenge a múltkor a falra passzírozta a lányt (Angélával), és hallotta, hogy Csenge a Vivit is kilökte a vonatból úgy, hogy vérzett az orra, és azért próbáljam már meg nevelni a gyerekemet, ez nem állapot.

Végülis Csengével megbeszéltem a dolgot ismét, most kicsit keményebben. Az óvónénit megkérdeztük, ő aszonta, hogy nem szokott gáz lenni, nem terror van az oviban, hanem néha pogóznak. A Vivis sztorit Vivitől is megkérdeztük, de ez vélhetően egy velünk szembeni legenda. A falhoz dolog meg nekem úgy tűnik Csenge foszlányiból, hogy Angéla nekiment Boginak, Csenge meg viccesnek gondolta, és tolta ő is. Persze hangsúlyoztam neki, hogy ettől nem csak Angéla a hibás. :)

Biztos azért vagyunk köcsögök, mert sokat segítünk, és szeretnek az óvónők. És tudjuk, hogy vannak anyukák, akik csak pampogni, fröcsögni járnak az oviba, és ha már jönnek, a gyereküket is hozzák. Semmit nem tesznek hozzá, és mindent és mindenkit fikáznak, ami az ovival kapcsolatos. Tulajdonképpen holnap már át akarják íratni a gyereket máshova, de soha nem teszik meg. Félek, hogy egyszer el fog durranni az agyam.

Másrészt meg mostanában valóban kicsit mostoha sorsa van Csengének, hiszen kibaszott a nyomás rajtunk (Főnök, szomszédok), és bizony jóval gördülékenyebb viselkedést várnánk el a kiscsajtól. De ő meg nem enged (nem biztos, h ez baj), viszont így szinte folyamatos a perpatvar, a hisztike, a büdös, a béna. Régóta van egy kis állóháború, amiből most már csak ki tudunk evickélni.

2010. április 22., csütörtök

bunyó

na, pár nappal ezelőtt írtam, hogy a szomszédokért jobban lehet aggódni, mint a gyerekekért. Oszt tessék, mikor jövök haza a metrón, Mamma hív, hogy bizony bunyó volt. És valóban. Pistabá pár percre, amíg eltette a bicajt, kiakasztotta Lilu pórázát a kilincsre, a köcsög meg elkezdett kötözködni, hogy ezt nem lehet, azonnal vigye be stb.Ha nem is lehet bazmeg, akkor mi van. Na mindegy.

Aztán végül addig ment a hepaj, hogy nyomott egy jobbegyenest Pistabának, egy durvát. Pistabá meg bement a fészerbe, kihozta a bézból ütőjét, oszt - sajnos nem eléggé - fejbekúrta vele a köcsögöt. Köcsögnek vérzett a feje kicsit, Pistabának megrepedt az arccsontja, mi meg le vagyunk döbbenve, azóta is. Sejtettük, h ez bekövetkezik előbb-utóbb.

Még jó, hogy elküldtem Pistabát a dokihoz este. Aki egyébként hivatalból szólt a rendőröknek. Mi meg a rendőröknek meg Pistabának mondtuk, hogy állunk rendelkezésre a profilalkotásban.

2010. április 16., péntek

látogatás Debrecenben

Főnök műtétje előtt ledzsaltunk Debrecenbe pár napra. A kórház belső területén szálltunk meg az Augusztában, ami így ideális látogatóturizmust biztosított. Szerencsére még a műtét előtt is tudtunk találkozni Főnökkel mindannyian, utána pedig Mamus meg Nagyika mentek be, mivel egyrészt gyerkök nem mehettek be, másrészt én már megkaptam a magamét 15-20 éve, az elég volt. A műtét szerencsére komplikációmentesen sikerült, a Főnök először gyors javulásnak indult, majd kis visszaesés után ismét.


Származási hely: Látogatás Debrecenben
A maradványidőt Debrecen szórakozási lehetőségeinek kipróbálásával töltöttük. Voltunk vándorvidámparkban, az élményfürdőben, az állatkertben, a rendes vidámparkban, a szuperjátszótéren, volt lovaglás Csengének, voltunk a belvárosban, étteremben, egyszóval minden megvolt. Debrecen tök jó hely, van mit csinálni.


Származási hely: Látogatás Debrecenben
Az élményfürdő kicsit drága, viszont Csengével a kezdeti bizalmatlanság után nagyon jól elvoltunk, főleg a kisfolyóban, ahol ugye rendesen vitt körbe az ár. Sajna a családi csúszdánál nagyon hideg volt a víz, pedig jó móka lett volna. Az állatkert pedig tök komoly, zsiráf is van, meg oroszlán, tigris is, nagyon élveztük, tök jó hely. A vidámpark kicsit kihalt volt, viszont nagyon kulturált, végre csészealjazhattam újra. Persze a tériszonyom miatt Csengével viaskodtunk az emelőkaron, ő felfelé akart menni, én meg lefelé.

Származási hely: Látogatás Debrecenben

2010. április 11., vasárnap

köcsögösködés

amióta új lakók jöttek a házba, azóta a szomszéd újra meggajdult, teljesen. miután ez eléggé meghatározó az elmúlt egy hónapban, részletesen leírom, ne feledjük soha.

Előzmények
A két kis lakásba elöl 2 pár költözött. Nagy részük a Tungsram-ban dolgozik. Az egyik pár mindkét tagja 3műszakos, van egy 2 éves kisfiuk, aki krupp-al küszködik, ami ugye nem nátha. A másik pár fiatalabb, ott asrác szintén izzós, a lány meg gyakornok volt az izzóban, aztán megtartották. Ő tanul is az ELTÉ-n vmit. A két srác nem széparcú, a gyermekeseknek van némi roma beütésük, de közel sem annyira (később lesz lényeges ez).

Problémafelvetés (melyik nap épp mi)
A szomszéd elkezdett vadul zaklatni, hogy kurvanagy a baj. A bajok:
- nem szóltak a tulajdonosok, h új lakók vannak, azok nem mutatkoztak be (ez ugye hagyján),
- az új lakók cigányok, ilyet nem lehet, ilyen nincs, ezt nem hagyta jóvá senki, minden szomszéd retteg, hozzá mennek félelmükben,
- a Pistabá meg pénzért idehozta őket, ő ajánlotta, hüje, hogy segített abban, h albérlőt találjon a tulaj,
- nincs rend, nem tartunk rendet, most gyorsan meg kell rendszabályozni az újakat, hogy tudják, hol a helyük, ők csak albérlők, ne mászkáljanak, ne nézelődjenek, ne hívjanak vendéget stb.,
- eleve hol van a lakónyilvántartás, milyen rendet tartunk itt stb.
- az albérlőt szerző tulaj egy kurva, hogy képzeli, a kurvaanyját stb.
- ő felgereblyézi hátul a földet, hogy lássa, hol ki mászkál, és természetesen - mint mindig - nyitva van az ablaka, és hát nagyon hangosak, kurvasok a vendég.
 

Tények
- minden új lakó dolgozik tisztességesen, tkp hangjukat alig hallani.
- a baj ugye a változás. az valóban van.
- de a többi csak egy igaz magyar "akurvaanyjátmindenkinek" cucc.
- egy hónapja napi fél-1 órát nyomja a dumát, a törvényeket, rendeleteket, legyünk kemények stb.
- ügyvéddel küldetett levelet, amit gondolom már tisztázni akar,
- a végén már élesen vitatkoztunk mindenen, úgyhogy ő már azon van, hogy azt csinálunk, amit akarunk. Azt fogjuk.
- mivel a padlás az övé (nem az egyébként, lásd alapító okirat), ezért el fogja vágni a kábelemet, ami ott megy keresztül. Az ő kábelét is levette a padlásomról, és kint, a kerten keresztül a levegőben vezette keresztül (nagyon szép a fehér kábel).
- az antenna erősítő áramellátását is megvonja, mert nem beszéltem meg vele, amikor kiszámoltam, mennyit fogyaszt. kurvára megsértődött, mert emelni akart, én meg kiszámoltam, hogy tkp csökkenteni kéne. :)
 

Következmények
Mindezek miatt mi úgy döntöttünk, hogy visszaadjuk az egészet, mert ennyi időnk nincs. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy van különbség a között, hogy valaki tulajdonos (és aggódik a tulajdonáért), és a között, hogy ő a közös képviselő, ezért extra gondok miatt is aggódnia kell. Nem értette meg. 
Az ügyvédjének írtunk egy tök vicces döngölőlevelet, és órákat elbaszva rendbetesszük a ház szervezeti és dokumentáris dolgait, aztán szevasz. Akar a zsíroshalál 5-6 nyugdíjas között igazat tenni, egyiket a másik nyomására rendszabályozni, hallgatva azt, hogy ki szerint mi hogy van, és ki mekkora kurva/buzi. Egyszerűen nem lehet velük bírni, a gyerekek vonatkozásában kisebbek a kockázatok, hogy ha hazaérek, valami furát találok otthon.

Egyszóval rendesek voltunk, kitettük a lelkünket, de hálátlan a nép. Ennyi volt, inkább fizetek másnak, és röhögök rajta majd keserűket.

meccs

na újra megjelentem meccsen, habár az elmúlt egy hétben kicsit kimaradt a tornászás otthon. de így sem volt gáz, nyilván nem húzott úgy a lábam, ahogy régen, de hát az első alkalomtól nem is vártam többet.

végülis a meccsen szívtunk, nagyon fosul jáccottunk, de eléggé lent van a csapat már elég régóta. viszont az mindenképpen fejlemény, hogy megmarad a lábam, és tudok jáccani a hátralevő 4 meccsen. Geritől kaptam is egy bokavédőt, amit a gyógytornász ajánlott. Úgyhogy hajráf, mentsük meg a csapatot a lefelé bukástól. :)

allergija

idén a szoksásos minimál, orrfojás nélküli cucc helyett vadul taknyos allergiám van így tavasszal. mongyuk nem gáz, mert még mindig jobb, mint a flú, de azért sajnálom. az allergia az már csak ilyen egyébként. remélem, hamar lemegy a kedvenc fámnak (nem tom, melyik) a virágzása végre.

gasztro (by Mamma)

ugye voltunk gastroenterológián lassan 2 hónapja Zalánnal, mert nem hízott, meg furán evett (a szopizás nehezen megy, nyugalom kell neki, úgyhogy elzárkózunk enni, különben minden más érdekli és nem cicizik), úgy tűnt van valami gond....tejallergiára gyanakodtak.
 
3 hét után a gastro dokinő alig akart mondani valamit telefonban.  Először le akart rázni, hogy majd a következő hét közepén küldi a leletet és a véleményt postán....hát köszi, végül csak elárulta, hogy tulképpen annyi van, hogy a fehérvérsejtszám magas, de a kaki negatív, meg a vér is jó egyébként. De visszahívott kontrollra és még az is hozzátette, hogy addig ne adjunk Zalánnak semmit anyatejen kívül,  max tápszert (amit Zalán nem evett már kb 2 hetes kora óta, és azóta sem akarja elfogadni a cumisüveget....kiszívja a tejet is és kiköpi...na lassan azért meg kellene tanulnia abból is enni,inni). Ekkor már 6 és fél hónapos volt Zalán.
 
Beszéltem a gyerekorvossal, aki amikor meghallotta, hogy Zalán 3 hét alatt 10 dkg-ot hízott, mondta, hogy kezdjük el a gyümölcsöket, zöldségeket...ne tápszert. Úgyhogy rá hallgattam és azóta Zalán ugye sinlacot egyzik, meg babókajákat sütőtököt, almát, banánt, ősszibarackot, tetszik neki és hízik is lassan-lassan. De ő jó húsban van így is....kis háromszög újjai vannak, ahogy hwg mondja :)
megduplázta 7 hónaposan a születési súlyát és most megint belasított a hízásban...de nem baj, jól néz ki így! 8200 gramm és 80-as rugdalózót hord, mert a 74-es kicsi rá (pedig azért nincs még 74 centi asszem)
 
Az utóbbi 1 hétben már igazán cicizni sem hajlandó, úgyhogy kiskanálal eszi meg az anyatejcit, meg minden főzelékbe, gyümölcsbe belekeverve....(éjjel még hajlandó szopizni, meg napközben általában egyszer-kétszer).
És újra elkezdtem tejet enni (nagyon mértékletesen) és az ekcémája nem lett rosszabb úgy tűnik, haskófájás van (de nem köthető ahhoz, amikor tejet eszek)...de azért nem nagyon durva. Azonban a beszorul büfik meg tudják kínozni. :(

2010. április 7., szerda

voyage

nekiestünk a voyage-nak is. ez az utolsó pontja a teljes adattárházi áttöltés totális újratervezésének és újracsinálásának. jó nagy a fa, amibe vágtuk, de nagyon izgi. Áprilisban már készen leszünk, és csodálatos lesz az egész. Kibaszott téglafalakat zúzunk nagykalapáccsal.

hátra

Zalán elindult. Hátrafelé. Néha ordítva, néha csak úgy, de megy, tol magával mindent. Ha hátra, akkor hátra. :) Csak megteszi a hatását a sok vicces színű kaja, amit egyébként nagyon szeret, amikor meglátja a tányért, vadul izegmozogni kezd. Még mindig rettenesetesen jópofa.

Csenge is visszafelé kezdett táncolni a hisztiből, úgy érzem. Napról napra egyre jobb, érezni, hogy növekszik, és kezdi átvenni az irányítást maga felett. Felettünk már ugye már nagyon rég átvette. :)

2010. április 4., vasárnap

Húsvét Gyulán

Újra megjelentünk Gyulán végre egy laza húsvétozásra. Borikáék nem voltak otthon, meg Berniék sem, viszont Borikáék házába minden nap mentünk, mert ott van egy nyuszmusz, akit etetni kell, Csenge meg ezt imádja ugye. Ami más volt, hogy mivel Főnök innen már Debrecenbe veszi az irányt, így nem bagózott senki, csak én.

Egyébként a szokásos röhögésháború, iszonyat kajálások és kellemes séták a környéken. Felfedeztünk egy szökőkutat, játszótereztünk, illetve fontos momentum volt egy csőtörés is, amit húsvét reggelén orvosoltak. Így eshetett meg, hogy Janóékkal vizesárkot próbáltunk takarítani, miközben egy pöcsfejű mszp-s képviselő csípőre tett kézzel széttette a kezét.

Származási hely: Húsvét Gyulán