2010. augusztus 31., kedd

Emilék itt

Este 7 után megérkeztek Emilék: Andi, Andreas (Andi új pasija), Melissa (Andreas lánya, aki az elvált feleségével él Graz-ban), és persze Emil. Andreas jó fej, amolyan harley-s arc (van motorja ám), VIP szakács (autó- és motorversenyekre hívják, elég komoly lehet), kopaszon, szépen kivarrva. Melissa nagyon aranyos csaj, eleinte nem volt nyitott ránk, de vidám, vicces, jókedvű, és nagyon vicces a szőke pihehaja. :)

Mivel egész nap a házat nyaltuk ki (borzalmas kupi és mocsok volt), este csak pizzát ettünk, aminek nem volt nagy sikere, de legalább nem voltunk éhesek. Holnap tervezünk némi városnézést, meg egy Andreas által elkészített vacsorát. A Budapest városnézés kihívás, nézegetem a programokat...

2010. augusztus 29., vasárnap

újpesti parti

Tegnap délelőtt újpesti főtér, ott is témába vágó gőgös királykisasszony. csajok persze alig bírták, mondjuk rossz volt. később volt ute torna bemutató is, Csengével megnéztük a pici lányokat. Aztán meg gyereknóta valami híres Rékával. csirkék felnyomultak a színpadra, és ott tolták végig. délután meg tűzoltós játszótéri móka volt Fédráékkal. jókat röhögtünk, jót dumáltunk. erről a napról van pár videó is, telefonnal. de piszok jól mutat a nagy tévén is, legalábbis jobban, mint a rendes kamera.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZfaj47Nn2g&fs=1&hl=hu_HU]

Andi este 9kor szólt, h jönnek hétfőn. 2 nap szabi.

Zalán egy éves

lementünk kecsóra Doki szülinapját ünnepelni meg Csenget hazahozni. Volt torta, marcipán a pohárban, zenélő dömper meg doboló kiskakas. Alfoldi játékbolt nagyon király. ennyi játékot ritkán látunk. nagyon menő autók voltak, vagy egy órán át csodálkoztunk. nő meg 20 Ft volt a lovacskázás.

Származási hely: Nyárzárás

2010. augusztus 26., csütörtök

munka után munka

Zalan ma megijedt a bocitol. még ahogy megijed az is tök vicces. lapít meg bújik.
Kesz a kavicsagy is a homokozohoz. vettünk két zsák kavicsot oszt ástunk. zalán persze segített. jó móka volt.

2010. augusztus 24., kedd

eggyel kevesebb

Csenge kecson maradt. A heten piheno. Legalabbis Mamma kedden pihent, de legalabb bevasarlas. Kiterveltuk azt is h a gyerexobaba lesz nagy szekreny. olyan mint az előszobában csak tolóajtós.

2010. augusztus 23., hétfő

Kolompos Kecsón

Sziki után Kecsón nagy parti volt, sörfeszt, borfeszt, ilyesmi. Úgyhogy délután irány a város, mert bizony Kolompos koncert, akik ugye minden évben jönnek az oviba is. Csengével böngésztük az árusokat, fagyi, ilyesmi. De mielőtt kezdődött vóna a koncert, bemongyák, hogy babakocsis felvonulás díszített járművekkel. Koncert majd utána. Kicsit mentünk hát a menettel, aztán megint fagyi, és végigkiabáltuk az eredményhirdetést meg a dumát, hogy "Kolompos", meg "Hagyd abba". :)

A koncert vicces volt, de miután 8 körül kezdődött (gyerekprogram, érted), így nem tudtunk végig maradni. Barmok.Másnap Csenge maradt Kecsón, mi meg ebéd után leléptünk hétfőn, mert Mamma fodrászhoz ment. Nyugodt hét lesz.

Származási hely: Nyárzárás

és itten a koncert egy részlete:




2010. augusztus 21., szombat

4m a szikin

délután behatoltunk a területre, és a szálláskavarás miatt Mamma nagyon mérges volt (nem volt hűtő pl.), de megoldottuk, és persze nem 4 csillag, de ez rányomta a bélyegét az egészre, Mamma egész nap pampogott, fröcsögött. Délután kis strandolás volt, kis jáccótér, romlott virslivel. Este aztán bográcsolás, dumálás, zabálás, no meg rohangálás a faház meg a bogrács között.

Származási hely: Nyárzárás

Végül sajna elég kevés embör jött el, ami miatt azért hiányérzetünk volt. De így is jót dumáltunk, habár a mag a szokásos volt. Mindenesetre súlyos látvány volt, hogy mennyi és sok esetben mekkora már a gyermek. Érdekes lesz ez 5-10 év múlva.Este meg majd megfagytunk a házikóban, kurta hideg vót, de kibírtuk. Délelőtt 11 körül aztán irány Kecsó.

2010. augusztus 20., péntek

Szegeden

20-án irány le Rasiékhoz, a Fahéj uccában kezdtünk ejtőzéssel, majd este be a tüzijátékhoz. Előtte próbáltunk kajolni is, ami sikerült időben. Iszonyat sok ember volt ugyanis bent aq belvárosban. A tüzijátékról KisFerkót sikerált elijesztenem, de mi sem néztük sokáig, mer igencsak hangos volt, de még sokáig láttuk és hallottuk hazafelémenet.

Származási hely: Nyárzárás

Másnap kis jáccótér, kávézás, fagyizás, pizzaebéd, majd mi beirányoztuk a szikit.

2010. augusztus 17., kedd

Fédranap megint

Ma reggel 9-re jött Fédra egyedül, és egészen 4-ig itt volt minálunk. Ahogy hallottam, gyurmázni próbáltak, elég nagy rendet pakoltak, a babafüvet is megtesztelték, egyszóval elvoltak.

Ma Ferkóval amcsi napot tartottunk: KFC-ben kajáltunk, majd kipróbáltuk a Starbucks-ot is. Még ha kurtadrágán is, de megittam életem eddigi legjobb jegeskávéját Caramel Frappuccino kódnéven.

Tervezgetjük a hétvégét, ami komolynak ígérkezik: Rasiéknál 1 v 2 éj, aztán osztálytalálka a Szikin, aztán vagy Csenge, vagy kiscsalád otthagy Kecsón vasárnap.

2010. augusztus 11., szerda

nem

mégsem lett ottalvós, mert habár Fédra elaludt, Csenge nem nyugodott le. Ezért vacsi után még kétszer kért enni, de ezek valszeg alváskésleltető mozzanatok voltak részéről, így haza kellett hozni a pikkost. Ez van, este felpörög. És ugye mi nyugalommal szoktuk kezelni, tehát csend, gyerekek szétválaszt. Ő is olyan, mint én: ha mozgást vagy életjelet lát, nem tud elaludni. :) Majd próbálkozunk még.

Viszont tegnap Zalánt próbaképpen áttettük a gyerekszobába, közös meseolvasás, miközben Zalán persze próbálta megszerezni a könyvet, és hangosabb is akart lenni. Este aztán először Zalán elaludt, utána Csenge is bement, de sajna Mamma elaludt ott, és én is elbóbiskoltam (újra) a helyemen, így ottragadt. De eltekintve attól, h Mamma elszokott Csengétől (takaró teljes kisajátítása, cuppogás hajnalban), teljesen jó volt. Leszámítva azt, h a bébiőrt bekapcsolva felejtettem a hálóban, így elég furcsa dolgokat álmodtam hozzá a hirtelen és borzalmas recsegésekhez. :)

Örülök, h Mamma forszolta a próbálkozást, mert tegnap én passzoltam mindent.

2010. augusztus 10., kedd

ottalvós?

ma délután Fédráék jöttek hozzánk, mielőtt hazaértem azonban kint voltak Pistabáék, Rafiék, Márti néni és Magdi néni is, így jót dumáltam velük. Egész estig kint voltak, hátrajöttek megnézni, ahogy a kicsik játszanak, nagyon jó hangulat volt a kertben.

Fédráék is jöttek, így a hangzavar garantált volt. Ők is felmentek az emeletre szőlőt enni, csúszdáztak, meg füvesítettünk is, aztán bent voltak el egy órát. Induláskor kitaláltuk ezredszerre, hogy Csenge aludjon ott, így gyors pakkerolás, oszt együtt elmentek Fédráékhoz. Mostani hír, hogy Csenge evett rendesen, de piszkoskodnak, rohangálnak, nem orientálódnak az ágy felé. Kíváncsi vagyok, mi lesz. Nagyon. Remélem, Csenge nem fog balhézni, bár este (elalvás után) sose szokott. Meglássuk. Oszt majd viszonozzuk.

Közben megy a Kispál búcsú a szigeten. Jó hallgatni. :)

2010. augusztus 8., vasárnap

semmi, hétvége

a francia túrámat pihentem egész hétvégén, minden nap legalább 9 órát aludtam, plusz délutáni csendes. nagyrészt sehova se mentünk, szombaton délután aztán gondoltam, nézzük meg a Kölyökparkot itt az Attila uccában. Férdáék partira mentek, Viviék nem vették fel, Angéláék meg passzolták, végül sikerült Angélát ellopnunk, oszt elmentünk egy órára (mer a kocsi kereke leeresztett, így fel kellett pumpálni). A játszóház azért nem mai darab, de komoly méretekkel bír, jeleztük az anyukáknak, hogy több gyerek biztos vicces lenne.

Vasárnapra összekaptuk magunkat, és Angéláékat áthívtuk délelőtt, a csajok konszolidáltan játszogattak. Délután pedig Angéláéknál volt parti, Vivivel és Fédrával is. Jót rohangáltak meg mászókáztak a csajok, volt dráma szakkör is (én akkor nem akarlak látni stb.). Jót dumáltunk meg jót röhögtünk.