2012. január 26., csütörtök

Büntetőügy 3: Győzött az igazság (már megint) part2

Ekkor a filmekben is szokásos szünet következett. A bíró 20-25 percet kért, na ez a klasszikus lassított felvételű 25 perc volt, nagyon lassan telt, rettenetesen izgultam. A Köcsög nagyon kedélyesen beszélgetett, mi nem annyira. Aztán be. És jött az ítélet:

- Steiner Sándor bűnös, testi sértés (minősítése: súlyos) okozásában. Büntetése: napidíj 2.500 Ft, tartam: 180 nap, ez összesen 450 ezer Ft.
- Pistabá nem bűnös (elégett a fülem, itt is fordítva olvassák, XY blablablabla vádban NEM bűnös), testi sértés kísérletében. (jessz, jesssz, jesssz, a kurva anyjukat!!!!)

A perköltségek (150 eFt) 90%-át a Köcsögre terhelte a bíró, a maradékot az állam magára vállalja. Ebben nincs benne a vádlottak ügyvédi költsége, erről később. Leülhettünk. Alig bírtam ülve maradni, ittam a bíró minden szavát, közben néztem a Köcsög és kompániája arcát, nagyon jó volt. Hogy lehet ezt kibírni? Hogy nem odamenni, és a fülét megpöckölni, hogy "namitugattál, buzikutya?". De hát nem, nem, hwg, hát normális vagy? :)

Innentől a bíró részletesen megindokolta az ítéletet. Rettenetesen érdekes volt. Minden szava energiát adott vissza az elmúlt évek elvesztett energiáiból, nagyon jó volt, de nagyon fárasztó is. 2-3 napig igencsak összevissza cselekedtem. Szóval:
- Az Ügyészség - ahogy az ügyvédünk elmondta - valóban összeollózta a vádat, pedig a két ügyet _egymásra_ kellett volna tenni, nem egymás mögé. Ebből adódóan valóban nem jó, ha A és B kölcsönhatását A-ra is és B-re is terhelőnek vennénk.
- Elmondta, hogy Pistabá vallomása nem hazugságos és zavaros volt, hanem hiányos. Ámde a fő csapásiránya mindig ugyanaz volt: megtámadták, kapott, adott, kapott. Az apró részletek lényegtelenek.
- Valóban ritka esemény szerinte is (ahogy az ügyvédünk elmondta...), hogy két orvosszakértő ugyanazt mondja. Ebből adódóan ez bizony tény, hogy ütött. Ahogyan az is minősített tény, hogy a Köcsög vallomásából bizony hiányzik Pistabá sérülése (azaz tagadta az ütést, a szerk.).
- Szavahihetőségre egy példát a végén: végig nyafogott a Köcsög, h szédült, alig bírt menni, de pl. a nagy aprólékos vallomásában hazafelé "futott". De csak ennyit a szavahihetőségről.
- Miután tény, h Pistabá csendben tettvett hátul az udvaron, és a Köcsög ment hozzá, ezért abszolút helytálló feltételezni, hogy a támadó nem Pistabá volt. Innentől ugye egyértelmű az ügy, és igenis a jogos védelem fennáll, ezt az emberölési kísérletet meg lemosta, lenézően pillantva a Köcsög ügyvédjére.
- Büntetési tételről elmondta, h bizony a 450 eFt a minimum, mert a 180 nap és a 2.500 is a minimum.
- Elmondta még, hogy hát itt ül két ősz úr, és hát kibírtak hatvanix évet balhé nélkül, és nézzenek magukba, hogy egy kiskutya miatt most mégis itt ülnek (tkp. azt mondta, hogy szégyelljék magukat, két hüje vén fasz, csak kulturált szavakkal).
Megmondott még sokmindent, nagyon tanulságos volt, aztán megkérdezte, mi lesz, ugyebár. Három válaszból (Tudomásul vettem, Fellebbezek, Három nap gondolkodási időt kérek) mindenkitől egyet vár:
- Ügyész: tudomásul veszi.
- Köcsögügyvéd: 3 nap.
- Pistabáügyvéd: Tudomásul veszi.(hüje vagy, kiplakátoljuk!)
- Köcsög: gyorsan konzultálnak, fellebbez (a barom!)
- Pistabá: Jó lesz. Tudomásul vette.

És a csattanó: Pistabára vonatkozó rész jogerős, azaz Pistabá már nem lesz bűnös ebben az ügyben. A Köcsög önmagával megy másodfokra, neki a két egybehangzó, többszörösen megerősített szakértői véleménnyel kell megküzdenie. Nagyon szurkolunk! :) Remélem, el tudok menni arra a tárgyalásra is, mindenképpen KELL!

Pistabával zsibbadtan jöttünk ki. Az ügyvéd elmondta, hogy akár az ügyvédi költséget is vissza lehet perelni kártérítési perrel, vállalja, tutifix, de az egy új eljárás. Mondta, h pihenjünk pár napot, gondoljuk át, és örüljünk addig is. Fergeteges volt a csávó.

Pistabával ott álltunk, a hó szállingózott, és nem hittük el, hogy vége. Vége, a Köcsög ismét összekente a saját arcát a saját szarával, mi láttuk megint, de most rá is olvastak (nem először), és nem hisszük el. És tudjuk, hogy ő már a másodfok lázában ég (az ügyvédünk aszonta, hogy kizárt, hogy nyerjen a Köcsög, erről nyilatkozna is), és készül a harcra, amit ez az 5-10 barom nem értett meg. Mi meg boldogok vagyunk duplán, egyrészt, hogy lekerül a súly, másrészt, hogy a Köcsög megkapja a plecsnijét, amitől vélhetően egész életében rettegett. Asszem, mindent megadtam neki (a Köcsögnek), amit megérdemelt, és amire én elő voltam írva, ennél többet nem lehet. Nagyon elégedett vagyok. Habár most így érdekes, hogy vajon nem-e őrültem én is ebbe bele, vagy nem-e vittem túlzásba. De. De így volt jó, annyira jó egy ilyen gonosz, energiaelnyelő emberbe belerúgni. Nagyon sokat kell még szenvednie, hogy tényleg visszakapja azt, amit ő adott. Hogyan lehet megtudni, hogy mikor lesz a másodfok tárgyalása? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése