2010. június 28., hétfő

csőtörés

na ma csőrepedés van az uccában, kábé 6kor lezárták, azóta szerelnek, most néztem meg, nagy erőkkel dolgoznak vagy tizen. víz nincs, még a kerticsapból tudtunk engedni 10 litert, Csenge abban meg is fürdött. Doki marad büde, nincs több víz.

2010. június 27., vasárnap

megmenekültünk

Szegedről hazajövet Kecsótól már nem is messze valamely bejáratnál majdnem letolt egy merci terepjáró. Kamion mögött jött be, és ugye egyből meg akarta előzni, emiatt kb. fél méterrel átjött a belső sávba, ahol elhaladtam mellettük, és szerintem centiken múlott, de lehet, hogy többön.

Mindenesetre elég hidegzuhanyos volt. Hiába no, a szerencse fontos tényező.

2010. június 25., péntek

medence

vettünk egy jó kis medencét vasárnap (13-a), felfújtuk pumpával, vizet tettünk bele, és letakartuk. ugye akkor egy héten át 35 fok volt. na azóta szinte egyfolytában esett az eső, meg kaki idő volt. 10 napja. ha leereszteném, tuti jönne a 40 fok.


Származási hely: Hideg június

2010. június 15., kedd

Zalánovics terpeszben

délután Zalán a kanapé mellett felállt! Nagyovációra lettem figyelmes, és mögöttem Zalán terpeszben állt, a kanapét fogva, és vagy egy percig. Nagyon örült mindenki, még ő is. Aztán persze elfáradt. Mondjuk nem meglepő, mert mászás közben is megpróbál felállni, nyilván irritálja, hogy mindenki két lábon közlekedik.

Tegnap még a fiókokat is nyitogatta, úgyhogy ha elindul, na akkor lesz itt nemulass.

a család biciklin

keddden csak nekiiramodtunk kipróbálni az újabbik gyerekülést is. Zalán Mamma mögé felült, Mamma meg újra cangázni tanult. Először az ovit néztük meg, ahol a sok csirke ordítva rohant a kerítéshez, és csak mondták. Utána kimentünk a Népszigetre, ahol nyomokban még az úton volt a Duna.

Onnan beirányoztuk Csenge ex-bölcsijét, útközben doki el is aludt. Ettől meg is nyugodtunk, már hogy jól érzi magát az ülésben, az viszont aggasztó volt, ahogy lógott a feje. :) A bölcsihez útban megnéztük Tejfölt, a kiscicát (Csenge nevezte el így), kerestük, és végül egy fán találtuk meg, ahonnan le akart jönni, de nem tudott, ezért keservesen nyávogott. A sisakommal sikerült lementeni. A bölcsinél Marika nénivel és Ági nénivel beszélgettünk kicsit, Csenge meg se mukkant, jelezték, hogy ha bölcsit akarunk jövő szeptemberben, akkor még most jelentkezzünk, gyorsan. Szuper.

Jó volt az első bicajozás, talán kicsit hosszúra sikeredett. De majd.

kórság mégmég

na én is lezúzódtam. a hétfőm egésznapos hányásvárással telt, holott jobban jártam volna, ha azt az egy okádást lezavarom mihamarabb. így este 6kor vettem rá magam sűrű vízivással és hajolgatással, megspórolhattam volna pár órát ezzel. utána meg jött a torokbőrtelenedés.

délután jött a dokinő, Csenge már rendben lesz szerdára, Zalán torka merő fekély. Apuka meg kómázik. Szépen átgyalogolt rajtunk ez a valami. Este elmentem a dokimhoz, aki hozzámvágott augmentint, ki se váltottam.

2010. június 13., vasárnap

kórság még

ma már Zalán is belázasodott dél körülre. aztán 5 körül 39 fölé, de egy fürcsi nagyon jót tett. Aztán a kertben felfújtuk az újonnan szerzett nagy medencét, hogy majd jól beleessen a jégeső, bazmeg. Valszeg Zalánovicsnak tolni kell még nurofent, de hát Csenge úgy tűnik, túlélte. A torkára panaszkodott napközben, de most már este nincs nagy baja. Zalánnak tetézi még valami szájfertőzés is, ami már-már klasszikus a nagymeleg beköszöntével. 

Most ahogy így nagyokat nyelek itt a gép mellett, az én torkom is kezd fájni. Csúcs. Alapvetően jól viselik a gyerkök ezt a kórt is, Csengének és Zalánnak is csak fél-1 óra volt a gázos. Persze halálra aggódjuk magunkat, este alig aludtunk. Eleve nem volt sok láz még minálunk, de egyszer ezt is el kell kezdeni. Komoly nyavalya ez, az ovi felét már ledöntötte. Majdcsak vége lesz már.

Kibaszott egy év ez.

2010. június 12., szombat

kórság

tegnap reggel Csenge nem bírt felülni a kanapén, mongya, h fáj a feje. nah, mondom, oviundor. megfogom a gyermeket, hát tűzforró. és valóban, hőemelkedés. ilyen tán 1-2 alkalommal volt. elugrottunk dokihoz, aki semmit nem mondott.

így aztán munka ugrott, rettegtünk, hogy ez biony fosóshányós, úgyhogy kemény lesz a hétvége. De azon túl, hogy 38,5-ig felment a láz, és délután háynt Csenge egy kicsit, semmi sem volt. A hányás után 1 órával rátört az iszonytató éhség, onnantól este 10ig egyfolytában evett. Reggelre megint meleg lett, és most a délutáni szunyónál is elég meleg. A torka bepirospöttyöződött (!), így Mamma retteg, mi ez.

Valszeg ez az iszonytató meleg is levesz belőe, hisz mi is kóválygunk. Meglássuk, mi lesz ebből így. Elég furának tűnik. Nagyika rubeolát vizionál, Mamma ennél sokkal durvábbakat. A lényeg, hogy irány az ereszcsatorna sziloplasztozás az utca felett.

2010. június 11., péntek

Zalán ülése

Biciklire gondoltuk, vasárnap vettünk is, de most egy fémrudasat, ami jobban lifeg. Megkérdeztem, jó-e Mamma cangájára (Decathlon-os az is), persze. Jó. Utána Csenge nagyon nagyot trambulinozott, Zalán közben afűben tolta.

Hétfőn megpróbáltam rászerelni, és kiderült, h Mamma biciklije kicsi, és az ülés szinte rálóg a kerékre a max fokozaton. Így aztán vissza a bótba, csere. De aztán Lacciék jöttek, így inkább lenyírtuk a füvet Csengével, Pistabá vicces fűnyírójával. Lacciék csomó antik Csengeruhát hoztak vissza, oszt tartottam kis tévé bemutatót, funkciókból.

Kedden aztán vissza is vittük az ülést, cseréltük olyanra, mint amilyen Csengének van. Így Csenge sem irigykedik. Aztán pénteken végül csak felkerült Mamma cangájára is a csomagtartó-ülés kombó, így talán hétvégén jön a próba. Csezett meleg van.

Zalán mászása

Pénteken délelőtt én a rendőrségen érdeklődtem, hogyan lehet Pistabá ügyének infóit kiegészíteni, Mamma meg Zalánnal ment vissza a gyógytornászhoz, mászásának minőségellenőrzésére. Szerencsére a tornászcsaj aszonta, h maximálisan rendben van, a lábát azért húzogatja maga alá néha, mert fel akarna állni. Király.

2010. június 7., hétfő

reggeli sírás

na, mivel a Mókus csoportot felosztották 3 másik szobába, így Csenge (Katicába került) regegl kicsit bizalmatlan volt. És mivel az átmeneti 2napos csoportjába még nem érkezett Mókusos kollega, reggel elsírta magát, belémkapaszkodott, és sírt. Annyira elszoktam ettől, hogy én is nagyon meglepődtem, látszólag az óvónő is.

Hogy bírtam én ezt anno abölcsiben? :) Emlékszem, volt ott kemény egy hónapom, annyira szar hangulatban mentem dolgozni. Nem csoda. :)

Egyébként beütött a nyár, és kezd szétesni az ovi. Szabadságok, összevonások. A gyerek ne járjon oviba, biztos akarják hozni júliusban, meg júniusban? Nem, bazmeg, kiveszek 3 hónap szabit, és megcsináljuk életünk nyarát...

Viszont legalább ráerősítettek a szolgáltatásokra: 8-ára halasztották a légvárat, és most már lehet vinni fürdőruhát, mer pancsiznak, tusolnak. Ez vicces. Lehet, h össze kéne dobni egy komolyabb kertimedencére.

2010. június 5., szombat

Évadzáró Vikuszéknál

ismét volt Sördögök évadzáró. szerencsére a szezon végét meghúztuk, így sikerült felküzdeni magunkat a ranglista végéről egész normális helyre. kicsit persze a tempó alábbhagyott, hiszen Vikuszéknál már óriási a pocak, Petyáéknál is bejelentődött egy gyermek, meg jelen is volt pár, így aztán a nagy ivászat elmaradt. Vagy hogy pontosabban fogalmazzak, vélhetően bizonytalan ideig felfüggesztődött. :)

A házikó még mindig kurvajó, nagyon jó ahely, a kilátás, minden. Gyerexoba elkészült. Egy nagy csapat - Csenge nyomására - elment kutyákat sétáltatni meg csigát gyűjteni, vagy egy órát odavolt a nagy csapat. Utána Csengéék bújócskáztak, Zalán meg mindenáron a kutyát akarta, aki jól meg is nyalogatta, de még azon is rötyögött. Közben persze jól bezabáltunk, Éviék rengeteg kaját intéztek, talán túl sokat is. :)


Származási hely: Hideg június