2009. december 27., vasárnap

kiskarácsony

nagyon vártuk idén a karácsonyt. kicsit má megin sok lett az ajándék, de ez legyen a legnagyobb baj. 23-án reggel a mi nappalinkba beköltözött egy fenyőfa, amit a csirkék feldíszítettek ügyesen. aztán irány Kecsó, ahol 4 napot voltunk. És az Avatar-t meg egy jó kis esti városnézést leszámítva nem nagyon mozdultunk sehova, az ultrapihenés jegyében.

az idő tök gáz volt, meleg esős fos. nem karácsonyi. még szerencse, h nem hagytuk ki a hóember építést előtte. a 4 napos zabálásról, döglésről meg nem lehet mit írni. a lénzeg a reggeleken volt, amikor Csenge mellé betettük az ágyba Zalánt, oszt figyeltük, mi lesz. :)

Származási hely: Karácsony

2009. december 25., péntek

ávátár

Mammával megnéztük itt Kecsón a 3D moziban az Avatar-t. 3D-ben. Nagyon súlyos élmény volt, olyan, mint a HD vs sima tv. Pár bemutatót is láttunk (Toy story, Shrek), nagyon vad, mit tud a 3D. Az Avatar-ról nem is beszélve, tkp életre szóló élmény. Gyönyörű, néha meg szó szerint szédületes. Persze készülni kell, hogy kurta hosszú a film, régen kellett már ennyire vizelnem. :)

Szóval az Avatar-t is érdemes, de mást is. Megéri. Nem is nagyon lehet leírni ezt, ki kell próbálni.

2009. december 23., szerda

prevencijó

hétfőn Zalánnal mentünk oltásra. Még ott is vívódtunk, h a kötelező mellett most kapja-e a strepto elsőjét is, de miért ne. Úgyis jönnek az ünnepek. Így a kiccsávó mindkét combjába kapott. Az elsőt észre sem vette, a másodikra már a dokinő is mondta, h nem fog tecceni, és hát valóban nem.Egy percig sírt csukott szemmel, de amikor kinyitotta, a nyuszi látványára abba is hagyta. A hatásokat majd meglátjuk, egyelőre így 4-5 nap után semmi bajság nincs.

Apa meg a jogsiját hagyta el valahol. Nem tudom, hol, és mióta nincs meg, de így mennem kellett orvosi igazolást is kérni 6ezerért. Ha meg már ott voltam, kértem a szezonális flú oltást is (ha már a fijam kibírt két oltást), és úgy tűnik, ettől sem lett bajom. És kibekkeltük a tél első felét, ami már 3-4 éve nem sikerült. Szóval jójez. Megszereztem a papírt is, amivel vezethetek addig, amíg nem jön a kártyás jogsim. Szóval megtettük ünnepek előtt az előkészületeket.

2009. december 15., kedd

szelektív (by Mamma)

 

A múltkor meg megszivatta az apját, hogy ő nem volt bábelőadáson! Mert az volt, hogy be lehetett fizetni a gyerkőcöket bábelőadásra (és hwg elfelejtette befizetni Csengét, de én befizettem, csak hwg ezt nem tudta...) és másnap reggel amikor mentek az oviba, hwg megkérdezte Csengét, hogy ő így nem volt a bábelőadáson, mert nem lett befizetve?!

És Csenge beszivatta az apját, hogy szegény ő....neki mennie kellett egy másik csoportba, amíg a többiek mesét néztek....és hwgnek lelkiismeret furdalása lett és bocsánatot kért Csengétől, hogy ne haragudjon rá, amiért elfelejtette........

A slussz poén az az egészben, hogy előző este Csenge elmesélte az apjának és nekem, hogy mi volt a bábelőadáson....csak hwg NEM FIGYELT oda! Mert az apjuk erőssen szelektív hallású.....(és a gáz az, hogy Csenge kezd példát venni róla!)

2009. december 8., kedd

Mikulás

az oviban elcsúszott a mikulás hétfőre, ígymajdnem egy héten keresztül Mikulás-lázban égett a család. Csenge édes volt, várta nagyon, több-kevesebb sikerrel próbált is megfelelni az elvárásoknak. De azért a virgács befigyelt nei is, nekem is.

No meg miután az ablakokba is kikerültek a díszvilágítások, ünnepi láz indul. Egyszóval vicces volt az egész. Olyan kis pezsegő. Nem is beszélve a gyerek-szerkókról.

Származási hely: Mikulás környékén

2009. december 5., szombat

emkávé

na miután ment a lejáccás a tv-n, letöltöttem 1-2 próba mkv-t. hát meglepődtem azon, hogy a tv simán viszi az mkv-t (akár hálózatról, akár pendrive-ról), azon meg még inkább, hogy milyen durván gyönyörű a képe.

egyből beizzítottam a letöltéseket, és elkezdem vadázsni az 5-12 GB-os nagyságú hd filmeket. most nem a természetfilmre gondolok, hanem a klasszik filmekre meg ami van (pl. Predator, Matrix stb.). Na ezek hogy nézhetnek ki vajon ilyen hihetetlen élesség mellett? Nagyon kíváncsi vagyok.Beizzult a vuze is, a dc is, meg Krisztót is megmozgatjuk pár mkv-ért. :)

És egyébként már pár napra vagyunk attól, hogy Csenge a videókból is brózoljon, kiválassza azt a mesét (Barney, Micimackó), amelyiket nézni akarja. No a cél nem az, hogy a tv előtt zülljön, hanem ha ott, akkor mégiscsak vicces egy videógalériából választani. :) Már kérdezgette, hogyan kell pauzolni, amíg pisilni megy.

2009. november 30., hétfő

dnla

vagy mi. a lényeg, h most már a gépről bármit lejáccok a tv-n. hálókábelen keresztül, távirányítóval. valami xvides micimackó dvdrip pl. ultragyönyörű. büszke vagyok magamra. :)

2009. november 29., vasárnap

medzsik

azért megvan a varázsa, amikor a távirányítóval a nagytévén a youtube-on megkeresem mongyuk a pearl jam porch című számát (hd vörzsön), és lejáccom fullszkrínben...

2009. november 28., szombat

teszvesz live

Mamma mér régóta zúzza a teszvesz-t meg a vaterát. de súlyosan. szinte minden héten 2 dolog jön. :)

Szóval ez csak azért érdekes, mer ez - akárcsak egy (online) játék - el tuggya venni a napot. Kecsón hétvégén tkp nem történt semmi, lemntünk, de minek. Na de szombaton 11kor el tudtunk indulni a városba, de elkezdett esni. Ahogy elindultunk a kocsival, láttuk, hogy milyen sokan vannak a 100 m-re levő iskolában (tudtuk, hogy valami babavásár van).

Na, ha ilyen sokan vannak, ne menjünk el, így átgurultunk oda, és be. Na ott teszvesz live, használt gyerekcuccok ócsóé. Vettünk egy babkocsit (abc jogger), Kecsóra (mint kiderült, inkább az lett a pesti, a másik meg kecsói), Csengének 40 centis Mini-t, amibe végre beültethet mini plüssállatokat.

Szóval ennyi minden történt, de ez vicces volt.

2009. november 16., hétfő

influjenza hisztéria

végül mindannyian beoltattuk magunkat. én kedden (10), Mamma és Csenge pedig pénteken. Mégpedig a h1n1 ellenivel. Csenge nagyon derék volt, hármunk közül talán ő viselte a legjobban. Én előtte, Mamma utána nyígtunk, Csenge meg utána kicsit nyüszögött. A dokinő ráadásul adott pénteken egy plusz időpontot, amikor csak szúrt futószalagon, oda jelentkeztünk be, Mammát is beoltotta. Habár mondta, h megőrül, ilyen hisztérija még sosem volt.

Utánakérdezgettünk, sokan beoltják magukat, nagyrészt csak a megrögzöttek meg az önbizalomtól vagy egészségtől duzzadók nem. De mi nem ilyenek vagyunk, főleg én nem, hiszen minden félévben lezúzódom. Egyszer persze már mexívtam, de most talán nem.

Zalán végül ma kapott szurit, a kéthónapos oltását, amit már 1-1,5 hete tolunk a picike takony miatt (lásd szörcsögés). De a dokinő aszonta, hogy ez meglesz a tavasz eljöveteléig. Mindenesetre picit sírt, de hát ez belefér. Majd meglássuk este, hogy mennyire fáj a lába. Viszont összefutottunk Vivivel a dokinál, úgyhogy Csenge ovistársát is beoltották ottan. De alapvetően az oviban nem oltanak be mindenkit, nem szerveznek. Semmi.

2009. november 14., szombat

hárman párban

szombat reggel készült pár vicces kép a zsiványainkról. külön megérdemel ide egy megjegyzést illetve kiemelést, mert annyira pofásak.


Származási hely: Novemberi multaságok

2009. november 13., péntek

ejsz

csináltunk Mammával egy ún. EIS vizsgálatot itt pár uccával arrébb a BioLabor-ban. Nagyon érdekes tapasztalat volt, már ami az eredményt illeti. Simán jól jelezte a dolgokat, nekem a vesét meg a hátamat meg a bagót, Mammának meg a koleszterint meg egyéb dolgokat. Igazán azért mentünk el, mert miért ne, meg untuk a rendszeres vérvételt meg pisivizsgát. No meg így sokhónapos távlatban beválni tűnik a homeopátia is, akkor meg nézzünk már még körül mellette is.

És igazán kellemes meglepetést okozott. Nagyon érdekes és korrekt (előre nem mondtunk el dolgokat) eredményt adott, és sokmindenre választ is. Kicsit most így bevásároltunk ezt-azt, és tolunk egy fokozatot az életmódunkon az ottani eredmény alapján, oszt meglássuk, meddig tart és mit hoz.

2009. november 8., vasárnap

családi hossszúúú hétvééége

Janiék mondták, h mennek, így Csengével elbaltáztunk a sportarénába. Amúgy is esett az eső egész nap, az meg jónak ígérkezett. Kettőnknek a beugró 2 rugó volt összesen, és simán hazacipeltünk annyi ajándékot meg stuff-ot, ami kihozta. Emellett Csenge rettenet jót játszott, leginkább az embernagyságú mozgó figurák teccettek neki, mint Vipo, meg valamelyik Törp. Meg volt oroszlán is. Őértük megveszett.

Származási hely: Novemberi multaságok

Volt műsor, meg rengeteg játék, vicces dolog. Kiaráék végül nagyon későn értek ki, Csenge akkor már alig élt. Viszont mi eddig ilyenen nem voltunk, pedig nagyon mókás. Tömeg sem volt igazán, csak Vipo szélárnyékában. És rengeteg olyan dolgot láttunk, ami érdekes, és bizony kívül esett eddig a látókörünkön. Jövőre is menni fogunk, de akkor már Zalánnal.

2009. november 5., csütörtök

Zalán szörcsög

miután hazajöttünk Tiszafüredről, Zalán erősen taknyos lett. Igazán már napok óta érezhető volt, hogy szuszmák, de mikor visszajöttünk, bevadult. Persze hurcolásztuk mindenhova Füreden: vacsizni, spa részlegbe, föl-le.

Most folyik a taknya, persze mivel fexik, ezért hátra, be. Ettől meg hörög és szörcsög (jáccótéri felirat ugye: kedvencem a hörcsög, ha rálépek, szörcsög). De csúnyán. A dokinő egyelőre telefonon ad utasításokat, most éppen valami olyan vény nélküli köptetőt kap a srác, amit csecsemő is kaphat.

Megnyugtató, hogy eszik rendesen, emellett abszolút és továbbra is jókedélyű. Mosolyog, somolyog, és a körülményekhez képest egész jól vakkant is. Vadul kerekedik a feje is, és mostanság a haja is konyul, mert már olyan hosszú. És vállon (nem fekve) nagyon Csengét formázza, pont olyan buggyant meg bóbita.

Azért aggódás az van. Nekem ez a hörgés a gyengém, nekem volt rohamom már, tudom, milyen, amikor nincs levegő. De Zalán tojik rá. Szerencsére. Még mindig röhejesen egyszerű vele. Na majd meglátjuk, ha elönti a családot (engem, és Csengét egy kicsit) az influjenza. :)

rilex

most realizálódott bennem, hogy már hetek óta nem nagyon kell a stressz elleni homeopátija. persze Csenge nekem terápia alvás tekintetében, de akkor is. Vagy van benne valami, vagy jól bebeszélem magamnak. de ahhoz képest, h előtte (fél év és vissza) komoly probléma volt elaludnom, most ez már nem kérdéses. lefexem, és alszom.

kis lépés az emberiségnek, de nagy nekem. a fog után sikerült még egy nagy tüskét kihúzni a talpamból. jöhet a következő.

2009. november 4., szerda

a bagózó szarka (?) meg az ölyv

napok óta valaki széttúrja a hamutálat. de ez még hagyján. a csikkeket áthordja a fenyőfa alá, és ott a csőrével megluggatja, szétcincálja kicsit. most nem tudom, hogy a nagy cinkecsalád műveli ezt, vagy a szarka, de egyszer a szarkát láttam reggel a kis barna asztalon. őrületes. szerntem az akut nikotinhiány, a szomszéd szerint a fészeképítés hajtja.

aztán valamelyik reggel láttam egy ölyvet itt a kertben szintén. azért tudom, hogy az volt, mert kép alapján beazonosítottam. valami eszméletlen gyönyörű volt, de nyilván cinkét enni jöt a zsivány. van itt állatélet. :)

2009. november 3., kedd

Andiékkal a Balneum-ban

Már nyáron is terveztük, de akkor Andiék Szegeden voltak sokat. Most úgy gondoltuk, elmegyünk egy rövidke téli wellness-re. Sajna csak 2 éj volt, mert Andiék rohantak vissza, de így is vicces volt. Utalványból toltuk, mellé még mindenki kapott 1-1 masszázst is, Andi persze nem vállalta, így azt Főnök lejáccotta lábra.

Származási hely: Emilék itt

Sajna csónakszezonnak vége lett, mert eresztik a tavat, másrészt lovagolni sem lehetett, mert már szintén offszízn. De ettől még rengeteget áztattuk, a zsiványok is nagyon bírták a medencéket, főleg a kinti úszkálás volt vicces a gőzölgő medencében. Rettenet jókat ettünk, főleg az ebéd, amit a Patkó Csárdában toltunk el megint. Persze Zalán kicsit meghűlt, mert ugye levittük magunkkal a spa-ba mindig, de belefért.

Jó ilyen kis mini túrát csinálni, mondtam is, hogy menjünk januárban is. Jó elvonulni és feltöltődni. Nem beszélve a fílingről, hogy most már elértük a junior suite méretet a két gyermekkel. Így jár a másfél szobás kislakás a szoba helyett. :)

2009. október 31., szombat

Andiék itt

Emilék megjöttek pénteken. Csenge már többször megerősítette előtte, hogy most már bizony nem lesz irigy, és a kiskacsákkal is játszhat majd Emil. Mondjuk meg szokta tartani az ígéretét, és így is lett.

Emil sokat nőtt, de igazán nem változott, mióta legutóbb nyáron találkoztunk. Rettenetesen jót játszottak itthon, ment a kipakolás, bepakolás, bújócska, ugrándozás, sikítozás. Néha muszáj is volt elhagynom a házat, annyira súlyosan tolták. A kajálásoknál persze összevissza mászkáltak, utánozás, ha az egyik felállt, ment a másik is stb. Volt játszótér is meg tekkó meg minden. De jó volt, jót eljátszottak.

Leszámítva, hogy Emil lehányta félig emésztett csokival a bársonykanapét, tökéletes parti volt. Még ezt a balesetet is felnőtt módon kezeltük aránylag. Persze vasárnap reggel, amikor Emil meg a konyhában hányta ki sugárba a kakaót, akkor inkább elugrottunk a Bethesdába, de a doki nem talált semmi érdemlegeset. Viszont megtudtuk, hogy EU-s cuccokkal is lehett dokihoz menni. Meg azt is, hogy a Bethesda utcában megszűnt az ügyelet.

2009. október 24., szombat

Zalán panaszkodik

mostanában ha meglát minket, akkor figyel, ha odahajolunk, mosolyog, és egyből szóba elegyedik velünk. Főleg nekem mondja a magáét. Mamma elkapta az egyik beszélgetésünket.





2009. október 22., csütörtök

óvónők a házban

bizony, megvolt Csenge első családlátogatása: Erzsi néni és Ica néni tiszteltek meg minket a házunkban. Nagyon késtek, mert az előttünk levő gyermek címét elírták, és 95 helyett a 9-es szám alatt keresték. Így én le is maradtam az érkezésükről, mert elmentem gyógyszertárba, mondván, hogy most már az is bezár.

De nagyon fura volt, hogy óvónénik ültek a kanapén. Csenge egyfolytában az ölükben volt, ők meg nyalták-falták, ahogy az oviban. :) Megbeszéltük Flóri szomorú sorsát, ami azért lényeges, mert Csenge legnagyobb haverja, és bizony furán viselkedik, ami nem meglepő, ismerve a családi hátterét. És ezt bizony Csengén keresztül mi is érezzük.

Miután megbeszéltük, hogy jók a szomszédok és a ház a gyerek szempontjából, rátértünk a sok-sok lényegre. Hogy mi a jó, mi a rossz. Meg sztorizgattunk egymásnak rengeteget, ami bizony mindkét fél számára érdekes volt nagyon. Itthon ugye a benti szigorból kapunk, ami nagyon teccett az óvónőknek (ne mosolyogj!), bent meg az volt megnyugtató, hogy Csenge sokkal jobban elvan, mint gondoltuk.

Persze megbeszéltük a gyenge pontjainkat is, ami leginkább az elalvás (kései reggeli érkezés) és az alvás. mint megtudtuk, nemcsak itthon, hanem bent is nagyon nehéz felkelteni a csajt. Így ezzel muszáj lesz valamit tenni. Ebben az óvónők elég vaskalaposak, de érthető. Próbálkozunk, elég kevés sikerrel. Igazán magunknak kellene váltanunk, de én hiába kelek 7kor, az egész családot nekem kell felvernem. Az sem jó, hogy Csengével alszom Zalán óta, de hát csak ott tudok. :)

Szóval cél az alvás és lefekvés javítása. No meg csatlakozunk valami árvagyerekes adományhoz tonnányi játékunk minimális selejtezésével. Aztán meglássuk, jobb lesz-e.

2009. október 20., kedd

kisvendég

kedden Istvánék gyöttek IstiDanival. Először persze ment a kummogás, aztán egyszer csask a kanapé feltúrásával beindult a buli. A kiccsávó elkezdte Csengét követni, és ebből iszonyatos sikonga meg hurkázás lett a kanapén. Ami horror, mert elég balesetveszélyes volt. A nagy hangzavarra még Zalán is megriadt, ami azért durva, mert csak Csengére nem szokott.

Jó, hogy most már Csenge nem irigykedik, így nagyon vicces az, ha jön kisvendég, mert jól elvagyunk, kis ovi leesz a ház, és jó nézni a gyerköket. Aki tud, az jöjjön. :)

Származási hely: Októberi nyár

2009. október 19., hétfő

meccsen a család

nagyon jó meccset jáccottunk. a borostát vertük meg, de sztem nagyon jól jáccottunk, szép volt. amellett, hogy 11-en voltunk a keretből (rekordgyanús), kiscsalád is eljött. Zalán - Vikusz hívta fel a figyelmemet - biztos rekorder, mert ilyen fiatal sördög nem volt még meccsen. Viki is volt, így Csengével a meccs után iszonyatosat ökörködtek. Két borzalmas csirke. :) Mindenesetre Zalán meze már Kopasznál van...

2009. október 18., vasárnap

új jáccótér

amikor mentünk a régi jáccóterek egyikére, amellett nem messze lett egy új. kisebb, de vadiúj, és ismét megdöbbentem, mennyi vicces és érdekes kompani (vagymi) játék van. azt nem értettük, hogy miért kell egy nagy jáccótér mellett 200 méterrel csinálni egyet, de nem is firtattuk.

Miután Csenge kipróbált mindent, rájöttünk, hogy ez nagyjából nagycsoportos-iskolás célcsoportnak készült. De Csengének mindegy, a lényeg, hogy a télifagyis kisbolt körül már 3 játszótér van. :) Képek alant, az új feltöltés első darabjára mutat a link.

Származási hely: Októberi nyár

2009. október 17., szombat

Zalán alakulása

most már nagyon olajozottan megy Zalán csomagolása és tisztítása. a kezdeti balesetek már nincsenek, tisztába tételkor is ritka a baleset, mer gyorsabbak és óvatosabbak lettünk. a fürcsit is egyre inkább élvezi, egyre többet kalimpál, egyre tovább bírja, és továbbra sem mukkan meg.

A másik újdonság az, h szerintünk elkezdett somolyogni. Eleinte úgy voltam én is, h hát biztos kakát gyárt, de amikor sugárzik a szeméből a huncutság, és somolyog, akkor már gyanús lett, hiszen ezt csinálja 10-ből 8-szor. Ez már nem kakka. Szóval olvadunk.

Csenge pedig a világ közepe Zalán számára. Ha ott van valahol, akkor követi a szemével, ha nem látja keresi. Csenge ezt viszonozza, ölelgetti, babusgatja, beszél hozzá. És vigyáz is rá valamennyire. Szóval nagyon jó érzés látni őket, nagyon jól néznek ki, és nagyon jófejek. Nagy buli lesz itt, ha Zalán elindul. Rettenet móka!


Származási hely: Októberi nyár

2009. október 14., szerda

sas fórum

még ha maga a fórum nem volt a legjobb, azért nagyon kinyitotta a szemeket, főleg az online világ előretörése kapcsán. egyrészt ugye az új irány egyértelműen a kapcsolati hálón alapuló adatbányászat és a szövegbányászat (blog, fórum, ilyesmi), másrészt meg ez a videó is le lett vetítve:







2009. október 10., szombat

pihe Kecsón

8-án lementünk Kecsóra, több okból is. Egyrészt csütörtök este Mammának nőgyógyi, másrészt hétfőn nincs ovi továbbképz miatt. Harmadrészt szombaton gokart Kecsón, illetve este osztálytalálka Szegeden.

Kecsón a legnagyobb mutatvány a fogorvos volt. A múltkori nyálszívós katasztrófa után Csenge megígérte, hogy most nem fog megijedni. Végül nem is ijdet meg, nem szerette, de kemény volt, mint a mamutszar. Ugyanis Balázs majd' 10 percig fúrta, csiszolgatta Csenge fogait. Aztán kenegette is valamivel a gázosakat, összesen 3 fogat csinált meg úgy, hogy kitartson azért 7-8-9 éves koráig, ne rohadjon el.

Nagyon derekasan viselte a 20 perces mutatványt Csenge, még egy felnőttnek is a becsületére vált volna. Nem mondom, hogy szép lett, mivelhogy fogcsiszolás volt, másrészt az ezüstnitrát ugye szép fekete lett, így továbbra is úgy nézki a fog, mintha szétrohadt volna. Mindegy, megszívtuk. Viszont legalább meg lett állítva a romlás.  

Kecsón más nem nagyon volt, egyrészt takony idő volt, másrészt nem voltam otthon szombaton, így nem volt senki, aki kimozduljon nem bevásárlás céllal.

A gokart egyébként nagyon jó volt, de nem lesz életem sportja. A 4*negyedóra nagyon fárasztó volt, úgy értem haza, mint a mosott szar, ebédelni is alig bírtam. A pálya meg a versenyzés jó volt, de ahogy gondoltam, nagyjából a 10. hely volt meg a 15-ből, és ennél jobb nem is leszek sosem. Azért nagyjából 60 km/h-ás átlagot számoltunk, amit sokalltunk is, de valóban jól lehet menni a géppel, hiszen kanyarban nem nagyon kell fékezni. Egyszer ki kellett próbálni, de annyira szétrázza a szerveimet, hogy ebből nem csinálok rendszert.

2009. október 4., vasárnap

Főnökék itt

30-án jöttek, és majdnem egy hétig segítettek nekünk itthon. Kellett is, mert kajára azért figyelni kellett, meg egyébként is. az alvási elrendezéssel voltak eleinte zavaros elképzeléseink, de végülis aludtunk minden este. Meg a szárítók is 100%-on voltak, ahogyan a vasaló is.

Főnök a pincét fejezte be, meg a kertet tette rendbe, téliesítette (pl. fenyő átültetés). De tulajdonképpen dolgunk nem nagyon volt, már nincs olyan égető teendő, amely nem tudna várni. Igazán menni se mentünk sehova se, mivel pont hétvégén volt ugye Fradi meccs, másrészt IKEA is volt, ami rendesen elvette az időt.

De legalább azóta nem én megyek Csengéért az oviba, mert Mamma kis segítséggel belejött, oszt ez azóta is így van. Főnök csodálja Zalánt, egyfolytában. no meg nem szabad elfelejteni Lilu és Cukimuki csatáját sem, 3-án nagyot nevettünk a kertben mindannyian.


Származási hely: Októberi nyár

2009. október 2., péntek

ismét oviparti

idén is volt ovibuli a Kolompossal. Idén is nagyon mókás volt, én olyan jókat röhögtem, jópofán szivatják egymást, miközben a gyerkőcök is jókat nevetnek, és csodálattal nézik a műsort. A közönség idén sokkal felszabadultabb volt, állva tapsoltak, nagyokat kiabáltak.

Származási hely: Októberi nyár

A tavalyi egyébként jól sikerült, két komoly rollert vettek belőle az ovinak, a tombolapénzből meg a belépőkből. Ezt el is mondták a szülőin. Meg azt is, hogy sok felesleges baromságot rendeltetnek velük, drága pénzért. Így azokat a dolgokat is, meg másokat is kéne szerezni, de nem mondhatják, hogy hozzunk (...), de persze megszavaztuk, hogy viszünk idén is wcpapírt, gyümölcsöt, zsepit stb.

2009. október 1., csütörtök

ortopédija

elsején megjelentünk az első dokinál, az ortopédiján a felújított újpesti gyerekrendelőben. A rendelő nagyon király lett, gyerekwc és vicces festett falak. természetesen "felírtak" terpeszbetétet, meg tornázni is visszük Zalánt. Ami egyébként vicces, csak Mammának ilyen időben kicsit messze van, így a munka rovsára is megy, de hát ez van.

Zalán mindenesetre jól viseli, ahogy hajtogatják, meg ahogy Mamma hajtogatja, de azért nem vesszük vérkomolyan. Igazán csask az a bajunk, hogy általában balra néz háton fekve, emiatt ugye kicsit féloldalas, de hát ebben a korban ki nem.

2009. szeptember 30., szerda

Lilu

ne feledjük, hogy Pistabáéknál lett egy új lakó már vagy két hete: egy kiskutya, Lilu. Na ő amellett, h megváltoztatta Pistabáék életét, Csengéét is. Minden reggel ott kezdünk az ajtóban, és többször ment sétálni Liluval, ő fogja a pórázt. Vicces, mert télleg annyira pici a kutya, h egyáltalán nem fél tőle.

Talán ettől is kicsit komolyabb lett a kiscsaj, dolgozik azért az, hogy egyre több nála is kisebb dolog van. :)

röffe

hát én továbbra is képtelen vagyok kisebbik gyermekem mellett aludni. nyöszög, fújtat, röfög, hörög. eszméletlen édes gyermek egyébként, nagyon hasonlít Csengére, amikor ő is pici volt: az álla, a nézése, a grimaszai, a fejtartása. ugyanakkor mégis csávós, mongyuk a magától beálló pankhaja nagyon ott van. szóval nagyon jó fej, de aludni úgy alszik, mint egy 50 éves férfi.

aránylag egyébként keveset tudunk vele lenni, hiszen alszik, eszik. ha Csenge zajong (tud), akkor aztán tuti elalszik. a fürdésnél és általában sincs semmi baja. néha fáj a pocak, de hát egy ekkora bogyónál ez nem meglepő. Most 1 napja meg bukik is néha keveset, ami meg ugye csak azért meglepő, mert eddig csak a lent jött ki az, ami bement.

Csenge nagyon kedves vele, mondogatja, hogy mennyire szereti, mindig ölelgetni próbálja. Befekszik mellé a hordozóba (!), az ágyba. Néha persze eldurran a cérna, és ne Zalánnal törődjünk, meg egyébként is költözzünk el, mire végez a pisiléssel. :) A nyárvégi katasztrofális viselkedés oszlik, kezd normális lenni a kiccsaj, sőt, néha minket is megdöbbent, annyira "nagy". Pl. a minap elsőként ette meg a vacsit. :) Meg elkezdett futni, de nagyon sokat. Persze hiszti van azért, de mintha már tanulná kezelni ő is. Pl. nálam már erőlködve a hisztifátyol mögül mondja, hogy pl. "sehegihíts összehajtani a pólómat. Aki tuggya, mi a hiszti, az ezt értékeli. :)

2009. szeptember 28., hétfő

59 (by Mamma)

Most volt itt a védőnő, aki megmérte Zalán hosszát....hát döbbentem. 59 cm-nek mértük a kislegényt (53 cm-rel született!); állítólag 2-3 centit nőnek a manók havonta...Zalán ma 1 hónapos, de úgy tűnik sikerült neki 2 havi adagot nőnie... nagyon úgy tűnik apja fia lesz :) Azt mondta a védőnéni, hogy akkora Zalán a méretei alapján, mint egy 3 hónapos gyerek.
Közben megnéztem, és Csenge 4100 gramm volt December 1-jén, azaz 2 és fél hónaposan volt akkora, mint amekkora súllyal Zalán született....

Hát képzeljétek Zalán egyre többször már 4 és fél órát, de olyan is van, hogy 5 órát vár ki 2 evése között...és nappal is eljátsza ezt :)
Kíváncsi vagyok meddig lesz ez így. :)

2009. szeptember 25., péntek

szabadidő

Mamma teljesen bepörgött. Így, hogy otthon szinte nincs semmi gondja, az alábbiakat teszi:
- keresgél a neten. Salzburgi nyaralástól kezdve a bicikli utánfutón át mindent. Folyamatosan bombáz. Vett már pelenkázótáskát, új forgót a gyermeknek (távirányítós, bazmeg!), könyvet rendelt, kaját rendel, no meg nem utolsósorban vettünk egy ultradurva tesófellépőt Dunakeszin (Litaf Pick-up).
- megcsináltat mindent, szerelőt hív. Hűtő lámpája, sütő. Feladatokat ír ki, intéz olyan dolgokat, amikre ugye évek óta "nincs idő".

Egyszóval vicces, az elején volt némi hullámbeli eltérés, de most már beállt egy optimális szintre a dolog. Most engem lep el a meló, így sajnos nincs sok erőm, de talán most elkészülünk, oszt lehet kis pihe. egyébként is kéne valami téli kandallós Almásvárad. Síelés helyett...

2009. szeptember 24., csütörtök

képek

az elmúlt bő egy hét történései, képekben. minden kép arra a képre link, ahonnan új képek vannak. :)

Származási hely: Zalán otthon (09.15-től)