2012. október 28., vasárnap

házak

szóval sok házat végignyálaztam hirdetésből, szerencsére több helyen kideríthető volt az utca is, szóval szépen fel lehetett mérni a helyzetet. A két megmaradt terület az Megyer, és a Fóti út feletti családi házas övezet. Itt szinte kizárólag családi házak vannak, ez nagyon teccik, mivel télleg különálló házat szeretnék. A legjobb rész, a Vécsey utca és környéke sajna mocsok drága, nem nagyon van eladó ház, de ha van, piszok drága. Nem is csoda.

Összefoglalva elmondható, h ezért az árért döntően utcafrontos házak vannak, és szinte kizárt, hogy olyan csendes kis utca legyen, mint a mienk. Emellett a fekvés sem garantáltan olyan jó, mint a mienk. Általában rendesen rá kell költeni, ritka az olyan, ahol nem kell semmit sem. Szóval emiatt is döntöttünk úgy, hogy ráérünk, nagyon sok lutri van ezzel, míg a mienkkel az egyetlen bajunk az, h mások is vannak mellettünk. No meg a környék, de az valóban nem érdekes annyira, hiszen hermetikusan el van zárva az utca.



Persze kapásból a legdurvább ajánlat a Vécsey cukrászda mögötti házrész (nem kis idő volt, mire kitaláltam, hogy ez az, kétszer meg is néztem bicajjal), amit az OTP kínál, potom 27-ért, 160 nm, csak közel van a vasúthoz, ami nagyon gáz hely, megnéztem. De befektetésnek nem rossz.
Megyeren volt a kedvenc, habár régi a ház, meg lett jól toldozvafoltozva, de cuki, és jó helyen van nagyon (főleg, h 2 házzal arrébb lakik a kertipóni). :)
Volt néhány ajánlat tőlünk kicsit északabbra, ami még azért nem túl jó környék, de drasztikusan jobb, mint a mienk. Sajnos ezekről nehéz megmondani, milyen cucc.
Illetve a legutoljára felfedezett Fóti út feletti rész, amely nagyon megteccett, igazán se vasút, se egyéb más tényező, aránylag olcsó is, így innen is lehetett találni érdekfeszítő hirdetéseket. Persze ide még el fogok cangázni, mert azért kíváncsi vagyok, mi a helyzet.

2012. október 27., szombat

Fészek reloaded

Na már vagy egy hónapja megy az agyamban az, h el kéne költözni. Nem messze, csak ahol saját a kert, más nincs ott, lenne kutyus, cicus, meg nagy ház, emelet, minden gyereknek saját szoba. Mindez elérhetô áron. Át is néztem a hirdetéseket a kerületben, többször is. El is cangáztam/tunk sok helyre. Végülis két hely van, ami teccik: az egyik a megyeri rész (itt található a kerti póni is, csendes, családi házas környék), a másik meg a Fóti úttól északra fekvô rész. Ès a vicc, h 30 milláért lehetne is fain házat venni. Nade. Otpbe elmentem, a lakáscserehitelprogram egy nagy átcseszés, több ponton is rámutattam, h a netes leírás félrevezetô, de elnézés helyett csak kifogásokat hallottam. Szóval csak úgy tudunk költözni, ha ezt elôbb eladjuk. De elôtte ki kell fizetni ezt a jó kis hitelt (6% kamat, mínusz évi 120e kamattámogatás!), vagy áttenni másik lakásra (ez nem alternatíva sajnos). Tehát valószínûbb az, h meg kell válni a hiteltôl, ami ugye nagy bukó (ki kell számolni). Ezért is, úgy döntöttünk, h egyelôre a gyerekeknek átadjuk a nagyobb szobát, az jó lesz egykét évig, aztán meg már kisebb a bukó is. De fontos, h jó kis nyugis ház ez, ahhoz képest, h miket lehet kapni 20tól 30 milláig itt a kerületben. Persze nem feledem a vécsey utcai, cukrászdai kecót se, de errôl majd máskor...

2012. október 25., csütörtök

fos

Délután egykor haza, annyira görcsölt a hasam. Mínusz két kiló után most edzésen is fosógörcs. Király.

Published with Blogger-droid v2.0.9

2012. október 1., hétfő

Szoba

Na Zalán ma csak bepisilt az udvaron, talán nem is volt ilyen. Eddig csak alvás után esett meg kétszer. Mondjuk így is büszkék lehetünk rá, másfél hónapja még köze se volt a srácnak a szobatisztasághoz. Szóval így egy hónap után jól vizsgázott, tökre jól beszokott az oviba, leszámítva az elmúlt egy hetet, simán bement, simán bent is marad. Sok infónk nincs róla, de néha rendesen eszik. :) ami biztos, hogy az alvással itt sincs baja, ha fáradt, már ebéd előtt elmegy durmolni. Azt nem tudom, ki a haverja, szerintem egyedül eljátszogat, és el fog tartani egy darabig, amíg Péterkéhez vagy Benőhöz hasonló kishaverjai lesznek. Az is fura, h míg a bölcsibe minden nap vittünk valamit (amit akár szét is osztott), ide ne, visz semmit. Érdekes.

Fogadóóra

Na ma volt az első iskolai fogadóóra. Valaki persze 16:50-re jött 17:50 helyett, ezért csúsztunk, de jót dumáltunk Bálint anyukájával. Kicsit izgultam, mondhatni egy teljes hónap feszkója csúcsosodott ki bennem. Vajon Csenge jól tanul? Nem lóg ki negatív irányba? Nem szemtelen vagy nihilista vagy flegma? Szokott csúnyán viselkedni? Hisztizik? Á, nincs semmi, tök röhejes voltam, ahogy jobban izgultam, mint az iskolások az első napon. Minden oké a kiscsirkével, szorgalmas, figyel, jelentkezik, és - ahogy jósoltam - komoly szerepet tölt be a társasági életben. De legalább kicsit elvesztette az egész a szekta jellegét, jóval közelebb kerültem a tanítónénikhez, de rám is fért. De beigazolódott az is, h nem kell túlzásba vinni Csenge irányába az izgulást meg a parát. Ügyes lány, csinálja a dolgát. Figyelni mindig kell, de igenis büszkék lehetünk rá, csak hagyni kell magunkat.