2010. május 20., csütörtök

a jegyzőkönyv

Egész héten azon dolgoztunk, hogy a jegyzőkönyv meglegyen. Lett vagy 8 oldal, keresztbe újrafogalmaztuk többször is, nehogy a paraszt szomszéd bele tudjon kötni, pontosabban ha beperel, akkor azért védhető legyen.

Végül sikerült olyanná tenni (többszöri finomítás után), amelyben mindent eltörlünk és megszüntetünk, amit ő valaha említett, fenyegetőzött vele vagy ilyesmi. Végül csütörtökön kapta meg mindenki, mert a korrektúrák és az újranyomtatások, majd az aláírások miatt  tolódott egy-egy nappal. Természetesen a paraszt már délután menni akart be hozzánk, de Mamma bezárta az ajtót. Emiatt aztán az ajtójukba várt engem, gondolván, hogy így be tud jönni, és tud kérdezni. Ez a beszélgetés volt vélhetően az utolsó, mivel betámadtak, de mi nem ijedtünk meg, sőt. Álljon itt hát elrettentésül a jegyzőkönyv legszívhezszólóbb része, majd néhány beszélgetésfoszlány a csütörtöki szópárbajból.

-------------------------



8. számú napirendi pont

Társasházat érintő panaszos ügyek

 

8.1 Tettlegesség

 

A tulajdonosok mély megdöbbenéssel fogadták Steiner Sándor és Deli István tettlegességig fajuló ügyét. Úgy gondoljuk, hogy ez eset emberileg elfogadhatatlan, bármilyen előzmények is előzték meg. Tulajdonosok egyhangúlag az eset megtörténtét Steiner Sándor agresszív és összeférhetetlen magatartásának tudják be, és közös célként fogalmazódott meg, hogy a Társasház tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló vagy ehhez vezető esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. Ennek érdekében a Társasház közgyűlése az alábbi határozatot hozza:

 

2010/7 sz. Határozat

A Társasház Közgyűlése felszólítja Steiner Sándort, hogy a jövőben tartózkodjon a lakók és tulajdonosok zaklatásától, illetve attól, hogy rendre utasítsa, vagy akár csak tájékoztassa a lakókat és tulajdonosokat a törvényi, rendeleti vagy társasházi előírásokkal kapcsolatban. Amennyiben kifogása vagy észrevétele van valamely lakóval vagy tulajdonossal szemben, azt tájékoztató jelleggel és kizárólag írásban a közös képviselő felé tegye.

 

 --------------------------

 
- De jó, hogy jön, Gábor! Végre tudunk erről a jegyzőkönyvről beszélni!
- Ne beszéljünk róla.
- De muszáj most!
- Nem-nem, le van írva, hogy mikor van félfogadás.
- De megyek az ügyvédhez, ezért muszáj megkérdeznem pár dolgot.
- Ja, az más.
....
- Ez a pont sérti a személyiségi jogaimat. Mi az, hogy zaklatás? Zaklattam én valaha magukat?
- Igen, egyfolytában.
- Mi?
- És minden tulajdonos egybehangzóan ezt mondta.
...
Ekkor kialakult a felállás: mi beálltunk az ajtóba, Csenge vigyáz Zalánra, Rambóné "gyerekiahóra" nézéssel Mamma szemébe néz egyfolytában (!), köcsögparaszt Steiner pedig áll mellette és magyaráz. Utóbbi barom minden erejével azon volt, hogy ne habozzon a szája, Ancsika nénét pedig többször elküldte a picsába, mer az meg fröcsögött. :)
...
- De ezzel kapcsolatban megyek az ügyvédhez, meg az SZMSZ-szel kapcsolatban is.
- Hát menjeeeen. Számítottunk is rá. (ezt nagyon jólesett kimondani, beleadtam minden szánalmamat)
- Igeeen? Maga nagyon bátor ember!
- Hümm.
....
- Ott voltak az esetnél? 
- Nem.
- Látták?
- Nem.
- Hát akkor milyen alapon írnak le ilyet? Miért "SZÓLÍTANAK FEL" engem? 
- Mi nem tényállást írtunk le.
- De hát nem voltak ott.
- Nem is azt írtuk le, mi történt, hanem az egy magánvélemény, az összes tulajdonos magánvéleménye.
- Persze, maguk vezették meg a lakókat. (MUHAHA! Gyakorlatilag mi kezdtük őket utolsónak utálni nyíltan)
...
- Távol álljon tőlem, hogy zavarjuk a gyermekes kismamát.
- (szemforgatós mosoly)
- (zavar a vételben)
...
- Hát én ott meg lettem verve, ömlött a fejemből a vér. (MUHAHA! Pistabáról ez olyan, mintha valaki rólam mondaná, hogy nekimentem, és megvertem.) Mentünk is a rendőrségre.
- HÁT AKKOR MIÉRT NEM MONDTÁK AKKOR? (Ezt Mamma ordította utánuk, meg kiabált mindent még, de eltakarodtak)
 

Azóta mindenkivel beszéltünk (Magdival nem), és mindenki mellettünk áll. Hüledeztek persze, de végre eljutottunk oda mindannyian, hogy kiröhögjük, mosolygunk rajta, lesajnáljuk. Összezárt a pórnép, kimondtuk, és jólesett. És azóta is mindenki jobban érzi magát, napról napra. Persze folyamatosan aggódva azon, hogy ez a barom hogyan agydurran el.

1 megjegyzés:

  1. ez gyönyörű! tiszta '80-as évek :)
    horváth ádám ha ismerné a szitut, újraindítaná a szomszédokat!

    VálaszTörlés