2011. március 29., kedd

Mira

Jött a hír, h megszületett Mira, Lacci kettedik leánya. Fél8, szilvakék. Lettünk sokan, ünnepeltünk. Kettő körül jött a nagy ötlet, irány Dunakeszi, inni még. Fasza, én is. Mire kiértünk, két embör elkopott, Lacci is kómált, így Erdőkertes, majd fél5re haza.
Nagyon vicces volt a kedd, 7re értem haza melóból, a csirkefarm végére,ülve elaludtam. Fél10kor, Doki után 2.ként alvás, reggel fél8ig.

2011. március 24., csütörtök

facsarás

mítingnap. A qpt meg a crm elvitta az agyamat, délután Mamma hozta be Zalánt, mert ő ment parti. Szerencse, h Csengét Tiborék vitték úszni, utána meg csirkefarm náluk, így Dokival jót kókadoztunk 8-ig. Én ágyba bújtam, hamarabb, mint a csajok. Muszáj volt.

2011. március 22., kedd

bekk from da ded

Na vissza az élők sorába. Utoljára 10-én voltam bent, és nem nyaraltunk. Nagyon lemaradtam, meg fáradt is vagyok, vagy inkább nem kipihent. Doki még mindig nem százas, de jókedélyű, látom a huncut pofikáján, hogy megvolt. Csenge az első nap izomlázat szerzett, annyit rohangált, h fájt a lába. Na így vagyok én is az agyammal.

2011. március 21., hétfő

lavór az éjjeliszekrényen

miután a hosszú hétvége véget ért (mivel Csenge beteg volt, ezért velem aludt, esti meló off), mentem volna melózni, de Zalán miatt otthonról toltam. Főleg, hogy Csengét is pihentettük egy napig, habár mehetett volna, inkább még ne, igazolás, ilyesmi.


Persze csütörtök hajnalban Mamma lett rosszul, végighányta az egész napot délutánig, persze Csengét elvittem reggel oviba. Délután Zalán elkezdett újra fosni, és szombat estig tolta. Aztán csütörtök 3 körül én is bedotam a türcsit, gyorsan okádtam egy nagyot, ekkor délután volt egy kis holtpontunk, amikor nem tudtuk, melyikünk van rosszabbul, Zalán meg ugye kóválygott szegénykém: ha evett valamit, azonnal fosott is. Mi meg hát, na.
Este 7ig én kipihentem magam, Csengét akkor hozták vissza Alízék, de az este is kemény volt nagyon, borzalmas rágondolni is, hiszen Csengén kívül bárki bármikor rosszul lehetett.


Másnapra megittam egy liter vizet, így jobban voltam, elkezdtünk főtt krumplit zabálni. Csenge ovi off, így otthon kóvályogtunk. Az idő vérgázosan rossz, ki se mozdultunk, én mentem tekkóba esetleg. Zalán napról napra egyre rosszabbul néz ki, fogy, és kókad, mindent kifos, dupla pelusból is folyik. Szombaton hívtam körzetit, adott tippeket, Zalán akkor is fosott. Vasárnap reggel elvittem ügyeletre, megint kaptunk kórházbelépőt, de mivel ezzel csak az volt a célunk,hogy magunkra ijesszünk, Zalánnak nem adtunk enni semmit, csak itattuk keményen. És bevált: 1 napig volt ez, és jobban is lett, nem is fosott.


Szóval a család leadott 5-10 kilót, én lemaradtam a melóban keményen, és a hosszú hétvége aktív cucca után ebben az 5 napban semmit nem tettünk. Nem is voltunk képesek rá, de télleg csak meséket néztünk, főleg Toy Story trilógiát (720p-s, gyönyörű). És még pihenésnek sem nevezném ezt, hiszen Zalánért nagyon aggódtunk. Csenge és én nagyon fainul leküzdöttük a vírust, Mammáék mexenvedték. Sajnos ezt megelőzni nem tudtuk. De tanultunk ezt-azt. Illetve rengeteget aludtunk. :)

2011. március 16., szerda

hosszú hétvége

sikeres tárgyalás után gondoltuk irány Gyula, nem terveztünk semmit, pénteken találtuk ki. Király, öröm, minden. Szombaton délelőtt pakol Mamma, Csenge fájlalja a hasát. Tudjuk, h baj van, nem szokott fájni a hasa, évente 1-2 alkalommal csak. Délben már okádott is egyet, de már korábban lassítottunk a pakoláson. Gyula off.


Megkérdeztem, a BAUMAX nyitva, Tesco nyitva, gond egy szál se, maradunk, idő zseniális, kertészkedünk majd. Így is lett, 2-3 nap nettó kertészkedés, senkivel sem találkozás. Mamma gaztalanított 15 centi mélységig, almafát kigyaktuk a rendszerből, füvesítettünk rengeteget, vettem két tuját is a két helyre. Homokozót beüzemeltük, csúszda a helyére került.

Csenge eközben bent, nem hányt sokat szerencsére, nagyon fegyelmezetten tolta, persze a mohó zabálás miatt még hétfőn reggel is hányt, de úgy, hogy egyedül felkelt, a wc fölé állt, teleokádta, mellé nélkül. Piszok büszke voltam rá. Azért is, mert ivott tisztességgel, és nem volt levert.

Zalán közben kint ugye, egyfolytában jött-ment a kertben, egyre messzebb sétáltunk, már a mentőkön túlra is elment a saját lábán, szinte egyfolytában mentünk. Persze 15-én hajnalban (asszem) ő is okádott párat, de szerencsére alig jött valami, és nála is rövid ideig tartott. Aztán jött a fosli, ami nála nem volt kellemes, sőt.


Nagyon jó idő volt végig, a lehetőségekhez mérten ki is használtuk, és jó volt, hogy a szomszédok is kimerészkedtek. Elég rendhagyó hosszú hétvége volt, de jó volt, élveztük, jó volt újra birtokba venni az udvart. Teljes tavaszi tisztítókúra.

2011. március 13., vasárnap

emkávé áttörés

az aranyhajjal küszködtem már 2 hete, hogy a külföldről lemart 1080-asra rátoljam a hangot. Egyszerűen nem ette meg a tévé. Végül sikerült a megoldás: mkv kimenet avidemux-szal, az elején leokézni azt a másik mode-ot, majd aac-ra konvertálni a hangot. végrevégre. Jöhet a többi is, a Toy Story-t már szarránéztük.

Csenge már jobban van, most tolja a tisztázó alvást, remélem, örülni fog ennek.

áttört a tavasz

ma egész nap a kertben, két új tuja, Mamma kiganézta a füvesítendő területet, fűnyírás, gyerekek homokozóban, csúszda a helyén, mingyá jön a délutáni szekcijó.

2011. március 12., szombat

a kettes számú tárgyalás

Megvolt a tárgyalás. Megnyertük, pontosabban a köcsögöt elutasította a bíróság. Nagy volt, saját maga lehúzta magát a wc-n, én meg közben végig a pofájába röhögtem.
A lényeg az, hogy tavaly közgyűlésen leírtam a jegyzőkönyvbe, hogy erőszakos, agresszív embörnek gondoljuk, és azt is gondoljuk, hogy ő volt a fő okozója annak a verekedésnek, amelyben Pistabá arccsontja megrepedt. Aztán határozatban rögzítettük, hogy Steiner Sándor ne zaklassa a lakókat, ha valami baja van (szokott), akkor azt kizárólag írásban tegye meg felénk.
Azért perelt be ez esetben az a szerencsétlen majom, mert szerinte ez korlátozza a személyiségi jogait, ráadásul sértjük a jó hírnevét és a becsületét. Nyilván, ezek nem véletlenek. De a bíró előtt bénázott, ráadásul a mi ügyvédünk feltett neki 2-3 olyan kérdést, amiknek célja csak az volt, hogy felidegesítse a köcsögöt. Abszolút sikerült, a bíró tuti látta, hogy mi a szitu.
Közben a köcsög ugye nézett ránk, mintha a mondatai ütősek lennének, és "na most ezzel megfogtalak, hüjegyerek" nézéssel fellengzősködött. Én meg mosolyogva csóváltam a fejem, mosolyogtunk rajta a szomszédokkal, nagyon gyalázatos volt.

És végül nyertünk. Úgy, hogy a bíró minket meg sem hallgatott. Tehát nekünk nem is kellett lőni, a paraszt fellőtt a levegőbe, aztán aláállt. Márti néni elérzékenyült, a Steiner meg a mai napig nem fogadja el, hogy elbukta. De innentől ugye minden polgári pert el fog, és a célunk, hogy a büntetőügyben is megkapja azt, ami jár neki.

Délután kitűztük a győzelmi lobogót, és ezen is leállt vitatkozni, hogy még korai, nincs itt semmiféle győzelem. Leszánalmasmajmoztam.

2011. március 8., kedd

merül az elem

asszem, kicsit túlhajtás esete forog fenn. a héten ugye a tárgyalás miatt ki kellett venni egy nap szabit, ma hamarabb eljönni, mert megbeszélés volt a tárgyalás előtt a szomszédokkal meg az ügyvéddel. na de a lényeg, h ma vettem ki az első nap szabit idén. ez beteg. ráadásul ez a per is gyanús, mert nem mindenki tudja majd kordában tartani az indulatait, de végre kimondhatjuk a köcsögről, hogy köcsög, mert ezt a bíró fogja kérdezni. 5-10 éves sérelmek fognak itt kérem elszabadulni. érdekes év lesz, biztosan meghatározza ez az idei nyarat majd.

a munka a crm miatt szétfeszít, minden most kell, este is tolom, reggeltől meg sokáig. közben otthon egyre feszültebb vagyok, kevesebb a türelem, és ez hamar meglátszik. mert ugye jönnek az agykikapcsolós elfoglaltságok: mkv, torrent, ilyesmi. szerintem ez sokat fog változni a jó idővel, mert most ez a beszorulás nem vicces, jó a tél, ha van hó, de ha csak hideg, az nem annyira. Csengét meg Mammát is jól elhanyagoltam.

A bagózás elhagyása is kemény és stresszes, habár egyelőre nagyjából megy (egy hónap kőkemény puffadás után), alkalomszerűen, bulijellegű mutatványokon rágyújtok, de ez télleg esetleges. az biztos, hogy egész más lesz így az életem, de elhagyni teljesen nem hiszem, hogy bírnám vagy akarnám. Nagyon ügyelnem kell arra, hogy ne álljak vissza.

Közben lélekben már készülök a tavaszra, ahogy Doki meg a csajok ismét birtokba veszik a kertet. Kéne 2 tuja, meg virágok a mászóka tetejére. Valami függöny vagy ablak is kéne oda, de gyorsan. Füvesíteni is kell majd. Szóval lesz móka. Bicajozni is többet lehet, alig várom eztet már. Kicsit kimozdulni is a szabadba, oszt meglátogatni azokat, akiket már nagyon rég nem. Egyszerűen beszorultunk, és térdig vagyunk. Igen, a szarban is. Megállt az idő, lelassult idén októbertől, és nagyon sok dolog úgy hallik, mint a lassított hang.

De ez van, kicsit tovább tart a "pihenési" fázis, mint én gondoltam. Az a pihenés, ami két nagy, 4-5 éves lépcsőzés között van. De ami késik, nem múlik!

2011

Így a tavasz küszöbén csak kéne valamit írni az idei évről. Vagy legalábbis, hogy mit kéne, vagy mit nem.
Amit kéne, nem fontossági sorrendben:
- biztonsági felújítás, ajtó, rijasztó, ilyesmi.
- köcsög rávétele az elköltözésre.
- Zalán bölcsibe, Mamma munkába.
- Csengével Quimby.
- Új cipő- és nadrág garnitúra. :)
- Kevesebb bunkózás otthon.
- Megmaradni partibagósan.

Végülis ez nem tűnik soknak, de nem kevés. Lesz vele dolog.

2011. március 6., vasárnap

Bettiék lagzija

Toltunk laza lagzit. Főnökék itt, délelőtt tekko. Délután 3-ra kettesben irány a ceremónia, utána haza gyermekekért. Bettiék lagzija kicsi, aránylagckevesen vagyunk, ettől nyugis. Zalán készen volt, 8kor hazadobtam Nagyikának, 10-re aludt el. Csengével sok tánc, de inkább dobálás. Éjfélig toltuk, jót buliztunk, Cs teljesen elfáradt, ismét büszke voltam rá. Particsirke.

2011. március 1., kedd

megint ügyvédnél

Ügyvéd már megint. 11-én tárgyalás, arra készülünk. Hatan ülünk és somolygunk majd a vádlottak padján. Doksikat kell összekapálnom, ami nem egyszerű, mert a bíróság sem tudja, hol van. Ezért nem kaptuk meg, és ezért csúszik a büntetőügy. Talán április végére vége lesz ennek. De most még izgi is lesz. :)