2011. november 30., szerda

fogvége

Na még egy fúrt lyuk. Csenge szuri nélkül állta a nagy fogfúrást. Büszke vagyok.


Published with Blogger-droid v2.0.1

fog

Kecsón a fogorvosnál. Jó móka hétköznap kiruccanni. :)


Published with Blogger-droid v2.0.1

2011. november 28., hétfő

takarít

hehe, takarítóautó éjjel. mongyuk vót annyi levél az utcán Márti néni és a suli gondnok szorgalma ellenére is, hogy tolatgatnia is kellett. Jól nézett ki, na. A verandát meg a kertet bevilágítja az ablakba kitett fenyőlámpa meg a csillaglámpa.

fog

A változatosság kedvéért ma Csenge miatt fogfájással hívták Mammát. Persze itthon egyáltalán nem fájt a foga, a hasa se, előbbi fogmosás után, hogy-hogy nem, lefekvés előtt pont. Gyanús, minimum. Mammáék beszerveztek fogorvost Kecsóra szerda este, hát nemtom, szerintem a fog ígyis-úgyis bukó, felesleges ezért lemenni. Mindegy. Tervezési időszak van, így lehetőség van leírnom, hogy mit miért nem óhajtok, pontosabban nem hatékony bizonyos dolgok halmaza, amelyet nekem kell csinálnom. No nem azért, mert szeretném, vagy mert eredendően az én feladatom, hanem pusztán azért, mert más nem hajlandó. Ugye kire lehet feladatot osztani? Arra, aki egyébként is dolgozik, no meg aki egyáltalán létezik. Ezáltal a szorgalmasabbak folyamatosan terhelődnek le, míg a lógók még inkább lógnak, a szakadék nő, a tökömkivan meg a leszarom érzés pedig az egekben. A cseszett sok frankó míting miatt (ahol újabb feladatokat osztogatnak, ingyen) dolgozni sincs időm, már csak köszönni járok be az irodába. De én dolgozni akarok. Na mindegy, csak jól fogalmazzam meg. :)

2011. november 26., szombat

műanyag jég a főtéren

Újpesti ovisoknak és iskolásoknak ingyen. Király.


Published with Blogger-droid v2.0.1

2011. november 25., péntek

szauna nap

Kirándulás után szauna. Először sima 20 p, aztán gőzkamra 25p, majd új kedvencem, a bio szauna, ami gyógynövényes és nem forró. Lacival nagyon jót beszélgettünk, kiengedtük a szaunákban a gőzt meg a negatív kisugárzást (persze, utólag kiderült, vajmi kevés volt). Ne feledjük a céges gyerekes kirándulást.

8kor már éhes voltam. Rengeteget ettem, nagyon finom volt a vacsora, az ebéddel ellentétben. Most bepunnyadtam, de durván. Aluka.

Remélem, Csenge jobban van, és nem hány többet. Szegény kis manó. Nem sokszor kellett az oviból hazahozni. De ma igen. Szerencsére Nagyika jött segíteni.


Published with Blogger-droid v2.0.1

és vége

Másfél óra könnyű séta ködös erdőben. Jó.


Published with Blogger-droid v2.0.1

mátra képek

Published with Blogger-droid v2.0.1

indul a túra

Published with Blogger-droid v2.0.1

2011. november 24., csütörtök

2011. november 20., vasárnap

munkásnap

ma kivettük a szabinkat, oszt otthon maradtunk. tegnap amúgy is mentünk folyamatosan, a suli után pláza, teszkó, Fédráék. Így délelőtt folytattuk a cseréphordást a padlásra, tegnap egyedül toltam fel 100-at, most Márti nénivel meg Pistivel kb. 200-at. Közben Mamma tákolta össze a lombot a kertünkben, két nagy zsák lett tele. Ezzel el is ment a délelőtt, a déli harangszóra fejeztük be. Végre láthatóan megfogyatkozott a cserép a folyosón. Délután Zalánnal szunyáltam, közben Csenge kézműveskedett Mammával, nagyon szép lett a szalvétás-hókrémes falapocska, meg nem mondtam volna, hogy ez itthon készült. Alvás után nem volt kedvem cserepezni, így Pista bá szakértelmét igénybe véve feltettem 12 hófogót, közben úgy-ahogy az ereszt is kitakáztam. Ezzel be is sötétedett. De fasza lett, Márti néni el volt ájulva a meglepetéstől. a legviccesebb az, h mint falun, az arra jövő látásból ismerős emberek megkérdezik hogy mit csinálunk. Mi meg mondjuk hogy nincs baj, csak hófogó. mindenkivel vált Pistabá 1-2 szót, főleg kutyásokkal. Szóval nagyon vidéki. :)

2011. november 19., szombat

megyeri

Voltunk a megyeri úti iskolában. Az igazgató sem tud a langlet utcai iskoláról semmit. Valszeg idén is a megyeri lesz a körzetünk. De az a jó, h busszal 5 perc. A suli elég nagy, habár lassan 100 éves. Elég sok cucc van, tornaterem, táncterem, informatikai cucc is van. Az kevésbé jó, h azért nem egy mai darab, kicsit lehangolóan régi a kasztni, de valszeg ha visszamennék a mi sulinkba, ugyanilyen érzésem lenne. :) Kicsit meg kell nézni az eredményeit, a tanárnőt Mamus látta, neki szimpi volt, ahogy bánt a gyerekekkel, és a gyerekek is szimpik voltak, szóval jó pont. Arról nem is beszélve, hogy az oviscsoport fele ott volt a nyílt napon, ez is szempont azért, hogy egyből vannak ismerősök. Szóval kicsit megnyugodtunk, megvan a sima, hétköznapi iskola. Ilyen alappal csak jobb nézelődni meg aludni, mint a Langlet iskolával...

iskolában

Megyeri úti


Published with Blogger-droid v2.0.1

2011. november 18., péntek

rajzok

érdekes, h azok a bizonyos rajzok nem voltak eddig a falon. hogy most tettem fel őket a falra, néhány hete. sokan megnézik, elgondolkodnak rajta. és én nagyon büszke vagyok, mert sok a rajzok mondanivalója, és Csenge csinálta, és sok minden van azokon, ami tőlem van, az én néhány darabkám már ott van. jó lenne, ha el tudnám mondani számára érthető szavakkal, hogy milyen jók azok a rajzok nekem, hogy mit jelentenek, de nem olyan könnyű, már próbáltam. most látom, itt van 2 szuperkirály rajz, de valszeg Anyának szánta. Ha nem, viszem.

2011. november 17., csütörtök

edzés

ma elmaradt az edzés. négyen lettünk volna. egyre súlyosabb a helyzet.

loyal

Hát, az elmúlt fél év rendesen megrágta a türelmemet. Hűséges vagyok én, meg türelmes, meg hálás is. De azt kell, hogy mondjam, hogy én is süllyedek bele az Átlagos szintjébe, aki ha ugyanennyit kap ugyanilyen kevés munkáért, és közelebb van otthonhoz, akkor másnap váltana. Szóval én csak azt nem értem, hogy ez valóban ennyire nem látszik, hogy ez tömeges, vagy valóban ez-e a cél. Vagy mindig is így volt Átlagban, csak én nem voltam ilyen? Bankból hallok hasonlókat, meg eleve alig ismerek valakit, aki 5, 10, vagy (hahaha) 10 fölött bírta volna valahol. Igazán másban nem merül fel ez kérdésként se. Nálam meg eddig nem merült fel az, hogy el-e mennék. Most sem, de azért kicsit furán félig-kívülállónak érzem magam mítingeken (egyre több). És emiatt leszarom-tablettásnak tűnhetek kívülről. És tényleg látható, hogy sokan nem hiszik el. Pedig adom a jeleket, de nem. Nagyon sok helyen találkozni olyan fajta viselkedéssel vagy történésekkel, amik nem bántják az embert, meg nem okoz kárt, csak szimplán eltűnik a fény a tökfejből. Mintha bent levenném a falról Csenge rajzait: ugyanaz a fal lenne, de mégsem. A nehézség nyilván az, hogy hogyan lehet kiszűrni a sunnyogókat úgy, hogy közben ne basztasd a szorgost. Hát, ebben ez országban ez nem nagyon szok sikerülni, valahogy az alkotó mindig átesik a ló túloldalára. Mindig hajlamosak azt gondolni, hogy elég a szép, csupasz fehér fal, hiszen tartja a tetőt, a meleget, és ez a lényeg. Pedig az a kurva gyerekrajz a falon nagyon sokat számít. Ugyanis attól tudja az ember igazán, hogy miért nézi a falat.

2011. november 15., kedd

iskolát keresünk

kedden elmentünk a Fóti útiba, 200-adikak voltunk a körzeten kívüliek sorában. Teljesen le voltam döbbenve, meg el is keseredve. Jó móka volt egy korrekt igazgatóval beszélgetni, fílinges egy iskolában mászkálni ilyen cipőben, na de azért na. Ovinál elég volt 60 ahhoz, h ne kerüljünk be. Na de sulinál ennyire komoly a helyzet? A téma az, h az oviban szinte mindenki a mi uccánkban levő általános iskolába tartozik körzetileg. Na de tudomásunk szerint itt nincs általános, 3-4 éve szűnt meg. Valszeg az emberanyag miatt. De azóta is látni itt fiatalabbakat, de azok kisegítősnek tűntek, legalábbis nem tanulni jártak ide láthatóan, és felsősek. Habár ezt manapság nehéz megmondani. Mindenesetre ilyen konstrukcióban nem akarjuk ezt. Így keresünk mást. Szóba jótt a Károlyi 12 évfolyamos meg még a Bajza, ami a bölcsi mellett van. Komoly problémának tűnik a logisztika, mivel Mamma nem rendelkezik jogsival, így eleve nem jön szóba olyan, ami messze van. Márpedig sok igen messze van. Nem tudom, mi lesz így. Az vigasztal, hogy van még suli bőven, legfeljebb 30 helyre adjuk be. Na de hogy miért kell sokkolni a népet ilyen nem létező iskolával, azt nem értem. Itt a gimi is mókás, média meg valami tinglitangli emellett. Hát komolyan, azért fenntartani egy sulit, mert hogy tartsuk fent, na ezt nem értem.

2011. november 13., vasárnap

főnöki szék használati utasítás

cserép

Hoztunk néhányszáz bontott cserepet.


Published with Blogger-droid v2.0.1

jó sok ember kis helyen is elfér

Szombat hajnalban megszületett Kerekes Vanda, így irány Szeged. Persze nem nagyon tudtuk, milyen felállásban. Rasival beszéltünk többször is, igazán büszkék lehetünk magunkra, hogy 3-4 körben, folyamatosan emelkedő létszám ellenére is össze tudtunk hozni egy ilyen magas szintű szervezést. Tehát mentünk pestről öten, jöttünk heten. Egy kocsival, ami Corolla Verso. Nem egyszerű. Ottó épp bef akadémián volt PEsten, így ő eleve plusz. Lacci Nyíregyről ment Joéval, de Pestre jött vissza. Ferkó levitte a motort, így ő is csak vissza. Szóval lementünk, Rasi vezetett, jót beszélgettünk. Balázséknál meg klikkesedés volt, főleg a Gémessel mutyizott Balázs, de piszkos jókat röhögtünk meg ettünk. A legjobb móka Lacci mogyorós akciója volt, amire Balázst besóztam, ő meg az i-re a pontot azzal tette fel, hogy "de hát itt van a mogyoró, bazmeg!". No meg a születési sztorit sem hallhattam végig, mert Csenge pont felhívott, és beszélgettünk kicsit. A visszaút (2 körül) semmi extra, egy jó kávé, kiadós délutáni alvással cseppet sem volt vészes. Mondjuk szerencse, hogy a 2 őrült (Lacci meg a Gémes) hátul a plusz üléseken elaludtak nagyon gyorsan. Így kibírható volt. Mindenesetre rendkívül érdekes ennyi ember egy autóban. Meg is beszéltük, hogy csinálni kell egy felnőtt murit, bérelni egy kisbuszt, és elmenni valahova (közelebbre azért). Móka.

2011. november 10., csütörtök

köd

Ma reggel Csenge hasa fájt. Foslizott is hármat. Addig elvittem Zalánt a bölcsibe. Ott ma kivételesen 8kor reggeli, szóval gyakorlatilag mindenki elkésett. Így mindenki le lett cseszve. De aránylag keveset pityergett, mert kakaót látott az asztalon.

Hazamentem, ott Mamma közölte, h Csenge megint foslizott. Így a csajok otthon maradtak. Csenge eléggé örült. :)


Published with Blogger-droid v2.0.1

2011. november 5., szombat

2011. november 3., csütörtök

unokatesó

Megszületett Krisztóék kislánya, Anna. Új csirke!


Published with Blogger-droid v2.0.1