2007. augusztus 28., kedd

augusztusban

nagyonsokat rendeződik az életünk, főleg a bölcsire készülünk, de látható, hogy mi minden történik. hiszen nyár van, Csenge is fejlődik, hihetetlen ütemben. ez a ragozás a legmegdöbbentőbb. ma pl. fürcsinél "leöntöm magamat". és ha nehezen is, de meglocsolja a kis talpát. aztán persze félbeszakítottam a fürcsit, mert kidobált 5 dolgot a kádból, és a rendszer kiírta, hogy 'TILT'. :)


Egyébként meg ma elraktuk a kerti medencét (nem használta), illetve Kecsón szétszedtük a kiságyat, és átrendeztük kicsit a kanapékat, ezentúl Csenge a kisszobában alszik Főnökék régi 2személyes ágyán. Szóval ilyen változások vannak. Kitaláltuk a nyaralást, döbbenetes módon törökbe megyünk. Aztán meg indul a bölcsi.


| | |


Dorozsmán

Csabáéknál volt most a kertiparti Dorozsmán. Jó is ott, csupa jó emlék van onnan. Nagyon vártuk, és végülis mi értünk oda elsőnek. Sajna az utsó pillanatban Kisferkó visszamondta a koncertet, és Rasiék is keveset voltak. No de Csenge ennek ellenére is elvolt, mindenkivel - főleg a csajokkal - zsiványkodott.
Nagy sláger volt Lázár, a csöpp gyermek, aki nagyon jó gyerek, higgadt, és vicces arcokat vág. Sokat aludt, de amíg ébren volt, Csenge piszkálta a pelusát (azt érte el), no meg Lázár hasára tette kedvenc kutyusát. Szóval játszópajtás.


Amíg elmentünk olajért, megnézhettem Szilváék új lakását, ami nagyon tiptop, és ott épül az új negyedben a Tesco mögött. Lassan már készen is lesz. Útközben láttuk, hogy a régi panelházunkat felújították, szigetelve van és ablakcsere is volt, egész frankó lett. No, azért nem költöznék vissza. :)


Amikor viszaértünk, akkor meg nagy zabálás volt. Megtudtuk, hogy mindenki építkezik, felújít, költözést tervez, egyszóval nemcsak az lesz a durranás, hogy jövő nyáron alsóhangon 6 gyermek lesz a bandában, hanem székhelyileg is lesznek átrendeződések az elkövetkezendő években. És reméljük, hogy megmarad minimumnak ennyi kerti összejövetel. Nekünk is kéne ilyet csinálni.


| | |


2007. augusztus 23., csütörtök

kalandor

Ma Csengével kalandoztunk, nekiindultunk sétálni, aztán a postáig elmentünk, ott feladtam egy ajánlott levelet, ha már arra jártunk, persze oltári sorbanállás volt. előtte viszont nagy dolog történt, mert Csenge imádja a villamost is, ezért néztük a kanyarban 2 m-re a sínektől a sárgaságot, és a vezetője lassított, mosolygott, integetett, és csak Csengének csengetett kettőt. Ez nagyon vicces volt.
Ezután hazabuszoztunk, aminek ugye egy nagyon nehéz pontja van: a leszállás. Megígértem ma Csengének, hogy egyszer most már télleg elbuszozunk messzebbre, csak a buszozás kedvéért.

szülői értekezlet

Én már Csengével egyszer benéztem a bölcsibe, de most Mammával mentünk, szülői eligazításra. Amikor én voltam Csengével, az vicces volt, alig tudtunk eljönni, azóta folyamatosan emlegette Csenge a bölcsit.
Most meg mi emlegetjük. No nem azért, mert annyira kiugró lenne, hanem mert mégiscsak megvolt az első szülőink ezen az oldalon is. A bölcsi nem kiugró, nem nagy, szerintem átlagos magyar bölcsi, de jó lesz ez. Csak jót hallottunk róla. Mi meg izgulunk, mert Csengével az alváson és a játékon kívül minden téren nehéz lesz a dadusoknak, de hát ez van. Csak remélni tudjuk, hogy Csenge viszont élvezni fogja.


Az értekezleten semmi speckó nem volt, nem lepődtünk meg semmin sem. Ami érdekes volt, hogy belepillantottunk a menübe, és egyik uzsi az kacsazsíros kenyér retekkel. hehe. Nem tudom, Csenge azzal mit fog kezdeni, miután itthon szalonnát eszik kenyér nélkü... :)


Mindenesetre mi kezdjük a legkésőbb a beszoktatást a nyaralásunk miatt, de remélem, Csengének ebből adódóan nem lesz hátránya. Meglássuk. Szerencsére Mesivel egy csoportban lesz, így legalább van ismerős. Lehet majd szervezni a gyerekért menést. :)

ágyrács

Csenge ágyáról leszedtük a rácsot. Izgultunk, mert elég forgolódós - mint a Mamma -, ezért párnákat raktunk az ágy elé. Első éjjel le is esett, de teccett neki a párna, ezért ott aludt a párnákon. Második éjjel amikor felriadt hajnalban, megpróbált átjönni hozzánk, de 15 méter sötétben való gyaloglás után elakadt az ajtónkban, és ordított. Harmadik éjjel egyszer leesett, de utána aludt rendesen. KÍváncsian várjuk, mi lesz a következő napokban. :)

2007. augusztus 21., kedd

augusztus 20

Még Főnök is feljött velünk Kecsóról, annyira rákészültünk augustus 20-ra. Korán mentünk, hogy benézzünk a Hősök terére alégibemutatóra, de az 5 perc volt, és csak a kocsiból láttuk. Viszont onnan irány a Duna partja, ahonnan végignéztük a katasztrófavédelmi bemutatókat, a Boeing-et, meg a Red Bull Air Race első felét is. Csenge adél körüli alvása miatt sajna nem látta a nagyrepcsit, viszont élvezte az air race-t, pont előttünk fordultak a repcsik, és Csenge mindig rötyögött nekik egyet. Meg mi felnőttek is élveztük.


Aztán hazamentünk, és csodálkozva tapasztaltuk, hogy megint a tavalyi vihart mintázta az időjárás. 7-től a verandán néztük a nagy vihart, rettenetes széllel, zuhéval. Fel is dobta a padlásablakot, mert azt nem rögzítettem, így2 helyen is beázott a veranda. Majd Főnökkel megcsináljuk, hogy ne lehessen ez többbet.


Viszont az eső elállt 8-kor, így felkerekedtünk. A Bajcsy-n pont lezárták a rakpart felé menő utcákat, de egyet nyitva hagytak, ahova 3 sávon keresztül visszatolattam, és a régi munkahelynél tudtunk röhögve leparkolni, a parttól 5 perc sétára. Lementünk, oszt végignéztük a tűzijátékot, aminek első 10 perce Csengének is nagyon teccett, utána elfáradt. Nagyon sok helyről ment a téma, leginkább ezért volt más, minta többi. Aztán hazafelé is 15 perc alatt megjártuk, szóval nagyon pöpec volt ez a nap is.


2007. augusztus 20., hétfő

Kiskunmajsán

Mivel a kécskei családi ebéd elmaradt, megpróbáltuk kihasználni a szabad szombatot, és elmentünk Majsára. Először Csenge dédmamáját látogattuk meg, aztán meg átmentünk a termálfürdőbe. Ez egyébként télleg nagyon jó volt, a gyerekmedence is csúcs volt, az árak is nagyon korrektek. Csengét alig tudtuk kihozni a medencékből, még a hideg és mély hullámmdence elhagyása is erő hisztit eredményezett. A gyerekmedencét is nagyon élvezte, gyakorlailag végkimerülésig. Egyszóval vicces napunk volt, nagyon megérte odamenni. Megyünk mi még oda szerintem. :)


| | | | | | | |


2007. augusztus 14., kedd

Appa szigeten

vége a szigetnek, kafa volt, csak így nagyon fárasztó. ugyanis kb. 10 év után újra hetijeggyel nyomultam, mégpedig Krisztóval. 1 napot ki is hagytunk, meg is bántuk (Tool jó vót állítólag). egyébként meg szinte minden nagyon jó volt, mindenképpen megérte.
Ráadásul szabit vettem ki, és délelőttönként rendbehoztuk a ház frontját, verandáját.


manu chao nekem annyira nem jött be, meg a killers se. quimby szokásos kurtajó volt, örömzene. yonderboi zseniális, élőben nagyon komoly darabnak sikerült. good/bad/queen szintén csúcs, annyira komoly kis csapat, meg annyira eredeti a hangulata.
chemical brothers meg annyira aggresszív audovizuális zaklatást adott, hogy ilyet még nem láttam, remegtek a lábaink, kerekedett a szemünk, ugráltunk végig, dúrva volt. palotai még mindig zseniális, és még mindig nehezen sikerül elcsípni.
madness ismert része nagyon nagy flash volt, igazi. neo szar volt, rosszul is szólt, és ráadásul el is áztunk akkor durván. ezt követően már fel voltunk szerelve, esővel gond nem volt. de ekkor totálisan eláztunk.
hives jó. kispál első fele tök jó volt, aztán kicsit elhűlt. nine inch nails kicsit halk volt, végig fényképeztem Krisztóéknak. :) egyébként meg jó zene. ezen a napon a zagar volt a tuti, rettenetesen profi, ők a felfedezettek idén nekem. átvették a neo helyét.
faithless is piszkos jó volt élőben, ledöbbentem azon is. pannonia all stars meg kifejezetten aranyos. juliette is király volt, nagyon jól tolta a nőszemély, igazán profi volt. a zene nem volt nagy eredeti cucc, de a műsor az hibátlan. korai meg mint szok.


egyszóval, nagyon jó vót, csupacsupa döbbenetesen jó koncert volt, minden szempontból. jövőre is biztos megyünk, remélem, tudják tartani a színvonalat.

2007. augusztus 13., hétfő

fizikai munka Sziget alatt

ahogy terveztük, beszereztem az oldalfalhoz szükséges anyagokat, és egyúttal többet rendeltem, hogy a frontot is befejezzük. úgyhogy sziget délelőttei alatt nekiestünk, meg is lett minden, a legvégén még a lábazatos járólapokat is lecsiszoltuk. de nagyon sokatváltozott az egész, kifejezetten jól néz ki így a házunk. meg is terveztük a jövő évet is, jövőre a tető lesz rendbetéve, pontosabban a tetőlécek meg fólia meg padlóra valami burkolat.


Ilyen volt, ilyen lett:
|


2007. augusztus 7., kedd

Ferkó vendégségbe jött

Rasiék gondoltak egyet, és átjöttek. Ferkó nagyon sok játékot kipróbált, azonban Csenge semmit nem engedett neki, csak a kertben. A házbn mindenre, amire Ferkó felült vagy megfogta, "Csenge iss!" volt a válasz, nomeg hiszti. Alig ismertem Csengére, ezt eddig nem csinálta sosem, mindig elfogadta a másikat. De úgy tűnik, ennek vége, legalábbis a saját felségterületén.


Emiatt a hiszti miatt gondolom Ferkó is szenvedett, remélem, nem ment el a kedve attól, hog vendégségbe jöjjön hozzánk. Habár a Focus-ban jót macsóskodott, Csengével elvoltak a kocsiban, nem kellettek felnőttek a gombok végignyomogatásához.


| |


2007. augusztus 3., péntek

fizikai munka

Pénteken nem ment szét az agyam a munkahelyen, főnök otthon vót, oszt gondótam egyet, hogy essünk neki valami melónak. Hát nekiestünk: javaslatomra levakoltuk vékonyvakolattal az egész veranda falazatát, a plafont lemeszeltük, aztán meg a falat is lefestettük.
Na nem volt egyszerű, mert a plafon több, mint fele ledobta elsőre a meszet, de aztán reszeltünk sokat, és végül sikerült, és nagyon szép lett, nagyon jó kis sikerélmény volt. Főnök keverte a cuccot, pista bával meg vakoltunk, festettünk. Ahogy kell. A plafon volt az egész meló fele.


| | |


El is határoztuk, hogy a Sziget alatt úgyis szabin leszek, szóval akkor megcsináljuk a másik nagy falat: vakolás, festés. Még szerencse, hogy volt csomó maradék vakolat, ami ráadásul nem finom, hanem rücskös volt, így a díszítéssel sem kellett bajlódnunk, Mamma kedvéért. és ne feledjük azt, hogy senki nem akarta telibe az egészet vakolni, meg hogy Csenge mennyit segített létrát takarítani. Meg hogy Pista bá mennyit segített, szerszám-kölcsönzésben is.


Ja, és itt lehet megnézni, hogy milyen volt előtte a veranda belsője, durva a változás.
| most meg: