2010. szeptember 30., csütörtök

sűrű nap

Ma Tibor elkísért az ovitól a Lehelig. Nagyon jó így, jobban indul a nap, hogy dumáltunk jót.
Délután torna ismét, láttam, hogy Csenge egyre ügyesebb. Panniék és Nettiék jöttek vendégségbe, Csenge nagyon elvolt Dáviddal, aki 20 percig bírta az extra hangerőt. Ja, és Lacciék babát várnak. Hoppá. Én leléptem edzésre 7:15-kor.

2010. szeptember 28., kedd

videótorna

Ma "nem akarok tornázni" volt a kocsiban meg öltözésnél is. 3. alkalom. Persze erőltettem és végül semmi gond nem volt, élvezettel csinálta. Közben néztük biztonsági kamerán a munkát, ami nagyon vicces volt. Jó volt kommentálni meg szurkolni azoknak a pici, nehezen felismerhető pálcikagyerekeknek.

2010. szeptember 25., szombat

dédi

Szombaton a dédi előtt beugrottunk a városba. Amíg Mamma vásárolt, addig mi pikkoskodtunk a Főtéren. Zalán mászkált, és amikor beindult a harangozás illetve a harangjáték, táncolt. Nagyon vicces volt:








Alvás után meg irány Tiszakécske. OTt találkozhattak a kölkök Mamma nagymamájával. Nagyon jól elvoltak, teccettek is neki a gyerkök. Persze megtudhattuk, hogy mivel Zalán az pogány név, valami mást kéne választanunk. Illetve biztatta Mammát arra, hogy vállaljon harmadik kölköt, mondta nekem, hogy meggyőzte erről, na persze. :) Meg hogy jó oviba jár-e. Hát persze, amolyen sima hétköznapiba, de jó. Erre, hogy persze a katolikus ovi a jó ovi. Nem is tudtam. Meg hogy Zalánt minél gyorsabban meg kell keresztelni, mert ez így nagyon sürgős, beavatkozást igénylő állapotban van (he?).

Gitta nénit Csenge "kedves néni"-nek nevezte, mert ugye tolja neki elő a cuccokat a kamrából. Nagyot jáccottunk Dennis kutyával is, akitől Csenge félt, már ha közel volt hozzá. Indulás után kint az uccán találkoztunk Gyuriékkal (Sziszi nélkül), ami vicces volt nagyon, úgyis találkozni kellett volna, de így volt a legviccesebb.
Gyuri valóban sokat öregedett, de talán véget ér ez a találgatás végre, mert ez a legfárasztóbb neki is.

2010. szeptember 24., péntek

dekóderzúzás

ma hozták meg az új dekódert, mert a réginek Zalán megadta a kegyelemdöfést azáltal, hogy addig nyomogatta meg lökdöste, hogy tönkrement. szerencsére a srác elmondta, hogy scart-scart csatlakozással sokkal szebb a kép. és valóban szebb a kép, és így már sokkal jobban kijön a HD-hez képesti gyengébb minőség. :)
Délelőtt beraktuk a gyerexekrénybe a kosarakat meg néhány polcot, délután meg Pistabá eszközeivel befúrtam egy fali rögzítést is. Xénia elvitte Csengét és Fédrát a jáccóra, ahol nyersen ettek sajtos és füstölt virslit kiflivel. Utána meg Kecsó. Jó volt ez a két nap otthon, mennyi mindent meg lehetne csinálni így...

2010. szeptember 23., csütörtök

torna2

Ma megint torna, a második. Előtte csendespihenő. Balázs végül fél 5től jött, nem kellett átmennie másik időpontra. Csenge most már simán bement, innentől ha baj nincs, sima ügy. Most sajnos nem láttam semmit, és nem is mesélt sokat. Csak annyit, hogy beugrottak a szivacsmedencébe. Az oda járó kiscsajok nagyon tetszenek (nem úgy), remélem Csenge is olyan lesz. Kicsit talán messze van az UTE.

2010. szeptember 22., szerda

betegnap

Dél körül prezi, de akkor már csak a neocitrom tartott életben. Utána ebéd, aztán haza délutáni alvás céljából. Utána szülői.
Most ráadásul egy beszélgetős alkalom volt, de hát senki nem erre készült. Főleg én nem. Kibírtam. Az biztos, hogy oda kell figyelni a gyerekre (új infó), meg ugye eseménydús lesz az év. Utána játszótér a nádor utcán. Csenge homokot rúgott Alíz nyakába, mert azt hitte, hogy szétrombolták a homoktortát. Pedig csak egy homokozóval arrébb volt a torta.
Este is tudtam aludni, nem volt gond.

2010. szeptember 21., kedd

végre torna

Ma torna próba ismét. Most Balázsékkal mentünk és így Csenge is simán bement a terembe. Végig leselkedtem egy milliméteres résen. Csenge aszonta hogy nagyon jó volt és a tanító néni nagyon kedves volt. Szóval tetszett, és majd még menjünk hatvanszor. Utána Balázséknál vendégségben kicsit. Estére hirtelen megfájdult a torkom és bizony elért megint valami flu. Érdekes lesz így a prezi meg a szülői is.

2010. szeptember 18., szombat

parti!!!

Eljött a parti napja. Egész napos takarítás és pakolás meg bevásárlás. Nagyon készültünk, még az utcára is került lufi. Vivi sajnos lázas lett, de a többi meghívott ott volt: Fédra, Angéla, Emese, Kevin, Noel, Balázs. Nagy rohangálás meg sikítás meg ugrálás. Minden szuper volt, csodával határos módon nem volt baleset sem. Hacsak az nem, hogy a köcsögék kijöttek ugatni. De most ott maradtunk és mi is ugattunk. Nem is Kicsit.

ügyvédnél

Ma mentünk az ügyvédhez. A 10 órás találkozót elfelejtette, de kettőkor már sikerült. Zalánnal és Mammával. Elmondta, hogy bukni fogunk, de nincs jelentősége. A célunk a perköltséget minimalizálni. Aszonta hogy válaszolni nem érdemes a köcsög levelére. Úgyhogy ez lesz. Aztán meglátjuk, hogy a "győzelem" bátorítja vagy nyugtatja.

2010. szeptember 17., péntek

Csenge 5 éves

Ma volt Csenge szülinapja. Visszafogott ünnep volt, hiszen hétvégén óriási parti lesz (a meghívókat bedobtuk az oviszekrényekbe). Volt rózsaszín szív torta meg pár ajándék. Csenge kicsit feszült volt az elmúlt két napban, ma is. Ez vagy miattunk van vagy vizsgadrukk.
Egyébként nagyon fura érzés, hogy ilyen nagy a lányunk. Sokat nőtt a nyáron. Meg azért bontja szárnyait. Rendesen.

2010. szeptember 15., szerda

ideg

Csak válaszolt a paraszt a levelemre. Mi vagyunk a rosszhiszemű és béna közös képviselők. Egy napra jól felidegesítettük magunkat, de nem érte meg.
Az ügyvéd aszonta, hogy felesleges válaszolni.

2010. szeptember 14., kedd

majdnemtorna

ma az ute torna lett volna a főműsor, de Csenge az utolsó pillanatban passzolta, megijedt. mongyuk el kellett volna válni, a terembe se mehettem volna. ott meg nem nagyon erőlködtek, hogy meggyőzzék. anyukák vigasztaltak, h majd 6 évesen, hogy nekik is akkor jött el a pillanat.

mindegy, jól nem esett. viszont este Csenge simán egyedül aludt fenn az új ágyon, délután meg a szobában is egyedül volt. ez biztos nem könnyű neki, szóval nagy dolog. vagy csak az újdonság varázsa. habár most este már feszeheti, h nem alszik fent. nem lennék meglepve.

ma egy akkora hullócsillagot láttam, hogy ehhez még csak hasonlót se eddig. döbbenetesen nézett ki. lehet, h nem is az volt?

sűrűsödés

pörgős nap volt a mai. Ügyvédet kerestem és találtam is. nagyon jó fej volt, hamar levette hogy a köcsög egy perfüggő barom, aki mindenkit perel addig, amíg bele nem őrül. közben jött a hír, hogy Csenge foga fáj és vigye haza Mamma, mert dagadt az arca. kafa, mert így veszélyben a szülinapi parti meg a keddi torna is. délután a doki augmentint írt fel, mondván hogy különben durva lesz.
emiatt sokat vártam kiscsaládomra hiszen kulcsom nem volt. aztán nekiláttunk az ágynak, de kész is lett. persze sokat segítettek a gyerekek. :) de vicces lett, nagyon tetszik mindenkinek.



Származási hely: Csenge 5 éves

2010. szeptember 12., vasárnap

semmi

Ma végre Márti néninek megcsináltam a cserépcseréket is. Délután megjött a cucc az ikeából. Végülis sikerült az ágyat félig összerakni. Holnapra marad az ágycsere, mert a régit ki kell hozni előtte. Plazaban is voltunk Mamma szemüvegéért, de feleslegesen. Csenge Angéláéknál is volt egy órát, de nem tűnt sikeresnek. szóval elég zavaros nap volt, irány nélkül.

2010. szeptember 11., szombat

Viviparti

Reggel irány a piac. Jó kis lángos meg palacsinta meg krumplispogi meg lila mszp lufi. Aztán irány az ikea, ahol megvettük Csenge kura ágyát meg a gyerek gardróbot. Holnap jön.

Aztán átjöttek Viviék. Nagyon jót dumáltunk. Csajok fürödtek a kádban (csajos buli) és kiderült h Sanyinak van egy 25 éves lánya meg egy 20 éves fia. Döbbenet. Később átmentünk Csengével amoda megnézni Vivi birodalmát meg az új szekrényeket. Fél9re értünk haza egy játék laptoppal meg egy balerina ruhával.

vannak dolgok

Mamma kicsit elfáradt asszem. elég sokat vitázunk azon, hogy kinek mit kéne megcsinálni még. mivel ez így kevés mert rohanunk az események után. de persze fárasztó volt a nyár. ki kell pihenni, ahogy azt is, hogy beindult az ovi. meg most a melóban is van erős zúzás meg láng, ami tovább feszíti az agyamat.
tegnap kirakták a szakköröket is: lesz néptánc, judo, foci, torna, és bejelentkeztek az UTE tornászok is vékony lányokat keresve. úgyhogy most próbálunk eligazodni. valszeg ute próba lesz meg néptánc. oszt majd meglássuk. a birkós torna nem Csengeszerű, vaahogy nem illett oda.

csak megvan

na csak megvan a tuti, hogy tudok blogolni a mobilról. egyre jobban tetszik ez a mobil meg a köré kapcsolódó életérzés. vad.

2010. szeptember 6., hétfő

kecske, kölyök

ma későn indult a nap. Fédráékkal voltunk egész végig. 11kor kecskenézés meg Dunapart. alvás után meg irány a kölyökpark, ahol most szülinapi parti volt ezer gyerekkel. Fédra egyfolytában rohant, Csenge meg próbálta követni, kevés sikerrel.
annyira jó ilyenkor dumálni. végre jobban megismerünk ovis kollégákat. :)



Származási hely: Csenge 5 éves

2010. szeptember 4., szombat

esőgrill

Ma reggel piacra mentem. Jó volt vásárolgatni egyedül. Grill parti du, de sajna egész nap permetezett az ég, így nem csináltunk belőle nagy hepajt. Fédráék jöttek, Tibor sütött, jókat dumáltunk és röhögtünk. az idő borzalmas volt, egy héten belül talán a legrosszabb.

annyi kaja lett, hogy 2 nap alatt sem tudtuk megenni. nagyon laza volt az egész, a verandán esőben grillezni. jók ezek a lógások Xéniáékkal.

2010. szeptember 3., péntek

érdekes hétköznapok

Ma a 4 grácia Fédráékhoz ment. 7re hozta haza a csirkénket Judit. Egyre ritkábban találkozunk vele. így az első héten aludni járt haza a piszkos.
Kurva fárasztó hét volt, de szakmailag csúcs. ha bejön, amin agyalunk, akkor a következő hónapok és talán évek nagyon izgalmasak lesznek.

2010. szeptember 2., csütörtök

birkótorna

Ma csak ellógtam melóból oszt Fédrával meg Tiborral irány a torna a birkózóknál. Csenge jól tolta de a végefelé Fédra ráugrott a combjára és sírt. mondjuk csúnya sérülés lett. De menni akar legközelebb is. felbugyoott bennem is hogy anno kártam birkózni. súlyos.

első nap az oviban

ma megvót az ovi restart. igazán annyira rég vót má ovi, h fel se fogtuk. de sznte minden rutinszerűen ment. Andiék ma mentek vissza, délben, előtte elvittük őket a Kölökparkba, hogy fáradjanak, remélem sikerült. Persze Melissa elhagyta a gyűrűjét, amit Csenge magától ajánlott fel neki, mondván, hogy aki messze megy, annak ad egy gyűrűt. De majd megkeressük.

Délután már alig vártam, h hazaérjek, hogy megtuggyam, mi vót az oviban, de Csenge nem volt otthon. Ugyanis Angéláékhoz mentek Fédrával. Beindult az ovi alatti őrületszezon. Holnap Fédráékhoz mennek, aztán a múltkori ottalvás sikerességéből indulva szombatra megint ott aludna Csenge. Meglássuk, a délutáni alvás már sikerült, de az esti egyszer már nem. Mindenesetre Fédra máshol nem akar aludni, ez egyértelmű. Viszont azon kívül, hogy 2 új Márt jöt a csoportba a meglevő 2 Márk mellé, mást nem tudtam meg.

Közben, mikor hazaértem, Márti nénivel beszéltünk a kapuban, és most még direktebben jeleztem, hogy a köcsögéket (Márti nénivel beszéltünk) bohócnak tartjuk. Erre kecsegné megfordult, és mondta, h "vicces" (felháborodott láthatóan), aztán beköpött a főköcsögnek. Az ott pampogott, oszt amikor kimentem, mondta, h nem kell komolyan venni, amit egy paprikajancsi (én) mond. Erre mondtam, h a majmokra se kell figyelni, ennyiben maradtunk. Mára. De beindult a szócsata, leereszkedtem a szintre, de hát ez van, elfárad az ember ovi nélkül. :)

2010. szeptember 1., szerda

ungarische turisten

reggel első utunk az okmányirodába vezetett. Ott persze Emilnek nem sikerült útlevelet intézni (hüje magyar szabályok, EU-ban normálisabb), de legalább elmentünk a piacra, és vettünk lószalámit, rengeteg cuccot a vacsorához, lángost, palacsintát ilyesmit. Andreas láthatóan piszkosul élvezte a piacolást.


Aztán utána irány a város, igaz, hogy nem volt 15 fok se. Aztán a töketlenkedésem nyomán úgy döntöttünk, hogy szálljunk fel a hoponhopoff járatra, ami idegen nyelven vezet, meg látunk mindent. Leszámítva azt, hogy nem volt ablaka a busznak, egész jó volt buszozni meg hallgatni magyarul az infókat, Csenge nagyon sokáig viselte a fülhallgatót, Melissáék pár percig bírták csak. Csenge meg is kérdezte, h nem lehet beszélni a nénihez, mert kérne valamit. :)


Származási hely: Nyárzárás



A Citadellán nagyon szép volt a kilátás, de a Lánchídnál leszálltunk (fáztunk), átmentünk a hídon, és elmentünk a Vigadó térhez, ahonnan 1 órás sétahajókázás következett. Az nem volt annyira vicces, de összekötöttük az ebéddel, így ideális volt. Aztán hazamentünk, Andiék elmentek Tesco-ba Melissa nélkül. Néztünk kicsit mesét, ő elaludt. Aztán Andreas megcsinálta a vacsorát, nagyon durván tolja, télleg, nagyon finom is lett a nemudommi, pedig csak csirkecombból indult. :)


Mindenesetre piszkosul elfáradtunk, meg egyébként is Csenge oviba megy holnap, szóval korán lefeküdtünk. Tán fél10re már ágyban voltunk, de nem biztos...