2009. április 27., hétfő

jáccótér bugi

ha már jó az idő, akkor nekiestünk a jáccótereknek. Elsőként a Kőrakás parkban néztünk körül, amíg a nők az ázsiacenterben fizettek időbaszásért. Nagyon sok kicsi jáccótér van ott, de a régi vackok mellett nagyon komoly új játékokat találtunk.
Ugyanígy komoly játszóteret vettem észre egyszer reggel, amikor - nagyritkán van ilyen - kocsival mentem. Na ezt többször is kipróbáltuk, nagyon komoly a cucc: hihetetlen nagy vár van ott, nem is beszélve a drótkötél-pályáról, no meg a csigacsúszdáról, amit Csenge azóta is emleget.

Származási hely: 200904 - játszótereken

Április végén ismét volt ugrálóvár, ahol mi a 3D mozi csodáit csodáltuk, Csenge meg új, szereplő oldalát mutatta meg a bűvész show-ban. Ultragagyi volt, de mégis vicces. Az egyetlen baj az volt, hogy a bűvész a szomszédra hasonlított, illtve nagyon kevés gyerek volt.
Sokszor megfordulunk a DunaPlaza-ban is, mert minden hétvégén Lupi meg egyéb programok voltak, és Csenge nagyon jókat festett, rajzolt és nyomdázott ott. Nem nagy durranás, de végülis

2009. április 19., vasárnap

Tavasz

Eljött a tavasz, amit már nagyon vártunk. Nagyon jó indítás volt neki a lomtalanítás, amelyből most egy elég komolyat csináltunk, hiszen még a konyhaszekrényből is vadul selejteztünk. A kamra szinte üres lett. Mindezt egybekötöttük egy nagytakarítással is, amiben Csenge is masszív szerepet vállalt. Egy tünemény: nagyon lelkes és fáradhatatlan.

Származási hely: 200903-04 - Március meg április

Az ereszcsatornákat is kitakarítottam az egész házban, no meg a kecskéket is megnéztük. jó sok kicsi van most is. Egyszóval ilyen, amikor a tavaszt már nagyon várjuk. Igazán jó most ez így, jót tett az amúgy elég lerombolt hangulatunknak.

2009. április 13., hétfő

Családi parti Gyulán

Idén rettentően jól sikerült a gyulai húsvéti kirándulás. Rohanós hét után szombaton pattantunk Főnökék után, és kapásból egy kocsimosással kezdtünk, harmaccor a héten. Csenge vitte a prímet, nagyon jó fej volt, ő volt a rendező. Este egy szuper szalonnasütés volt a program, amin szokás szerint nagyon jót röhögtünk, meg volt jó kergetőzés is.

Származási hely: 200904 - Gyula
Másnap a nyuszi ügyködéseinek felkutatása után benéztünk a vár mellé, ahol Skyzoékkal bizniszt toltunk, majd mivel komplett majális volt - kipróbáltuk a pónilovazást. Féltem, hogy ez is csak a "szemem kívánja, de hisztizni fogok, hogy nem jó" típusú dolog, de pont ellenkezőleg: Csenge annyira imádta és élvezte, hogy délután és még hétfőn is vissza kellett jönni egy körre. Pillanatig nem félt, sőt. Az ugrálóvárat meg a körhintát unta rettenetesen, de mongyuk ez így a tuti.

Délután már Főnökékkel jöttünk vissza, és a lovaglást követően a vonatozást is kipróbáltuk, amely során láttuk Janiék házát is, de mást nem nagyon. A nap fénypontja Tigrincs volt, aki egy kisnövésű cica, és döbbenetesen szívébe fogadta Csengét. Öröm volt nézni élőben, de képeken sem rossz.

Származási hely: 200904 - Gyula II.

Egyszóval zseniális volt a gyulai cucc, nagyon jókat röhögtünk, meg jókat is dumáltunk. Minden tökéletes volt.

2009. április 11., szombat

uh vs szervíz

péntekre kocsi irány műszaki. időben emlékeztetett az ügyfélkapu, h lejár a forgalmi. elvittem hát a kocsit reggel a 2C-be. Mondtam, h jó lenne hamar, de előre mondták, h nem lesz gáz. Ugyanis 3-ra mentünk genejtikai uh-ra, ahol ugye minden porcikáját átnézik a csöppnek.


Persze nyilván nem lettek készen. A vizsgabiztos késett, így nem tudtam elmenni Mammával. Aki emiatt nagyon szomorú volt, meg én is, de hát ez van. Betti ment el vele, vitte is kocsival. Végülis semmi gáz nem volt, minden rendben van. Este Kecsón meg is néztem a videjót, ahol én feltűnt, h a gyerek csuklik. Állítólag ezt senki nem vette észre. :)






A vizsgálat miatt Mesiéket kértük meg, h hozzák el Csengét is. Így viszont hamar hazaértem, és kis ejtőzés után átmentem hozzájuk, de még nem voltak otthon. Aztán ahogy elindultam az ovi felé, már láttam is őket, de a kiscsajok lekoptattak, hogy most nem Csengéhez megyünk, hanem a Mesi szobájába mennek, ne zavargásszak itten. Végül Nóriák elhívtak, hiszen kulcsom nem volt, így igyak meg egy kávét. No meg nagyon jót dumáltunk a kertben, miközben a csajok a nyivalygás mellett közösen gyalázták meg a közös kert szépségét és csendjét. Volt fagyizás meg színes csokigolyóevés is.


Szóval érdekes és mozgalmas nap volt, még ha teljesen más is lett, mint terveztük. Este irány Kecsó, h szombaton megcélozzuk Gyulát.

2009. április 10., péntek

kocsimosás

Csütörtök délután kocsimosás, mert holnap megy a kocsi kötelezőre. És egyszer már kínos volt, mert Éva néni lemosatta a szervízben régen, annyira retkes volt az autó. Na de ráadásul Csenge is jött, mert ő mindig jön velem mindenhova.

Először vettünk mosókártyát, meg váltottunk ötvenest porszívóra, no meg a benzinkútnál szokásos marcipánszív. Az eladócsaj nagyon jót nevetett. :) Aztán nekiálltunk a szemetet kihordani, meg porszívózni. Csenge először csak dobálta az ötvenest, később ő porszívózott is. Persze hihetetlen komolysággal. Aztán együtt néztük, ahogyan a gép lemossa a kocsit, és ahogyan a kocsi újra normálisan néz ki. Vicces volt.

Származási hely: 200904 - április mobilon

2009. április 9., csütörtök

húsvéti foglalkoztató

Az oviban volt húsvéti foglalkozás, szülők is mehetnek. na nem hagytuk ki, mindketten mentünk, hiszen előtte volt a szívultrahang. Innen kocsival robogtunk a mulatságra. Nem gondoltuk volna, de nagy parti volt: a két szoba egybe volt nyitva az emeleten, rengeteg gyerek, és még több szülő. Alig tudtunk leülni.

Egyből nekiálltunk mi is nyuszit csinálni mi is, mint minden szülő. Minden alkatrész külön tálkában volt. Mamma vágott, én szúrtam, Csenge ragasztott. Óriási pörgés, Ica néni meg Erzsi néni oktatnak, mutatják, hogy kell. Minden anyuka meg apuka újra ovis lett, nagyon vicces volt.

Közben nézegettem a könyveket, vicces régi könyvek vannak, beleértve az óvónős tanterveket is. Volt a falon egy nagy tulipán, amit pici galacsinokból ragasztottak össze a gyerekek, rettenet móka. A játékok is viccesek, jó végignézni azokat, amikről halljuk néha a sztorikat. Nagyon kis "vacak" proli a szerkó, de mégis annyira vicces. Hogy tudnak ennyi mindent kihozni ebből az óvónénik! Komoly.

Ica néni is elmesélte, amit már Csenge is előző nap, hogy annyira hisztizett Csenge taknyolózás miatt, hogy hidegvizes mosdatás kellett neki. Ica néni mondta, h nagyon ritkán csinál ilyet, de most muszáj volt. Csenge is teljesen normálisan mesélte el a történetet előző este, nem félt, mondhatni megértette. :)

Származási hely: 200904 - április mobilon

2009. április 5., vasárnap

szombat a kertben

Csenge már péntek délután is nagy látogató volt. Eleve megjelent Mesi ("a barátom"), és együtt kavirnyáltak. A hintát egymásnak adták át, udvariaskodva. Közben Csabitól meg Magdinénitől nagyon vicces sztorikat halgattam Mesiről. Ők közben biciklizgettek, szaladgáltak, beszélgettek. bementek hozzánk, aztán Magdi nénihez, videóztak (+ropi)kicsit. De Csengének ennél több kellett, fél-1 órát Márti néninél volt (3 cica, 1 kutya, kókuszos győri kex), aztán Magdi néni, aztán Marika néni, ahol lenyúlta Marika néni vacsoráját (póréhagymás sajtkrémes kenyér, ez volt a vacsija is, mert megkaptuk a tányért), és megbeszélték a napi dolgokat, Csenge elmesélte az ovit, ilyesmik. Marika néni 84 éves egyébként.

Na szombaton ugyanez volt. Már eleve úgy kezdődött, h reggel pizsiben, kómás szemekkel, kócosan, egyből az ágyból felkapta a cipőjét, és indult (volna) Márti nénihez. "Sziasztok", és már nyitotta az ajtót. De persze rávettük, h azért legalább egy kicsit reggelizzen, öltözzön át, és pisiljen is (nem egyszerre).

Csenge egész nap elvolt a kertben, alig találkoztam vele. Lakásról lakásra vándorolt, mindenkinél fél-1 órát volt, beszélgetett, mesélt, állatokat (élőt és plüsst) redezgetett, gondozgatott. Hintáztatás, cipelgetés, simogatás, rajzolás. Én közben ereszcsatornát takarítottam ki az egész házban, az utcafronton is, és Csengével találkoztam itt-ott, amikor épp helyszínt váltott. Rettenet móka volt, mert mindenki megelevenedett, Csenge úgy felspanolja a szomszédokat, hogy tiszta partihely lett az egész ház.

És most már Mamma is kint volt, kismama ruhában, úgyhogy mindenki tuggya már a hírt, és örül is mindenki. Eleve az idő is a csúcsok csúcsa, nyílik minden virág, a fák is rügyeznek, a madarak zsiványkodnak a kertben egész nap. Főleg a rigók. Egyszerűen csodálatos nap volt.

Még a kecskéknél is voltunk egyébiránt, habár nem sokat. A híd piszok jól néz ki, és rengeteg család volt ott. Egyfolytában jöttek-mentek.

Származási hely: 200903 - Március meg április

2009. április 4., szombat

újabb fogorvos

Csengével ismét fogorvoshoz mentünk. Már előre megovlt, h lesz meglepi. Na de azt nem gondoltuk, h ettől kifejezetten akarni fogja a fogorvosi kezelést. Amikor kintről hallottuk, h Mammának fogkőeltávolítása van, akkor konkrétan be akart menni, h "Én is akarom". He?

Miután megnéztük a vicces kutyust a szomszédban, bementünk. Csenge ölemben, és olyan készséges, mint egy lelkes felnőtt beteg. Nyitja a száját kérés nélkül, arra néz, pontosan azt csinálja, amit mondunk neki (ilyen talán nincs is soha). Egyedül a full nejlon előkét utálta, de azt folyamatosan le akarta venni. Kb. 7-8 percig tartott a fogának a kifúrása és betömése, majd polírozása. Kérdeztük a dokit, h még egyet esetleg, de aszonta, a lentivel többet kell szöszmötölni, azt nehezebb elérni, mert nem tudja ugye a gyermek lehúzni az ínyét, vicsorítani könnyebb.

Igazán értetlenül állunk az eset előtt. Nagyika előre lerendezte a meglepit, ami egy hiányos kirakó volt, de legalább volt mellé egy könyv is (Anna, Petike sorozatból, amit nagyon szeret Csenge, én nem értem, miért). De a következő estéinken jóval rövidebb lett a mese, hiszen abban egy rész az nem egy Csiribí-fejezet.

A hazaúton Csenge nem aludt. Ez ugye este volt kellemetlen, de hamar lefeküdtünk. Egyébként is Mamma odavolt házibulizni kollegákkal, ilyenkor hamar ágyikó van. No meg annyira sütött a nap (későn, 3kor indultunk), hogy majdnem légkondiztam. Megjött a nyár. Szuper lesz a hétvége, hiszen nyári idő lesz, semmi dolgunk (...).

2009. április 3., péntek

kerek

Mint az uh vizsgálatokon kiderült, a gyermek igencsak növekedésnek indult. A gyermek feje 4,3 cm széles, ami normális. És bizony Mamma is hirtelen kikerekedett. Pocak is jelentékeny, gyermek is rugdosni kezdett. Egyelőre rám nem, de Csengére reagál, illetve ha Mamma a jobb oldalára fexik. Ez utóbbit Mamma nem is tudja csinálni, mert a zsivány széjjelrúgja az anyját. :)

Csütörtök este szinte semmi újat nem hallottunk a fenti adaton kívül. Végülis ott a doki már rég megmondta, h fiúra tippel. Csak tudnak valamit. Mégha néha kicsit szenilisnek, ill feledékenynek is tűnik. :) De én még mindig nem érzem az uh által adott kép valós helyzetét, de majd.

Mamma egyébként jól van, egyre jobban, már kismama ruhákat vesz fel, nemcsak a nadrágjai (pontosabban Petráéi) olyanok.

2009. április 2., csütörtök

macs

valamelyik éjjel egy kései raus alkalmával nagy reccsenést hallottam. Megfeszültem, oszt füleltem, és még egy kisebb, fejem fölül. Nagy ijedten felnéztem, és egy macska volt a tetőn, lenézett az ereszről rám. Nagyon meglepődtem.
- Szevaasz piszmisz, mit keresel te itt?
- (eltűnt teljesen hangtalanul)

Ami fura, hogy pont másnap Mókamiki (Márti néni kedvenc cicája, a fehérzoknis) eltűnt a Népszigeten a sétáltatás alkalmával. Szegény Mártni néni minden nap keresi.

pöcse van a versenyzőnek

szerdán nagy fordulóponthoz érkeztünk, hiszen ekkorra volt kiírva a magzati szívultrahang, aminek célja az, hogy megmongya, h a gyermeknek van-e valamiféle szívvel kapcsolatos rendellenessége.

a rendelő zuglóban van, az Őrs vezér tér mellett. Ott a házak között nagyon mókás játszóteret láttunk, meg egy macsekot a fa alatt. Amikor bementünk, fura volt Czeizel nevét látnni az egy szoba névtábláján, na de ugye állítólag Dr. Hajdú Júlia a legjobb magzati szívszakértő az országban. 10 perc várda, aztán irány.

Ez a gép nagyon vad. Aszonta a dokinő, h Győrben van még egy ilyen. Amikor bekapcsolta, és azonnal elkapta, aszonta, h tudják a nemét a gyereknek? Mer én már tudom. Kb. fél mp alatt. Aztán odakerült az gyermek, a feje volt az egész 100 centis plazmán, aztán elkezdte nagyítani. A végén a gyerek szíve (1 cm lehet talán, még annyi se) volt a teljes képernyőn. Ahogy az ereket nézte a dokinő, mi simán csak tátott szájjal csodálkoztunk.
- (hwg) Aszta!
- (dokinő) Én is ezt mondom mindig, pedig nem ma ültem a gép elé.

A dokinő nagyon szellemes volt, az a zseni fajta, aki mormogva poénkodik. Kíváncsi vagyok, milyen lehet, ha rosszhírt közöl.  
- Minden esélye megvan arra, hogy fiú legyen, hiszen kukija van.
- Megvan a jogar, és az országalmák is.
Aztán ugye kinagyította a 100 centire a kukit meg a bogyókat. Eszméletlen.

És a lényeg: súlyos rendellenesség nincs, sőt, úgy tűnik rendben minden. Most még jövő héten lesz egy genetikai uh, amikor ugye kicentizik a csontokat is. Kíváncsi vagyok.