2009. október 31., szombat

Andiék itt

Emilék megjöttek pénteken. Csenge már többször megerősítette előtte, hogy most már bizony nem lesz irigy, és a kiskacsákkal is játszhat majd Emil. Mondjuk meg szokta tartani az ígéretét, és így is lett.

Emil sokat nőtt, de igazán nem változott, mióta legutóbb nyáron találkoztunk. Rettenetesen jót játszottak itthon, ment a kipakolás, bepakolás, bújócska, ugrándozás, sikítozás. Néha muszáj is volt elhagynom a házat, annyira súlyosan tolták. A kajálásoknál persze összevissza mászkáltak, utánozás, ha az egyik felállt, ment a másik is stb. Volt játszótér is meg tekkó meg minden. De jó volt, jót eljátszottak.

Leszámítva, hogy Emil lehányta félig emésztett csokival a bársonykanapét, tökéletes parti volt. Még ezt a balesetet is felnőtt módon kezeltük aránylag. Persze vasárnap reggel, amikor Emil meg a konyhában hányta ki sugárba a kakaót, akkor inkább elugrottunk a Bethesdába, de a doki nem talált semmi érdemlegeset. Viszont megtudtuk, hogy EU-s cuccokkal is lehett dokihoz menni. Meg azt is, hogy a Bethesda utcában megszűnt az ügyelet.

2009. október 24., szombat

Zalán panaszkodik

mostanában ha meglát minket, akkor figyel, ha odahajolunk, mosolyog, és egyből szóba elegyedik velünk. Főleg nekem mondja a magáét. Mamma elkapta az egyik beszélgetésünket.





2009. október 22., csütörtök

óvónők a házban

bizony, megvolt Csenge első családlátogatása: Erzsi néni és Ica néni tiszteltek meg minket a házunkban. Nagyon késtek, mert az előttünk levő gyermek címét elírták, és 95 helyett a 9-es szám alatt keresték. Így én le is maradtam az érkezésükről, mert elmentem gyógyszertárba, mondván, hogy most már az is bezár.

De nagyon fura volt, hogy óvónénik ültek a kanapén. Csenge egyfolytában az ölükben volt, ők meg nyalták-falták, ahogy az oviban. :) Megbeszéltük Flóri szomorú sorsát, ami azért lényeges, mert Csenge legnagyobb haverja, és bizony furán viselkedik, ami nem meglepő, ismerve a családi hátterét. És ezt bizony Csengén keresztül mi is érezzük.

Miután megbeszéltük, hogy jók a szomszédok és a ház a gyerek szempontjából, rátértünk a sok-sok lényegre. Hogy mi a jó, mi a rossz. Meg sztorizgattunk egymásnak rengeteget, ami bizony mindkét fél számára érdekes volt nagyon. Itthon ugye a benti szigorból kapunk, ami nagyon teccett az óvónőknek (ne mosolyogj!), bent meg az volt megnyugtató, hogy Csenge sokkal jobban elvan, mint gondoltuk.

Persze megbeszéltük a gyenge pontjainkat is, ami leginkább az elalvás (kései reggeli érkezés) és az alvás. mint megtudtuk, nemcsak itthon, hanem bent is nagyon nehéz felkelteni a csajt. Így ezzel muszáj lesz valamit tenni. Ebben az óvónők elég vaskalaposak, de érthető. Próbálkozunk, elég kevés sikerrel. Igazán magunknak kellene váltanunk, de én hiába kelek 7kor, az egész családot nekem kell felvernem. Az sem jó, hogy Csengével alszom Zalán óta, de hát csak ott tudok. :)

Szóval cél az alvás és lefekvés javítása. No meg csatlakozunk valami árvagyerekes adományhoz tonnányi játékunk minimális selejtezésével. Aztán meglássuk, jobb lesz-e.

2009. október 20., kedd

kisvendég

kedden Istvánék gyöttek IstiDanival. Először persze ment a kummogás, aztán egyszer csask a kanapé feltúrásával beindult a buli. A kiccsávó elkezdte Csengét követni, és ebből iszonyatos sikonga meg hurkázás lett a kanapén. Ami horror, mert elég balesetveszélyes volt. A nagy hangzavarra még Zalán is megriadt, ami azért durva, mert csak Csengére nem szokott.

Jó, hogy most már Csenge nem irigykedik, így nagyon vicces az, ha jön kisvendég, mert jól elvagyunk, kis ovi leesz a ház, és jó nézni a gyerköket. Aki tud, az jöjjön. :)

Származási hely: Októberi nyár

2009. október 19., hétfő

meccsen a család

nagyon jó meccset jáccottunk. a borostát vertük meg, de sztem nagyon jól jáccottunk, szép volt. amellett, hogy 11-en voltunk a keretből (rekordgyanús), kiscsalád is eljött. Zalán - Vikusz hívta fel a figyelmemet - biztos rekorder, mert ilyen fiatal sördög nem volt még meccsen. Viki is volt, így Csengével a meccs után iszonyatosat ökörködtek. Két borzalmas csirke. :) Mindenesetre Zalán meze már Kopasznál van...

2009. október 18., vasárnap

új jáccótér

amikor mentünk a régi jáccóterek egyikére, amellett nem messze lett egy új. kisebb, de vadiúj, és ismét megdöbbentem, mennyi vicces és érdekes kompani (vagymi) játék van. azt nem értettük, hogy miért kell egy nagy jáccótér mellett 200 méterrel csinálni egyet, de nem is firtattuk.

Miután Csenge kipróbált mindent, rájöttünk, hogy ez nagyjából nagycsoportos-iskolás célcsoportnak készült. De Csengének mindegy, a lényeg, hogy a télifagyis kisbolt körül már 3 játszótér van. :) Képek alant, az új feltöltés első darabjára mutat a link.

Származási hely: Októberi nyár

2009. október 17., szombat

Zalán alakulása

most már nagyon olajozottan megy Zalán csomagolása és tisztítása. a kezdeti balesetek már nincsenek, tisztába tételkor is ritka a baleset, mer gyorsabbak és óvatosabbak lettünk. a fürcsit is egyre inkább élvezi, egyre többet kalimpál, egyre tovább bírja, és továbbra sem mukkan meg.

A másik újdonság az, h szerintünk elkezdett somolyogni. Eleinte úgy voltam én is, h hát biztos kakát gyárt, de amikor sugárzik a szeméből a huncutság, és somolyog, akkor már gyanús lett, hiszen ezt csinálja 10-ből 8-szor. Ez már nem kakka. Szóval olvadunk.

Csenge pedig a világ közepe Zalán számára. Ha ott van valahol, akkor követi a szemével, ha nem látja keresi. Csenge ezt viszonozza, ölelgetti, babusgatja, beszél hozzá. És vigyáz is rá valamennyire. Szóval nagyon jó érzés látni őket, nagyon jól néznek ki, és nagyon jófejek. Nagy buli lesz itt, ha Zalán elindul. Rettenet móka!


Származási hely: Októberi nyár

2009. október 14., szerda

sas fórum

még ha maga a fórum nem volt a legjobb, azért nagyon kinyitotta a szemeket, főleg az online világ előretörése kapcsán. egyrészt ugye az új irány egyértelműen a kapcsolati hálón alapuló adatbányászat és a szövegbányászat (blog, fórum, ilyesmi), másrészt meg ez a videó is le lett vetítve:







2009. október 10., szombat

pihe Kecsón

8-án lementünk Kecsóra, több okból is. Egyrészt csütörtök este Mammának nőgyógyi, másrészt hétfőn nincs ovi továbbképz miatt. Harmadrészt szombaton gokart Kecsón, illetve este osztálytalálka Szegeden.

Kecsón a legnagyobb mutatvány a fogorvos volt. A múltkori nyálszívós katasztrófa után Csenge megígérte, hogy most nem fog megijedni. Végül nem is ijdet meg, nem szerette, de kemény volt, mint a mamutszar. Ugyanis Balázs majd' 10 percig fúrta, csiszolgatta Csenge fogait. Aztán kenegette is valamivel a gázosakat, összesen 3 fogat csinált meg úgy, hogy kitartson azért 7-8-9 éves koráig, ne rohadjon el.

Nagyon derekasan viselte a 20 perces mutatványt Csenge, még egy felnőttnek is a becsületére vált volna. Nem mondom, hogy szép lett, mivelhogy fogcsiszolás volt, másrészt az ezüstnitrát ugye szép fekete lett, így továbbra is úgy nézki a fog, mintha szétrohadt volna. Mindegy, megszívtuk. Viszont legalább meg lett állítva a romlás.  

Kecsón más nem nagyon volt, egyrészt takony idő volt, másrészt nem voltam otthon szombaton, így nem volt senki, aki kimozduljon nem bevásárlás céllal.

A gokart egyébként nagyon jó volt, de nem lesz életem sportja. A 4*negyedóra nagyon fárasztó volt, úgy értem haza, mint a mosott szar, ebédelni is alig bírtam. A pálya meg a versenyzés jó volt, de ahogy gondoltam, nagyjából a 10. hely volt meg a 15-ből, és ennél jobb nem is leszek sosem. Azért nagyjából 60 km/h-ás átlagot számoltunk, amit sokalltunk is, de valóban jól lehet menni a géppel, hiszen kanyarban nem nagyon kell fékezni. Egyszer ki kellett próbálni, de annyira szétrázza a szerveimet, hogy ebből nem csinálok rendszert.

2009. október 4., vasárnap

Főnökék itt

30-án jöttek, és majdnem egy hétig segítettek nekünk itthon. Kellett is, mert kajára azért figyelni kellett, meg egyébként is. az alvási elrendezéssel voltak eleinte zavaros elképzeléseink, de végülis aludtunk minden este. Meg a szárítók is 100%-on voltak, ahogyan a vasaló is.

Főnök a pincét fejezte be, meg a kertet tette rendbe, téliesítette (pl. fenyő átültetés). De tulajdonképpen dolgunk nem nagyon volt, már nincs olyan égető teendő, amely nem tudna várni. Igazán menni se mentünk sehova se, mivel pont hétvégén volt ugye Fradi meccs, másrészt IKEA is volt, ami rendesen elvette az időt.

De legalább azóta nem én megyek Csengéért az oviba, mert Mamma kis segítséggel belejött, oszt ez azóta is így van. Főnök csodálja Zalánt, egyfolytában. no meg nem szabad elfelejteni Lilu és Cukimuki csatáját sem, 3-án nagyot nevettünk a kertben mindannyian.


Származási hely: Októberi nyár

2009. október 2., péntek

ismét oviparti

idén is volt ovibuli a Kolompossal. Idén is nagyon mókás volt, én olyan jókat röhögtem, jópofán szivatják egymást, miközben a gyerkőcök is jókat nevetnek, és csodálattal nézik a műsort. A közönség idén sokkal felszabadultabb volt, állva tapsoltak, nagyokat kiabáltak.

Származási hely: Októberi nyár

A tavalyi egyébként jól sikerült, két komoly rollert vettek belőle az ovinak, a tombolapénzből meg a belépőkből. Ezt el is mondták a szülőin. Meg azt is, hogy sok felesleges baromságot rendeltetnek velük, drága pénzért. Így azokat a dolgokat is, meg másokat is kéne szerezni, de nem mondhatják, hogy hozzunk (...), de persze megszavaztuk, hogy viszünk idén is wcpapírt, gyümölcsöt, zsepit stb.

2009. október 1., csütörtök

ortopédija

elsején megjelentünk az első dokinál, az ortopédiján a felújított újpesti gyerekrendelőben. A rendelő nagyon király lett, gyerekwc és vicces festett falak. természetesen "felírtak" terpeszbetétet, meg tornázni is visszük Zalánt. Ami egyébként vicces, csak Mammának ilyen időben kicsit messze van, így a munka rovsára is megy, de hát ez van.

Zalán mindenesetre jól viseli, ahogy hajtogatják, meg ahogy Mamma hajtogatja, de azért nem vesszük vérkomolyan. Igazán csask az a bajunk, hogy általában balra néz háton fekve, emiatt ugye kicsit féloldalas, de hát ebben a korban ki nem.