2010. május 25., kedd

négykézláb!

Zalán tegnap négykézláb mászott, de akkor még csak 3 ütemet tolt előre. Ma már átmászott az egész konyhán, mint egy vicces kis robokutya. Mi meg örvendeztünk vala.

Ja, és ma jött az antennás ürge, ingyé megcsinálta az antennát, légkábellel. Nagyon szánalmasan néz ki, amit a köcsög füle hallatára meg is jegyeztem.

Mindenesetre tesztelve is lett, mer este olyan súlyos vihar jött, hogy csak lengedeztek a szép nagy fáink. Jég is vót, meg a veranda elázott, az ereszből is ömlött kifelé a víz.

2010. május 24., hétfő

köcsögmentes hétvége

A csütörtök előtti eseményeknek hála csodálatos hétvégénk volt. A Köcsög házaspár nagyon keveset volt otthon, akkor sem jöttek ki nagyon, csak reggel. Így mi, hétköznapi lakók nagyon jól éreztük magunkat, Pistabával megcsináltuk az utcafronti eresz lefolyót (ehhez jól be kellett vásárolnom), Csengével elkezdtük a nyári cangázást, és végre megtaláltuk a hajós jáccóteret is. Zalán pedig elfoglalta a hintát kint is, nagyon aranyos, ahogy dúdolászik hintázás közben.

Hétfőn volt a csúcspont, amikor a Köcsögék láthatták, hogy a ház többi lakója milyen jól elvan, amikoris elbúcsúztattuk a vegasiakat. Az uccán volt mindenki, még Zalán is, meg Lilu is, így végre Zalán is megfoghatta Lilu fejét. :) Szóval megható volt és jó dolog volt. Amikor később a fákat metszettük durván (nagyon magasan is kellett zúznom), akkor a fiatalabbik renitens párral is beszélgettünk a parasztról meg a lakásról. Aztán megint canga, gumicukor. Egyszóval király hétvége volt, nagyon jól éreztük magunkat.

2010. május 21., péntek

antenna

pénteken a paraszt lekapcsolta az antennánkat. nyilván nagyon bátor és korrekt tett volt ez tőle, nem is számítottunk másra (lásd korábbi írásunkat pont az antennáról). Persze igazság szerint rosszabbra is számítunk. A házban mindenki jót mosolygott ezen, az a poén, hogy nálunk milyen jó az adás. Mindenesetre ez Mammának gáz, habár letöltöttem pár sorozatot, meg van bőven film is, amit a fain tévén tud Mummatz nézni.

 

2010. május 20., csütörtök

a jegyzőkönyv

Egész héten azon dolgoztunk, hogy a jegyzőkönyv meglegyen. Lett vagy 8 oldal, keresztbe újrafogalmaztuk többször is, nehogy a paraszt szomszéd bele tudjon kötni, pontosabban ha beperel, akkor azért védhető legyen.

Végül sikerült olyanná tenni (többszöri finomítás után), amelyben mindent eltörlünk és megszüntetünk, amit ő valaha említett, fenyegetőzött vele vagy ilyesmi. Végül csütörtökön kapta meg mindenki, mert a korrektúrák és az újranyomtatások, majd az aláírások miatt  tolódott egy-egy nappal. Természetesen a paraszt már délután menni akart be hozzánk, de Mamma bezárta az ajtót. Emiatt aztán az ajtójukba várt engem, gondolván, hogy így be tud jönni, és tud kérdezni. Ez a beszélgetés volt vélhetően az utolsó, mivel betámadtak, de mi nem ijedtünk meg, sőt. Álljon itt hát elrettentésül a jegyzőkönyv legszívhezszólóbb része, majd néhány beszélgetésfoszlány a csütörtöki szópárbajból.

-------------------------



8. számú napirendi pont

Társasházat érintő panaszos ügyek

 

8.1 Tettlegesség

 

A tulajdonosok mély megdöbbenéssel fogadták Steiner Sándor és Deli István tettlegességig fajuló ügyét. Úgy gondoljuk, hogy ez eset emberileg elfogadhatatlan, bármilyen előzmények is előzték meg. Tulajdonosok egyhangúlag az eset megtörténtét Steiner Sándor agresszív és összeférhetetlen magatartásának tudják be, és közös célként fogalmazódott meg, hogy a Társasház tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló vagy ehhez vezető esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. Ennek érdekében a Társasház közgyűlése az alábbi határozatot hozza:

 

2010/7 sz. Határozat

A Társasház Közgyűlése felszólítja Steiner Sándort, hogy a jövőben tartózkodjon a lakók és tulajdonosok zaklatásától, illetve attól, hogy rendre utasítsa, vagy akár csak tájékoztassa a lakókat és tulajdonosokat a törvényi, rendeleti vagy társasházi előírásokkal kapcsolatban. Amennyiben kifogása vagy észrevétele van valamely lakóval vagy tulajdonossal szemben, azt tájékoztató jelleggel és kizárólag írásban a közös képviselő felé tegye.

 

 --------------------------

 
- De jó, hogy jön, Gábor! Végre tudunk erről a jegyzőkönyvről beszélni!
- Ne beszéljünk róla.
- De muszáj most!
- Nem-nem, le van írva, hogy mikor van félfogadás.
- De megyek az ügyvédhez, ezért muszáj megkérdeznem pár dolgot.
- Ja, az más.
....
- Ez a pont sérti a személyiségi jogaimat. Mi az, hogy zaklatás? Zaklattam én valaha magukat?
- Igen, egyfolytában.
- Mi?
- És minden tulajdonos egybehangzóan ezt mondta.
...
Ekkor kialakult a felállás: mi beálltunk az ajtóba, Csenge vigyáz Zalánra, Rambóné "gyerekiahóra" nézéssel Mamma szemébe néz egyfolytában (!), köcsögparaszt Steiner pedig áll mellette és magyaráz. Utóbbi barom minden erejével azon volt, hogy ne habozzon a szája, Ancsika nénét pedig többször elküldte a picsába, mer az meg fröcsögött. :)
...
- De ezzel kapcsolatban megyek az ügyvédhez, meg az SZMSZ-szel kapcsolatban is.
- Hát menjeeeen. Számítottunk is rá. (ezt nagyon jólesett kimondani, beleadtam minden szánalmamat)
- Igeeen? Maga nagyon bátor ember!
- Hümm.
....
- Ott voltak az esetnél? 
- Nem.
- Látták?
- Nem.
- Hát akkor milyen alapon írnak le ilyet? Miért "SZÓLÍTANAK FEL" engem? 
- Mi nem tényállást írtunk le.
- De hát nem voltak ott.
- Nem is azt írtuk le, mi történt, hanem az egy magánvélemény, az összes tulajdonos magánvéleménye.
- Persze, maguk vezették meg a lakókat. (MUHAHA! Gyakorlatilag mi kezdtük őket utolsónak utálni nyíltan)
...
- Távol álljon tőlem, hogy zavarjuk a gyermekes kismamát.
- (szemforgatós mosoly)
- (zavar a vételben)
...
- Hát én ott meg lettem verve, ömlött a fejemből a vér. (MUHAHA! Pistabáról ez olyan, mintha valaki rólam mondaná, hogy nekimentem, és megvertem.) Mentünk is a rendőrségre.
- HÁT AKKOR MIÉRT NEM MONDTÁK AKKOR? (Ezt Mamma ordította utánuk, meg kiabált mindent még, de eltakarodtak)
 

Azóta mindenkivel beszéltünk (Magdival nem), és mindenki mellettünk áll. Hüledeztek persze, de végre eljutottunk oda mindannyian, hogy kiröhögjük, mosolygunk rajta, lesajnáljuk. Összezárt a pórnép, kimondtuk, és jólesett. És azóta is mindenki jobban érzi magát, napról napra. Persze folyamatosan aggódva azon, hogy ez a barom hogyan agydurran el.

2010. május 16., vasárnap

kipufogó

ma Kecsóról indultunk aránylag korán, mer meccs Csepelen. Ez volt az utolsó meccs, ráadásul mi óvtuk meg, ezért lett újrajáccva. Szerencsére nyertünk, Zalán is jól bírta a hangzavart meg a kürtöt is, Csenge is kihasználta a bordásfalat.

Na de a lényeg, hogy az autópályán már gyanús volt, hogy hangos a kocsi, de nagyon. Amikor Csepelre értünk, már tudtam (Mondeo anno), hogy kipufogó, amikor kiszálltam, akkor meg már tiszta volt, hogy nemcsak kilyukadt, hanem szét is csúszott a dobtól. Szóval nagyon ramaty állapotban van, szerencsére nem lóg nagyon lefelé. Így hétfőn újabb karika a szervízbe. De legalább a külső hőmérőt is megcsinálják.

Csak idén már kicsit sok a baj, kicsit sok a kőcség. Borzalmas ez az év. Már az időjárás is elég beteg, simán fűtünk ma, mer kint nincs 10 fok.

2010. május 15., szombat

kötőhártja

szerda este kezdődött az érzés, hogy valami nem stimmel a szememmel. soha nem volt ilyenem még, de ez bizony a klasszikus kötőhártya gyulladás. péntek reggel már a szemem alig bírtam kinyitni. ráadásul a péntek nem volt pihenő, délelőtt irány Főnökért Deszkre, 1re értünk haza. Délután aztán fodrász, Csengével fogorvos, közben meg próbáltam a munkámat is végezni, mintha bent lennék.

Úgyhogy este fél 8kor már aludni akartam, a szemem alig bírtam nyitva tartani, a torkom is fáj. Minden bajom van. Úgy tűnik, megvan az ára annak, hogy egész télen semmi bajom nem volt. De most Nagyika is beteg, Csenge sem volt a héten oviban, csak hétfőn, mert vadul taknyolózott 1 napig. Gondoltuk, hogy pihenjen, csak aztán meg közbejött ez-az.

2010. május 13., csütörtök

felülés

Zalán addigaddig gyűrte maga alá a lábát homorítások során, míg csak sikerült az, amiről nem tudtuk, mi lesz. Felült. Csütörtökön 4szer is felült. Ha nem nagyon csúszós a felület, vagy van, ami megtámassza hátulról, akkor már sikerül.

Nagyon vicces. Nyilván így jobb a kilátás. Most már jöhet a négykázláb mászás. Tkp négykézláb szokott állni, csak ebből ő mindenáron felülni akart, nem haladni. Utóbbira úgyis ott van a terminátoros kúszás.


Származási hely: Májusi cserebogár

2010. május 9., vasárnap

közgyűlés

mivel a köcsög házaspár 4kor lelépett, így az 5kor kezdődő közgyűlés komolyan jó hangulatban, szinte teljes létszámban zajlott. gyakorlatilag kibeszéltünk mindent, a parasztot lehúztuk több határozatban is, és végül nem mondtunk le.

Azért nem, mert olyan komoly határozatokat hoztunk, amik levédik a seggünket. És ha már beszólunk nekik rendesen, eltörlünk mindent, amit valaha lobogtatott, akkor meg minek mondjunk le?! Inkább maradunk, és reménykedünk, hogy nem láncfűrészes módon fog elpattanni az agya. Kicsit ugyanis az elmúlt 5-10 év sérelmeit sűrítettük egy jegyzőkünyvbe, és gyakorlatilag kinyilvánította mindenki, hogy mennyire utálja őket. Ez egy nagyon fontos lépés lehet a ház életében.

A közgyűlést pizzával, üdítővel és egyesek whiskey-vel zárták, piszokjó hangulatban, győzelmi érzéssel. Reméljük, hogy az elmúlt 3 hét tovább folytatódik, ugyanis azóta a köcsög nem nagyon szól hozzánk. Annyit mág javulhatna a helyzet - ha már nem húzzák el a belüket örökre innen -, hogy a pofájukat sem tolják ki a lakásukból.

2010. május 8., szombat

ismét lagzi

König és Zsuzsi lagziján voltunk, Velencén, immáron negyeccer ugyanott. most Nagyikát is vittük, no meg hát most két gyermekkel toltuk. Ami egyáltalán nem volt vicces, Mamma kiesett kb. 9 körül, mert Zalán annyira megijedt a nagy ordítozástól. :)

Csenge meg Kopasz bébiszitter szolgáltatásait vette csak igénybe, velem nem volt hajlandó táncolni. No meg kint a bújócska a kertben, csakhát igen hideg volt, így ahogy prognosztizáltam, Csenge jól meg is fázott. Nekem is lett bajom bőven. Kopaszékkal Csenge viszont nagyon jól elvolt, evett is rendesen, ugrált, rohangált. A hordót is sikerült végre normális formára hozni, szép ajándék lett belűle.

Lent a pincében nagyon fain gyerekjátszóház lett berendezve, de hideg is volt, meg igazán nem is vót sok gyerek. De Csenge levitt engem a "csodaszobába", teccett nekik, újdonsült barátnőjével jót fociztunk a rongylabdákkal. Szóval így két ekkora gyerökkel nem túl praktikus egy lagzi. Főleg, hogy azért vasárnap délután közgyűlés. :)

2010. május 4., kedd

darabos

Zalán ma is meg szombaton is okádott egyet. Mindkét esetben a nyelve hátuljára ragadt valami, ami ugye erősen öklendeztető. Egyszer én engedtem meg neki egy gyógyszeres doboz rágcsálását, de ugye 1 perc alatt meglazította, és a kis fityegő papír máris a nyelvén volt, aztán ugye azt már hiába vadásztam, telibeokádta a kezemet.

Ma meg Mamma adott neki bébikekszet, ami ugye letört, szóval kis darabka nyelv hátulján, eredmény ugyanaz. Szóval vigyáznunk kell kicsit jobban, ez a piszkos télleg mindent megeszik. Viszont mindkét alkalommal egyből zabált egy jót utána, úgyhogy baj nincs. :) Igazi rozsomák.

2010. május 2., vasárnap

deszka hétvége

Hétvégén Deszken voltunk Főnöknél látogatóban. Abban az objektumban, amiben anno megkaptam azt az éppenhogycsak E kategóriára elegendő minősítést (poros levegő belégzésével 25%-kal csökkent a tüdőkapacitásom, ami ugye szerintem normális). Szóval Főnök csak morgott, hogy tornázni kell, a kaja meg szar, a szobatársa meg zakkant. De ettől függetlenül sokkal jobban néz ki, a sebek durván jól gyógyulnak. Úgyhogy ha nem is tudják rávenni, hogy tornásszon, 2 hét múlva sokkal gyógyultabban megy haza.

Előtte szombaton ugye meglátogattuk a majálist Csengével, és hát piszok jó volt. A dombnál volt, és tök nagy vidámpark volt. Felültünk együtt a sárkányra, az óriáskerékre, a hattyú-csészealjra, és nagyon élveztük. Utána Csenge tolta a szokásos babakörhintát is. Az idő zseniális volt, tűzött a nap. Volt katonabemutató is, voltak a puskaforgatók, akik lövöldöztek is (néptáncolt is az egyikük), meg voltak cseréptörögetők. Utána jégkrémeztünk is, meg kapott Csenge (közös játékra...) egy felfújható Micimackót. Szóval nagyon jó volt.

A látogatás után meg beugrottunk Szegedre találkára. Baliéknál voltunk a jáccótéren Ferkóékkal, Rodiékkal és Baliékkal. Jó volt látni a félcsapatot, megdumáltuk a nyaralás részleteit, jót bújócskáztunk egy aránylag csupasz terepen. Aztán Baliéknál pöss, oszt vissza Kecsóra. Vasárnap meg sietés, mivel 3kor meccs, amire persze épphogy odaértem kezdés utánra. De nagyon jó meccs volt, még ha ki is kaptunk.