2010. december 29., szerda

egy kis Balaton

Két nap Balatonfüred. A fele ajándék, Andinak meg összedobtuk. A szálloda puccos, a kaja és a szoba über, a medence két fokkal hidegebb, mint kéne, de egyébként mocsok drága. Jót pancsoltunk, én főleg szauna. Csengén láccik az úszás, de csak úgy, h nem fél; úszni nem hajlandó. Nagyokat zabáltunk. Ki nem nagyon mentünk, mert nagyon hideg volt.
Nem volt igazi pihenés sajna. Visszafelé hatan mentünk a kocsiban. Mire hazaértünk, annyira fájt a fejem, h okádtam. Szuper.

2010. december 26., vasárnap

karácsony Andiékkal

Andiék megérkeztek 23án, utána azonnal Angyalok erdeje. Másnap reggel megvolt a szokásos balhé is, h Mamma milyen bunkovics, de így hamar túllettünk rajta. Aztán irány Kecsó, karácsony. Utáltam az egészet. Csenge ismét rengeteg ajándék, túl sok. Én jókat kaptam, Mammának meg szinta semmi. Két nap tespedés, mer szakadó eső. Pesten meg hó szélviharral, a verandán hó meg jég. Két szál cigger per nap elindítva. Társasjáték totális siker.

2010. december 20., hétfő

fuss el véle

Mamma szülinap. Virággal ki lettem küldve, h kint vegyem le a cipőmet. Merhogy takarítás van. Azóta eléggé elkészültem. Már napok óta depis vagyok, nagyon nagy a hajtás, nagy a felelősség, és bizony elfáradtam. Persze nagyrészt sikerült minden, így azokat pipálhatom. De már nem akarok semmi újat, csak pihegni és a családra koncentrálni. De csak ömlik a szar. Elég.

2010. december 18., szombat

évzárócska

Délelőtt szánkó, mert újra esett hó. Rövid volt, mert nagyon hideg lett. Délután úgy volt, h Csenge Fédránál alszik, de 5kor lemondták. Csak vendégség, előtte szánkó. Állítólag nagyon viccesek voltak a csajok.
Mi meg céges parti, ami nagyon uncsi volt, pár jót dumáltunk, kaja volt, de ennyi. Fél 4re értünk haza. Nagyika megbirkózott a kölkökkel, de nehéz volt. Fél11kor még beszéltem Csengével. Vasárnap meg nulla.

2010. december 16., csütörtök

zügyvéd

Megvolt mindkét ügyvéd. Tház ügyben lezártuk az elsőt, azzal kapcsolatban már nem lesz érdemi köcsögösködés. A büntetőügyben aláírtuk a megbízást, nagyon biztatónak momdták a helyzetet, de annyi pénzért el is várjuk. Itt is mondták, h a köcsög ügyvédje béna. Úgy kell neki. Még fénykép kell, de ennyi. Ezzel a stressz szintem normál szintre zuhant. Jöhet a többi száz ügy.

2010. december 15., szerda

úszás nyíltnap

Ma meg úszás nyílt nap. Angéla nem volt, Vivi meg Fédra igen. Xéniát lekirúgottoztam, ami félig véletlen volt, mindenesetre kellően bunkó ahhoz, h Tibor is leszidjon. Később bocsánatot is kértem, hiába.
Bent az usziban nagyon meleg volt. Fédra a komolyakkal úszott, Cs és V meg szivacskukaccal. Csenge ügyesen és gyorsan tolta előre és hátra is, tán ő volt a leggyorsabb! Persze nagyon elfáradt, kicsit sírt is, h a szemébe ment a víz, erre Zita néni arcon vizezte. :) ügyes volt, büszke vagyok rá.

2010. december 14., kedd

torna nyíltnap

ma torna bemutató. Zalán bejött a céghez délben, 20 percet én voltam vele. Óriási sikere volt. Onnan haza, Csenge, majd torna. Kamera, fényképező. Egész ügyes volt, a végére nagyon élvezte, nem is lógott annyit. Remélem, még jön. Ott Csengusz a neve. Szurkolok. Utána ügyvédhez Pistabá doksik. Ott is szurkolás. Egész nap durva rohanás. Szünet kéne.

2010. december 11., szombat

hószezon

kiccsalád kihógolyózta magát a kertben, a csúszda is meg lett takarítva a friss hótól. néhány hófogó fent a tetőn, néhány ajándék meg a kocsiban. mozgalmas nap, 3-ra csak megebédeltünk.
délután megint szánkó. hiába, apa szeret szánkózni. :)

2010. december 9., csütörtök

soha többet torna?

Tegnap nem volt jó. Csenge közölte, h soha többé torna. Annyiszor és annyira, h végül télleg nem vittem el. Végülis mindig mentünk, csak sajnálnám a ráfordított időt. Ráadásul jövő héten nyílt nap, akkor muszáj lesz. És télleg szépen fejlődik, ügyesebb és határozottabb. De elfogadom, hogy sok. Aszongya, h hosszú. Nagy döntés, de érezhetően eldöntötte Csenge, pedig mindenki azt mondja neki, h a torna jó és tyű. Ez van. Lefárasztott ez nagyon.

2010. december 8., szerda

éjjeli parti

Úszás végére mentem a családért. 11-kor felriadt Zalán, valszeg pocak. Én még dolgoztam, így nekiesett a laptopnak. 15 perc múlva Csenge is felébredt, akkor indult a móka, rengeteg pukkával. Zalán vicceset hisztizett, amikor Mamma elvette tőle Csenge kulacsát. Földrefekvés, ordítás, parkettaszagolás. Jót nevettünk. Aztán az éjjeli buli véget ért. Vicces volt, nem szok ilyen lenni.

2010. december 5., vasárnap

szánkómánija

Ma délelőtt meg délután is szánkózás. Délután Fédráékkal, de nem tudtunk beszélgetni, mert Csenge nem csúszik egyedül, Fédra meg csak úgy. Csenge mostanság gané Fédrával, nem tudjuk, miért. A seggem szét lett zúzva a jeges terepen. A végén Csengét leborítottam a szánkóról, mert teccett neki. Sírás és orrseb lett belőle.

2010. december 4., szombat

dizni on ájsz

Reggel Zsé anyuja hívott, hogy van egy üresedés a Disney on ice-ra és Csengére gondolt. Persze Csenge beleegyezett. Elvittem, onnan Szilvi vigyázott rá. Kapott óriás nyalókát meg Minnie figurát is. Utána megnéztük Zsé lakását. Elfogadnám, na. Este szánkó.

2010. december 3., péntek

ezerrel

Lusta hét volt, de mégse. Melóban durva a pörgés, ismét adatharc volt, döntéshajkurászás, no meg súlyos készülés. Csenge volt tornán kedden, de még mindig lógós. Szerdán végül mégis elmentek úszni, pedig Mamma émelyeg még mindig. Tibor segített sokat, nélküle nem lett volna uszi. Csüt torna elmaradt, Pistabával mentünk ügyvédhez. Másfél órát vártunk, de megérte. Dolgok hadát kell intézni, meg kell egy rakat lóvé is. De megcsináljuk! Hajráf!!!

Ja, és annyi hó esik, h nem lesz hófogó idén sem. Ismét jó tél lesz. Csenge imádja, első nap be se ment a házba. Oviban szánkó.

2010. november 28., vasárnap

Noel szülinapi dzsungel

Kölyökparkos Noel szülinapi buli az Attila utcában. Mamma nélkül, Zalánnal. Zalánt nem kellett fognom sokat, Emi és X megoldották. Csenge többször sírt, mert egyrészt a fiúk durván nyúzták, másrészt komolyakat esett. Egyszer durván betúrta a fejét, aszittem repedt, de nem. Minden gyerek infarktusközeli állapotban. Sajna nem láttuk sokat őket, mert 3 parti volt egyszerre. De nagyon jó volt. Nekik 100-as. Kicsit a zaj volt nagy. És közben esett a hó kint. Mamma közben pihenni próbált otthon...

2010. november 23., kedd

vissza a munkába

Csenge már túlvan, mer hisztizni is tud, ugrálni is. Zalán is elkezdett enni, meg egyre többet van ébren, ő is kilábalt. Délután crm projekt, most már nincs vész. Csenge holnap ovi, de úszás még nem. A tornát talán bevállaljuk csütörtökön.

2010. november 22., hétfő

dokinőnél

Zalán nagyon étvágytalan. De legalább inni szeret, így nem szárad ki. A dokinál derült ki, h pöttyös is, ami jó, mer kifelé jön. Utána már kezdett enni is,így valóban még egy nap.
Csenge már kész, a dokinál is fegyelmezni kellett.

2010. november 21., vasárnap

betegek a porontyok

Reggel Csenge hányt többször is, amin nagyon meg se lepődtünk, hisz Zalán erősen lázas. Délelőtt minimálisan jobban lett, ivott picit és evett is kexet, de 2kor fekvehányásra ébredt. Így aztán ügyelet, ahol a pisi is nehéz volt. Kiszáradás veszélye miatt beutalt a kórházba infúzióra. Mamma pakolt, búcsúzkodtunk stb. Közben Csenge éhes lett, egész jól evett-ivott. A kórházban nem akartunk maradni, spanoltam magam, h meggyőzzem az orvosokat majd. Az orvos aszonta, h nem tűnik a lány vészesnek (hiszen mászkált). Így ő ajánlotta fel, h a szülő kifejezett kérésére hazamehet a csirke. Király! Csenge végig nagyon lapítós volt, nagyjából átéreztem, amit ő érzett, és örültem, hogy vele lehetek. Furcsa volt, h nem volt kiugró az öröme, amikor kiderült.
Mindegy. Haza, már éhes volt. Evettivott. Hajnal 2kor hányás, mi meg leereszt.
A doki aszonta, h akkor menjünk be vissza (min 2 napra!), ha 3 órán át hány többször. Így inkább aludtunk. Reggel kezdte az óvatos evést. Dokinő ajánlotta a chipset, meg golyókat. Azzal Csenge meggyógyult. Többször féltünk.
Zalán már péntek óta lázas, volt 39 felett is. Csenge utsó hányása körül ő is hányt, eztán hasmenése is volt. Ráadásul enni sem akart. Csengénél ezek nem voltak.

2010. november 17., szerda

bontás

Ismét úszás. Most Noel vitte Csengét, jó kis muri lehetett. Az úszásról kevés az infó, Fédra ügyes, Csenge még attól félünk, h erősen lemaradt. Mindegy, biztos hasznos.
Tegnap elkezdték felbontani a környező utcák járdáit,a mienket is. Így ki tudtam végre vinni a két vödör sittet meg a nagy betondarabokat. Nagy meló volt, de ilyen az ingyen konténer.

2010. november 16., kedd

hadisérült

Csenge ma lesérült a tornán. Sokáig néztem őket a junosztyon, de nem láttam. Írisz néni a végén mondta, h nincs több zokni, mert már meg is van az első hadisérült. Csenge. Az állát ütötte be csúnyán, véres lett. Kemény. Volt egy keserves sírás, de nem sok. Kicsit büszke is voltam rá, elég jól viselte. Pedig reménykedtem, h nem töri össze magát.
Azt nemtom, hogy fogja viselni a zokni hiányát. Sztem nagyon fogja utálni. De legalább közelebb került Írisz nénihez. Aki egyébként zavarba ejtően kicsi

2010. november 15., hétfő

mérföldkövek

Mára kész az szmsz meg minden, holnaptól kézbesítés. Mérföldkő! Ahogyan a crm projektnél is, elég komoly szerepet sikerült kiseggelnem, ha nem a legkomolyabbat. De persze nyugtával... Csütörtökön kiderül. Nagy nap ez, de még végig kell harcolni a köv egy hónapot is.

2010. november 14., vasárnap

ereszmeló

Ma is piszokjó idő volt, ezért 9kor irány a csatorna takázás. Fél1ig toltuk, én létrán (fel-le), Márti néni és Pistabá lent. Utcán kilyukadt az eresz, emiatt volt plusz fél óra. Délután volt besurranó, aki kővel tömte a kapuzárat, utánamentem, de többen voltak, így vissza haza. Rendőrt nem hívtam, mert eltűntek, mire lett telefonom. Aztán kis Dunapart Csenge kedvéért. A lábam tök szép, már nincs rajta duzzanat. Lehet, h terhelni kell? :)

2010. november 13., szombat

update kalács

délelőtt irány a közeli játszótér Fédráékkal, a többiek nem értek rá. Gyakorlatilag napoztunk, zseniális idő van. délben székelykáposzta, nagyon jólesett. délután Tiborék jöttek, kalácssütés céljából. komoly kalács lett, nagyon jól éreztük magunkat és nagyon durván jót ettünk. vagy 2 órát zúzott Tibor, én ezt nem csinálnám.
jók ezek a gasztronómiai vendégségek. :) szinte rendszeresek. már a karácsonyt is tervezzük.

2010. november 11., csütörtök

újra lábon

Szerdán meg csütörtökön már meló bent. Így a lábvédővel egész kicsit dagadt csak meg a lábam, kevesebb a vérömleny is, mint a múltkor. Remélem hamarabb is gyógyul. Melóban most új adatokat vadászok. Így a tuti. Csenge tornán egyre jobban beépül, kezd alakulni a társaság. Úszásban meg talán dolgozza lefelé a hátrányát. És a szülinapi parti is érik: Angéla után Noel is rendez.
Nagyika ma ment haza. Rengeteg kaja lett, még székelykáposzta is!!! A hétvégén ismét pihenő, remélhetőleg sok zsiványsággal.

2010. november 9., kedd

lábpolc otthonmelóval

Hétfőn meg kedden otthon meló. Láb meg én az ágyon. Teljesen elültem a seggem. Zalán viszont nem csesztetett, nagyon lazán elvolt a kanapén. Nagyon jó társaság.
A meló jó volt, mint a karikacsapás. Egyre többen mondják, h öreg ember ne ugráljon. :) Lacinak megint lánya lesz, amin egyébként elgondolkodtam. Petyának pedig megszületett a kisfia.

2010. november 7., vasárnap

szabadság full hd-ban, szalaxakadással

Szabadságot kaptam. Ugyanis 2 meccs a hétvégén, Mamma meg Csenge pedig menni akart Kecsóra. Így szombaton 10kor vissza. Laza meccs, majd szmsz és házirend. Este Dark knight 1080p, kurvajó. Másnap apró teendők, laza Zombieland 1080. Utána meccs, ahol 2 perc után ismét részleges szalaxakadás jobb bokában, mint februárban. Nagyon fájt. Minden szempontból. De legalább nyertünk megint. Meg befejeztem a doksikat is.

2010. november 4., csütörtök

semmihét

Csenge egész héten nem megy oviba. Pénteken és hétfőn nincs, anyuka meg úgyis otthon van. Persze anyuka nem szervezte túl. De mindegy, Csenge jól viselte, sőt, jót is tett neki egy kis szünet.
Egyszóval a héten nem történt semmi. Mammának volt jó ötlete, h vigyem le őket Kecsóra, de azt sem szervezte agyon. Így csak semmi.

2010. november 2., kedd

ügyvédnél

Ismét ügyvéd. Ő is kiakadt a paraszt levelén. Szerinte nem fog a köcsög leállni, pedig sokat nem fog nyerni ezzel az egésszel. Jót dumáltunk mimdenesetre. És sok szempontból meg is nyugtatott. Egyre inkább nem érdekel a paraszt.

2010. november 1., hétfő

nyugigofri

Délután Fédráékat hívtuk. Közben jelentkeztek Viviék is Angélával, de 4 csirkét már nem vállaltunk. Mivel Csenge taknyos is volt, így a jáccóra se ugrottunk el. Van ilyen.
Aztán Tiborék jöttek ketten, és dumáltunk, ettün nachost meg gofrit. Nyugis volt az egész.

2010. október 30., szombat

ágyintézés

Délelőtt nagybevásárlás tekkó. Feladat volt az ikea ágyrács is, amit Csengével toltam edéd utáni alvás gyanánt. Odafele aludt, meg amíg dumáltam Lukiékkal. Vettünk állatfarmot is. Otthon összeraktam, így a matrac a helyére került.
Utána Csengét rásóztuk Tiborékra, addig szétkaptam a narancs ágyat és felvittem a padlásra. Majd egyszer eljut Kecsóra.

2010. október 28., csütörtök

fáradt

Lezúzott tüdővel toltam ma végig. Elég hamar elfáradok, de talán Csenge is fáradt volt kicsit.
Megfogadtam, h a szülinapomig le fogok szokni a cigiről, úgyhogy hajráf.
Steiner "köcsög" Sanyi ismét írt levelet, de ez is ügyvédi hulladék. tkp zsarolni próbáltak, de nem engedünk, sőt ezzel kvázi osztottak egy ászt, ami jó lesz később.

tüdőbajom

Ma dokihoz mentem, mer a tüdőgondozó beutaló köteles lett. Én meg ugye elég aktívan köpöm a zöldet tüdőből. Azonnal küldött röntgenre (be is paráztam), ahol 1 órát vártam. Negatív.
Csenge ma úszni ment, de most Nagyika és az én segítségem nélkül oldotta meg Mummatz. Sőt az egész estét is, annyira elhúzódott ez az egész. A Matyis találka is bukott így sajna.

2010. október 27., szerda

torna, Vivi

Már azért sem volt nyüszi, h Fédra ment Vivihez. Megbeszéltük, h utána beugrunk. Tornán volt trambulin, gerenda meg körmászás is. Jó mozgalmas volt. Habár egyre inkább kérdéses, h mi lesz. Legaláb egy 5 perces szülői eligazítás jó lenne arról, h mi van vagy mi lesz.
Utána Viviék, ahol Sanyi bizonygatta, h Alíz állításával ellentétben a tvjük nagyon is fasza. Nehéz ügy volt. Viszont a verandát nagyon faszán megcsinálta.

2010. október 26., kedd

chicken farm

Tegnap arra értem haza, h sikítás. Ott volt mind a 4 csirke, meg Judit mint kísérő. Csenge gázul viselkedett, ezért félbeszakítttuk a bulit. Negyed 8ra értem haza a szállításból. Ikea és tesco off. Dw legalább felcsempésztük magunkat Tiborékhoz. Máshogy úgysem engedtek volna be.

2010. október 25., hétfő

szekrény kész

Ma befejeztem a szekrényt a tolóajtók felhelyezésével. Végre. Délelőtt matracot is vettünk az ikeában, erre este kiderült, h a szivacs alja bepenészedett. Így hétfőn valszeg ikea megint ágyrácsért. Hátha akkor nem lesz olyan.
Jáccóra nem mnetünk, de jól tettük, mer elmaradt az eső miatt.

2010. október 24., vasárnap

palacsintaparti

Délután palacsintaparti. Mi adtuk a helyszínt meg az anyagot,Tibor meg a sütőt meg a keverést meg a sütést. Viviék is jöttek, oltári csajparti volt. Jót dumáltunk, mert a gyerkök elvonultak a kisszobába tök sok időre a kiskacsákkal. Sajna későn kezdtük, de így fél9ig toltuk. Szuper volt, főleg ahogy a csajok tapsoltak Tibornak a feldobásokért. :)

2010. október 23., szombat

családi Kossuth tér

Ma Kossuth tér Fédráékkal. Mert bizony Kolompos. Sajna achelyszínt eltúrták, mert az árkádok alatt nagyon kevés hely volt. Leventével pakoltunk padot. Xénia pedig bevitte Csengét is előre a küzdőtérre. Jót táncoltak.
A gyerekek kaptak zászlót egy rendőrnénitől. Legalább tizen kérdezték meg, hogy honnan szereztem. Kajaárus sem volt nagyon. Utána jáccó a Szabadság téren, oszt mekiebéd. Jó volt.

2010. október 22., péntek

szülői kifakadás

Olyan jó, h Csenge már nagy. Most már olyan emberes az ölelése. Nagyon jólesik. Szerencsére ő is szereti csinálni. :)
Zalán meg reggel a felállást gyakorolta az ágyon. Feláll, oszt bumm előre eldől. Nagyon mókás. Szépen felépíti a járást. A fenti másik foga vadul nő, nem lesz kalóz.

torna meg edzés

Ma újra volt nyafi torna előtt, mert Fédráért hamar ment Xénia. Ezért Csenge kicsit elbizonytalanodott. De nem volt gáz. Ott a folyosón már nagyon laza és jókedvű. Ma volt trambulin, meg gerendán egyensúlyozás is 3szor. Ügyes volt minden csirke, pontosan nem ismertem meg. De mindenki nagyon jól nyomta. Anyukával beszéltük, h össze kéne dobni komolyabb kamerarendszerre.
Edzés meg fasza volt. Kopaszt lezúztam, Mátét megismerhettem.

2010. október 20., szerda

úszáska

Megvolt az első úszás. Sok infónk nincs. Az biztos, h nem volt nyafi meg sírás bent sem. Aszonta Csenge, h nem volt merülés, persze a haja totál vizes volt. És legközelebb is szeretne menni. A kérdés, h hogyan oldjuk meg az odajuttatást, mert most itt volt Nagyika.

2010. október 19., kedd

szokásos

Nagyon olajozott már a torna. Nyafogás nulla, Csenge lelkes nagyon. Balázs beteg volt, de így is simán bement. Kezdi sorolni a neveket is. Dolgozni is jó a várás és biztonsági kamera nézés közben.
Melóban nagyon rohanós öltönyös nap volt. Meg tán kicsit megint beteg vagyok, megy a pingpong rendesen.

2010. október 18., hétfő

fog kettő

Ma reggel irány Kecsó. Család ott van. Csenge fogorvos, 40 perces cucc volt, 2 fog rendezése. Hősies a csirke, néha nevetett, valszeg sok volt a cucc. Zalánnal kiröhögtük a parasztot. Már nekem is kínos volt, mert szemberöhögtem és legyintettem egyfolytában, az meg kényszeredetten vigyorgott. Most itt a postán, átveszem az idézésünket. Beteg.

nem-szabadnap

Ma 3kor meccs, így szabadnapot kaptam. Persze Pistabá elmondta, h megjött a következő per, amiben a köcsög beperel mindenkit. Ez jól elcseszte a délutánomat. De legalább a képeket rendbe tettem. Munkára kevés idő maradt. Még egy film se fért bele. Szuper.

2010. október 17., vasárnap

bréking: megint bepereltek! :)

Steiner "koronatanú" Sándor ismét beperelt minket. Most ő a felperes, az alperes pedig 6 másik tulajdonos (az utolsó, nyolcadik tulaj nem jött el). A per tárgya: szabadságjogok/személyiségijogok/jóhírnév/becsület megsértése. Amiért le mertük írni, hogy agresszív, ezért beperel mindenkit, aki jelen volt. :)
Mindenesetre kiröhögtem a szomszéd nőt, az meg nézett, mint Rambo (!!!). Megjegyeztem, h kemény, mint a mamutszar, erre bement. Nem értem. Illetve értem, de akkor is. Minek beperelni egyszeri embereket?

2010. október 15., péntek

Csenge megint fogorvosnál

Fogorvos megint. Balázs aszonta, h Csenge fogai nagyon durvák. Legalább hatot kéne csinálni. Amit betömött, abból este lejött egy darab is. El is keseredtem, h neki hasonlatosak a fogai az enyémekhez. Ez biza nem jó. De ez van.
Délután toltunk egy kis főteret is, minifánkkal meg fán lógással. Csenge jutalmul zhuzhu hörcsögöt kapott.

2010. október 13., szerda

sas fórum

Megvolt a prezi. Aszonták, jó volt, kérdések és reakciók alapján sikerült elérni az ingerküszöböt. Sikerült újat mondani a szakmának talán. A nyitó és a záró plemáris nagyon jó volt. Nagy emberek szóltak, h a Föld kampó, csináljunk valamit.
Sajna a vacsiról el kellett jönnöm, mert otthon leállta fűtés...

2010. október 12., kedd

munka a társalgóban

Ma nagyon rugalmas volt a tornára menetel. Csenge nem nyafogott, csak a foga fájt. Időben ott voltunk, bementünk a kocsival, megnéztük a társalgót is. Szuper volt. Dolgozni is tudtam eleget wave nettel. Utána cicateszt a társalgóban. Nagyon jót tett, h megbeszéltük ezt a kiscsajjal.

2010. október 10., vasárnap

szorgos vasárnap

Reggel 9kor meccs. Nem volt rossz, de a sasok túl jól dobnak. Utána vasúttörténeti park Tiborral meg Fédrával, jót vonatoztak a csirkék. Délután megvolt a fúrás meg a gyerkök örömére a lichthof takarítás is. Még gesztenyesüni is lett a termékeny mapon. Szeretem az ilyen hétvégéket. Erőt adnak mindenkinek.

Angéla szülinapi zsúr vs. Erdőkertes

Ma volt Angéla parti napja. Ezért csak bevásárlás volt. Délután jött az ötletem, h Zalánt elviszem Erdőkertesre. Így is lett, jó volt, még ha kicsit kómás is volt. Mindig a tévét akarta nyomogatni. Mamma viszont nem járt jól, nem tetszett neki a parti (a vendégbánás része, meg a tisztaság), Csenge viszont jól érezte magát. Ez a lényeg. Sokat táncoltak meg minden.

2010. október 7., csütörtök

szépül a torna

Ma már csak az oviban volt némi hiszti, h ne legyen torna. Szerencsére Ica néni biztatta, így nem volt gáz. Utána megint mondta, h igazam volt: nagyon jó volt a torna. Remélem, h valóban így van. :) megbeszéltük, h ha elfárad, szóljon a tanítónéninek. Legközelebb vinni kéne laptopot. Vettem behajtási engedélyt a kocsira. :)

jó kis meccs

Ma ismét egy fasza meccset toltunk. Webpont. Kiderült, hogy a piros mezem sincs meg, Kopaszé volt nálam hónapok óta. Mindegy, jól toltuk, Geri hozta azt, amit én a múlt meccsen. 12 ponttal zúztunk. Jöhetnek a fradisták vasárnap reggel...

2010. október 6., szerda

életem első tárgyalása

Megvolt a per. A köcsög nagyon nem volt kipihent. A bíró kurvára mérges volt a köcsögre, hogy tanú akart lenni. Levette a bíró, h kötözködő barom. Kiküldte őt meg aztán engem is. Később azt is mondta, h a Steiner ne szóljon bele, és az egyeztetésből is hagyják ki. Ez igazi győzelem.
Végül megegyeztünk: ha lesz szmsz és házirend dec 20ig, akkor 40 ezerért vége a pernek. Hát lesz. De a bíró 2-3 mondatáért megérte. Kár, h kiküldtek, de így is lehetett hallani. Ez siker a jövőbeni pereket illetően.

2010. október 5., kedd

esik az eső

Ma egész nap esett az eső. Nagyon koki volt mindenki. Délután Csenge megint nyafogott torna előtt. Hogy unalmas meg fáradt is. De nagyon nyafogott. Teljesen elkeseredtem, hogy vége a tornának. Izgultam, mikor jön majd ki vagy mikor hagyja abba. Erre tök jókedvűen jött ki, hogy nagyon jó volt. Szóval csak fárasztott, mint Fédra az anyját. Egész este torna volt itthon is. Csütörtökön megyünk ismét.

2010. október 3., vasárnap

másnapi meccs

Délután meccs volt, és annyira kész voltam, hogy muszáj volt meginni előtte egy hell-t. Ráadásul a sárga mezem nincs meg, így Mészi mezében toltam. De jól. 12 pont, sok lepattanó. Nagy küzdelem volt, de nyertünk.
Utána szavazás majd játszótér. Este Zalán belebogyózott a kádba. Döbbenetes élmény, Csenge sosem csinált ilyet. Zalán meg már másodszor. Nehéz lesz megmagyarázni neki. Nyomjam bele az orrát? :)

lagzi Visegrádon

Nagyon jól sikerült Bálinték lagzija. A helyszín, Visegrád nagyon szép. Igen hangulatos volt a szertartás a palotában, főleg a lufizás (Zalán odavolt). Az étteremben (sirály) volt pici jáccótér is, ahol Zalán zúzta a kiskonyhát. De legjobban a dobszerkó érdekelte, no meg a szeletelés.

Csenge meg szinte végig táncolt, végre elfogadott partnernek, így éjfélig toltuk. volt mindenféle figura, mindketten nagyon elfáradtunk. megvolt Csenge számára az első menyasszonyi torta is, de sokkal fontosabb volt neki láthatóan a menyasszonytánc. alig akarta elengedni a menyasszony kezét. no meg összehaverkodott két nagylánnyal, jót zsiványkodtak.

az alvás nem volt jó, mert a kandalló miatt nagyon meleg volt. másnap reggeli a cba-ból, kv a cukrászdában, majd fizetős jáccótér (történelmi mesekert), ami piszok nagy dobás.

2010. október 1., péntek

Zalán

A piszkos mindenre felmászik. Kihasználja a kisszéket meg minden lépcsőnek használható tárgyat. Kiskecske. Persze járni nem akar. Vicces felül az az egy foga, úgy néz ki, mint egy kalóz. Már mondja rendesen a dolgokat, de nem mindent értünk. De annyira édes. Mindenkire mosolyog és nagyon barátságos. A világ legjópofább gyereke. Csak azt nem értem, hogy miért akarja mindig leütni az orromat. Azt hiszi biztos, hogy valamit rátettem viccből.

Csenge

A gyönyörű és undok hercegnő. Ha mosolyog, tündéri, ha pofákat vág és felesel, ördögi. Még sokat kell nevelni rajta, de kafa csaj lesz. Mostanában szenvedünk azon, hogyan kellene büntetni, mert bizony annyira szemtelen, néha meg kezelhetetlen. Persze ez csak most gáz, ettől még vicces és feltűnő jelenség. Belekezdett a tornába meg a néptáncba is, reméljük, hogy emiatt nem fog elszakadni a barátnőktől. No meg nagyon fontos, hogy mennyire odavannak egymásért a csajok. És odavan egyre jobb

2010. szeptember 30., csütörtök

sűrű nap

Ma Tibor elkísért az ovitól a Lehelig. Nagyon jó így, jobban indul a nap, hogy dumáltunk jót.
Délután torna ismét, láttam, hogy Csenge egyre ügyesebb. Panniék és Nettiék jöttek vendégségbe, Csenge nagyon elvolt Dáviddal, aki 20 percig bírta az extra hangerőt. Ja, és Lacciék babát várnak. Hoppá. Én leléptem edzésre 7:15-kor.

2010. szeptember 28., kedd

videótorna

Ma "nem akarok tornázni" volt a kocsiban meg öltözésnél is. 3. alkalom. Persze erőltettem és végül semmi gond nem volt, élvezettel csinálta. Közben néztük biztonsági kamerán a munkát, ami nagyon vicces volt. Jó volt kommentálni meg szurkolni azoknak a pici, nehezen felismerhető pálcikagyerekeknek.

2010. szeptember 25., szombat

dédi

Szombaton a dédi előtt beugrottunk a városba. Amíg Mamma vásárolt, addig mi pikkoskodtunk a Főtéren. Zalán mászkált, és amikor beindult a harangozás illetve a harangjáték, táncolt. Nagyon vicces volt:








Alvás után meg irány Tiszakécske. OTt találkozhattak a kölkök Mamma nagymamájával. Nagyon jól elvoltak, teccettek is neki a gyerkök. Persze megtudhattuk, hogy mivel Zalán az pogány név, valami mást kéne választanunk. Illetve biztatta Mammát arra, hogy vállaljon harmadik kölköt, mondta nekem, hogy meggyőzte erről, na persze. :) Meg hogy jó oviba jár-e. Hát persze, amolyen sima hétköznapiba, de jó. Erre, hogy persze a katolikus ovi a jó ovi. Nem is tudtam. Meg hogy Zalánt minél gyorsabban meg kell keresztelni, mert ez így nagyon sürgős, beavatkozást igénylő állapotban van (he?).

Gitta nénit Csenge "kedves néni"-nek nevezte, mert ugye tolja neki elő a cuccokat a kamrából. Nagyot jáccottunk Dennis kutyával is, akitől Csenge félt, már ha közel volt hozzá. Indulás után kint az uccán találkoztunk Gyuriékkal (Sziszi nélkül), ami vicces volt nagyon, úgyis találkozni kellett volna, de így volt a legviccesebb.
Gyuri valóban sokat öregedett, de talán véget ér ez a találgatás végre, mert ez a legfárasztóbb neki is.

2010. szeptember 24., péntek

dekóderzúzás

ma hozták meg az új dekódert, mert a réginek Zalán megadta a kegyelemdöfést azáltal, hogy addig nyomogatta meg lökdöste, hogy tönkrement. szerencsére a srác elmondta, hogy scart-scart csatlakozással sokkal szebb a kép. és valóban szebb a kép, és így már sokkal jobban kijön a HD-hez képesti gyengébb minőség. :)
Délelőtt beraktuk a gyerexekrénybe a kosarakat meg néhány polcot, délután meg Pistabá eszközeivel befúrtam egy fali rögzítést is. Xénia elvitte Csengét és Fédrát a jáccóra, ahol nyersen ettek sajtos és füstölt virslit kiflivel. Utána meg Kecsó. Jó volt ez a két nap otthon, mennyi mindent meg lehetne csinálni így...

2010. szeptember 23., csütörtök

torna2

Ma megint torna, a második. Előtte csendespihenő. Balázs végül fél 5től jött, nem kellett átmennie másik időpontra. Csenge most már simán bement, innentől ha baj nincs, sima ügy. Most sajnos nem láttam semmit, és nem is mesélt sokat. Csak annyit, hogy beugrottak a szivacsmedencébe. Az oda járó kiscsajok nagyon tetszenek (nem úgy), remélem Csenge is olyan lesz. Kicsit talán messze van az UTE.

2010. szeptember 22., szerda

betegnap

Dél körül prezi, de akkor már csak a neocitrom tartott életben. Utána ebéd, aztán haza délutáni alvás céljából. Utána szülői.
Most ráadásul egy beszélgetős alkalom volt, de hát senki nem erre készült. Főleg én nem. Kibírtam. Az biztos, hogy oda kell figyelni a gyerekre (új infó), meg ugye eseménydús lesz az év. Utána játszótér a nádor utcán. Csenge homokot rúgott Alíz nyakába, mert azt hitte, hogy szétrombolták a homoktortát. Pedig csak egy homokozóval arrébb volt a torta.
Este is tudtam aludni, nem volt gond.

2010. szeptember 21., kedd

végre torna

Ma torna próba ismét. Most Balázsékkal mentünk és így Csenge is simán bement a terembe. Végig leselkedtem egy milliméteres résen. Csenge aszonta hogy nagyon jó volt és a tanító néni nagyon kedves volt. Szóval tetszett, és majd még menjünk hatvanszor. Utána Balázséknál vendégségben kicsit. Estére hirtelen megfájdult a torkom és bizony elért megint valami flu. Érdekes lesz így a prezi meg a szülői is.

2010. szeptember 18., szombat

parti!!!

Eljött a parti napja. Egész napos takarítás és pakolás meg bevásárlás. Nagyon készültünk, még az utcára is került lufi. Vivi sajnos lázas lett, de a többi meghívott ott volt: Fédra, Angéla, Emese, Kevin, Noel, Balázs. Nagy rohangálás meg sikítás meg ugrálás. Minden szuper volt, csodával határos módon nem volt baleset sem. Hacsak az nem, hogy a köcsögék kijöttek ugatni. De most ott maradtunk és mi is ugattunk. Nem is Kicsit.

ügyvédnél

Ma mentünk az ügyvédhez. A 10 órás találkozót elfelejtette, de kettőkor már sikerült. Zalánnal és Mammával. Elmondta, hogy bukni fogunk, de nincs jelentősége. A célunk a perköltséget minimalizálni. Aszonta hogy válaszolni nem érdemes a köcsög levelére. Úgyhogy ez lesz. Aztán meglátjuk, hogy a "győzelem" bátorítja vagy nyugtatja.

2010. szeptember 17., péntek

Csenge 5 éves

Ma volt Csenge szülinapja. Visszafogott ünnep volt, hiszen hétvégén óriási parti lesz (a meghívókat bedobtuk az oviszekrényekbe). Volt rózsaszín szív torta meg pár ajándék. Csenge kicsit feszült volt az elmúlt két napban, ma is. Ez vagy miattunk van vagy vizsgadrukk.
Egyébként nagyon fura érzés, hogy ilyen nagy a lányunk. Sokat nőtt a nyáron. Meg azért bontja szárnyait. Rendesen.

2010. szeptember 15., szerda

ideg

Csak válaszolt a paraszt a levelemre. Mi vagyunk a rosszhiszemű és béna közös képviselők. Egy napra jól felidegesítettük magunkat, de nem érte meg.
Az ügyvéd aszonta, hogy felesleges válaszolni.

2010. szeptember 14., kedd

majdnemtorna

ma az ute torna lett volna a főműsor, de Csenge az utolsó pillanatban passzolta, megijedt. mongyuk el kellett volna válni, a terembe se mehettem volna. ott meg nem nagyon erőlködtek, hogy meggyőzzék. anyukák vigasztaltak, h majd 6 évesen, hogy nekik is akkor jött el a pillanat.

mindegy, jól nem esett. viszont este Csenge simán egyedül aludt fenn az új ágyon, délután meg a szobában is egyedül volt. ez biztos nem könnyű neki, szóval nagy dolog. vagy csak az újdonság varázsa. habár most este már feszeheti, h nem alszik fent. nem lennék meglepve.

ma egy akkora hullócsillagot láttam, hogy ehhez még csak hasonlót se eddig. döbbenetesen nézett ki. lehet, h nem is az volt?

sűrűsödés

pörgős nap volt a mai. Ügyvédet kerestem és találtam is. nagyon jó fej volt, hamar levette hogy a köcsög egy perfüggő barom, aki mindenkit perel addig, amíg bele nem őrül. közben jött a hír, hogy Csenge foga fáj és vigye haza Mamma, mert dagadt az arca. kafa, mert így veszélyben a szülinapi parti meg a keddi torna is. délután a doki augmentint írt fel, mondván hogy különben durva lesz.
emiatt sokat vártam kiscsaládomra hiszen kulcsom nem volt. aztán nekiláttunk az ágynak, de kész is lett. persze sokat segítettek a gyerekek. :) de vicces lett, nagyon tetszik mindenkinek.



Származási hely: Csenge 5 éves

2010. szeptember 12., vasárnap

semmi

Ma végre Márti néninek megcsináltam a cserépcseréket is. Délután megjött a cucc az ikeából. Végülis sikerült az ágyat félig összerakni. Holnapra marad az ágycsere, mert a régit ki kell hozni előtte. Plazaban is voltunk Mamma szemüvegéért, de feleslegesen. Csenge Angéláéknál is volt egy órát, de nem tűnt sikeresnek. szóval elég zavaros nap volt, irány nélkül.

2010. szeptember 11., szombat

Viviparti

Reggel irány a piac. Jó kis lángos meg palacsinta meg krumplispogi meg lila mszp lufi. Aztán irány az ikea, ahol megvettük Csenge kura ágyát meg a gyerek gardróbot. Holnap jön.

Aztán átjöttek Viviék. Nagyon jót dumáltunk. Csajok fürödtek a kádban (csajos buli) és kiderült h Sanyinak van egy 25 éves lánya meg egy 20 éves fia. Döbbenet. Később átmentünk Csengével amoda megnézni Vivi birodalmát meg az új szekrényeket. Fél9re értünk haza egy játék laptoppal meg egy balerina ruhával.

vannak dolgok

Mamma kicsit elfáradt asszem. elég sokat vitázunk azon, hogy kinek mit kéne megcsinálni még. mivel ez így kevés mert rohanunk az események után. de persze fárasztó volt a nyár. ki kell pihenni, ahogy azt is, hogy beindult az ovi. meg most a melóban is van erős zúzás meg láng, ami tovább feszíti az agyamat.
tegnap kirakták a szakköröket is: lesz néptánc, judo, foci, torna, és bejelentkeztek az UTE tornászok is vékony lányokat keresve. úgyhogy most próbálunk eligazodni. valszeg ute próba lesz meg néptánc. oszt majd meglássuk. a birkós torna nem Csengeszerű, vaahogy nem illett oda.

csak megvan

na csak megvan a tuti, hogy tudok blogolni a mobilról. egyre jobban tetszik ez a mobil meg a köré kapcsolódó életérzés. vad.

2010. szeptember 6., hétfő

kecske, kölyök

ma későn indult a nap. Fédráékkal voltunk egész végig. 11kor kecskenézés meg Dunapart. alvás után meg irány a kölyökpark, ahol most szülinapi parti volt ezer gyerekkel. Fédra egyfolytában rohant, Csenge meg próbálta követni, kevés sikerrel.
annyira jó ilyenkor dumálni. végre jobban megismerünk ovis kollégákat. :)



Származási hely: Csenge 5 éves

2010. szeptember 4., szombat

esőgrill

Ma reggel piacra mentem. Jó volt vásárolgatni egyedül. Grill parti du, de sajna egész nap permetezett az ég, így nem csináltunk belőle nagy hepajt. Fédráék jöttek, Tibor sütött, jókat dumáltunk és röhögtünk. az idő borzalmas volt, egy héten belül talán a legrosszabb.

annyi kaja lett, hogy 2 nap alatt sem tudtuk megenni. nagyon laza volt az egész, a verandán esőben grillezni. jók ezek a lógások Xéniáékkal.

2010. szeptember 3., péntek

érdekes hétköznapok

Ma a 4 grácia Fédráékhoz ment. 7re hozta haza a csirkénket Judit. Egyre ritkábban találkozunk vele. így az első héten aludni járt haza a piszkos.
Kurva fárasztó hét volt, de szakmailag csúcs. ha bejön, amin agyalunk, akkor a következő hónapok és talán évek nagyon izgalmasak lesznek.

2010. szeptember 2., csütörtök

birkótorna

Ma csak ellógtam melóból oszt Fédrával meg Tiborral irány a torna a birkózóknál. Csenge jól tolta de a végefelé Fédra ráugrott a combjára és sírt. mondjuk csúnya sérülés lett. De menni akar legközelebb is. felbugyoott bennem is hogy anno kártam birkózni. súlyos.

első nap az oviban

ma megvót az ovi restart. igazán annyira rég vót má ovi, h fel se fogtuk. de sznte minden rutinszerűen ment. Andiék ma mentek vissza, délben, előtte elvittük őket a Kölökparkba, hogy fáradjanak, remélem sikerült. Persze Melissa elhagyta a gyűrűjét, amit Csenge magától ajánlott fel neki, mondván, hogy aki messze megy, annak ad egy gyűrűt. De majd megkeressük.

Délután már alig vártam, h hazaérjek, hogy megtuggyam, mi vót az oviban, de Csenge nem volt otthon. Ugyanis Angéláékhoz mentek Fédrával. Beindult az ovi alatti őrületszezon. Holnap Fédráékhoz mennek, aztán a múltkori ottalvás sikerességéből indulva szombatra megint ott aludna Csenge. Meglássuk, a délutáni alvás már sikerült, de az esti egyszer már nem. Mindenesetre Fédra máshol nem akar aludni, ez egyértelmű. Viszont azon kívül, hogy 2 új Márt jöt a csoportba a meglevő 2 Márk mellé, mást nem tudtam meg.

Közben, mikor hazaértem, Márti nénivel beszéltünk a kapuban, és most még direktebben jeleztem, hogy a köcsögéket (Márti nénivel beszéltünk) bohócnak tartjuk. Erre kecsegné megfordult, és mondta, h "vicces" (felháborodott láthatóan), aztán beköpött a főköcsögnek. Az ott pampogott, oszt amikor kimentem, mondta, h nem kell komolyan venni, amit egy paprikajancsi (én) mond. Erre mondtam, h a majmokra se kell figyelni, ennyiben maradtunk. Mára. De beindult a szócsata, leereszkedtem a szintre, de hát ez van, elfárad az ember ovi nélkül. :)

2010. szeptember 1., szerda

ungarische turisten

reggel első utunk az okmányirodába vezetett. Ott persze Emilnek nem sikerült útlevelet intézni (hüje magyar szabályok, EU-ban normálisabb), de legalább elmentünk a piacra, és vettünk lószalámit, rengeteg cuccot a vacsorához, lángost, palacsintát ilyesmit. Andreas láthatóan piszkosul élvezte a piacolást.


Aztán utána irány a város, igaz, hogy nem volt 15 fok se. Aztán a töketlenkedésem nyomán úgy döntöttünk, hogy szálljunk fel a hoponhopoff járatra, ami idegen nyelven vezet, meg látunk mindent. Leszámítva azt, hogy nem volt ablaka a busznak, egész jó volt buszozni meg hallgatni magyarul az infókat, Csenge nagyon sokáig viselte a fülhallgatót, Melissáék pár percig bírták csak. Csenge meg is kérdezte, h nem lehet beszélni a nénihez, mert kérne valamit. :)


Származási hely: Nyárzárás



A Citadellán nagyon szép volt a kilátás, de a Lánchídnál leszálltunk (fáztunk), átmentünk a hídon, és elmentünk a Vigadó térhez, ahonnan 1 órás sétahajókázás következett. Az nem volt annyira vicces, de összekötöttük az ebéddel, így ideális volt. Aztán hazamentünk, Andiék elmentek Tesco-ba Melissa nélkül. Néztünk kicsit mesét, ő elaludt. Aztán Andreas megcsinálta a vacsorát, nagyon durván tolja, télleg, nagyon finom is lett a nemudommi, pedig csak csirkecombból indult. :)


Mindenesetre piszkosul elfáradtunk, meg egyébként is Csenge oviba megy holnap, szóval korán lefeküdtünk. Tán fél10re már ágyban voltunk, de nem biztos...

2010. augusztus 31., kedd

Emilék itt

Este 7 után megérkeztek Emilék: Andi, Andreas (Andi új pasija), Melissa (Andreas lánya, aki az elvált feleségével él Graz-ban), és persze Emil. Andreas jó fej, amolyan harley-s arc (van motorja ám), VIP szakács (autó- és motorversenyekre hívják, elég komoly lehet), kopaszon, szépen kivarrva. Melissa nagyon aranyos csaj, eleinte nem volt nyitott ránk, de vidám, vicces, jókedvű, és nagyon vicces a szőke pihehaja. :)

Mivel egész nap a házat nyaltuk ki (borzalmas kupi és mocsok volt), este csak pizzát ettünk, aminek nem volt nagy sikere, de legalább nem voltunk éhesek. Holnap tervezünk némi városnézést, meg egy Andreas által elkészített vacsorát. A Budapest városnézés kihívás, nézegetem a programokat...

2010. augusztus 29., vasárnap

újpesti parti

Tegnap délelőtt újpesti főtér, ott is témába vágó gőgös királykisasszony. csajok persze alig bírták, mondjuk rossz volt. később volt ute torna bemutató is, Csengével megnéztük a pici lányokat. Aztán meg gyereknóta valami híres Rékával. csirkék felnyomultak a színpadra, és ott tolták végig. délután meg tűzoltós játszótéri móka volt Fédráékkal. jókat röhögtünk, jót dumáltunk. erről a napról van pár videó is, telefonnal. de piszok jól mutat a nagy tévén is, legalábbis jobban, mint a rendes kamera.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZfaj47Nn2g&fs=1&hl=hu_HU]

Andi este 9kor szólt, h jönnek hétfőn. 2 nap szabi.

Zalán egy éves

lementünk kecsóra Doki szülinapját ünnepelni meg Csenget hazahozni. Volt torta, marcipán a pohárban, zenélő dömper meg doboló kiskakas. Alfoldi játékbolt nagyon király. ennyi játékot ritkán látunk. nagyon menő autók voltak, vagy egy órán át csodálkoztunk. nő meg 20 Ft volt a lovacskázás.

Származási hely: Nyárzárás

2010. augusztus 26., csütörtök

munka után munka

Zalan ma megijedt a bocitol. még ahogy megijed az is tök vicces. lapít meg bújik.
Kesz a kavicsagy is a homokozohoz. vettünk két zsák kavicsot oszt ástunk. zalán persze segített. jó móka volt.

2010. augusztus 24., kedd

eggyel kevesebb

Csenge kecson maradt. A heten piheno. Legalabbis Mamma kedden pihent, de legalabb bevasarlas. Kiterveltuk azt is h a gyerexobaba lesz nagy szekreny. olyan mint az előszobában csak tolóajtós.

2010. augusztus 23., hétfő

Kolompos Kecsón

Sziki után Kecsón nagy parti volt, sörfeszt, borfeszt, ilyesmi. Úgyhogy délután irány a város, mert bizony Kolompos koncert, akik ugye minden évben jönnek az oviba is. Csengével böngésztük az árusokat, fagyi, ilyesmi. De mielőtt kezdődött vóna a koncert, bemongyák, hogy babakocsis felvonulás díszített járművekkel. Koncert majd utána. Kicsit mentünk hát a menettel, aztán megint fagyi, és végigkiabáltuk az eredményhirdetést meg a dumát, hogy "Kolompos", meg "Hagyd abba". :)

A koncert vicces volt, de miután 8 körül kezdődött (gyerekprogram, érted), így nem tudtunk végig maradni. Barmok.Másnap Csenge maradt Kecsón, mi meg ebéd után leléptünk hétfőn, mert Mamma fodrászhoz ment. Nyugodt hét lesz.

Származási hely: Nyárzárás

és itten a koncert egy részlete:




2010. augusztus 21., szombat

4m a szikin

délután behatoltunk a területre, és a szálláskavarás miatt Mamma nagyon mérges volt (nem volt hűtő pl.), de megoldottuk, és persze nem 4 csillag, de ez rányomta a bélyegét az egészre, Mamma egész nap pampogott, fröcsögött. Délután kis strandolás volt, kis jáccótér, romlott virslivel. Este aztán bográcsolás, dumálás, zabálás, no meg rohangálás a faház meg a bogrács között.

Származási hely: Nyárzárás

Végül sajna elég kevés embör jött el, ami miatt azért hiányérzetünk volt. De így is jót dumáltunk, habár a mag a szokásos volt. Mindenesetre súlyos látvány volt, hogy mennyi és sok esetben mekkora már a gyermek. Érdekes lesz ez 5-10 év múlva.Este meg majd megfagytunk a házikóban, kurta hideg vót, de kibírtuk. Délelőtt 11 körül aztán irány Kecsó.

2010. augusztus 20., péntek

Szegeden

20-án irány le Rasiékhoz, a Fahéj uccában kezdtünk ejtőzéssel, majd este be a tüzijátékhoz. Előtte próbáltunk kajolni is, ami sikerült időben. Iszonyat sok ember volt ugyanis bent aq belvárosban. A tüzijátékról KisFerkót sikerált elijesztenem, de mi sem néztük sokáig, mer igencsak hangos volt, de még sokáig láttuk és hallottuk hazafelémenet.

Származási hely: Nyárzárás

Másnap kis jáccótér, kávézás, fagyizás, pizzaebéd, majd mi beirányoztuk a szikit.

2010. augusztus 17., kedd

Fédranap megint

Ma reggel 9-re jött Fédra egyedül, és egészen 4-ig itt volt minálunk. Ahogy hallottam, gyurmázni próbáltak, elég nagy rendet pakoltak, a babafüvet is megtesztelték, egyszóval elvoltak.

Ma Ferkóval amcsi napot tartottunk: KFC-ben kajáltunk, majd kipróbáltuk a Starbucks-ot is. Még ha kurtadrágán is, de megittam életem eddigi legjobb jegeskávéját Caramel Frappuccino kódnéven.

Tervezgetjük a hétvégét, ami komolynak ígérkezik: Rasiéknál 1 v 2 éj, aztán osztálytalálka a Szikin, aztán vagy Csenge, vagy kiscsalád otthagy Kecsón vasárnap.

2010. augusztus 11., szerda

nem

mégsem lett ottalvós, mert habár Fédra elaludt, Csenge nem nyugodott le. Ezért vacsi után még kétszer kért enni, de ezek valszeg alváskésleltető mozzanatok voltak részéről, így haza kellett hozni a pikkost. Ez van, este felpörög. És ugye mi nyugalommal szoktuk kezelni, tehát csend, gyerekek szétválaszt. Ő is olyan, mint én: ha mozgást vagy életjelet lát, nem tud elaludni. :) Majd próbálkozunk még.

Viszont tegnap Zalánt próbaképpen áttettük a gyerekszobába, közös meseolvasás, miközben Zalán persze próbálta megszerezni a könyvet, és hangosabb is akart lenni. Este aztán először Zalán elaludt, utána Csenge is bement, de sajna Mamma elaludt ott, és én is elbóbiskoltam (újra) a helyemen, így ottragadt. De eltekintve attól, h Mamma elszokott Csengétől (takaró teljes kisajátítása, cuppogás hajnalban), teljesen jó volt. Leszámítva azt, h a bébiőrt bekapcsolva felejtettem a hálóban, így elég furcsa dolgokat álmodtam hozzá a hirtelen és borzalmas recsegésekhez. :)

Örülök, h Mamma forszolta a próbálkozást, mert tegnap én passzoltam mindent.

2010. augusztus 10., kedd

ottalvós?

ma délután Fédráék jöttek hozzánk, mielőtt hazaértem azonban kint voltak Pistabáék, Rafiék, Márti néni és Magdi néni is, így jót dumáltam velük. Egész estig kint voltak, hátrajöttek megnézni, ahogy a kicsik játszanak, nagyon jó hangulat volt a kertben.

Fédráék is jöttek, így a hangzavar garantált volt. Ők is felmentek az emeletre szőlőt enni, csúszdáztak, meg füvesítettünk is, aztán bent voltak el egy órát. Induláskor kitaláltuk ezredszerre, hogy Csenge aludjon ott, így gyors pakkerolás, oszt együtt elmentek Fédráékhoz. Mostani hír, hogy Csenge evett rendesen, de piszkoskodnak, rohangálnak, nem orientálódnak az ágy felé. Kíváncsi vagyok, mi lesz. Nagyon. Remélem, Csenge nem fog balhézni, bár este (elalvás után) sose szokott. Meglássuk. Oszt majd viszonozzuk.

Közben megy a Kispál búcsú a szigeten. Jó hallgatni. :)

2010. augusztus 8., vasárnap

semmi, hétvége

a francia túrámat pihentem egész hétvégén, minden nap legalább 9 órát aludtam, plusz délutáni csendes. nagyrészt sehova se mentünk, szombaton délután aztán gondoltam, nézzük meg a Kölyökparkot itt az Attila uccában. Férdáék partira mentek, Viviék nem vették fel, Angéláék meg passzolták, végül sikerült Angélát ellopnunk, oszt elmentünk egy órára (mer a kocsi kereke leeresztett, így fel kellett pumpálni). A játszóház azért nem mai darab, de komoly méretekkel bír, jeleztük az anyukáknak, hogy több gyerek biztos vicces lenne.

Vasárnapra összekaptuk magunkat, és Angéláékat áthívtuk délelőtt, a csajok konszolidáltan játszogattak. Délután pedig Angéláéknál volt parti, Vivivel és Fédrával is. Jót rohangáltak meg mászókáztak a csajok, volt dráma szakkör is (én akkor nem akarlak látni stb.). Jót dumáltunk meg jót röhögtünk.

2010. július 30., péntek

Fédrával

Csenge nagyon elvan Fédrával, meg mi is. Valamely nap Fédra jött át, mi vigyáztunk rája 2-3 órát. Amióta vasárnap elmentek nyaralni, minden nap Csenge beszélget Fédra anyukájával tök sokat. Hú, ha hazajönnek, akkor indul ám igazán a nyár, hiszen már kész a csúszda, nincs nálunk felfordulás.

Kár, hogy Mesi nem nagyon jön, no meg Angélát sem nagyon hívogatja Mamma, pedig biztos Viviel együtt is össze lehetne csődíteni a csapatot. De Fédra nem volt, Csenge az elvolt otthon inkább csöndben. Mongyuk az idő sem volt túl kellemes.

2010. július 29., csütörtök

kertrendezés

nyilván a csúszda miatt pár apróságot kellett a kertben tenni. Pl. kivettük a betoncsövet, az abakuszt áttettük a cső helyére. No meg némileg felszedtem a betont is. A mászókán is befejeztem néhány apróságot, effektíve csütörtökön lett ténylegesen kész (zászló, fejvédő, ilyesmi).

De lesz még feladatom bőven: a másik abakuszt is át kell ültetni, a harmadikat meg el. A maradék betont is felszedem (30 centis csík), és a másik vascsőcsonkot is le kell fűrészelnem. Utána meg jön a füvesítés, mert most kicsit foltos a kert. No meg a homokozót is meg kéne szüntetni, hiszen a csúszda aljába belemehet. nagyon király lesz, sokkal szabadabb lesz a view.

2010. július 26., hétfő

gyaloglás székkel

Zalán ma a kisszék segítségével gyalogolt. Persze véletlen volt, de teccett neki, vagy 3 méteren át tolta. Jót nevettünk.

2010. július 24., szombat

kész

Főnök és Pistabá segítségével végre kész a mászóka, 3 napos meló nyomán. Nagyon komoly munka volt, de megérte. Remélem, használni is fogják. :) Ma már csak apró munkák voltak rajta, és lesz is még néhány apróság, de kész. Nagyon szép. Lehet jönni kipróbálni.

A csúszda persze kicsi volt (tehát túl meredek), így kicseréltem a 2.35-öst 2.95-ösre, ami érdekes módon befért a kocsiba. De az is ott van fent, bár kicsit lájtos. :)

mosogatógép

20-án kábé megérkezett, aztán 1-2 napos szenvedés árán csak bekötődött az új Bosch mosogatógépünk. Még sosem volt, így kicsit döcögős volt az indulás, de majd csak megtanuljuk.

Még a konyhabútort kellett hozzá alakítani, így kisszekrény ki, új munkalap (10 centivel hosszabb), de kész az is. Még konnektort csinálok nekije, oszt kész. Zalán imádja, ha nyitva van, bemászna. De jól is néz ki. Szórjuk a pénzt, két kézzel. :)

2010. július 21., szerda

mászóka projekt

megjött reggel Főnök, így nekiestünk. A cél az, hogy ma legyen meg az összes faelem, lekencézve (cseresznye, töxép), csiszolva. Az egyik gerendát cserélni kellett, így azért baumax, majd asztalosnál csináltattam belőle 85-öset (100-as volt). Még jó, h a 2,4 méteres befér a kocsiba simán.

A fele már lekenve, szóval sima ügy ez ma. Mamma közben a rendőrségen megtette  vallomását a Steiner ügyben, hangoztatta, amit szoktunk, ti. hogy emberünk egy agresszív állat, aki félelemkeltésből él. KirályMam.

2010. július 20., kedd

Fédranap

Délelőtt ők jöttek, délután meg Csengét passzoltuk le oda, mert annyira akart menni. Nagyon jól elvannak, jó nézni. Este 8ig tartott a nap, szóval sokáig. Miután megjött a mosogatógép is, így a mászókával együtt lesz dolog bőven...

csúszda vagy mi

na ma reggel (8 előtt pár perccel!) csak megérkezett az általam hőn áhított csúszda. már régóta szeretnék Csengének (és hamarosan Zalánnak is) olyan kerti játékot, amely nem méregdrága, de bunkerszerű, lakásra is alkalmas, és ektivitire is. Na megtaláltuk, outlet akcióban, korrekt áron egy Jungle Gym Club formájában.

Egy (vagy két?) hete már egyszer kihozták, de nem fizettünk előre, pedig abban egyeztünk meg. A szállító nem telefonált előre, pedig azt írják. És zöld csúszdával, pedig pirosat akartunk. Szóval a Nádland-nál kicsit darabos a kiszolgálás, de itt van, nem sopánkodunk. De kicserélték, kihozták, örülünk némileg. Lebaszták a kapualjba bentre, majd onnan kell behordani. Persze egyből keringeni kezett körülötte néhány fürdőköpenyes féreg. :)

Mindenesetre amíg nincs ovi, hetente nálunk lesz egy nap ovi, a dívák alig várják már.

2010. július 17., szombat

léjgkondi

a héten kurta meleg volt, de annyira, hogy a házban már 28 fok volt. nagyon szenvedtünk, ilyen meleg még közel sem volt a ház eleddig, erősen agyaltunk a légkondin, de fúrni nem akartunk, így mobilban gondolkodtunk. mindenesetre megkérdeztük Angéláékat, hiszen Jani ezzel foglalkozik, és ígérte, h beugranak valamikor.

Hát jöttek szombaton 10-kor, lebeszélt a mobilról, és elmondta, h ő mennyiért, mit tud bevállalni. Sajna csak kedden, de Judit emlegette, hogy ha sör van, hamarabb is. Hát rájuk csörögtünk, mi lenne ha, így aztán délre ott voltak, és szerelték. Nem nagy márka, de 3kor már fújta a hideget.Nem szép, de arra alkalmas, hogy a nagy hőcsúcsokat levágjuk a segítségével, így nincs több szenvedés. Gyors volt, és így fájdalommentes. Szórjuk a pénzt, na.

2010. június 28., hétfő

csőtörés

na ma csőrepedés van az uccában, kábé 6kor lezárták, azóta szerelnek, most néztem meg, nagy erőkkel dolgoznak vagy tizen. víz nincs, még a kerticsapból tudtunk engedni 10 litert, Csenge abban meg is fürdött. Doki marad büde, nincs több víz.

2010. június 27., vasárnap

megmenekültünk

Szegedről hazajövet Kecsótól már nem is messze valamely bejáratnál majdnem letolt egy merci terepjáró. Kamion mögött jött be, és ugye egyből meg akarta előzni, emiatt kb. fél méterrel átjött a belső sávba, ahol elhaladtam mellettük, és szerintem centiken múlott, de lehet, hogy többön.

Mindenesetre elég hidegzuhanyos volt. Hiába no, a szerencse fontos tényező.

2010. június 25., péntek

medence

vettünk egy jó kis medencét vasárnap (13-a), felfújtuk pumpával, vizet tettünk bele, és letakartuk. ugye akkor egy héten át 35 fok volt. na azóta szinte egyfolytában esett az eső, meg kaki idő volt. 10 napja. ha leereszteném, tuti jönne a 40 fok.


Származási hely: Hideg június

2010. június 15., kedd

Zalánovics terpeszben

délután Zalán a kanapé mellett felállt! Nagyovációra lettem figyelmes, és mögöttem Zalán terpeszben állt, a kanapét fogva, és vagy egy percig. Nagyon örült mindenki, még ő is. Aztán persze elfáradt. Mondjuk nem meglepő, mert mászás közben is megpróbál felállni, nyilván irritálja, hogy mindenki két lábon közlekedik.

Tegnap még a fiókokat is nyitogatta, úgyhogy ha elindul, na akkor lesz itt nemulass.

a család biciklin

keddden csak nekiiramodtunk kipróbálni az újabbik gyerekülést is. Zalán Mamma mögé felült, Mamma meg újra cangázni tanult. Először az ovit néztük meg, ahol a sok csirke ordítva rohant a kerítéshez, és csak mondták. Utána kimentünk a Népszigetre, ahol nyomokban még az úton volt a Duna.

Onnan beirányoztuk Csenge ex-bölcsijét, útközben doki el is aludt. Ettől meg is nyugodtunk, már hogy jól érzi magát az ülésben, az viszont aggasztó volt, ahogy lógott a feje. :) A bölcsihez útban megnéztük Tejfölt, a kiscicát (Csenge nevezte el így), kerestük, és végül egy fán találtuk meg, ahonnan le akart jönni, de nem tudott, ezért keservesen nyávogott. A sisakommal sikerült lementeni. A bölcsinél Marika nénivel és Ági nénivel beszélgettünk kicsit, Csenge meg se mukkant, jelezték, hogy ha bölcsit akarunk jövő szeptemberben, akkor még most jelentkezzünk, gyorsan. Szuper.

Jó volt az első bicajozás, talán kicsit hosszúra sikeredett. De majd.

kórság mégmég

na én is lezúzódtam. a hétfőm egésznapos hányásvárással telt, holott jobban jártam volna, ha azt az egy okádást lezavarom mihamarabb. így este 6kor vettem rá magam sűrű vízivással és hajolgatással, megspórolhattam volna pár órát ezzel. utána meg jött a torokbőrtelenedés.

délután jött a dokinő, Csenge már rendben lesz szerdára, Zalán torka merő fekély. Apuka meg kómázik. Szépen átgyalogolt rajtunk ez a valami. Este elmentem a dokimhoz, aki hozzámvágott augmentint, ki se váltottam.

2010. június 13., vasárnap

kórság még

ma már Zalán is belázasodott dél körülre. aztán 5 körül 39 fölé, de egy fürcsi nagyon jót tett. Aztán a kertben felfújtuk az újonnan szerzett nagy medencét, hogy majd jól beleessen a jégeső, bazmeg. Valszeg Zalánovicsnak tolni kell még nurofent, de hát Csenge úgy tűnik, túlélte. A torkára panaszkodott napközben, de most már este nincs nagy baja. Zalánnak tetézi még valami szájfertőzés is, ami már-már klasszikus a nagymeleg beköszöntével. 

Most ahogy így nagyokat nyelek itt a gép mellett, az én torkom is kezd fájni. Csúcs. Alapvetően jól viselik a gyerkök ezt a kórt is, Csengének és Zalánnak is csak fél-1 óra volt a gázos. Persze halálra aggódjuk magunkat, este alig aludtunk. Eleve nem volt sok láz még minálunk, de egyszer ezt is el kell kezdeni. Komoly nyavalya ez, az ovi felét már ledöntötte. Majdcsak vége lesz már.

Kibaszott egy év ez.

2010. június 12., szombat

kórság

tegnap reggel Csenge nem bírt felülni a kanapén, mongya, h fáj a feje. nah, mondom, oviundor. megfogom a gyermeket, hát tűzforró. és valóban, hőemelkedés. ilyen tán 1-2 alkalommal volt. elugrottunk dokihoz, aki semmit nem mondott.

így aztán munka ugrott, rettegtünk, hogy ez biony fosóshányós, úgyhogy kemény lesz a hétvége. De azon túl, hogy 38,5-ig felment a láz, és délután háynt Csenge egy kicsit, semmi sem volt. A hányás után 1 órával rátört az iszonytató éhség, onnantól este 10ig egyfolytában evett. Reggelre megint meleg lett, és most a délutáni szunyónál is elég meleg. A torka bepirospöttyöződött (!), így Mamma retteg, mi ez.

Valszeg ez az iszonytató meleg is levesz belőe, hisz mi is kóválygunk. Meglássuk, mi lesz ebből így. Elég furának tűnik. Nagyika rubeolát vizionál, Mamma ennél sokkal durvábbakat. A lényeg, hogy irány az ereszcsatorna sziloplasztozás az utca felett.

2010. június 11., péntek

Zalán ülése

Biciklire gondoltuk, vasárnap vettünk is, de most egy fémrudasat, ami jobban lifeg. Megkérdeztem, jó-e Mamma cangájára (Decathlon-os az is), persze. Jó. Utána Csenge nagyon nagyot trambulinozott, Zalán közben afűben tolta.

Hétfőn megpróbáltam rászerelni, és kiderült, h Mamma biciklije kicsi, és az ülés szinte rálóg a kerékre a max fokozaton. Így aztán vissza a bótba, csere. De aztán Lacciék jöttek, így inkább lenyírtuk a füvet Csengével, Pistabá vicces fűnyírójával. Lacciék csomó antik Csengeruhát hoztak vissza, oszt tartottam kis tévé bemutatót, funkciókból.

Kedden aztán vissza is vittük az ülést, cseréltük olyanra, mint amilyen Csengének van. Így Csenge sem irigykedik. Aztán pénteken végül csak felkerült Mamma cangájára is a csomagtartó-ülés kombó, így talán hétvégén jön a próba. Csezett meleg van.

Zalán mászása

Pénteken délelőtt én a rendőrségen érdeklődtem, hogyan lehet Pistabá ügyének infóit kiegészíteni, Mamma meg Zalánnal ment vissza a gyógytornászhoz, mászásának minőségellenőrzésére. Szerencsére a tornászcsaj aszonta, h maximálisan rendben van, a lábát azért húzogatja maga alá néha, mert fel akarna állni. Király.

2010. június 7., hétfő

reggeli sírás

na, mivel a Mókus csoportot felosztották 3 másik szobába, így Csenge (Katicába került) regegl kicsit bizalmatlan volt. És mivel az átmeneti 2napos csoportjába még nem érkezett Mókusos kollega, reggel elsírta magát, belémkapaszkodott, és sírt. Annyira elszoktam ettől, hogy én is nagyon meglepődtem, látszólag az óvónő is.

Hogy bírtam én ezt anno abölcsiben? :) Emlékszem, volt ott kemény egy hónapom, annyira szar hangulatban mentem dolgozni. Nem csoda. :)

Egyébként beütött a nyár, és kezd szétesni az ovi. Szabadságok, összevonások. A gyerek ne járjon oviba, biztos akarják hozni júliusban, meg júniusban? Nem, bazmeg, kiveszek 3 hónap szabit, és megcsináljuk életünk nyarát...

Viszont legalább ráerősítettek a szolgáltatásokra: 8-ára halasztották a légvárat, és most már lehet vinni fürdőruhát, mer pancsiznak, tusolnak. Ez vicces. Lehet, h össze kéne dobni egy komolyabb kertimedencére.

2010. június 5., szombat

Évadzáró Vikuszéknál

ismét volt Sördögök évadzáró. szerencsére a szezon végét meghúztuk, így sikerült felküzdeni magunkat a ranglista végéről egész normális helyre. kicsit persze a tempó alábbhagyott, hiszen Vikuszéknál már óriási a pocak, Petyáéknál is bejelentődött egy gyermek, meg jelen is volt pár, így aztán a nagy ivászat elmaradt. Vagy hogy pontosabban fogalmazzak, vélhetően bizonytalan ideig felfüggesztődött. :)

A házikó még mindig kurvajó, nagyon jó ahely, a kilátás, minden. Gyerexoba elkészült. Egy nagy csapat - Csenge nyomására - elment kutyákat sétáltatni meg csigát gyűjteni, vagy egy órát odavolt a nagy csapat. Utána Csengéék bújócskáztak, Zalán meg mindenáron a kutyát akarta, aki jól meg is nyalogatta, de még azon is rötyögött. Közben persze jól bezabáltunk, Éviék rengeteg kaját intéztek, talán túl sokat is. :)


Származási hely: Hideg június

2010. május 25., kedd

négykézláb!

Zalán tegnap négykézláb mászott, de akkor még csak 3 ütemet tolt előre. Ma már átmászott az egész konyhán, mint egy vicces kis robokutya. Mi meg örvendeztünk vala.

Ja, és ma jött az antennás ürge, ingyé megcsinálta az antennát, légkábellel. Nagyon szánalmasan néz ki, amit a köcsög füle hallatára meg is jegyeztem.

Mindenesetre tesztelve is lett, mer este olyan súlyos vihar jött, hogy csak lengedeztek a szép nagy fáink. Jég is vót, meg a veranda elázott, az ereszből is ömlött kifelé a víz.

2010. május 24., hétfő

köcsögmentes hétvége

A csütörtök előtti eseményeknek hála csodálatos hétvégénk volt. A Köcsög házaspár nagyon keveset volt otthon, akkor sem jöttek ki nagyon, csak reggel. Így mi, hétköznapi lakók nagyon jól éreztük magunkat, Pistabával megcsináltuk az utcafronti eresz lefolyót (ehhez jól be kellett vásárolnom), Csengével elkezdtük a nyári cangázást, és végre megtaláltuk a hajós jáccóteret is. Zalán pedig elfoglalta a hintát kint is, nagyon aranyos, ahogy dúdolászik hintázás közben.

Hétfőn volt a csúcspont, amikor a Köcsögék láthatták, hogy a ház többi lakója milyen jól elvan, amikoris elbúcsúztattuk a vegasiakat. Az uccán volt mindenki, még Zalán is, meg Lilu is, így végre Zalán is megfoghatta Lilu fejét. :) Szóval megható volt és jó dolog volt. Amikor később a fákat metszettük durván (nagyon magasan is kellett zúznom), akkor a fiatalabbik renitens párral is beszélgettünk a parasztról meg a lakásról. Aztán megint canga, gumicukor. Egyszóval király hétvége volt, nagyon jól éreztük magunkat.

2010. május 21., péntek

antenna

pénteken a paraszt lekapcsolta az antennánkat. nyilván nagyon bátor és korrekt tett volt ez tőle, nem is számítottunk másra (lásd korábbi írásunkat pont az antennáról). Persze igazság szerint rosszabbra is számítunk. A házban mindenki jót mosolygott ezen, az a poén, hogy nálunk milyen jó az adás. Mindenesetre ez Mammának gáz, habár letöltöttem pár sorozatot, meg van bőven film is, amit a fain tévén tud Mummatz nézni.

 

2010. május 20., csütörtök

a jegyzőkönyv

Egész héten azon dolgoztunk, hogy a jegyzőkönyv meglegyen. Lett vagy 8 oldal, keresztbe újrafogalmaztuk többször is, nehogy a paraszt szomszéd bele tudjon kötni, pontosabban ha beperel, akkor azért védhető legyen.

Végül sikerült olyanná tenni (többszöri finomítás után), amelyben mindent eltörlünk és megszüntetünk, amit ő valaha említett, fenyegetőzött vele vagy ilyesmi. Végül csütörtökön kapta meg mindenki, mert a korrektúrák és az újranyomtatások, majd az aláírások miatt  tolódott egy-egy nappal. Természetesen a paraszt már délután menni akart be hozzánk, de Mamma bezárta az ajtót. Emiatt aztán az ajtójukba várt engem, gondolván, hogy így be tud jönni, és tud kérdezni. Ez a beszélgetés volt vélhetően az utolsó, mivel betámadtak, de mi nem ijedtünk meg, sőt. Álljon itt hát elrettentésül a jegyzőkönyv legszívhezszólóbb része, majd néhány beszélgetésfoszlány a csütörtöki szópárbajból.

-------------------------



8. számú napirendi pont

Társasházat érintő panaszos ügyek

 

8.1 Tettlegesség

 

A tulajdonosok mély megdöbbenéssel fogadták Steiner Sándor és Deli István tettlegességig fajuló ügyét. Úgy gondoljuk, hogy ez eset emberileg elfogadhatatlan, bármilyen előzmények is előzték meg. Tulajdonosok egyhangúlag az eset megtörténtét Steiner Sándor agresszív és összeférhetetlen magatartásának tudják be, és közös célként fogalmazódott meg, hogy a Társasház tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló vagy ehhez vezető esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. Ennek érdekében a Társasház közgyűlése az alábbi határozatot hozza:

 

2010/7 sz. Határozat

A Társasház Közgyűlése felszólítja Steiner Sándort, hogy a jövőben tartózkodjon a lakók és tulajdonosok zaklatásától, illetve attól, hogy rendre utasítsa, vagy akár csak tájékoztassa a lakókat és tulajdonosokat a törvényi, rendeleti vagy társasházi előírásokkal kapcsolatban. Amennyiben kifogása vagy észrevétele van valamely lakóval vagy tulajdonossal szemben, azt tájékoztató jelleggel és kizárólag írásban a közös képviselő felé tegye.

 

 --------------------------

 
- De jó, hogy jön, Gábor! Végre tudunk erről a jegyzőkönyvről beszélni!
- Ne beszéljünk róla.
- De muszáj most!
- Nem-nem, le van írva, hogy mikor van félfogadás.
- De megyek az ügyvédhez, ezért muszáj megkérdeznem pár dolgot.
- Ja, az más.
....
- Ez a pont sérti a személyiségi jogaimat. Mi az, hogy zaklatás? Zaklattam én valaha magukat?
- Igen, egyfolytában.
- Mi?
- És minden tulajdonos egybehangzóan ezt mondta.
...
Ekkor kialakult a felállás: mi beálltunk az ajtóba, Csenge vigyáz Zalánra, Rambóné "gyerekiahóra" nézéssel Mamma szemébe néz egyfolytában (!), köcsögparaszt Steiner pedig áll mellette és magyaráz. Utóbbi barom minden erejével azon volt, hogy ne habozzon a szája, Ancsika nénét pedig többször elküldte a picsába, mer az meg fröcsögött. :)
...
- De ezzel kapcsolatban megyek az ügyvédhez, meg az SZMSZ-szel kapcsolatban is.
- Hát menjeeeen. Számítottunk is rá. (ezt nagyon jólesett kimondani, beleadtam minden szánalmamat)
- Igeeen? Maga nagyon bátor ember!
- Hümm.
....
- Ott voltak az esetnél? 
- Nem.
- Látták?
- Nem.
- Hát akkor milyen alapon írnak le ilyet? Miért "SZÓLÍTANAK FEL" engem? 
- Mi nem tényállást írtunk le.
- De hát nem voltak ott.
- Nem is azt írtuk le, mi történt, hanem az egy magánvélemény, az összes tulajdonos magánvéleménye.
- Persze, maguk vezették meg a lakókat. (MUHAHA! Gyakorlatilag mi kezdtük őket utolsónak utálni nyíltan)
...
- Távol álljon tőlem, hogy zavarjuk a gyermekes kismamát.
- (szemforgatós mosoly)
- (zavar a vételben)
...
- Hát én ott meg lettem verve, ömlött a fejemből a vér. (MUHAHA! Pistabáról ez olyan, mintha valaki rólam mondaná, hogy nekimentem, és megvertem.) Mentünk is a rendőrségre.
- HÁT AKKOR MIÉRT NEM MONDTÁK AKKOR? (Ezt Mamma ordította utánuk, meg kiabált mindent még, de eltakarodtak)
 

Azóta mindenkivel beszéltünk (Magdival nem), és mindenki mellettünk áll. Hüledeztek persze, de végre eljutottunk oda mindannyian, hogy kiröhögjük, mosolygunk rajta, lesajnáljuk. Összezárt a pórnép, kimondtuk, és jólesett. És azóta is mindenki jobban érzi magát, napról napra. Persze folyamatosan aggódva azon, hogy ez a barom hogyan agydurran el.

2010. május 16., vasárnap

kipufogó

ma Kecsóról indultunk aránylag korán, mer meccs Csepelen. Ez volt az utolsó meccs, ráadásul mi óvtuk meg, ezért lett újrajáccva. Szerencsére nyertünk, Zalán is jól bírta a hangzavart meg a kürtöt is, Csenge is kihasználta a bordásfalat.

Na de a lényeg, hogy az autópályán már gyanús volt, hogy hangos a kocsi, de nagyon. Amikor Csepelre értünk, már tudtam (Mondeo anno), hogy kipufogó, amikor kiszálltam, akkor meg már tiszta volt, hogy nemcsak kilyukadt, hanem szét is csúszott a dobtól. Szóval nagyon ramaty állapotban van, szerencsére nem lóg nagyon lefelé. Így hétfőn újabb karika a szervízbe. De legalább a külső hőmérőt is megcsinálják.

Csak idén már kicsit sok a baj, kicsit sok a kőcség. Borzalmas ez az év. Már az időjárás is elég beteg, simán fűtünk ma, mer kint nincs 10 fok.

2010. május 15., szombat

kötőhártja

szerda este kezdődött az érzés, hogy valami nem stimmel a szememmel. soha nem volt ilyenem még, de ez bizony a klasszikus kötőhártya gyulladás. péntek reggel már a szemem alig bírtam kinyitni. ráadásul a péntek nem volt pihenő, délelőtt irány Főnökért Deszkre, 1re értünk haza. Délután aztán fodrász, Csengével fogorvos, közben meg próbáltam a munkámat is végezni, mintha bent lennék.

Úgyhogy este fél 8kor már aludni akartam, a szemem alig bírtam nyitva tartani, a torkom is fáj. Minden bajom van. Úgy tűnik, megvan az ára annak, hogy egész télen semmi bajom nem volt. De most Nagyika is beteg, Csenge sem volt a héten oviban, csak hétfőn, mert vadul taknyolózott 1 napig. Gondoltuk, hogy pihenjen, csak aztán meg közbejött ez-az.

2010. május 13., csütörtök

felülés

Zalán addigaddig gyűrte maga alá a lábát homorítások során, míg csak sikerült az, amiről nem tudtuk, mi lesz. Felült. Csütörtökön 4szer is felült. Ha nem nagyon csúszós a felület, vagy van, ami megtámassza hátulról, akkor már sikerül.

Nagyon vicces. Nyilván így jobb a kilátás. Most már jöhet a négykázláb mászás. Tkp négykézláb szokott állni, csak ebből ő mindenáron felülni akart, nem haladni. Utóbbira úgyis ott van a terminátoros kúszás.


Származási hely: Májusi cserebogár

2010. május 9., vasárnap

közgyűlés

mivel a köcsög házaspár 4kor lelépett, így az 5kor kezdődő közgyűlés komolyan jó hangulatban, szinte teljes létszámban zajlott. gyakorlatilag kibeszéltünk mindent, a parasztot lehúztuk több határozatban is, és végül nem mondtunk le.

Azért nem, mert olyan komoly határozatokat hoztunk, amik levédik a seggünket. És ha már beszólunk nekik rendesen, eltörlünk mindent, amit valaha lobogtatott, akkor meg minek mondjunk le?! Inkább maradunk, és reménykedünk, hogy nem láncfűrészes módon fog elpattanni az agya. Kicsit ugyanis az elmúlt 5-10 év sérelmeit sűrítettük egy jegyzőkünyvbe, és gyakorlatilag kinyilvánította mindenki, hogy mennyire utálja őket. Ez egy nagyon fontos lépés lehet a ház életében.

A közgyűlést pizzával, üdítővel és egyesek whiskey-vel zárták, piszokjó hangulatban, győzelmi érzéssel. Reméljük, hogy az elmúlt 3 hét tovább folytatódik, ugyanis azóta a köcsög nem nagyon szól hozzánk. Annyit mág javulhatna a helyzet - ha már nem húzzák el a belüket örökre innen -, hogy a pofájukat sem tolják ki a lakásukból.

2010. május 8., szombat

ismét lagzi

König és Zsuzsi lagziján voltunk, Velencén, immáron negyeccer ugyanott. most Nagyikát is vittük, no meg hát most két gyermekkel toltuk. Ami egyáltalán nem volt vicces, Mamma kiesett kb. 9 körül, mert Zalán annyira megijedt a nagy ordítozástól. :)

Csenge meg Kopasz bébiszitter szolgáltatásait vette csak igénybe, velem nem volt hajlandó táncolni. No meg kint a bújócska a kertben, csakhát igen hideg volt, így ahogy prognosztizáltam, Csenge jól meg is fázott. Nekem is lett bajom bőven. Kopaszékkal Csenge viszont nagyon jól elvolt, evett is rendesen, ugrált, rohangált. A hordót is sikerült végre normális formára hozni, szép ajándék lett belűle.

Lent a pincében nagyon fain gyerekjátszóház lett berendezve, de hideg is volt, meg igazán nem is vót sok gyerek. De Csenge levitt engem a "csodaszobába", teccett nekik, újdonsült barátnőjével jót fociztunk a rongylabdákkal. Szóval így két ekkora gyerökkel nem túl praktikus egy lagzi. Főleg, hogy azért vasárnap délután közgyűlés. :)

2010. május 4., kedd

darabos

Zalán ma is meg szombaton is okádott egyet. Mindkét esetben a nyelve hátuljára ragadt valami, ami ugye erősen öklendeztető. Egyszer én engedtem meg neki egy gyógyszeres doboz rágcsálását, de ugye 1 perc alatt meglazította, és a kis fityegő papír máris a nyelvén volt, aztán ugye azt már hiába vadásztam, telibeokádta a kezemet.

Ma meg Mamma adott neki bébikekszet, ami ugye letört, szóval kis darabka nyelv hátulján, eredmény ugyanaz. Szóval vigyáznunk kell kicsit jobban, ez a piszkos télleg mindent megeszik. Viszont mindkét alkalommal egyből zabált egy jót utána, úgyhogy baj nincs. :) Igazi rozsomák.

2010. május 2., vasárnap

deszka hétvége

Hétvégén Deszken voltunk Főnöknél látogatóban. Abban az objektumban, amiben anno megkaptam azt az éppenhogycsak E kategóriára elegendő minősítést (poros levegő belégzésével 25%-kal csökkent a tüdőkapacitásom, ami ugye szerintem normális). Szóval Főnök csak morgott, hogy tornázni kell, a kaja meg szar, a szobatársa meg zakkant. De ettől függetlenül sokkal jobban néz ki, a sebek durván jól gyógyulnak. Úgyhogy ha nem is tudják rávenni, hogy tornásszon, 2 hét múlva sokkal gyógyultabban megy haza.

Előtte szombaton ugye meglátogattuk a majálist Csengével, és hát piszok jó volt. A dombnál volt, és tök nagy vidámpark volt. Felültünk együtt a sárkányra, az óriáskerékre, a hattyú-csészealjra, és nagyon élveztük. Utána Csenge tolta a szokásos babakörhintát is. Az idő zseniális volt, tűzött a nap. Volt katonabemutató is, voltak a puskaforgatók, akik lövöldöztek is (néptáncolt is az egyikük), meg voltak cseréptörögetők. Utána jégkrémeztünk is, meg kapott Csenge (közös játékra...) egy felfújható Micimackót. Szóval nagyon jó volt.

A látogatás után meg beugrottunk Szegedre találkára. Baliéknál voltunk a jáccótéren Ferkóékkal, Rodiékkal és Baliékkal. Jó volt látni a félcsapatot, megdumáltuk a nyaralás részleteit, jót bújócskáztunk egy aránylag csupasz terepen. Aztán Baliéknál pöss, oszt vissza Kecsóra. Vasárnap meg sietés, mivel 3kor meccs, amire persze épphogy odaértem kezdés utánra. De nagyon jó meccs volt, még ha ki is kaptunk.

2010. április 27., kedd

sebesült katona

Zalán határozottan elindult, kúszik, mint a sebesült katona. Kiment az előszobába, először Csenge cipőit forgatta meg, majd nekiesett az építőkockáknak. Simán megy előre fél métert egy szuszra. Féloldalasan kicsit, hiszen sérült az egyik lába. Kemény dolog a vór.

2010. április 23., péntek

terrorcsirke

Bogi anyukája jött oda hozzám reggel az oviban, hogy ugyan szóljak már a Csengére, mert a lánya (kb egy fejjel magasabb, mint Csenge) fél az oviba jönni, annyira, hogy sírni is szokott. Merthogy Csenge a múltkor a falra passzírozta a lányt (Angélával), és hallotta, hogy Csenge a Vivit is kilökte a vonatból úgy, hogy vérzett az orra, és azért próbáljam már meg nevelni a gyerekemet, ez nem állapot.

Végülis Csengével megbeszéltem a dolgot ismét, most kicsit keményebben. Az óvónénit megkérdeztük, ő aszonta, hogy nem szokott gáz lenni, nem terror van az oviban, hanem néha pogóznak. A Vivis sztorit Vivitől is megkérdeztük, de ez vélhetően egy velünk szembeni legenda. A falhoz dolog meg nekem úgy tűnik Csenge foszlányiból, hogy Angéla nekiment Boginak, Csenge meg viccesnek gondolta, és tolta ő is. Persze hangsúlyoztam neki, hogy ettől nem csak Angéla a hibás. :)

Biztos azért vagyunk köcsögök, mert sokat segítünk, és szeretnek az óvónők. És tudjuk, hogy vannak anyukák, akik csak pampogni, fröcsögni járnak az oviba, és ha már jönnek, a gyereküket is hozzák. Semmit nem tesznek hozzá, és mindent és mindenkit fikáznak, ami az ovival kapcsolatos. Tulajdonképpen holnap már át akarják íratni a gyereket máshova, de soha nem teszik meg. Félek, hogy egyszer el fog durranni az agyam.

Másrészt meg mostanában valóban kicsit mostoha sorsa van Csengének, hiszen kibaszott a nyomás rajtunk (Főnök, szomszédok), és bizony jóval gördülékenyebb viselkedést várnánk el a kiscsajtól. De ő meg nem enged (nem biztos, h ez baj), viszont így szinte folyamatos a perpatvar, a hisztike, a büdös, a béna. Régóta van egy kis állóháború, amiből most már csak ki tudunk evickélni.

2010. április 22., csütörtök

bunyó

na, pár nappal ezelőtt írtam, hogy a szomszédokért jobban lehet aggódni, mint a gyerekekért. Oszt tessék, mikor jövök haza a metrón, Mamma hív, hogy bizony bunyó volt. És valóban. Pistabá pár percre, amíg eltette a bicajt, kiakasztotta Lilu pórázát a kilincsre, a köcsög meg elkezdett kötözködni, hogy ezt nem lehet, azonnal vigye be stb.Ha nem is lehet bazmeg, akkor mi van. Na mindegy.

Aztán végül addig ment a hepaj, hogy nyomott egy jobbegyenest Pistabának, egy durvát. Pistabá meg bement a fészerbe, kihozta a bézból ütőjét, oszt - sajnos nem eléggé - fejbekúrta vele a köcsögöt. Köcsögnek vérzett a feje kicsit, Pistabának megrepedt az arccsontja, mi meg le vagyunk döbbenve, azóta is. Sejtettük, h ez bekövetkezik előbb-utóbb.

Még jó, hogy elküldtem Pistabát a dokihoz este. Aki egyébként hivatalból szólt a rendőröknek. Mi meg a rendőröknek meg Pistabának mondtuk, hogy állunk rendelkezésre a profilalkotásban.

2010. április 16., péntek

látogatás Debrecenben

Főnök műtétje előtt ledzsaltunk Debrecenbe pár napra. A kórház belső területén szálltunk meg az Augusztában, ami így ideális látogatóturizmust biztosított. Szerencsére még a műtét előtt is tudtunk találkozni Főnökkel mindannyian, utána pedig Mamus meg Nagyika mentek be, mivel egyrészt gyerkök nem mehettek be, másrészt én már megkaptam a magamét 15-20 éve, az elég volt. A műtét szerencsére komplikációmentesen sikerült, a Főnök először gyors javulásnak indult, majd kis visszaesés után ismét.


Származási hely: Látogatás Debrecenben
A maradványidőt Debrecen szórakozási lehetőségeinek kipróbálásával töltöttük. Voltunk vándorvidámparkban, az élményfürdőben, az állatkertben, a rendes vidámparkban, a szuperjátszótéren, volt lovaglás Csengének, voltunk a belvárosban, étteremben, egyszóval minden megvolt. Debrecen tök jó hely, van mit csinálni.


Származási hely: Látogatás Debrecenben
Az élményfürdő kicsit drága, viszont Csengével a kezdeti bizalmatlanság után nagyon jól elvoltunk, főleg a kisfolyóban, ahol ugye rendesen vitt körbe az ár. Sajna a családi csúszdánál nagyon hideg volt a víz, pedig jó móka lett volna. Az állatkert pedig tök komoly, zsiráf is van, meg oroszlán, tigris is, nagyon élveztük, tök jó hely. A vidámpark kicsit kihalt volt, viszont nagyon kulturált, végre csészealjazhattam újra. Persze a tériszonyom miatt Csengével viaskodtunk az emelőkaron, ő felfelé akart menni, én meg lefelé.

Származási hely: Látogatás Debrecenben